Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Моят риболовен излет
naRiba.com

Форум

Панчаревски каракуди, вместо шарани...
- Redimido
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Панчаревски каракуди, вместо шарани...
Както се бяхме наканили с колегата Димитър Граховски в събота рано-рано тръгнахме да спасяваме шаранчетата пуснати предизоборно на малкия гьол до платеното на Панчарево!
Местата за риболов там са силно ограничени обаче, както се убедихме и по-късно през деня - панаира край брега на тоя гьол е пълен. Майки с деца, мотори, пикници, та дори и детски рожден ден са само някои от мероприятията, които се организират край водата на въпросното водоемче.
Та ставане в 5 часа, в 6 часа вече на гьола и О ИЗНЕНАДА!!!, всичките места са заети. Само на едно място под едни дървета с дълбока сянка виждам просека в тръстиката и газ натам - нарамвай платформата, калъфа с въдиците, захранката. Жената с всичките аксесоари за пикник...
В бързината нагласям платформата на около метър във водата вадя мач-а и О УЖАС! Чак сега забелязах че дърветата над мен са като плътен покрив и само половината дължина на мача вече е много за там, а имам и директна 6-ца за борба. След доста благословии нарамих платформата, как е с прикачните и тръгнахме да търсим друго място, вече по-голямото езеро. Междувременно дойде и Митака и помогна малко с багажа. Та паркирахме се с клюмнал нос, очаквайки да ловим само цаца...ама карай викам - излета да върви. Бяхме взели и колежката от форума Etinka и приятеля и, който тъкмо беше получил от нея въдички за подарък. Ама те повече се бяха ориентирали към пикник. Така че намерихме удобното място за това а ние с Митака заприготвяхме такъма.
Вкарахме в играта по един мач и по един директен.
Захранка, Сенсас - Етанг и Гардонс...аром. вердевас. И зачакахме бабушката. Поне да се занимаваме викам. До нас пълно с хора. И почна изненадата. Таранки - ама като шаранки взеха да излизат. Колегата до нас измъкна каракуда, каквато май досега не бях виждал. На око между 1,5 - 2 кила. Не можеше да я намъкне в живарника, та я върза с едно въже да плува изрода, прекара и го през хрилете и вика да не се мъчи! Поскарахме се малко и обтегнахме отношенията със съседите. Не видях жив човек да пуска нещо, с изключение на един мухар наоколо. Всичко прибира пълните с хайвер каракуди на поразия - гладен народ!
Почнахме ги и ние...до обяд вървеше интензивно. Нашта най-голяма беше около 1 кг, естествено по закона на Мърфи и ние закачихме случайно една доста по-голяма, ама ми оплете в тръстиката точно пред краката ми и се откачи. За моя най-голяма мъка я видяхме, та я жалих дълго! Нивото на езерото обаче си играе както си иска. Бях паркирал платформата във водата, а към обяд вече бях на сухо. Мисля че това беше и причината изведъж на спре да кълве по-едрото и само бабушки - малки, се ловяха събрани от петното захранка...Май събрахме доста псувни по наш адрес, че дори и без живарник си ги ловихме. Всичко се пускаше на момента - Цък и Чао. Даже и без цък в повечето случаи. Баш в размножителния период е още по-сладко да им казваш "чао, и другия път с децата!"
Както разбрахме от хората, които идваха разочаровани от малкия гьол - шаранчетата вече ги няма. С тях явно е изчезнал и целия риболов там. Защото един по един се разотиваха. Вариантите са 2 - изловили са ги вече или са се присопособили към условията. Да се молим да е второто!
Та така...ей на малко снимки!

Местата за риболов там са силно ограничени обаче, както се убедихме и по-късно през деня - панаира край брега на тоя гьол е пълен. Майки с деца, мотори, пикници, та дори и детски рожден ден са само някои от мероприятията, които се организират край водата на въпросното водоемче.
Та ставане в 5 часа, в 6 часа вече на гьола и О ИЗНЕНАДА!!!, всичките места са заети. Само на едно място под едни дървета с дълбока сянка виждам просека в тръстиката и газ натам - нарамвай платформата, калъфа с въдиците, захранката. Жената с всичките аксесоари за пикник...

Вкарахме в играта по един мач и по един директен.
Захранка, Сенсас - Етанг и Гардонс...аром. вердевас. И зачакахме бабушката. Поне да се занимаваме викам. До нас пълно с хора. И почна изненадата. Таранки - ама като шаранки взеха да излизат. Колегата до нас измъкна каракуда, каквато май досега не бях виждал. На око между 1,5 - 2 кила. Не можеше да я намъкне в живарника, та я върза с едно въже да плува изрода, прекара и го през хрилете и вика да не се мъчи! Поскарахме се малко и обтегнахме отношенията със съседите. Не видях жив човек да пуска нещо, с изключение на един мухар наоколо. Всичко прибира пълните с хайвер каракуди на поразия - гладен народ!
Почнахме ги и ние...до обяд вървеше интензивно. Нашта най-голяма беше около 1 кг, естествено по закона на Мърфи и ние закачихме случайно една доста по-голяма, ама ми оплете в тръстиката точно пред краката ми и се откачи. За моя най-голяма мъка я видяхме, та я жалих дълго! Нивото на езерото обаче си играе както си иска. Бях паркирал платформата във водата, а към обяд вече бях на сухо. Мисля че това беше и причината изведъж на спре да кълве по-едрото и само бабушки - малки, се ловяха събрани от петното захранка...Май събрахме доста псувни по наш адрес, че дори и без живарник си ги ловихме. Всичко се пускаше на момента - Цък и Чао. Даже и без цък в повечето случаи. Баш в размножителния период е още по-сладко да им казваш "чао, и другия път с децата!"
Както разбрахме от хората, които идваха разочаровани от малкия гьол - шаранчетата вече ги няма. С тях явно е изчезнал и целия риболов там. Защото един по един се разотиваха. Вариантите са 2 - изловили са ги вече или са се присопособили към условията. Да се молим да е второто!
Та така...ей на малко снимки!

Последно промяна от Redimido на Нед Май 12, 2013 8:56 pm, променено общо 1 път.
Re: Мисия шаранки = таранки
Страхотни снимки.Поздравления. 

„Големият проблем с тъпите копелета е, че те са толкова тъпи, че не могат да повярват, че човек може да бъде умен”. Вонегът!
-
- ще става разбирач
Re: Мисия шаранки = таранки
Браво за постъпката с пускането на рибите и за уникалните снимки.
- daniel defoe
- разбира нещата
- nikolaiiliew
- сериозен играч
Re: Панчаревски каракуди, вместо шарани...

Късаш, вържеш и продължаваш. Упоритост и търпение му е майката!
-
- сериозен играч
Бравос !!! Супер излед сте си направели!!! Хайде 

- Д.Граховски
- кандидат преподавател
Ей цял ден я чакам темата
.Снимките са уникални.

Tell people there’s an invisible man in the sky who
created the universe, and the vast majority believe you.
Tell them the paint is wet, and they have to touch it to be sure.

[url]http://maximo.bg/url]
created the universe, and the vast majority believe you.
Tell them the paint is wet, and they have to touch it to be sure.

[url]http://maximo.bg/url]
- Redimido
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Другия път, Ели ще ни направи и още по-хубави! 

- Батко Емо
- разбира нещата
Напълнихте ми окото!

- Redimido
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Това дето мига отстрани ли? Или другото?!Батко Емо написа:Напълнихте ми окото!![]()

-
- разбира нещата
Страхотни снимки колега 

- chirusa_bg
- учете се от него
- Обратна връзка:
Супер излет!
- Но кое е това, което е тайна за улова на бабушка ? Тайна, която са знаели британците.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
Браво, отдавна не бях виждал от едрите панчаревски каракуди и са голям кеф за ловене.