Панчаревски каракуди, вместо шарани...

Модератори: bobopeli, sapuna

Аватар
G.Petkov
и господ не е толокова добър
и господ не е толокова добър

Re: Панчаревски каракуди, вместо шарани...

Мнение от G.Petkov »

Хубави места,
Яки риби,
Дълги години ходех по тази част на Панчарево, ама голямата навалица ме отказа преди много време :D !
А сега му е времето на късо да се ловят едри каракуди, понякога и шаранчета :D !
Аватар
Redimido
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от Redimido »

G.Petkov написа:Хубави места,
Яки риби,
Дълги години ходех по тази част на Панчарево, ама голямата навалица ме отказа преди много време :D !
А сега му е времето на късо да се ловят едри каракуди, понякога и шаранчета :D !
И аз така разбрах - и шаранчетата били по-различни от тия дето ги бяха напускали в малкото езерце!
Аватар
Protos_Immortal
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Protos_Immortal »

то и лин излиза ама са по 30-50 грама за съжаление
Аватар
R.Marinov
новобранец
новобранец

Мнение от R.Marinov »

Хубав излет колега, дано има оцелели малки шарковци :D
Може ли някой да каже как се стига до този малък гьол, че никога не съм ходил.. гледам даже и коли се виждат до брега.
Аватар
kutinchev
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от kutinchev »

Ебахти снимките. Направо ми изплакнаха очите.
Риболов по учебник, няма какво да се добави. С какъв апарат са правени снимките? И обработвани ли са? :drinkers:
С. Димитров
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от С. Димитров »

И аз бях там в него ден за 3 часа, само че рибите кълвяха само на тези които ловяха в папура. На открита вода извън тази зона, независимо от голямото количество захранка - само дребни бабушки, уклейчета и костурчета. Хванах 15 - на рибки до 12 ч., пуснах ги живи и си тръгнах. Не знам съдбата на хубавите каракуди, които уловиха колегите по средата в рехавия папур, но изразявам мнение, че колегите с платформата не бяха в час с монтажа /затова не им кълвеше/, въпреки идеалното място, което бяха заели в шавара. На метър дълбочина с 5 грама комай подвижни плувки нещо мъчеха! А, то риболова става на 1-2 гр. плувка.
Аватар
Д.Граховски
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Д.Граховски »

Ваглера ми беше 4 грама,а на колегата бе толкова чувствителна линията че врабец да пръдне се усещаше.Не беше до плувките,на директния бях с грам и половинаи пак същото.
Tell people there’s an invisible man in the sky who
created the universe, and the vast majority believe you.
Tell them the paint is wet, and they have to touch it to be sure.

Изображение

[url]http://maximo.bg/url]
Аватар
Redimido
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от Redimido »

kutinchev написа:Ебахти снимките. Направо ми изплакнаха очите.
Риболов по учебник, няма какво да се добави. С какъв апарат са правени снимките? И обработвани ли са? :drinkers:
Апарата е Nikon D3200, и да, минати са с Lightroom снимките :) Почва да ми липсва пак това място, може би съвсем скоро ще го преслушам пак.
Аватар
Redimido
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от Redimido »

С. Димитров написа:И аз бях там в него ден за 3 часа, само че рибите кълвяха само на тези които ловяха в папура. На открита вода извън тази зона, независимо от голямото количество захранка - само дребни бабушки, уклейчета и костурчета. Хванах 15 - на рибки до 12 ч., пуснах ги живи и си тръгнах. Не знам съдбата на хубавите каракуди, които уловиха колегите по средата в рехавия папур, но изразявам мнение, че колегите с платформата не бяха в час с монтажа /затова не им кълвеше/, въпреки идеалното място, което бяха заели в шавара. На метър дълбочина с 5 грама комай подвижни плувки нещо мъчеха! А, то риболова става на 1-2 гр. плувка.
Колега, риболова си вървеше перфектно...дори на "Даскала" къде беше в шавара му направи впечатление динамичния риболов с "наште тежки плувки" сутринта. А след обед дойде при нас да си лафим, защото и при него отряза. Ще ми кажеш ли как се лови на 30 м с плувка 2 грама?? Гарантирам ти че с мойта "тежка" плувка ще извадя и най-дребната риба...А освен на мач навътре (0,80 - 1 метър) , където ударих доволно каракуди сутринта, и двамата имахме по един директен в шаварите до нас с плувки по 1 -2 гр. Ти като си толкова в час с нещата защо не направи едно показно на хората на гьола. Защото май освен нас и хората до нас, които бяха сутринта, други май не останаха доволни него ден.
С. Димитров
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от С. Димитров »

Естествено по обяд, да отидеш да захранваш и да ловиш на места извън тези, но в близост, където колегите от ранна утрин са захранили и дръпнали рибите е трудна работа. Може да се случи с превъзхождаща ги захранка, като качество и фини монтажи. В конкретния случай, обаче става риболов за каракуда, а тя си се движи и крие в и около шавара, особено по обяд. Просто тези които ловяха тогава бяха на подходящите места, с подходящите захранки. Следва да се има и предвид периода на размножаването, къде е топлата вода на Панчарево, което важи и сега, с оглед режима на работа на "ВЕЦ" - а. Напротим, не умаловажавам успехите на колегите в конкретния излет и ги приветствам. И аз понякога използвам ваглери до 5-6 гр. на дълбочина до 2 м., особено при силен вятър - всичко зависи от това, как е разпределено утежнението им. Но все пак съм привърженик на риболова със стационарна плувка от 0,5 - 2 гр. във вода до 1,5 м.
Публикувай отговор

Обратно към “Моят риболовен излет”