Плетено влакно - Брейд

Модератори: Павел Иванов, sestrata

Публикувай отговор
dgeto
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Re: Плетено влакно - Брейд

Мнение от dgeto »

Може ли да ми препоръчате влакно което в еди колко си lb е горна граница за кефал и долна за щука? Или такъв момент няма? Изчетох темата и се двоумя м/у Sunline i YGK, но по ми е чудно колко lb да е. Тоягата ми е cherrywood pro 9-28, макара ecusima 3000.
Аватар
Павел Иванов
и господ не е толокова добър

Мнение от Павел Иванов »

14 либри е перфектният вариант за четирижилен брейд в диапазона за който питаш .
Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !

Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
dgeto
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от dgeto »

Благодаря за моменталния отговор. Точно това ме интересуваше.
Аватар
JettroniX
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от JettroniX »

Как се държи 8 нишковото плетено на Power Pro при големите размери - 20, 30 и 40 либри ? Предполагам, вече доста хора са го развъртели, но не виждам впечатления и отзиви тука наоколо :) Разнищва ли се бързо ? Кастинга с големи примамки над 20 грама как е :)
Изображение
Аватар
eroucma
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от eroucma »

JettroniX написа:Как се държи 8 нишковото плетено на Power Pro при големите размери - 20, 30 и 40 либри ? Предполагам, вече доста хора са го развъртели, но не виждам впечатления и отзиви тука наоколо :) Разнищва ли се бързо ? Кастинга с големи примамки над 20 грама как е :)
Моето скромно мнение за краткото време което го ползвах ( кратко защото не ми хареса)
- ползвах размери 15 и 20 лб. жълт и зелен, зеленото 20 лб все още го ползвам, но ми е на резервната макара, която си нося. Жълтото вече е подложка. Ползвах го по един месец на всяка от страните след което почваше да се разнищва и да увеличава в пъти размера си в следствие на отпускане. Просто ужасно бързо се съсипват, цвета че си го губят това е без значение. Но и след няколко кратно ползване намаля значително и заявената издръжливост- получава се - влакно 15 лб е дебело 20 лб и държи 10 лб.
Моето мнение е да не се набутваш с 8 жилното. Старото 4 жилно ако намериш оригинално и прясно произведено е в пъти по добро. Или най добре за тея пари - Penn :wink:
По отношение на кастинга тук вече лоша дума немога да кажа - постига се значителен кастинг дори с леки примамки - Mepps Lusox 2 номер го хвърлях без утежнението на 20-25 м. без проблем, а можеше и още.
Изображение Изображение
Първата щука и първата кака винаги се помнят, независимо колко са големи и какви зъби имат
Аватар
capetano
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от capetano »

eroucma написа:Моето мнение е да не се набутваш с 8 жилното. Старото 4 жилно ако намериш оригинално и прясно произведено е в пъти по добро. ..
+1
По принцип не съм безчувствен, боли ме за много хора... Просто местата които ме болят, са различни...
Контев написа:"Рибите се откачат най-вече, когато не са добре закачени!"
:D
Аватар
te4osoma
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от te4osoma »

capetano написа:
eroucma написа:Моето мнение е да не се набутваш с 8 жилното. Старото 4 жилно ако намериш оригинално и прясно произведено е в пъти по добро. ..
+1
Така е .
Всеки има план,..докато не му разбият устата..

М.Тайсън
Аватар
Vid
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Vid »

eroucma написа:
JettroniX написа:Как се държи 8 нишковото плетено на Power Pro при големите размери - 20, 30 и 40 либри ? Предполагам, вече доста хора са го развъртели, но не виждам впечатления и отзиви тука наоколо :) Разнищва ли се бързо ? Кастинга с големи примамки над 20 грама как е :)
Моето скромно мнение за краткото време което го ползвах ( кратко защото не ми хареса)
- ползвах размери 15 и 20 лб. жълт и зелен, зеленото 20 лб все още го ползвам, но ми е на резервната макара, която си нося. Жълтото вече е подложка. Ползвах го по един месец на всяка от страните след което почваше да се разнищва и да увеличава в пъти размера си в следствие на отпускане. Просто ужасно бързо се съсипват, цвета че си го губят това е без значение. Но и след няколко кратно ползване намаля значително и заявената издръжливост- получава се - влакно 15 лб е дебело 20 лб и държи 10 лб.
Моето мнение е да не се набутваш с 8 жилното. Старото 4 жилно ако намериш оригинално и прясно произведено е в пъти по добро. Или най добре за тея пари - Penn :wink:
По отношение на кастинга тук вече лоша дума немога да кажа - постига се значителен кастинг дори с леки примамки - Mepps Lusox 2 номер го хвърлях без утежнението на 20-25 м. без проблем, а можеше и още.
Мнението на eroucma напълно подкрепям. Пена е много добро влакно, ползвам го за джиг в размера си 0,12 и съм доволен. Има разлика от това ПП или Пен кое се продава на нашия пазар и това на хамериканския.... Ако намериш от онова от хамериканския... няма лабаво :lol:
‎Късметът е пресечната точка на предварителната подготовка и шанса.
Сенека
Аватар
Павел Иванов

Мнение от Павел Иванов »

Vid написа:...Има разлика от това ПП или Пен кое се продава на нашия пазар и това на хамериканския....
Не е задължително . Тук също можеш да си намериш оригинално ПП , както и от американски сайтове можеш да си вземеш ПауърПор . Инак относно Пенн , то той , Стрен и Спайдер в оригиналният им вариант , са един и същи брейд , с различен бранд .

Павел Иванов
Аватар
Vid
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Vid »

Павел Иванов написа:
Vid написа:...Има разлика от това ПП или Пен кое се продава на нашия пазар и това на хамериканския....
Не е задължително . Тук също можеш да си намериш оригинално ПП , както и от американски сайтове можеш да си вземеш ПауърПор . Инак относно Пенн , то той , Стрен и Спайдер в оригиналният им вариант , са един и същи брейд , с различен бранд .
Какво значи различен бранд? Лично, преди 2-ве год. си купих от БГ (риболовен свят- Пловдив) ПП бялото в размер 0,10, 92 м. за 42 лв. Пълен боклук, слабо, плоско и още кво ти дойде на реч.... Това влакно беше най големия боклук, който съм ползвал някога.....
‎Късметът е пресечната точка на предварителната подготовка и шанса.
Сенека
Аватар
JettroniX
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от JettroniX »

Vid написа:Какво значи различен бранд?
Един и същи продукт, но под различна марка се има напредвид ;) Няма начин да не го знаеш :D
8 нишковото си представях само, че може да има тия проблеми, които описаха колегите, а то се оказа, че дефакто е така :rolleyes: Голям проблем ще е определено при ловенето на едри риби. Смятам да го пропусна, както ме посъветвахте.
Мислех си и за Stren microfuse, Sasame Samuline и Spiderwire, но и тях ще ги пропусна. :roll: Общо взето си набирам инфо за плитки при големите размери, че това лято смятам да гоня и сомове, а не е богата информацията за плетените влакна при големите размери, е освен за ППx4 дето е изписано доста.

За момента, като че ли клоня към долния плетеняк в бял цвят - на 150 метра ролката и 30 либри. Излиза не повече от 50 лева през Ибея :wink: Дано само не е ментак :rolleyes:
Изображение
Изображение
stas
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от stas »

Да бе, Vid, това бялото на 92м. си беше някакво недоразумение(явно объркано с конец за шиене на долни гащи). Ама нидейте тъй сега, четиринишковото ПП си е едно много здраво влакно, от 10lb. нагоре даже не е и плоско. Аз съм навил едно такова жълто 0,15 и до голям сом не виждам какво ще го скъса. Проблем е, че е шумно и май не е меко. Павел Иванов препоръчва YGK като по-добро. Аз обаче така и не разбрах -бяло или жълто, на 16лб. или 20лб. за универсална употреба с блесни от 3 номер по Мепс нагоре, средни воблери и джиг глави от 15 до 25гр. Говорим за четиринишковите.
Аватар
Павел Иванов

Мнение от Павел Иванов »

stas написа:...Аз обаче така и не разбрах -бяло или жълто, на 16лб. или 20лб...
Какво толкоз има за разбиране ? Според такъма и диаметъра а не дай да се фърлим на максимално тънкото щото на плувка с такова имаме по-добър кастинг :lol: Спининга не е риболов на плувка и таквизи неща са безмислени :idea: Кажи на какъв такъм ще го сложиш и ще ти препоръчам диаметър . Инак бялото е плуващо , жълтото потъващо . Не го препоръчвам под размер 1 за въртележки . Блесни №3 и с размер 1 си ги водиш без никакви проблеми в течение . 0.15 от ПП , при това оригиналното , е доста по-дебело от 20 либри , размер 2 на четиринишковият Г-Соу . Демек 20 либри на ИГК са около 0.25мм реални , при около 0.33мм на оригиналното ПП при 0.15 и около 0.40мм при "ментето" на ПП , пак на обявени 0.15 .

Павел Иванов
Аватар
te4osoma
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от te4osoma »

JettroniX написа: Общо взето си набирам инфо за плитки при големите размери, че това лято смятам да гоня и сомове, а не е богата информацията за плетените влакна при големите размери, е освен за ППx4 дето е изписано доста.
Вземай си П.П. ,задължително от USA,не от BG :!: ..спининга за сом е груб и хамалски ,както въпросния конец ,друг конец не ти трябва пробвано е с години...

мнението си е лично мое и на който не му харесва да се направи ,че не го е чел :mrgreen: :D :D

Пожелавам здрави халки и куки на всички :drinkers: :mrgreen:
Всеки има план,..докато не му разбият устата..

М.Тайсън
Аватар
bobo_33333
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от bobo_33333 »

dgeto написа:Може ли да ми препоръчате влакно което в еди колко си lb е горна граница за кефал и долна за щука? Или такъв момент няма? Изчетох темата и се двоумя м/у Sunline i YGK, но по ми е чудно колко lb да е. Тоягата ми е cherrywood pro 9-28, макара ecusima 3000.
8-10 lb ,от Нанофила на Бъркли мисля е доста добро(кастинг) и достатъчно здраво за кефал и щука.
Аз там съм пораснал...
Публикувай отговор

Обратно към “Спинингов риболов”