Къде се намирам:
Относно Сайта
Разни
naRiba.com

Форум

Пътеводител за прехода. На себе си ли служим?
Модератор: dantho.mihov
- Павел Иванов
- и господ не е толокова добър
Re: Пътеводител за прехода. На себе си ли служим?
Кире , основният недостатък на монофила , използван за далечни разстояния , е разтегливостта му . От там на там , много по-малко чувствителна линия и доста повече "гелета" . При брейда имаме почти никаква разтегливост и съответно много по-добър контрол над линията и по-голяма ефективност от гледна точка засечени , респективно уловени , риби . Някой евтин и непретенциозен да притежава някакви особени качества брейд , е твоето решение в случаят 

Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !
Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Павел Иванов
- GODzillata
Oсвен YGK-то, имам и те тва:

...ама май не е подходящо...
...щото е прекалено лачено за скумриите...освен ще мяткам с някой стар плетеняк, а пък таф лайна мое го спастря за мултито за сом.

...ама май не е подходящо...

На риба - като на война! Fish'n'chicks!
Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...

- GODzillata
Баси дискриминацията, баси расизма!
Във видинско купували гласове само на джагали!!!
Ами и ний българите, ядем леб бре джанъм, защо бяхме така зверски пренебрегнати от купувачите?

Във видинско купували гласове само на джагали!!!
Ами и ний българите, ядем леб бре джанъм, защо бяхме така зверски пренебрегнати от купувачите?

- трапера
- сериозен играч
Аз понеже си смених работата и нямам право първите шест месеца на отпуск, риболовния туризъм в БГ ще го отложа за къмто Септември. Ма сега съм почнал проучвания за такъв в Австрия. Един румънец ми се хвали миналата година и ми показва снимки, ама кой да се напъне да запомни мястото, да се ева у главата. Бяха си спретнали чудесен уикенд-риболов и барбекю с прясна пъстърва.
Оня ден си правихме обикновенно BBQ

А вчера имаше ден за размисъл в БГ ресторант Тангра

Мислих, мислих и накрая си поръчах сач с три вида меса

И днес установих, че сме си забравили чадъра там
ПС. Кире,те ония сигурно по-йофтинки, та затуй само джагалски...
Оня ден си правихме обикновенно BBQ

А вчера имаше ден за размисъл в БГ ресторант Тангра

Мислих, мислих и накрая си поръчах сач с три вида меса

И днес установих, че сме си забравили чадъра там

ПС. Кире,те ония сигурно по-йофтинки, та затуй само джагалски...
лягам си star
събуждам се super star
събуждам се super star
- Vid
- кандидат преподавател
Гледам новините и не мога да повярвам, че това е истина. Напълно приемам, че в държавата Абсурдистан всичко ненормално се приема за нормално, но това което се случва???
КАК Герб отново печели изборите? При положение, че проспа 3,5г. време, време което няма как да се върне.
Преди 4г. и Я гласувах за Герб и то с много ясно намерение- обещанието на бат Бойко да построи оне магистрали де се строят още от бай Тошовото време. Винаги съм си мислел, че мутрата не е в състояние да направи друго и че ще остане в историята с тези магистрали, но сега е видно, че правителството на Герб не само не направи това, но и уби всякакъв бизнес в Б-я и докара хората до просешка тояга. А сега, пак печелят изборите??? Значи българите са доволни от управлението на Б-я през последните години???
Нима протестите през февруари бяха нищо? Нима самозапалилите се хора бяха нищо?
Ама, като се замисля то за кой да гласува човек? Герб не става, а бившите болшевики наречени КБ трябва просто да бъдат изметени от политическия живот..
Кво да праим хора? Гражданска война? Докога ще стоим най мизерната държава в европа? То филм го гледам вече 24 г. и той не свършва, свършва се българщината, народа се топи... и ако този цирк продължи още 20г., то няма да има кой да гласува за кой да е...
КАК Герб отново печели изборите? При положение, че проспа 3,5г. време, време което няма как да се върне.
Преди 4г. и Я гласувах за Герб и то с много ясно намерение- обещанието на бат Бойко да построи оне магистрали де се строят още от бай Тошовото време. Винаги съм си мислел, че мутрата не е в състояние да направи друго и че ще остане в историята с тези магистрали, но сега е видно, че правителството на Герб не само не направи това, но и уби всякакъв бизнес в Б-я и докара хората до просешка тояга. А сега, пак печелят изборите??? Значи българите са доволни от управлението на Б-я през последните години???
Ама, като се замисля то за кой да гласува човек? Герб не става, а бившите болшевики наречени КБ трябва просто да бъдат изметени от политическия живот..
Кво да праим хора? Гражданска война? Докога ще стоим най мизерната държава в европа? То филм го гледам вече 24 г. и той не свършва, свършва се българщината, народа се топи... и ако този цирк продължи още 20г., то няма да има кой да гласува за кой да е...
Късметът е пресечната точка на предварителната подготовка и шанса.
Сенека
Сенека
- Redimido
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Прав си, ма.ка му!Vid написа:Гледам новините и не мога да повярвам, че това е истина. Напълно приемам, че в държавата Абсурдистан всичко ненормално се приема за нормално, но това което се случва???
А знаеш ли чия собственост е ресторанта?трапера написа:...А вчера имаше ден за размисъл в БГ ресторант Тангра.......
Ако не знаеш,да ти кажа

Не можеш да отложиш неизбежното. Защото рано, или късно стигаш до мястото, където неизбежното просто седи и чака.!!!
- Vid
- кандидат преподавател
И кВо от това, и най лудия е по добър сега за Б-я от старите крадливи мутри... А, те хората са отишли да пийнат и хапнат и гледам, че са останали доволни...Телескоп написа:А знаеш ли чия собственост е ресторанта?
Ако не знаеш,да ти кажаhttp://yolodenev.info/bg_index.htm" onclick="window.open(this.href);return false;
![]()

Късметът е пресечната точка на предварителната подготовка и шанса.
Сенека
Сенека
- G.Petkov
Скъпи колеги,
Само да не вкарваме политиката в "Прехода",
Че ще си прецакаме темичката,
А тя - си е за нас, на ли
!
Та и аз бях обещал на жената да я разходя до Гърция и тези дни си изпълних обещанието,
И хайде на юг.
Това е Солун, и по-рано бях ходил там, но винаги може и още веднъж,

И, разбира се, разходка по крайбрежния булевард, а там винаги има по някой въдичар,
И сега имаше един, та се снимах до него и с негово разрешение и рибата му
:

Скромно, ама човека беше доволен от себе си,
А режеше нещо като земен червей и го набождаше на куките на чепаре с дънно олово, като основното му влакно беше поне за сом в порядъка на 90-100 кг
!
И от там към Паралия в хотел "Европа инн"
, цели три звезди, ама беше поне чисто и спретнато, градчето, също, приятно и почти без туристи!!!

Там видях църква на плажа, верно че гърците са много набожен народ!
Бях виждал мутренски хотел на пясъка/у нас, разбира се/, ама църква - за пръв път !!!!!!!!!!!

А, да не забравя - ядох дзизаки, суфлаки, зеле, пих "Митос", а също ядох и разни други яденета, на които не им знам и така и не разбрах имената, щото в гръцките менюта пише само на гръцки и не ебават да да ти кажат какво ще ядеш, ама всичко беше вкусно за мен, още повече обичам чорбаливи манджи
!
И после отидохме до скалните манастири - Метеора,
Ето един кацнал на върха на скалите,

Доста се чудих какъв труд се е изисквало да построиш през 14-ти век тези постройки на тази височина, с тогавашната строителна технология, ама на едно изображение видях как Исус е озарявал монасите да градят, та може и така да е било!
Това вече е скала без църква, на нея е кацна един много красив ястреб, ама щото фотото ми е "сапунерка", както обича да се изразява Люсиен, не можете да го различите на фона на тези няколко стотин декара къмък
!
Въобще - скалните манастири над Каламбака заслужават да се видят, независимо от всичко - необичайно е за мен, като българин, да направиш такова усилие, да вложиш такъв нечовешки труд, но да живееш във висините ...............
И в България има подобни манастири, в района на Лом - Русе, сестра ми е ходила, но става дума за пещери в скалите, а тук са огромни постройки, църкви, винарни и пр.
!
Ето ме и мен, с половинката, на фона на Големия Метеор:

За съжаление, случайният фотограф е хванал само жиците на подстанцията, която вече е от 20 век, та за това ще пусна още една снимка
:

И от толкова много екскурзии почти не ми остана време за море, което аз много обичам, ама все пак успях да направя един плаж под облаците и едно къпане на 11.05. в много приятна и топла вода, много се изкефих - вятър, облаци,а аз и още двама "набори" плувахме с удоволствие в Егейско море, чак не ми се излизаше накрая
!

В този водопад не се къпах, щото не бях обядвал, та предпочетох яденето
:

А пък такава - обичайна селска гръцка къща - дано се падне на всеки от нас, пък после да ни плюват, че сме в криза или че сме изяли парите на ЕС
:

Аз, лично, не бих се ядосвал на празните приказки, нали
!
И като се върнах, и като пуснах ТВ и новините за изборите, и ми се прииска пак да се върна на скалите
!
Че ще си прецакаме темичката,
А тя - си е за нас, на ли

Та и аз бях обещал на жената да я разходя до Гърция и тези дни си изпълних обещанието,
И хайде на юг.
Това е Солун, и по-рано бях ходил там, но винаги може и още веднъж,
И, разбира се, разходка по крайбрежния булевард, а там винаги има по някой въдичар,
И сега имаше един, та се снимах до него и с негово разрешение и рибата му

Скромно, ама човека беше доволен от себе си,
А режеше нещо като земен червей и го набождаше на куките на чепаре с дънно олово, като основното му влакно беше поне за сом в порядъка на 90-100 кг

И от там към Паралия в хотел "Европа инн"

Там видях църква на плажа, верно че гърците са много набожен народ!
Бях виждал мутренски хотел на пясъка/у нас, разбира се/, ама църква - за пръв път !!!!!!!!!!!
А, да не забравя - ядох дзизаки, суфлаки, зеле, пих "Митос", а също ядох и разни други яденета, на които не им знам и така и не разбрах имената, щото в гръцките менюта пише само на гръцки и не ебават да да ти кажат какво ще ядеш, ама всичко беше вкусно за мен, още повече обичам чорбаливи манджи

И после отидохме до скалните манастири - Метеора,
Ето един кацнал на върха на скалите,
Доста се чудих какъв труд се е изисквало да построиш през 14-ти век тези постройки на тази височина, с тогавашната строителна технология, ама на едно изображение видях как Исус е озарявал монасите да градят, та може и така да е било!
Това вече е скала без църква, на нея е кацна един много красив ястреб, ама щото фотото ми е "сапунерка", както обича да се изразява Люсиен, не можете да го различите на фона на тези няколко стотин декара къмък

Въобще - скалните манастири над Каламбака заслужават да се видят, независимо от всичко - необичайно е за мен, като българин, да направиш такова усилие, да вложиш такъв нечовешки труд, но да живееш във висините ...............
И в България има подобни манастири, в района на Лом - Русе, сестра ми е ходила, но става дума за пещери в скалите, а тук са огромни постройки, църкви, винарни и пр.

Ето ме и мен, с половинката, на фона на Големия Метеор:
За съжаление, случайният фотограф е хванал само жиците на подстанцията, която вече е от 20 век, та за това ще пусна още една снимка

И от толкова много екскурзии почти не ми остана време за море, което аз много обичам, ама все пак успях да направя един плаж под облаците и едно къпане на 11.05. в много приятна и топла вода, много се изкефих - вятър, облаци,а аз и още двама "набори" плувахме с удоволствие в Егейско море, чак не ми се излизаше накрая

В този водопад не се къпах, щото не бях обядвал, та предпочетох яденето

А пък такава - обичайна селска гръцка къща - дано се падне на всеки от нас, пък после да ни плюват, че сме в криза или че сме изяли парите на ЕС

Аз, лично, не бих се ядосвал на празните приказки, нали

И като се върнах, и като пуснах ТВ и новините за изборите, и ми се прииска пак да се върна на скалите

- GODzillata
Суперски репортаж, Жоре! 
Имаше ли нещо, което не ти хареса?

- Христо Рангелов
- разбира нещата
Страхотно репортажче.. 

"The more you know, the less you carry"
Нищо няма да прецакаме!G.Petkov написа:Скъпи колеги,
Че ще си прецакаме темичката,........

Ми,че той-ПРЕХОДЪТ, си е политика,бре Жоре!
Колко българи могат да си позволят да отскочат тук и там в странство !????

Пък и от готиния ти репортаж се вижда как живеят хорицата по гръцко в тяхната си"КРИЗА" !?

Защо да не можем и ние да живеем така?

И от кой зависи това ???

П.П. През почивните дни аз пък бях на риба,за пъстърва!

Нищо не хванахме,но си направихме един чудесен пикник,ето по тези места!

Последно промяна от Ачо ♣ на Пон Май 13, 2013 10:48 am, променено общо 1 път.
Не можеш да отложиш неизбежното. Защото рано, или късно стигаш до мястото, където неизбежното просто седи и чака.!!!
- Redimido
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Чудесно е в Гърция. По-миналата седмица бяхме на море на Халкидики, Ситония...да им имам кризата!
Eй на обикновения гръцки селянин в края на деня!

А ето и малко пейзажчета и от мен...

Eй на обикновения гръцки селянин в края на деня!

А ето и малко пейзажчета и от мен...

- Redimido
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Жоре, тоя водопад къде се намира?
- Павел Иванов
Предполагам че ако е пил кафе в Метеора , силно негативно впечатление му е направило , че най-евтиното такова идва на цена 4 еврака чашката . Нещо което си е за нехаресване от всякъдеGODzillata написа:Суперски репортаж, Жоре!

Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !
Павел Иванов
Павел Иванов