Adventure лодки

Допълнителна екипировка, която ще направиви къмпингуването ви по-лесно и удобно.

Модератори: emo vasilev, Ачо ♣

Аватар
Smokey
ще става разбирач
ще става разбирач

Adventure лодки

Мнение от Smokey »

Колеги решил съм да ъпгрейдвам снаражението със сгъваем гуменяк с alumin под. Някой пробвал ли е Adventure досега и каки впеатления имате от тях. На пръв поглед ми направиха добро впечетление със 7 пазлични слоя гума, към 3мм. Търся градивни мнения, не безсмислена критика.

Ето какво визирам:

Изображение

Цените им за доста привлекателни, за 1000Е с 12Волтов двигател и акумолатор - фабрични цени!! Смущава ме само че са правени в Украйна.. С това моторче дали ще мога да влача за бяла повече от няколко часа??? Питам защото досега не съм го правил, а мерака надделява...

ето още инфо, това не е реклама, търся градивни мнения!!
http://www.kewi.nl/Adventure/adventure_master1.htm
[/img]
Изображение
За да не останем повече рибари отколкото риби в България: Kiss 'n Release!
http://www.youtube.com/watch?v=66sGSTZD ... _1UPUjx2SI
Краси_поборника
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Краси_поборника »

За лодката нямам мнение но мотора е доста добър,само той е към 240Е и акомулатора ако е марков тракционен струва 180Е 75 амперчаса.
Аватар
MITKO70
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от MITKO70 »

Здрасти колега!Впечатлението ми от такива лодки е много добро.Карат се много такива /като модел имам предвид,точно тази марка не съм я срещал/от кльонкаджий,шаранджий и за тролинг,стабилни са.Хубаво е да е 3м.-3м.+,защото вълната е къса по нашите язовири,а по- дългата се държи по стабилно.Специално тази /видях техния сайт/изглежда много добро изпълнение,за тези пари веднага взимам една.Но в България цената ще е минимум двойна :shock: Това че са произведени в Украйна мисля не е проблем,там е завода за руските лодки ,нормално да е изнесено производството.Но щом се продават на европейския пазар качеството сигурно се следи.Ако е някое китайско изпълнение,да не би да е по-добро.Аз не бих се замислил да я взема,стига да имах възможност.
П.С.За сравнение в БГ лодка със същите данни 3.20м.-2280лв.само лодка. :wink:
Всичко може,но не всеки го можe.
Изображение
vladoto
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от vladoto »

Колега, предполагам,че няма да сбъркаш с тази лодка.Точно за този модел нямам наблюдения ,но имам Омега 1.Пак сделана някъде там.10 години вече я тормозя здраво и си е читава.А 7 слоя и 3 мм дебелина звучат сериозно.Добре е камерите за помпане да са разположени напречно.Ако се помпат ляв и десен борд по отделно се появява леко неодобство.Рано или късно някои от бордовете ще започне да спада по-бързо от др.Това гарантира наклон към единия борд,крива пейка и често помпане(за да се изравнят бордовете) без реално да е небходимо напомпване.Все пак на наклонена пейка не се издържа дълго.
Дано съм бил полезен.Наслука.
Аватар
ribarq
сериозен играч
сериозен играч

Re: Adventure лодки

Мнение от ribarq »

Smokey написа:Колеги решил съм да ъпгрейдвам снаражението със сгъваем гуменяк с alumin под. Някой пробвал ли е Adventure досега и каки впеатления имате от тях. На пръв поглед ми направиха добро впечетление със 7 пазлични слоя гума, към 3мм. Търся градивни мнения, не безсмислена критика.

Ето какво визирам:

Изображение

Цените им за доста привлекателни, за 1000Е с 12Волтов двигател и акумолатор - фабрични цени!! Смущава ме само че са правени в Украйна.. С това моторче дали ще мога да влача за бяла повече от няколко часа??? Питам защото досега не съм го правил, а мерака надделява...

ето още инфо, това не е реклама, търся градивни мнения!!
http://www.kewi.nl/Adventure/adventure_master1.htm
[/img]

Пиши ако се навиеш за такава лодка , щото аз вече съм почти навит , за повече бройки може да направят още малко отстъпка :):):)
Така като гледам и път ще ми се отвори до там , тъй че работата е сериозна :wink:
Аватар
Smokey
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Smokey »

а с този 12 волта двигател и акумулатор /горе долу колкото на кола=27кг/ колко време може да се влачи на бавно/средно темпо?
Изображение
За да не останем повече рибари отколкото риби в България: Kiss 'n Release!
http://www.youtube.com/watch?v=66sGSTZD ... _1UPUjx2SI
Аватар
old fox
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от old fox »

Smokey написа:а с този 12 волта двигател и акумулатор /горе долу колкото на кола=27кг/ колко време може да се влачи на бавно/средно темпо?

:wink: На теория - 5.20часа, а на практика ги смятаи 4часа. :roll:
:wink: Но ти трябва и бензинов поне 4кс. :wink:
РИБОЛОВА Е КАТО СЕКСА - ИЛИ МОЖЕШ -ИЛИ ГЛЕДАШ 1 1 1Р
Краси_поборника
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Когато ползвам електрически при спокойна вода и безветрие се държи по следния начин със 75Амп. акомулатор:
1скорост-8часа
2скорост-6часа
3скорост-4часа-за влачене
4скорост-2часа
5скорост-1час-консумация-22Амп.
това е с автомобилен стартов акомулатор,ако акомулатора е полутракционен те. тягов времето за работа на двигателя се увеличава с 30%.
Аватар
Тедо
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от Тедо »

колко време ще работи ел. мотора зависи изцяло от акумулатора! взимаш 2-ри акумулатор и ще се возиш цял ден!
Аватар
Тедо
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от Тедо »

а защо реши, че лодката е "Адвенчър"? Доколкото виждам на снимката, лодката е "BASE marine" Освен това не пише нищо за акумулатор, а това значи, че не е включен и акумулатор в примоциятя :lol:

бих могъл да ти дам контра-оферта с поне 400лв по-ниска цена за друга "-marine" + ел. мотор :lol:
Аватар
ribarq
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от ribarq »

Тедо написа:а защо реши, че лодката е "Адвенчър"? Доколкото виждам на снимката, лодката е "BASE marine" Освен това не пише нищо за акумулатор, а това значи, че не е включен и акумулатор в примоциятя :lol:

бих могъл да ти дам контра-оферта с поне 400лв по-ниска цена за друга "-marine" + ел. мотор :lol:
давай я тази оферта и нея да разгледаме :)
Краси_поборника
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Имайте напредвид че при силен насрещен вятър елдвигателя няма да ви помогне,имах подобен случай,гас на мотора на 5та скорост а лодката седи на място. :wink:
Аватар
Тедо
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от Тедо »

при силен насрещен вятър и мотора на "5" най-често срещаният проблем е, че акумулаторът бързо "кляка"... Но нали има и гребла :lol:

да не говорим, че в края на краищата може да си купиш и бензинов двигател, ако ловиш в големи водоеми или в морето... Даже са и по-леки от електрическите /като сложиш и акумулатора в сметката/...
Аватар
krokibg
учете се от него
учете се от него

Мнение от krokibg »

Хората са измислили,и ползуват тези двигатели за да могат да се местят без да вдигат много шум,от едно място на друго,когато кълването секне или да наместват или задържат лодката на място при въртене на блесна или воблер.не бъркайте предназначенията на мотора.Може да се влачи,за това спор няма,но като вземете да зареждате и сменяте акомулатор след акомулатор,тогава се разбира за какво става въпрос.Основното предназначение на тези ел.двигателите е "ПОМОЩНИ" Затова,колегите са прави,купи си едно малко бензиново двигателче и до него Ел.двигателя и си готов за тролинг.Ако отидеш на голям язовир,като Ивайловград и др. ще ти се наложи да въртиш на едно място и по-близичко до брега,защото неможеш да рискуваш да отидеш на 5 - 10 км от бивака ида увиснеш на гребла,че после :lol: :lol: ще се сещаш за нашите съвети и ще псуваш. :wink: :lol: :lol: :lol:
Глупаците и завистниците нямат изтребване,като хлебарките са !!!

Аз нямам проблем с хората,те имат проблем с мене !!!!!
Аватар
Тедо
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от Тедо »

5-10км дистанция с 360-ватово ел. моторче си е направо авантюра... освен ако жена ти не е преместила колата и да те чака на новото място :idea:

най-смешното е, че бензинов 4-тактов мотор 2.5кс е по-лек от ел. мотор + акумулатор... А скоро ще се окаже и на близка цена... :idea:
Публикувай отговор

Обратно към “Екипировка”