Къде се намирам:
Направи си сам
Как да си поправя или направя...?
naRiba.com

Форум

Shimano exsence ci4+4000S..ревю
Модератор: emo vasilev
Re: Shimano exsence ci4+4000S..ревю
Много благодаря колега.toshiro написа:http://mulinete.files.wordpress.com/201 ... 500_03.jpg
http://mulinete.files.wordpress.com/201 ... 500_03.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;
http://mulinete.files.wordpress.com/201 ... 500_05.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;
от дясно на ляво: гайка, лагер, втулка, шайбички, капачка над гайката
Колегата ги е качил вместо мен,че сега се прибирам...Това е разликата..От пластмасовата/сивата/капачка/в дясно..Гайката,лагерчето,шайбата върху него която изпълнява ролята,на тампон..Всичко друго в ляво от капачката е еднакво с Ексенса,и доста др.модели..
- Rex Hunt_2
- научил се да хвърля
Здравей колега artax,
поздравления за темата, за труда който си положил и професионалното представяне на информацията за този модел макара на Шимано.
Относно тунинга на втулката в задния край на безконечника имам два въпроса:
1. Дали пластмасовата втулка 6493 е същата като при Rarenium Ci4 2500FA?
2. Ако е да, какъв размер лагер замества тази втулка при тунинг? (Препоръчителен доставчик)
Благодаря предварително.
поздравления за темата, за труда който си положил и професионалното представяне на информацията за този модел макара на Шимано.
2. Ако е да, какъв размер лагер замества тази втулка при тунинг? (Препоръчителен доставчик)
Благодаря предварително.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Поздрави,
Rex Hunt_2
Rex Hunt_2
Привет Колега....Втулката е същата..Отговаря,на лагер 3x6x2,5....За доставчик....ми няма в БГ..Rex Hunt_2 написа:Здравей колега artax,
Благодаря предварително.
Т.е.има но те са китайски..Лично аз поръчвам от Япония..Цената е около 1250 йени...
Става,и с китайче но не препоръчвам..В повечето случаи се оказва,че с втулката е по-добре отколкото с подобни лагери
Поздрави...
- Rex Hunt_2
- научил се да хвърля
Благодаря ти колега, за изчерпателния отговор.artaks написа:Привет Колега....Втулката е същата..Отговаря,на лагер 3x6x2,5....За доставчик....ми няма в БГ..Rex Hunt_2 написа:Здравей колега artax,
Благодаря предварително.
Т.е.има но те са китайски..Лично аз поръчвам от Япония..Цената е около 1250 йени...
Става,и с китайче но не препоръчвам..В повечето случаи се оказва,че с втулката е по-добре отколкото с подобни лагери
Поздрави...
Ще въртя тогава с втулка за сега щом е толкова сложно с намирането на качествен лагер, пък по-нататък ако някой започне да внася ще действам...
Поздрави,
Rex Hunt_2
Rex Hunt_2
Продължавам с един Страдик който е макара за всичко друго но не,и за подценяване....
Макарата е разглобена,на съставните,и части...

Лагерите са демонтирани със свалени щитове,и готови за почистване...

Както се вижда от снимката "съораженията" са типични за по-старото поколение макари..Т.е.материал не е спестяван...Корона с диаметър 34мм..и 38 зъба даващи високата предавка на макарата...Пиньон,и стоп лагер идентични с тези,на Туин ПГ...Паразитно колело от месингова сплав гарантиращо вярна служба...

Корпуса,на макарата...Задния отвор е предназначен за лагер което е гаранция за солиден ресурс..Рядко срещана екстра при по-старите модели..Изключая Стелла ПГ..Туин ПГ...

Всички детайли са почистени,и готови за третиране с грес...

Началото,на системата...X-SHIP....

Греста е нанесена...Макарата е готова за събиране...

Това е за сега...Очаквайте продължение...
Поздрави...
Макарата е разглобена,на съставните,и части...

Лагерите са демонтирани със свалени щитове,и готови за почистване...

Както се вижда от снимката "съораженията" са типични за по-старото поколение макари..Т.е.материал не е спестяван...Корона с диаметър 34мм..и 38 зъба даващи високата предавка на макарата...Пиньон,и стоп лагер идентични с тези,на Туин ПГ...Паразитно колело от месингова сплав гарантиращо вярна служба...

Корпуса,на макарата...Задния отвор е предназначен за лагер което е гаранция за солиден ресурс..Рядко срещана екстра при по-старите модели..Изключая Стелла ПГ..Туин ПГ...

Всички детайли са почистени,и готови за третиране с грес...

Началото,на системата...X-SHIP....

Греста е нанесена...Макарата е готова за събиране...

Това е за сега...Очаквайте продължение...
Поздрави...
Привет..Придължавам е един Пенн който се оказа много приятна изненада..И така..
Макарата току що е разглобена...

Както е видно,и тук е взето доста от Дайва...Лошо няма...
Макарата е работила доста,и всичко е доста зацапано...Основно спининг/речен/за сом..

Ето я изненадата...Лагерите са досущ като,на шиманата от високия клас...Китайски са но са много добри...Свалени са защитите,и са подготвени за промиване..

Трите броя в ляво са буквално едно към едно с тези,на Туин примерно

Всичко е почистено,и готово за смазване,и монтаж..

Солидна изработка с качествени лагери със завишени размери
Тези,на короната са както следва..ляво 8x14x4....в дясно 8x12x3,5..
Пиньона се лагерува с два броя солидни лагери..От горната страна..8x16x5..от долната..8x16x4.....
В общи линии прилична спинингова макара с добър ресурс...Въпреки.че е използвана основно за сом по Марица не се наблюдават износвания..Малко по-бързооборотна от необходимото но както е видно явно не пречи...
Поздрави...
Макарата току що е разглобена...

Както е видно,и тук е взето доста от Дайва...Лошо няма...
Макарата е работила доста,и всичко е доста зацапано...Основно спининг/речен/за сом..

Ето я изненадата...Лагерите са досущ като,на шиманата от високия клас...Китайски са но са много добри...Свалени са защитите,и са подготвени за промиване..

Трите броя в ляво са буквално едно към едно с тези,на Туин примерно

Всичко е почистено,и готово за смазване,и монтаж..

Солидна изработка с качествени лагери със завишени размери
Тези,на короната са както следва..ляво 8x14x4....в дясно 8x12x3,5..
Пиньона се лагерува с два броя солидни лагери..От горната страна..8x16x5..от долната..8x16x4.....
В общи линии прилична спинингова макара с добър ресурс...Въпреки.че е използвана основно за сом по Марица не се наблюдават износвания..Малко по-бързооборотна от необходимото но както е видно явно не пречи...
Поздрави...
- te4osoma
- разбира нещата
Аз лично в последно време продължавам да влизам във форума заради тези ревюта на Румен,..отдавна имах нужда от такава тема поднесена по този начин от кадърни хора
такива теми биха помогнали на много хора да видят и от вътре макарите и да чуят компетентното мнение на разбиращи хора за моделите макари ,а не само да купуват по име даден модел ..това според мен е полезно
Благодаря за труда Румба

такива теми биха помогнали на много хора да видят и от вътре макарите и да чуят компетентното мнение на разбиращи хора за моделите макари ,а не само да купуват по име даден модел ..това според мен е полезно

Благодаря за труда Румба

Всеки има план,..докато не му разбият устата..
М.Тайсън
М.Тайсън
-
- научил се да хвърля
Наистина добри ревюта ,такива съм гледал на Алън Хоук ..радвам се че при нас има такива майстори.
Браво
п.п.мисля и че ще се възползвам от сервиза на колегата Artaks ...
Браво

п.п.мисля и че ще се възползвам от сервиза на колегата Artaks ...
Здравей, Румене, майстор си, спести ми много нерви и пари за нова хубава макара като спаси моя Срадик, много съм доволен, като нова е. Рядък и полезен занаят имаш, да си работиш със здраве и хъс. Пожелавам ти много клиенти.
От мен горещи препоръки към колегите. Много точен, комуникативен и коректен е.
Иван
От мен горещи препоръки към колегите. Много точен, комуникативен и коректен е.
Иван
На вниманието,на сомаджийте..Ганко Хибрид или както още се казва....
Китайска макара която поразително прилича,на Салтига...
Тук е разглобена...

Както е видно механизма е досущ като,на Дайва..Не точно Салтига,а по-скоро Сертейт ХК..
Останах приятно изненадан от мащаба,на короната,и материала от който е направена..Поне,на външен вид доста прилича,на този,на Стелла/Туин/ПГ...Дано..
Размерите са повече от добри..Диаметър 35мм.Широчина на венеца 4мм..Височина,на зъбите 4,4мм..

Едно от слабите места е липсата,на лагер,на оста,на паразитното колело както,и,на пиньона..от задния край..Това обаче не е фатално в случая имайки в предвид,че корпуса е метален,и износването ще много по-малко от тези,на Шимано примерно които са от сплави..Туин ФЦ..Сарагоса,и др.подобни..

Оста е като,на скъпите макари..Поне така ми се струва...9мм.От горния край е снабдена с два лагера/не като,на Дайва/но все пак два...

Пиньона е доста масивен 9мм...като,на Туин..ПГ..

Макарата е в процес,на събиране...Лагера който се вижда,на заден план също е с впечатляващи размери..9x17x5...

Карбон...

Макарата е нова....

Мнение...
Като цяло мога да кажа,че макарето го бива...Въпреки,че поразително прилича,на Салтига не е...То.и няма как,на тази цена да е..По скоро като материали е Шимано,а като предавки Дайва...Според това което видях мисля,че е много добра макара за тролинг..Мощни предавки,добри материали,и много приятна за подръжка..Предполагам,че при добро "гледане" ще служи дълго,и вярно...Не,на последно място е цената и...За тази цена ставаш/трудно/горд собственик,на виетнамска дайва с която се вкарваш във филм пред който STAR WARS е като лека нощ деца..
Поздрави....
Китайска макара която поразително прилича,на Салтига...
Тук е разглобена...

Както е видно механизма е досущ като,на Дайва..Не точно Салтига,а по-скоро Сертейт ХК..
Останах приятно изненадан от мащаба,на короната,и материала от който е направена..Поне,на външен вид доста прилича,на този,на Стелла/Туин/ПГ...Дано..
Размерите са повече от добри..Диаметър 35мм.Широчина на венеца 4мм..Височина,на зъбите 4,4мм..

Едно от слабите места е липсата,на лагер,на оста,на паразитното колело както,и,на пиньона..от задния край..Това обаче не е фатално в случая имайки в предвид,че корпуса е метален,и износването ще много по-малко от тези,на Шимано примерно които са от сплави..Туин ФЦ..Сарагоса,и др.подобни..

Оста е като,на скъпите макари..Поне така ми се струва...9мм.От горния край е снабдена с два лагера/не като,на Дайва/но все пак два...

Пиньона е доста масивен 9мм...като,на Туин..ПГ..

Макарата е в процес,на събиране...Лагера който се вижда,на заден план също е с впечатляващи размери..9x17x5...

Карбон...

Макарата е нова....

Мнение...
Като цяло мога да кажа,че макарето го бива...Въпреки,че поразително прилича,на Салтига не е...То.и няма как,на тази цена да е..По скоро като материали е Шимано,а като предавки Дайва...Според това което видях мисля,че е много добра макара за тролинг..Мощни предавки,добри материали,и много приятна за подръжка..Предполагам,че при добро "гледане" ще служи дълго,и вярно...Не,на последно място е цената и...За тази цена ставаш/трудно/горд собственик,на виетнамска дайва с която се вкарваш във филм пред който STAR WARS е като лека нощ деца..
Поздрави....
Здравей колега.
Ще можеш ли да направиш едно ревю на Заубер и да искажеш мнението си за тази макара.
Мисля че на много хора ще е интересно.
Благодаря....
Ще можеш ли да направиш едно ревю на Заубер и да искажеш мнението си за тази макара.
Мисля че на много хора ще е интересно.
Благодаря....
-
- новобранец
Ами как да кажа.... Златни ръце имаш, Румене!
Много ти благодаря за точното и коректно отношение, помощта, експедитивността...
Много съм щастлив, че "съживи" дедо Страдик! Макарата сега върти плавно, АБСОЛЮТНО безшумно и "мазно". Даже и аванса си "пипнал" и сега вече ми харесва и пасва.
Даже и отвън блести!
Ще си призная, че след като го купих от чужбина го носих за "профилактика" при човек, който ми каза, че имало нещо изкривено и горе-долу ставал....
Много ми беше мъчно, защото с голямо желание го купих и въпреки че не е от скъпите "висок клас" макари много го исках... Сега, благодарение на златните ти ръце имам мечтания Страдик! БЛАГОДАРЯ ТИ!
Не мога да пропусна и как си съживил стария ми Shakespeare Summit - аванса му вече не задържа, макаричката се движи плавно и с кеф!
Стара макара "нисък клас" но страшно много си я обичам! 
Имам само една забележка - вдигни цените, работиш буквално "за чест и слава" в момента!
С две думи - имам много да черпя!
Към колегите - човека е невероятно коректен и точен, има усет и желание за занаята! Не ме отсвири, защото не му нося макари за по 1000+ лева - напротив, обърна ми много внимание и свърши чудесна работа! Препоръчвам го с две ръце!
Поздрави,
Станимир
Много ти благодаря за точното и коректно отношение, помощта, експедитивността...
Много съм щастлив, че "съживи" дедо Страдик! Макарата сега върти плавно, АБСОЛЮТНО безшумно и "мазно". Даже и аванса си "пипнал" и сега вече ми харесва и пасва.

Не мога да пропусна и как си съживил стария ми Shakespeare Summit - аванса му вече не задържа, макаричката се движи плавно и с кеф!

Имам само една забележка - вдигни цените, работиш буквално "за чест и слава" в момента!

С две думи - имам много да черпя!

Към колегите - човека е невероятно коректен и точен, има усет и желание за занаята! Не ме отсвири, защото не му нося макари за по 1000+ лева - напротив, обърна ми много внимание и свърши чудесна работа! Препоръчвам го с две ръце!

Поздрави,
Станимир
- danev69
- сериозен играч
artaks написа:Привет..Придължавам е един Пенн който се оказа много приятна изненада..
Поздрави...

Въпросния Пен го въртя от 2г. основно за сом по Марица. През сомския сезон въртя почти всеки ден по 5-6ч. на реката и макарата имаше лек шум и се бяха появили малки луфтове,

Паздрави за труда Румене и благодаря още веднъж.
човек е толкова голям,колкото са големи мечтите му
Дайва Фантом..Едно оптимално тролинг решение..
Общ изглед..

Прилично голяма шпула със сериозен капацитет...
Открива се механизма,на макарата...Характерен за повечето Дайви

Оста,короната,пиньона,и паразтката са видимо изцапани с почерняла смазка..Което значи,че последната е със занижено качество...Някъде това се определя като критерии за не здрав механизъм...Не съм,на това мнение обаче..

Между пиньона,и паразитката се вижда втулка която следва да бъде заменена с лагер..Незабавно..

Готово...

Паразитното колело не е лагеровано но пък е снабдено с втулка което увеличава ресурса,на макарата...

Долният лагер,на пиньона е впечатляващ...В следствие,на това луфта,на ротора е сведен до минимум..

Всичко е измито,и почистено..Частите са готови за монтаж...

Короната не е с впечатляващи размери но е доста прилична,и осигурява много добра тяга,на макарата...Диаметър..29,7..широчина,и височина,на венеца..3.3/3,5мм..
Солидно изработен пиньон лагеруван,на две места...8мм..

В процес,на сглобка...

Мнение...
Като цяло макарата не е подходяща за спининг..Основната причина е завишеното,и тегло/460гр../За тролинг обаче е едно чудесно предложение..Макара със сериозна по-размери шпула,и приличен драг...Много прилична тяга която не затруднява макарата при изтеглянето,на по-големите воблери,и ресурс по отношение,на детайлите..
Най-важното...цената...За тези пари рядко се намира макара от подобен клас,и с подобни качества...
Поздрави..
Общ изглед..

Прилично голяма шпула със сериозен капацитет...
Открива се механизма,на макарата...Характерен за повечето Дайви

Оста,короната,пиньона,и паразтката са видимо изцапани с почерняла смазка..Което значи,че последната е със занижено качество...Някъде това се определя като критерии за не здрав механизъм...Не съм,на това мнение обаче..

Между пиньона,и паразитката се вижда втулка която следва да бъде заменена с лагер..Незабавно..

Готово...

Паразитното колело не е лагеровано но пък е снабдено с втулка което увеличава ресурса,на макарата...

Долният лагер,на пиньона е впечатляващ...В следствие,на това луфта,на ротора е сведен до минимум..

Всичко е измито,и почистено..Частите са готови за монтаж...

Короната не е с впечатляващи размери но е доста прилична,и осигурява много добра тяга,на макарата...Диаметър..29,7..широчина,и височина,на венеца..3.3/3,5мм..
Солидно изработен пиньон лагеруван,на две места...8мм..

В процес,на сглобка...

Мнение...
Като цяло макарата не е подходяща за спининг..Основната причина е завишеното,и тегло/460гр../За тролинг обаче е едно чудесно предложение..Макара със сериозна по-размери шпула,и приличен драг...Много прилична тяга която не затруднява макарата при изтеглянето,на по-големите воблери,и ресурс по отношение,на детайлите..
Най-важното...цената...За тези пари рядко се намира макара от подобен клас,и с подобни качества...
Поздрави..