Къде се намирам:
Относно Сайта
Разни
naRiba.com

Форум

Мнение за джип
Модератор: dantho.mihov
- MITKO70
- кандидат преподавател
Мнение за джип
Здравей те колеги!Както писах преди време баща ми си продава кемпера и се спря на вариант джип+каравана.За караваната ясна работата,но за джип сме се спрели на два Опел Фронтера2.3тди и Ланд ровър Дискавъри2.5тди/200/ и двата са 93г. и горе долу на една цена.И понеже има хора който карат джипове от нашто рибарско братство ,а и разбират от тях,споделете вашите мнения.Благодаря предварително за всички сериозни и компетентни мнения.
Всичко може,но не всеки го можe.

- hristotihov
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Frontera vs Discovery
Заповядай колега обективна информация за покупка на старо на тия две джипки.
тука за Фронтерата: http://212.116.134.120/jeep/Opel%20Frontera.html
и тука за Диското: http://212.116.134.120/jeep/Land%20Rove ... overy.html
а тук за останалите марки джипове: http://212.116.134.120/jeep/
тука за Фронтерата: http://212.116.134.120/jeep/Opel%20Frontera.html
и тука за Диското: http://212.116.134.120/jeep/Land%20Rove ... overy.html
а тук за останалите марки джипове: http://212.116.134.120/jeep/
нямам живарник
-
- научил се да хвърля
- Обратна връзка:
- Тедо
- сериозен играч
- Обратна връзка:
теглич излиза около 250лв + някой лев за свързване на тоците...
и двата варианта според мен не са от най-добрите - английските коли не се славят с надеждност и високо качество, а фронтерата има много лошо реноме в БГ...
Огледай се за Паджеро, а ако не държиш на големите размери, виж и Сузуки Гранд Витара...
До колко пари можеш да отделиш?
Ако ще е Фронтера, търси възможно най-нова 2.2ДТИ или 2.8ТДИ... Най-евтино е да се кара на газ в момента /ако си привърженик/...
и двата варианта според мен не са от най-добрите - английските коли не се славят с надеждност и високо качество, а фронтерата има много лошо реноме в БГ...
Огледай се за Паджеро, а ако не държиш на големите размери, виж и Сузуки Гранд Витара...
До колко пари можеш да отделиш?
Ако ще е Фронтера, търси възможно най-нова 2.2ДТИ или 2.8ТДИ... Най-евтино е да се кара на газ в момента /ако си привърженик/...
Последно промяна от Тедо на Сря Ное 28, 2007 4:19 pm, променено общо 1 път.
Аз съм малко резервиран към тегличите,защото всепак една кола или джип оборудван с теглич си е подсъмнение колко му е здрав двигателя след като доста време е теглил ремаркета или каравани след себе си.Вярно е че са скъпи,ама все пак ако няма теглич мисля че колата не е тормозена толкова много,а теглич винаги може да се сложи,въпрос на предпочитание.Ivak написа:Имам 2-ма познати с Фронтера и се оплакват от време на време ,че са трошливи и не са доволно от тях.
Гледай като го купуваш да има теглич и да си е обурудван с куплунгите за тока , че са скъпи доста (поне тегличите)
- valeri
- разбира нещата
отговор
ДИСКАВАРИТО е по добрия вариянт.Ако не си карал дизел, се поинтересуваи малко, тези двигатели си изкат своето внимание. гледаи да е нов внос без теглич. задалжително дизел по икономични са и по малак двигател ама си има мощност.Ако е над 2,5 литра ще си доволен. Мои приятел си взе опел и изгармя на първата седмица.

- Тедо
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Re: отговор
Дискавъри 93г. има само 2.5 турбо дизел! Двигателите са 2 варианта с една и съща кубатура и 113кс: 200ТДИ и 300ТДИvaleri написа:задалжително дизел по икономични са и по малак двигател ама си има мощност.Ако е над 2,5 литра ще си доволен.
![]()
![]()
По-новите 2000г+ са много по-добри "ТД5" 139кс, но се водят "Дискавъри 2"
Разходът е 10-12/100 нафта...
- MITKO70
- кандидат преподавател
Твърдо карам дизел отдавна и съм наясно с двигателите.Японски джипове засега не гледам,добриса но и подръжката им е добра.На времето карах Дайхатсу Фероза бензин+газ с нея нямах проблем,но с един микробус Тойота правихме ремонт на двигател та са ми ясни части и т.н.За теглича също мисля да е без,монтаж и токове не са проблем.
П.С.Сега намерих българския сайт за джипове,прочетох това онова и за двата има +и- ,но май Диското наделява.
П.С.Сега намерих българския сайт за джипове,прочетох това онова и за двата има +и- ,но май Диското наделява.
Последно промяна от MITKO70 на Сря Ное 28, 2007 5:36 pm, променено общо 1 път.

- valeri
- разбира нещата
отговор
току що прегледах в бг автомобилен пазар. Ако ти по лека караваната за тези кинти не може ли да си вземеш една нова ЛАДА НИВА аз имах такава бях доволен.1.7 мотор.има ги вече и с 5 врати.вапрос на предпочитание но си е ново и сервизно . като бях в БЪЛГАРИЯ които има риболовен и ловен билет полъчава и отстъпка от цената
В Хасково им е офиц представител. "НАР"БГпровери и там.виждал сам и с дизелов двигател на пежо.

В Хасково им е офиц представител. "НАР"БГпровери и там.виждал сам и с дизелов двигател на пежо.

- Тедо
- сериозен играч
- Обратна връзка:
ако взимаш джип с идеята да му правиш основен ремонт на мотора, по-добре не взимай!
Освен това цените на частите са много относителни - при официалният вносител понякога са до 4 пъти по-скъпи...
Фронтерата е 99% японски джип /Исузу Родео/ - единствено повечето от двигателите й са Опел-ски...
Имал съм Хюндай Галопер, който е 99% копие на Паджеро - частите са в пъти по-евтини от тези за Паджеро и Фронтера - сменял съм един шарнир и няколко тампона, ангренаж и разни консумативи... Като цяло джипа е много добър, а и за едни и същи пари взимаш много по-нов екземпляр отколкото "марков" джип...
200ТДИ си е стар дизел с всичките му недостатъци /и предимства/... ако ще е единствената ти коа, надявам се да не си любител на динамичното каране...
Освен това цените на частите са много относителни - при официалният вносител понякога са до 4 пъти по-скъпи...
Фронтерата е 99% японски джип /Исузу Родео/ - единствено повечето от двигателите й са Опел-ски...
Имал съм Хюндай Галопер, който е 99% копие на Паджеро - частите са в пъти по-евтини от тези за Паджеро и Фронтера - сменял съм един шарнир и няколко тампона, ангренаж и разни консумативи... Като цяло джипа е много добър, а и за едни и същи пари взимаш много по-нов екземпляр отколкото "марков" джип...
200ТДИ си е стар дизел с всичките му недостатъци /и предимства/... ако ще е единствената ти коа, надявам се да не си любител на динамичното каране...
- MITKO70
- кандидат преподавател
Здрасти Тедо.Видях че участваш и в оф-роуд сайта/да не бъркам/ и оценямам твое то мнение на човек който разбира от джипове.Далеч съм от мисълта да купувам и да правя ремонт,вече са ми ясни доста неща.За Фронтерата мие ясно че е Исузо,но за това което предлага и парите трудно се намира такъв джип.Поне така казват в оф- роу сайта фронтераджиите.Иначе ми е ясно ,че всичко е и до късмет на какво ще попаднеш.Виж Галопера много ми харесва но с какъв двигател е дизела и с какви хъбове е,че тия автоматичните на Фронтера нещо май не са много добри.А имам и Ауди 80 б4 1.9тди на 65000км. /баща ми го купи ново на времето/,а иначе стария дизел го предпочитам.Много електроника ,повече проблеми.
п.с.Май ще се регистрирам в оф-роуда,а имам и комшия там Голди.
п.с.Май ще се регистрирам в оф-роуда,а имам и комшия там Голди.