Риболова около Русе

Този подфорум е създаден с цел да научаваме всичко за дадени водоеми, както каква риба има, така също и удобни места за риболов.

Модератор: sapuna

Публикувай отговор
plwned
новобранец
новобранец

Re: Риболова около Русе

Мнение от plwned »

Аз също дано догодина шараните станат 2+ ,,Даже мисля края на месеца пак да го посетя да направя едно откриване мощно доста по-подготвен ама няма да се каня много, че нали знаете
Аватар
kutinchev
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от kutinchev »

И аз посетих Царя. Таранки основно и няколко (3-4) дребни шаранета.
Имаше и някои таранки много добри. Експериментирахме и ловихме на кротушки. Пусках 3метровия кеп във водата с малко захранка и след 5 мин. имахме по 4-5 вътре. На кротушка на подвижна плувка взеха 2 от шаранчетата. На фидер на кротушка ми взе едра таранка. :roll: Тва е от мен засега.
НАСЛУКА И УСПЕХИ!
ХРИСТОС ВОСКРЕСЕ!
fisherrs
новобранец
новобранец

Мнение от fisherrs »

Na Car Kaloqn dnes ot 8.00 do 14.00 4asa 10tina edri taranki i okolo 15 6aran4eta pod 0.500,samo 2 bqha okolo 800-900 grama.tova e na duno,na pluvka mnogo slabo 1 taranka :)
Аватар
nikolaiiliew
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от nikolaiiliew »

ПИШИ НА КИРИЛИЦА :evil:
Късаш, вържеш и продължаваш. Упоритост и търпение му е майката!
Аватар
nvelikov
новобранец
новобранец
Обратна връзка:

Мнение от nvelikov »

Здравейте колеги,
от доста време съм член на форума ,но от година и нещо съм арендатор на големия язовир Звънарци. Искам да ви поканя на риболов на вече познатия за много от вас язовир. Условията са 10лв. на пръчка ,като в цената е включена до 2 кг. шаран или толстолоб,ако можете да сия хванете разбира се. Таранката е безплатно който колкото хване. Язовира миналата година е зарибен с шаран около 80 000 бройки по около 50-60 грама . В момента има доста шаранчета по около 150 -160 грам , за което ви моля да не ги ловите. А иначе има шаран от 1 - до 5,6 кг. и доста толстолоб. Също така съм пъснал и сомчета около 40 -50 бройки за почистване.
Може да се лови по всяко време ,без нощем.

Приемам всякакви препоръки и мнения!

Поздрави НИКИ
" Не всичко, което има две бузи е лице..."
Аватар
kutinchev
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от kutinchev »

Здравей адаш, интересно инфо си дал. Малко закъсня може би, но по-добре късно отколкото никога.
Интересува ме:
1.Подхода до водоема по черен път ли е или асфалт?
2.Има ли доволно количество бройки от тези шаранета 1кг+?
Аватар
nvelikov
новобранец
новобранец
Обратна връзка:

Мнение от nvelikov »

Здравей колега ,доста се двоумях дали да го обявявам в форума но в крайна сметка се рещих.
Пуснал съм го от 1 този месец. Подхода до язовира е през самото село ,минаваш направо през селото иизизаш на черен път посока турскитъе гробища . краините къщи на около 50-60 метра се завива в ляво има боклуци който ти се падат от дясно . След като завиеш в ляво караш около 100 метра по черен път и излизаш на лекинко разбит асвалтов път.
За шаранчетата , по принцип има но колко незнам / това ми е наследство /. Миналата година пусках мрежи и излизаха, имаше и такива по 4,5,6 кг но не много. Лошото на този язовир е че неможе да му се излови рибата.Шаран несъм продавал , връщах обратно в язовира.

Поздрави!
MNG
новобранец
новобранец

Мнение от MNG »

Здравей колега "nvelikov", посещавал съм водоема и ми харесва но мисля че 10 лв. на пръчка са си сериозна инвестиция която в днешно време не всеки Русенец например би си позволил. Освен това упоменатите от теб размери на шарана са доста противоречиви имайки впредвид, че шарана за година наддава до 1,5 кг. и то при добро хранене. Колкото до толстолоба ми е интересно колко и в какви размери го има тъй-като знам, че предния арендатор го оскуба до дупка. В крайна сметка ме интересува ако дойда мога ли да остана на палатка и да се възползвам от двудневен риболов, естествено вечерта ще бъде за приятелите тъй да се каже. С най-добри намерения, все пак се радвам че има още един водоем който си струва да сее провери но се замисли за таксата.
Аватар
burn_out
новобранец
новобранец

Мнение от burn_out »

10 лв на пръчка наистина е сериозна сума при положение, че ме съмнява някой да ползва под 3 пръчки.., но както си е решил колегата, ако може да качи 1, 2 снимки да огледаме условия и т.н и карта с пътя до там благодаря.
Аватар
nikolaiiliew
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от nikolaiiliew »

burn_out написа:...че ме съмнява някой да ползва под 3 пръчки..,...
Ако съм с щеката ловя само с нея. :wink:
Късаш, вържеш и продължаваш. Упоритост и търпение му е майката!
Аватар
kutinchev
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от kutinchev »

Аз не мисля, че трябва да поучаваме човека какви условия да поставя на "неговия" язовир.
Така е решил ,така е стартирал. Ако резултатите тази година не го удовлетворят, догодина ще промени нещо и така. Стига по този въпрос.
Аз лично може би ще го проверя. Ще Ви пиша какво съм направил. Никога не съм ходил там и за мен е предизвикателство. Пък и цигарите отказах :D :D :D :D

От колко часа сутринта може да се стартира риболова?
Аватар
nvelikov
новобранец
новобранец
Обратна връзка:

Мнение от nvelikov »

Здравейте колеги,
относно таксата , прочетете внимателно че включва до 2кг. риба . Нарочно я направих по висока за да не идват цигани за по пет лева и да се превърна в падар. Искам да привлека колего шаранджий, хора който са съвестни и опазват маломерните риби , хора който пазят природата и са дошли да си направят кефа на голям шаран. А не дати направят куп проблеми . Не ми се иска да пускам нощно време . Но ако знам хората и съм предварително предопреден може и да помисля по въпроса .
Още относно таксата , искам водоема да го дигна на крака да има риба и то в добро количество и размер, за това са необходими инвестиций.За зарибител за храна за заплатина персонал и много други. За това и таксата е такава. Има и питейна вода на самия язовир . Предстой поставяне на тенти за тибарите , маси с пейки и други хубавинки който съм замислил. Но си трябват инвестиций.
Относно наддаването на шарана , не искам да споря с колегата MNJ, но консултант по дейността ми е професор Н.Зайков. Това с наддаване за 1г. 1.5кг го нема
Аватар
kutinchev
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от kutinchev »

nvelikov Пропусна да отговориш на въпроса ми от горното ми мнение.
plwned
новобранец
новобранец

Мнение от plwned »

nvelikov написа:Здравейте колеги,
относно таксата , прочетете внимателно че включва до 2кг. риба . Нарочно я направих по висока за да не идват цигани за по пет лева и да се превърна в падар. Искам да привлека колего шаранджий, хора който са съвестни и опазват маломерните риби , хора който пазят природата и са дошли да си направят кефа на голям шаран. А не дати направят куп проблеми . Не ми се иска да пускам нощно време . Но ако знам хората и съм предварително предопреден може и да помисля по въпроса .
Още относно таксата , искам водоема да го дигна на крака да има риба и то в добро количество и размер, за това са необходими инвестиций.За зарибител за храна за заплатина персонал и много други. За това и таксата е такава. Има и питейна вода на самия язовир . Предстой поставяне на тенти за тибарите , маси с пейки и други хубавинки който съм замислил. Но си трябват инвестиций.
Относно наддаването на шарана , не искам да споря с колегата MNJ, но консултант по дейността ми е професор Н.Зайков. Това с наддаване за 1г. 1.5кг го нема
Аз ти пожелавам успех и по-скоро да стане едно прекрасно място с хубава обстановка и добри риби,,
Аватар
nvelikov
новобранец
новобранец
Обратна връзка:

Мнение от nvelikov »

Здравей НИКИ,
извини ме но се наложи да изляза по спешност. Стартиране на риболова е в зависимост колко рано ти се пие кафе, и колко рано можеш да станеш.
Всички знаем че шаран нощно време не кълве, само шаранки.(:
Публикувай отговор

Обратно към “Водоеми и реки”