Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Къде и какво кълве в момента.
naRiba.com

Форум

Къде да отидем до Пловдив?
Модератор: Paublo_Eskobar
-
- научил се да хвърля
Re: Къде да отидем до Пловдив?
Така е,Ицо,и се извиних.В крайна сметка не съм се изказал нито срещу водоема(очевидно е фрашкан с риба),нито срещу малкия( да е жив и здрав и това да са му най-малките риби),нито срещу собственика(водоема си е негов,той си определя правилата).Реагирах единствено срещу начина на поднасяне на информацията и продължавам да твърдя,че съм прав.Но нека заровим томахавката!butnik написа:Понеже ходя почти само по платени и по Марица мога да дам ясна оценка,че риболова на Бадема си заслужава парите на фона на мизерни водоеми с къде по-високи такси и пълни с дребна каракуда.Не искам да споменавам водоеми на които хем си плащаш ,хем си тръгваш разочарован.И кой каквото ще да си пише Малкия Стелко си натрупва опит.
Терзиев,поста ти бе повече от грозен.

- stelco
- ще става разбирач
Оговарям на колегата dimmitov,колега не си разбрал правилно условията .Следвщия път като ходя на рибарника ще снимам точно какво пише.
Колега TerzievG ,как би желал да ти поднеса информация.
-
- ще става разбирач
Аз ще те изпреваря колега... цитирам инфо за тази година от "мрежата".stelco написа:Оговарям на колегата dimmitov,колега не си разбрал правилно условията .Следвщия път като ходя на рибарника ще снимам точно какво пише.
"Рибарник „Бадема” отваря на 30 март, събота, съобщи собственикът. Засега водоемът ще работи за спортен риболов-само събота,неделя и официалните празници 8 до 18 часа.
Измислени са най-различни схеми за риболов. Общите условия позволяват риболов с 1 въдица с единична кука или 2 въдици с по една единична кука с стръв протеинови топчета над 20 мм или рибки над 10 см за хищник. Забранено е използването на пружини и кошнички с повече от една кука на тях
Задължително оборудване: Голям не метален живарник, кукоизваждач ,голям кеп .Забранено е хващането на рибите в очите , хрилете и снимките с вдигнати риби ! Могат да се задържат и купуват шаран и амур между 1 и 3 кг ,сом и щука над 4 кг, лин над 0,5 кг.
Шарaн и амур до 1 кг и над 3 кг,сом и щука до 4 кг, лин до 0,5 кг се откачат внимателно и след бързи снимки веднага се връщат във водата без да се слагат в живарници.
Такса 10 лв -включваща до 5 кг толстолоб,каракуда,червеноперка.
Риба която не е включена в таксата може да се закупи на цени: амур, шаран, костур -4,50 лв/кг, щука-6 лв/кг, сом – 8 лв/кг, каленик-10 лв/кг, толстлоб,-2 лв/кг, каракуда,червеноперка-1 лв/кг
"Хвани -пусни" само с годишна карта от 100 лв, а за децата и съпругата на притежателя на картата е безплатно."
КЕФ ЦЕНА НЯМА

ЖИВОТА Е КРАТЪК, ИГРАЙ ТВЪРДО!!!
Ако не знаеш - ще те научим, ако не можеш – ще ти покажем, ако не искаш - ще те принудим!
Не живей за мечтите си, Живей заради делата си!!!
Помнете, че понякога когато не получавате това, което искате, това е голям късмет. - Далай Лама
Ако не знаеш - ще те научим, ако не можеш – ще ти покажем, ако не искаш - ще те принудим!
Помнете, че понякога когато не получавате това, което искате, това е голям късмет. - Далай Лама
- dimmitov
- ще става разбирач
E ,щом "Хвани -пусни" само с годишна карта от 100 лв, а за децата и съпругата на притежателя на картата е безплатно." това означава че всичко останало е по системата ,,Хвани-вземи,,
Какво по-точно съм разбрал? Или ловиш здраво в препълнения с риба водоем и после плащаш всичко или даваш 100 кинта и връщаш рибата във водата.
Ако хвана един живарник шарани и не съм платил такса от 100лв какво следва? Това ме интересува.
Ако улова е около 50кг ,(както казва Стелко че може да се налови толкова)означава ли това че трябва да се плати 250лв и да се прибера с един чувал риба в къщи.Това ме интересува.
Живот и здраве в събота мога да го посетя и не ми се иска да тръгна 9ч сутринта защото са ми свършили парите.Това ме интересува.
Вижте колко прост въпрос задавам:
Ако не съм платил такса от 100лв, с колко пари трябва да отида за риба на рибарник Бадема?
Какво по-точно съм разбрал? Или ловиш здраво в препълнения с риба водоем и после плащаш всичко или даваш 100 кинта и връщаш рибата във водата.
Ако хвана един живарник шарани и не съм платил такса от 100лв какво следва? Това ме интересува.
Ако улова е около 50кг ,(както казва Стелко че може да се налови толкова)означава ли това че трябва да се плати 250лв и да се прибера с един чувал риба в къщи.Това ме интересува.
Живот и здраве в събота мога да го посетя и не ми се иска да тръгна 9ч сутринта защото са ми свършили парите.Това ме интересува.
Вижте колко прост въпрос задавам:
Ако не съм платил такса от 100лв, с колко пари трябва да отида за риба на рибарник Бадема?
НИКОЙ НЕ МОЖЕ ДА ИЗЛОВИ ВСИЧКАТА РИБА С ВЪДИЦА

-
- ще става разбирач
"Риба която не е включена в таксата може да се закупи на цени..."
Просто си пропуснал думичката "може", тоест ако решиш да отидеш веднъж да си пробваш късмета не е задължително да плащаш всичко което си хванал
Според мен тази 100 такса карта е за редовните посетители които съвсем не са малко и може да им е от полза 
Просто си пропуснал думичката "може", тоест ако решиш да отидеш веднъж да си пробваш късмета не е задължително да плащаш всичко което си хванал

- dimmitov
- ще става разбирач
Не е така. Рибата която не е включена в таксата от 10лв.(Такса 10 лв -включваща до 5 кг толстолоб,каракуда,червеноперка) може да закупи допълнително.
Таксата от 100лв е само за да можеш да връщаш рибата обратно във водата.Защото с онази такса от 10лв не може.
Таксата от 100лв е само за да можеш да връщаш рибата обратно във водата.Защото с онази такса от 10лв не може.

- stelco
- ще става разбирач
От къде знаеш,че не е така ,като не си посещавал Рибарника.
Хем призова да спрем дискусията ,хем ти пак я продължаваш.
Хем призова да спрем дискусията ,хем ти пак я продължаваш.
- dimmitov
- ще става разбирач
ОК. Явно съм по-тъп от колкото мислех.Няма проблем.Спираме.Нищо лично към никой,надявам отношенията ни да ОК и като се видим по водоемите да може да пием по едно кафе заедно
Дано няма обидени и засегнати

Дано няма обидени и засегнати

-
- ще става разбирач
Пффф , както се вика не става ... кафе не пия , ама за бира няма се дърпам
.
Ние да не сме някви мацки, че да се сърдим като ощипани госпожици
)
Все пак ще обобщя за Бадема, там винаги правилата са били по различни бих казал особени за някой колеги, но наистина там има възможност при наличие на толкова много риба да се изпробват различни, монтажи, тактики, захранване и мисля че е полезно за начинаещият риболовец. Най-реална представа се придобива като се отиде на място , не е задължително да ловите риба, просто разгледайте пиразпитайте и си преценете, но по моему времето няма да ви е изгубено
Ай сега наздраве , че докато пиша поста ми се стопли бирата

Ние да не сме някви мацки, че да се сърдим като ощипани госпожици

Все пак ще обобщя за Бадема, там винаги правилата са били по различни бих казал особени за някой колеги, но наистина там има възможност при наличие на толкова много риба да се изпробват различни, монтажи, тактики, захранване и мисля че е полезно за начинаещият риболовец. Най-реална представа се придобива като се отиде на място , не е задължително да ловите риба, просто разгледайте пиразпитайте и си преценете, но по моему времето няма да ви е изгубено

Ай сега наздраве , че докато пиша поста ми се стопли бирата

-
- разбира нещата
- Обратна връзка:
нищо лично към Коцето и неговите условия,мисля,че много колеги ги удовлетворяват......не ми е за парите,ама просто на място където на най-дълбокото не мога да си намокря гащите,или е по плитко от ваглера ми няма да ловя,ако ще и трофейни сьомги да има........
валатът не най-лошото нещо на света
-
- разбира нещата
- Обратна връзка:
между другото това се отнася до всички знайни и незнайни платени подобни рибарници,клетки,"зверилници",гордо наричани езера,но всеки сам си решава,примерно аз днес дадох 30лв за гориво за да гледам една пъстървова река и да се потопя в нейната атмосфера и се прибрах,предоволен........тези водоеми ги оставям на майсторите да правят репортажи по телевизията.....,както и на другите колеги/които съвсем не са малко/,които ги кефи този риболов......апропо,винаги съм се замислял,да не би в частните водоеми рибите да са стерилни!!!!!защо тях не ги забраняват,по закона за пролетната забрана???след като трябва да се грижим да опазваме рибата,даже да не я хващаме за очите,що пък трябва да я бодем с куки и да я мъчим,когато си хвърля хайвера.Смятам,че е редно забраната за спортен риболов да се отнася и до частните водоеми,предназначени за такъв,както и тези водоеми да не стават за промишлен такъв преди Никулден,да речем,тоест да си има разделение-или само спортен,или само за промишлен.
валатът не най-лошото нещо на света
-
- ще става разбирач
И сега понеже сме в забраната, сетих се за платения на Беловица... като пътуваш от Любен и минеш Пясъка точно на табелата на Беловица се завива в ляво и през нивите си там. Не съм ходил близо 2 години, а нека който го е посещавал тази пролет да сподели кво е положението от към риболов такси и т н т 

-
- научил се да хвърля
Абсолютни глупости!В частен имот да налагаш забрана за нещо сиаксел написа:между другото това се отнася до всички знайни и незнайни платени подобни рибарници,клетки,"зверилници",гордо наричани езера,но всеки сам си решава,примерно аз днес дадох 30лв за гориво за да гледам една пъстървова река и да се потопя в нейната атмосфера и се прибрах,предоволен........тези водоеми ги оставям на майсторите да правят репортажи по телевизията.....,както и на другите колеги/които съвсем не са малко/,които ги кефи този риболов......апропо,винаги съм се замислял,да не би в частните водоеми рибите да са стерилни!!!!!защо тях не ги забраняват,по закона за пролетната забрана???след като трябва да се грижим да опазваме рибата,даже да не я хващаме за очите,що пък трябва да я бодем с куки и да я мъчим,когато си хвърля хайвера.Смятам,че е редно забраната за спортен риболов да се отнася и до частните водоеми,предназначени за такъв,както и тези водоеми да не стават за промишлен такъв преди Никулден,да речем,тоест да си има разделение-или само спортен,или само за промишлен.

- butnik
- рибар фанатик
- Обратна връзка:
joko75 написа:Абсолютни глупости!В частен имот да налагаш забрана за нещо сиаксел написа:между другото това се отнася до всички знайни и незнайни платени подобни рибарници,клетки,"зверилници",гордо наричани езера,но всеки сам си решава,примерно аз днес дадох 30лв за гориво за да гледам една пъстървова река и да се потопя в нейната атмосфера и се прибрах,предоволен........тези водоеми ги оставям на майсторите да правят репортажи по телевизията.....,както и на другите колеги/които съвсем не са малко/,които ги кефи този риболов......апропо,винаги съм се замислял,да не би в частните водоеми рибите да са стерилни!!!!!защо тях не ги забраняват,по закона за пролетната забрана???след като трябва да се грижим да опазваме рибата,даже да не я хващаме за очите,що пък трябва да я бодем с куки и да я мъчим,когато си хвърля хайвера.Смятам,че е редно забраната за спортен риболов да се отнася и до частните водоеми,предназначени за такъв,както и тези водоеми да не стават за промишлен такъв преди Никулден,да речем,тоест да си има разделение-или само спортен,или само за промишлен.По твоята логика когато са постите,трябва да се забранява консумацията на месо!!!Абсурдно е!

Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....
- danev69
- сериозен играч
Положението е следното:konty написа:И сега понеже сме в забраната, сетих се за платения на Беловица... като пътуваш от Любен и минеш Пясъка точно на табелата на Беловица се завива в ляво и през нивите си там. Не съм ходил близо 2 години, а нека който го е посещавал тази пролет да сподели кво е положението от към риболов такси и т н т
Такса 5лв. Шаран 5лв.за кг. каракуда 1лв. за кг.
Ловят се основно каракуди и чат пат някой шаран.
Хищните риби,като щуката вече ги няма.
Язовира е пълен,ама някой е забравил да пусне риби вътре.

човек е толкова голям,колкото са големи мечтите му