Риболова около Русе

Този подфорум е създаден с цел да научаваме всичко за дадени водоеми, както каква риба има, така също и удобни места за риболов.

Модератор: sapuna

Публикувай отговор
Аватар
nvelikov
новобранец
новобранец
Обратна връзка:

Re: Риболова около Русе

Мнение от nvelikov »

Аз ти пожелавам успех и по-скоро да стане едно прекрасно място с хубава обстановка и добри риби,,[/quote]

Колеги, и на мен това ми е желанието . Но то зависи не само от мен а от всички нас и най вече от собственното ни съзнание .
Желанието ми е да направя едно приятно място за почивка ,развлечение и отмора за всички нас. И същевременно да оспявам да си покривам разходите, не ламтя за /огромни/ печалби Надявам се че ще ме разберете.
За това приемам всякакви идеи,мнения и предложения.

Поздрави
" Не всичко, което има две бузи е лице..."
atom
новобранец
новобранец

Мнение от atom »

Здравейте nvelikov,
Поздравления за идеите и успех в начинанието.
Не знам дали само такса ще спре онези, които обират всичко на което му се вика рибка. Нека тези които събират таксите да проверяват и за валиден риболовен билет, така ситото ще стане още по гъсто.
Аватар
Pyce
новобранец
новобранец

Мнение от Pyce »

nvelikov написа:Аз ти пожелавам успех и по-скоро да стане едно прекрасно място с хубава обстановка и добри риби,,
Колеги, и на мен това ми е желанието . Но то зависи не само от мен а от всички нас и най вече от собственното ни съзнание .
Желанието ми е да направя едно приятно място за почивка ,развлечение и отмора за всички нас. И същевременно да оспявам да си покривам разходите, не ламтя за /огромни/ печалби Надявам се че ще ме разберете.
За това приемам всякакви идеи,мнения и предложения.

Поздрави[/quote]

Никога не съм ходил на този водоем. Дали има вариант за по-точни данни за GPS-a? Снимки?
Аватар
nvelikov
новобранец
новобранец
Обратна връзка:

Мнение от nvelikov »

atom написа:Здравейте nvelikov,
Поздравления за идеите и успех в начинанието.
Не знам дали само такса ще спре онези, които обират всичко на което му се вика рибка. Нека тези които събират таксите да проверяват и за валиден риболовен билет, така ситото ще стане още по гъсто.
Благодаря за съветите , нека да видя как ще се развият нещата ичак тогава ще мисля за малко по стриктно спазване на правилата .
По този повод искам да отбележа че риболова е разрешен и по време на забраната .Това е съгласувано с ИАРА Разград.

Поздрави
Аватар
nvelikov
новобранец
новобранец
Обратна връзка:

Мнение от nvelikov »

43.922992,26.456497 GPS координати
Венци ®
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Венци ® »

Бил съм на водоема преди 7-8 години,мястото е хубаво и споменатото "облагородяване" наистина ще го превърне в райско кътче.Вярно е обаче,че и ние трябва да помогнем с поведението си да се случи.Пожелавам успех на арендатора и дано се получи,мястото си заслужава.

П.п.Как е малкия водоем,има ли живот във него?
И СПРАВЕДЛИВОСТ ЗА ВСИЧКИ.......
ORadev
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от ORadev »

Таксата е висока , А и рибата не е уникална ,тук нее СОФИЯ. :D
delig
новобранец
новобранец

Мнение от delig »

ORadev написа:Таксата е висока , А и рибата не е уникална ,тук нее СОФИЯ. :D
И аз така мисля. Такса от 3лв на пръчка плюс плащане на шарана е много по-разумен и балансиран вариант. Това сега е проява на лакомия, така на става.
риболов - нещо истинско сред всичкия фалш
tsvetan682
новобранец
новобранец

Мнение от tsvetan682 »

Аз,както и други колеги пускаме уловената риба!!!Така,че 10лв.на пръчка....
Аватар
djokoriboloveca
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от djokoriboloveca »

На вниманието на ИАРА Русе.Заработете си заплатите.След бившите свинарници над кв.Долапите на р.Русенски Лом посока Басарбово се води поголовна сеч на рибата.Нищо че е забранена,на отрещният бяг срещу полянките в папура се крият бракониерите и прибират каквото излезе.Няма кой да ги спре,и докато отпадне забраната няма да оставят нищо.
За всеки отделен ден за риболов,Господ дава два..
Аватар
SBANKOV
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от SBANKOV »

Колега, значи ти си новия арендатор на водоема, поздравления за желанието да го възстановиш като риболовна дестинация в района. Преди няколко седмици разбрах от баща ми че има нов арендатор и че е пуснат.
Ще кажа на колегите че това е уникален водоем от бившата система на Напоителни системи, дълбочината на стената е поне 9 метра, не е затлачен от тиня в него има няколко кладенеца и канал минаващ през цялата дължина на водоема. Няколко пъти съм имал слука на бяла риба,сом и шаран малко над килограм в този водоем, а таранките са около 200грама, масово ловените, но за съжаление не съм го посещавал от поне 5 години, Панчерево ми е малко по близо :mrgreen:
Има си тайна за риболова на големите шарани там, но ще си я запазя за да не развалям бизнеса на колегата.
Пътя е читав и с бавно каране си минава, но аз с моята кола ще се измъча да мина.
Селото е на не повече от 200м. от язовира.

Колега nvelikov, надявам се тополите да са си на мястото защото правеха страхотна сянка.
Съветвам те да забраниш точенето на вода от язовира за поливане на зеленчуковите полета на отсрещната срана на язовира и да забраниш да пълнят пръскачките на тракторите с вода от язовира. Проблем са и кравите който са свикнати да влизат във водата да се разхлаждат но те мачкат рибата и пречат на риболовците. Моя съвет е да обособиш зона за риболов примерно само от страната на селото от стената до пътя който слиза на долу и да се обособи удобни места за автомобилите, някъде в началото на тополите мисля че имаше доста широко място на което колите ще са на сянка и не са далече.
Давам съветите си с желание само язовира да се превърне в страхотно местенце и притегателна риболовна дестинация за цяла България
Детето в мен продълажва да си играе с кибрит, но – странно – вече иска и пура, и Chivas...
krassi75
новобранец
новобранец

Мнение от krassi75 »

Тайната по тия платените е ясна ,царевица шаранчета до 200 г. пръскачи за големи уж дето ги няма !! ПС риболова около Русе се е въртял винаги около голямата Река ,но поголовната сеч от токаджии и мрежари и месари роми ,в района ще се ловят само попчета ....
Аватар
nvelikov
новобранец
новобранец
Обратна връзка:

Мнение от nvelikov »

SBANKOV написа:Колега, значи ти си новия арендатор на водоема, поздравления за желанието да го възстановиш като риболовна дестинация в района. Преди няколко седмици разбрах от баща ми че има нов арендатор и че е пуснат.
Ще кажа на колегите че това е уникален водоем от бившата система на Напоителни системи, дълбочината на стената е поне 9 метра, не е затлачен от тиня в него има няколко кладенеца и канал минаващ през цялата дължина на водоема. Няколко пъти съм имал слука на бяла риба,сом и шаран малко над килограм в този водоем, а таранките са около 200грама, масово ловените, но за съжаление не съм го посещавал от поне 5 години, Панчерево ми е малко по близо :mrgreen:
Има си тайна за риболова на големите шарани там, но ще си я запазя за да не развалям бизнеса на колегата.
Пътя е читав и с бавно каране си минава, но аз с моята кола ще се измъча да мина.
Селото е на не повече от 200м. от язовира.

Колега nvelikov, надявам се тополите да са си на мястото защото правеха страхотна сянка.
Съветвам те да забраниш точенето на вода от язовира за поливане на зеленчуковите полета на отсрещната срана на язовира и да забраниш да пълнят пръскачките на тракторите с вода от язовира. Проблем са и кравите който са свикнати да влизат във водата да се разхлаждат но те мачкат рибата и пречат на риболовците. Моя съвет е да обособиш зона за риболов примерно само от страната на селото от стената до пътя който слиза на долу и да се обособи удобни места за автомобилите, някъде в началото на тополите мисля че имаше доста широко място на което колите ще са на сянка и не са далече.
Давам съветите си с желание само язовира да се превърне в страхотно местенце и притегателна риболовна дестинация за цяла България
Благодаря колега ,
да точно така съм го замислил има единомислие по въпроса . Ще се радвам да се запознаем . Тополите стоят и сянката е наистина прекрасна в началото на тополите от към стената съм разположил фургона . Прекарал съм там и питеина вода . За источването съм се разбрал да не го пипат докато не достигне до преливника. Наистина има хубава и много вкусна риба , няма тиня и рибата не мирише на тиня и др. Не искам да се хваля за да не излеза като оная приказка за циганчето с голото дупе. :D
А относно Панчарево и на мен ми е по близо :mrgreen: но луд омора нема , самоче малко са лудите като мен :lol:
Аватар
nvelikov
новобранец
новобранец
Обратна връзка:

Мнение от nvelikov »

Колеги,
никого не карам на сила да идва на водоема и да плаща такса която смята че му е висока.
За това обявявам условията тук , за да няма изненадани.
Не е въпроса каде е водоема , а какво се прави за него и за гостите му.
До сега е бил 5 лв. на човек и рибата се е плащала допълнително , и за това няма риба а е имало един човек който сабира по 5 лв от рибари и е гледал той да е добре . ДО КОГА КОЛЕГИ ?
Аватар
nvelikov
новобранец
новобранец
Обратна връзка:

Мнение от nvelikov »

ORadev написа:Таксата е висока , А и рибата не е уникална ,тук нее СОФИЯ. :D
Колега, когато отидеш на бензиностанцията или в магазина водиш ли пазарлък с продавача ???? Независимо каде е било то в Русе , Варна или София.

Поздрави , бъди здрав и помисли!
Публикувай отговор

Обратно към “Водоеми и реки”