Къде се намирам:
Относно Сайта
Разни
naRiba.com

Форум

Пътеводител за прехода. На себе си ли служим?
Модератор: dantho.mihov
- Vid
- кандидат преподавател
Re: Пътеводител за прехода. На себе си ли служим?
Напълно съм съгласен, че оне западняци са много тъпи. И ще ти кажа защо, защото не им трябва да са умни в обществото което са си изградили и живеят.GODzillata написа:Винаги съм намирал другите народи за тъпи парчета, особено западняците и зат'ва не мога да разбера, защо ние, големите далавери, мозъците, сме все на края на класациите?!![]()
За разлика от тук, там има морални правила и писани закони, които важат и се спазват от президента до редовия гражданин... Там не се крадат държавни средства и затова всеки гражданин си плаща данъците и даже изпитва задоволство от това, че помага на обществото. И така, да не продължавам. Това са ми впечатленията от Щвейцария където живях преди време.
Да добавя - референдуми се правят по няколко в месеца, такива свързани с проблеми от национално значение и такива отнасящи се за кантона. Те на практика не струват почти никакви държавни пари и не са както направения при нас за ядрената енергетика, който ни струваше някъде към 20 млн. Принципа е много прост- всеки получава бюлетината в пощенската си кутия, задрасква там квото си реши, после просто я сгъва и залепва (тя е направена като плик със сгъвки) и я пуска в някоя пощенска кутия. Това е.., просто, ефикасно и евтино.
Късметът е пресечната точка на предварителната подготовка и шанса.
Сенека
Сенека
- Д.Граховски
- кандидат преподавател
Добро ютро и честита събота.Наспахте ли са?Аз съм тръгнал на спасителна операция на едни шаранчета у Панчарево.Събрааме групата и ш'ги местиме у големото езеро.
Tell people there’s an invisible man in the sky who
created the universe, and the vast majority believe you.
Tell them the paint is wet, and they have to touch it to be sure.

[url]http://maximo.bg/url]
created the universe, and the vast majority believe you.
Tell them the paint is wet, and they have to touch it to be sure.

[url]http://maximo.bg/url]
- GODzillata
- и господ не е толокова добър
Така е.Vid написа:...не им трябва да са умни в обществото което са си изградили и живеят....
По аналогия не им се налага да бъдат майстори по всичко, като нас.

Не си оправят сами колите, не могат да лепят теракот и тапети, абе дори само да се завинти една крушка си викат майстор по крушките...докато ние тук сме принудени да разбираме от всичко и да си правим всичко...даже и ракия.

@Люс, чрд на щерка ти, да ти е жива и здрава, и само радости!

Ае, кво е онова червено шампанско, нъл не пиеше?!

На риба - като на война! Fish'n'chicks!
Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...

GODzillata написа:.докато ние тук сме принудени да разбираме от всичко и да си правим всичко...даже и.........
- GODzillata
Пав, я кажи някоя спининг макара за хипер лонг каст....къде фърга най-мноо, ама ем да е ефтина, ем и да фърга за стра? 
Те тфа стаа ли?
http://www.riboco.com/index.php?mod=pro ... escription

Те тфа стаа ли?

- Павел Иванов
Кире , на тая ще и изкъртиш чарколяците преко сили на вторият спинингов риболов по Дунав . Това :

Нема как да се направи само с макарата , особено "фъргането" . За целта трябва да обърнеш внимание на целият такъм - грамаж примамки , линия , въдица , макара , задвъдично и тогава ще имаш краен резултат . Това не ти е риболов на плувка , да тарифаш на дълга въдица , голема макара и много тънка линия и да фръляш у Калафат...фърга най-мноо, ама ем да е ефтина, ем и да фърга за стра?...

Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !
Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Павел Иванов
- GODzillata
Скоро ще зачъргаря скумрията, ама водата почва да пада и ще трябва да компенсирам с по-лонг кастинг, та смятам да туря на едно по-длъжко пръчле (некфо над 3 м.....барем 3,60 или 3,80) онаа макара (щото вече кликнах и я поръчах
), па на макарето смятам да нанижа един плетеняк YGK равно на 0,18 найлон, после вирбелче с катарамка, на която ще закача линия чепарета около 2 м. дълга и накрая 30-35 гр. олово, та сичко тва ще трябва да го мяткам у курец, поне до средата на ряката, та некфо спонтанно ми се стори добра идея онова макаре...
...дано не съм сбъркал в избора?
Тъпото е, че тук няма богат избор от убави макари, а па си е рисков шопинг по нета, щото мое да доде некоа с луфт, размандахерчена, или пък като не е имало "око да види, ръка да пипне" - мое се окаже, че нещата не са такива, квито изглеждат, та сийбаломамата фостата с една дума, ма фо доде - се пак нъл ще пускам и мрежи за скумрията
, вече си купих първата - 30 м. дълга, 2 м. висока, с око 3 см., та е шукаритетна за карагьоза.

Тъпото е, че тук няма богат избор от убави макари, а па си е рисков шопинг по нета, щото мое да доде некоа с луфт, размандахерчена, или пък като не е имало "око да види, ръка да пипне" - мое се окаже, че нещата не са такива, квито изглеждат, та сийбаломамата фостата с една дума, ма фо доде - се пак нъл ще пускам и мрежи за скумрията

В Продава има една новичка точно като за тебе - 300 лв.
Daiwa Ballistic 3000 SH- emo vasilev
- сериозен играч
Край на дългогодишните ми капота по Дунава !Най после и аз ще се прибирам с някоя и друга риба от голямата река !се пак нъл ще пускам и мрежи за скумрията , вече си купих първата - 30 м. дълга, 2 м. висока, с око 3 см., та е шукаритетна за карагьоза.

- Христо Рангелов
- разбира нещата
Днес намерих вкъщи един часовник Янтар - съветски от 1978.
Малко ми е съмнейшун, щото пише "Made in USSR", а не "Сделано в СССР"..
Ма нищо , утре ще го пусна у нето за продажба

"The more you know, the less you carry"
Те тогаз жълтите имаха културна революция и Мао Це дууууун и ментета нямаше - пускай го смелоХристо Рангелов написа:Днес намерих вкъщи един часовник Янтар - съветски от 1978.

- Христо Рангелов
- разбира нещата
Разбрах, са се консултирах с един русофил..Teo 62 написа:Те тогаз жълтите имаха културна революция и Мао Це дууууун и ментета нямаше - пускай го смелоХристо Рангелов написа:Днес намерих вкъщи един часовник Янтар - съветски от 1978.
Мисля да го пусна за 50 лв, на 35 лета е животното..
Вътре не смея да бъркам, че да не го повредя..
"The more you know, the less you carry"
- GODzillata
Бе ти глей да се объркаш и да идеш в Лом, вместо да дойдеш насам, па ще видиш как ще си ходиш пак без риба....е, освен ако не си купиш от някоя ломска сергия де!emo vasilev написа:Край на дългогодишните ми капота по Дунава !Най после и аз ще се прибирам с някоя и друга риба от голямата река !се пак нъл ще пускам и мрежи за скумрията , вече си купих първата - 30 м. дълга, 2 м. висока, с око 3 см., та е шукаритетна за карагьоза.

- Павел Иванов
Само ще зяносаш плетеняка , не го аби за таквиз извращения . Навиваш едно ПП от "ментето" с unidentified диаметър и пак същият ефект ще постигнеш с това олово накраяGODzillata написа:... нанижа един плетеняк ...

Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !
Павел Иванов
Павел Иванов
- GODzillata
Павел Иванов написа:Само ще зяносаш плетеняка , не го аби за таквиз извращения . Навиваш едно ПП от "ментето" с unidentified диаметър и пак същият ефект ще постигнеш с това олово накраяGODzillata написа:... нанижа един плетеняк ...

Верно, че няма смайсъл да си арча плетеняка за простотии......да зема да туря едно 0,25 - 0,30 найлонче ли...?