Къде се намирам:
Къмпингуване
Екипировка
naRiba.com

Форум

Moля за мнение за Хонда 5 к.с.
Модератори: emo vasilev, Ачо ♣
Moля за мнение за Хонда 5 к.с.
Начиии,
Хонда 5 к.с.,купих я за тролинг и за сейфти двигател,почти нова и скоро я тествах....
Абе пали,гасне...всичко о.к.,но на малки обороти моторчето вибрира доста....може се каже тресе се..не мога да разбера нормално ли е за едноцилиндров двигател....
Това става и на вода на ход,и на "сухо" в казана,така че дебаланс на винта го изключвам като причина....
При по-високи обороти тези вибрации затихват и не са с таква амплитуда.
Има ли някой опит с такъв двигател...моля споделете
Хонда 5 к.с.,купих я за тролинг и за сейфти двигател,почти нова и скоро я тествах....
Абе пали,гасне...всичко о.к.,но на малки обороти моторчето вибрира доста....може се каже тресе се..не мога да разбера нормално ли е за едноцилиндров двигател....
Това става и на вода на ход,и на "сухо" в казана,така че дебаланс на винта го изключвам като причина....
При по-високи обороти тези вибрации затихват и не са с таква амплитуда.
Има ли някой опит с такъв двигател...моля споделете
-
- научил се да хвърля
Re: Moля за мнение за Хонда 5 к.с.
Споко, така е. Имах точно такъв. Ако го поддържаш както си пише в книжката е безпроблемен. Дебаланса на едноцилиндровите мотори е нормален. Сравнен със сегашният ми 20 коня пак на Хонда е доста по-шумен на ниски обороти, а и с доста по-високи вибрации. И двата мотора съм ги купувал от магазина.
- dedeff
- разбира нещата
Опитай да смениш свеща или да почистиш карбуратора,ако транспортираш двигателя легнал,обикновенно минава малко масло през сегмента и това обяснява пушенето при първоначалното стартиране,така че зацапва и свеща.При мен е същата работа,само,че аз съм с 6 коня Тохатцу,пак едноцилиндров.
Без жени можем,без риболов не можем!
Колега не се притеснявай,няма ендуро ,което да работи равномерно 

Благодаря на всички колеги....ще спя спокойно

- bobo_33333
- кандидат преподавател
Колега,не разбрах ,какво общо има свещта,карбуратора и пушенето, с вибрациитеdedeff написа:Опитай да смениш свеща или да почистиш карбуратора,ако транспортираш двигателя легнал,обикновенно минава малко масло през сегмента и това обяснява пушенето при първоначалното стартиране,така че зацапва и свеща.При мен е същата работа,само,че аз съм с 6 коня Тохатцу,пак едноцилиндров.

Пък и колегата не споменавал за проблеми с пушека
Аз там съм пораснал...
Така е колега бобо,ами нищо,споделя човека опит......не е лошо...и е вярно.
- dedeff
- разбира нещата
Като обедениш всички тези съвкупности и помислиш малко,може и да пиеш шампанско колега!bobo_33333 написа:Колега,не разбрах ,какво общо има свещта,карбуратора и пушенето, с вибрациитеdedeff написа:Опитай да смениш свеща или да почистиш карбуратора,ако транспортираш двигателя легнал,обикновенно минава малко масло през сегмента и това обяснява пушенето при първоначалното стартиране,така че зацапва и свеща.При мен е същата работа,само,че аз съм с 6 коня Тохатцу,пак едноцилиндров.![]()
Пък и колегата не споменавал за проблеми с пушека

Не съветвам никой-по никаква причина а просто си исказвам мнението и е ваша работа дали ще се въсползвате от него или не.А вече като незнаете има оторезирани сервизи за това носите,хората ремонтират,няма вибрации,отръскват ви джобовете и мирясвате.Поздрави и успех пре сезона

Без жени можем,без риболов не можем!
- bobo_33333
- кандидат преподавател
Аха,благодаря за разяснението
Щото и аз го транспортирам моя в легнало положение,на указаната страна,не е Хонда,ама като внимавам ботуша (перката),да стои винаги по ниско от нивото на капачката на резервара и като го вадя да не го обърна с главата надолу
и до сега не ми е пушил никога,та за това питам 

Щото и аз го транспортирам моя в легнало положение,на указаната страна,не е Хонда,ама като внимавам ботуша (перката),да стои винаги по ниско от нивото на капачката на резервара и като го вадя да не го обърна с главата надолу

Аз там съм пораснал...
- gorskia
- научил се да хвърля
Не можах да разбера как разбрахте за какъв двигател става въпрос , твутактов или четиритактов ? Ако мотарчето е четиритактов няма как да не вибрира , на един работен такт има три неработни .
Теорията е когато се знае всичко, но нищо не работи. Практиката е когато всичко работи, но не се знае защо.
Ние съчетаваме теорията с практиката, при което нищо не работи и никои не знае защо!
Ние съчетаваме теорията с практиката, при което нищо не работи и никои не знае защо!
-
- ще става разбирач
Един колега има същия двигател.Имаше същия проблем.Много тресеше.
Тампоните му бяха за смяна.Сега всичко е наред.Не може да не тресе,но не трябва да е много.Оборотите също трябва да се настроят.Така че не е лошо да ти го погледне някои майстор.Сам си реши ...
Просто ти давам съвет ..
Тампоните му бяха за смяна.Сега всичко е наред.Не може да не тресе,но не трябва да е много.Оборотите също трябва да се настроят.Така че не е лошо да ти го погледне някои майстор.Сам си реши ...
Просто ти давам съвет ..
Ехееее стна забавно
Мноо ми хареса теорията с тактовете на Горския
А мотото му ще си го открадна и ще си го сложа на скайпето....с негово разрешение...
Още веднж благодаря на всички...
И ако ми кажете във Варна кой специалист може да се произнесе професионално по въпроса геле нема да има....
На Голяма слука на всички....

Мноо ми хареса теорията с тактовете на Горския
А мотото му ще си го открадна и ще си го сложа на скайпето....с негово разрешение...
Още веднж благодаря на всички...
И ако ми кажете във Варна кой специалист може да се произнесе професионално по въпроса геле нема да има....
На Голяма слука на всички....
Хареса ти размишлението му а , ами и на мен ми хареса ама само да кажа , че ХОНДА са само 4-тактови машини
А иначе от едноцилиндровите ТОХАТСУ и ЯМАХА май са наи безшумни колега
А иначе от едноцилиндровите ТОХАТСУ и ЯМАХА май са наи безшумни колега
- КИРО
- и господ не е толокова добър
- Обратна връзка:
0888 520 775 - Панко.vladdinev написа: И ако ми кажете във Варна кой специалист може да се произнесе професионално по въпроса геле нема да има.....
На обръщача на 13-ката до ВМБ,има магазин на хуксварна,
там ще го намериш.
В МОРЕТО МИ Е ПО-ДОБРЕ,ОТКОЛКОТО НА БРЕГА
Mersi Киро...бира...