Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Къде и какво кълве в момента.
naRiba.com

Форум

Доспат -11.06.2005
Модератор: Paublo_Eskobar
- st_piskov
- ще става разбирач
Доспат -11.06.2005
След много умуване с приятели къде да открием сезона, решихме-яз.Доспат!В 5 сутринта бяхме опънали въдиците в очакване на първата пъстърва!предимно бяхме решили да я гоним на булдо пък каквото стане!след обилна чернодробна захранка и кус-кус резултатите не закъсняха!излизаха добри пъстърви около250-400 гр.между другото и доста маломерни!кълвянето продължи до изгрева на слънцето,след това пълно мъртвило!и така цял ден!от време на време удряше,но слабо!резултата вечерта преди тръгване беше около 40 добри пъстърви,за наше съжаление имаше ололо 4-5 маломерни които не можахме да върнем,просто така бяха нагълтали куките,че предварително бяха обречени!няма да пропусна да отбележа,че имаше и колеги ,които въобще не им пукаше от размера на рибата и прибираха абсолютно всичко!както и да е,нормално за България!съчетахме един добър излет с една невероятна почивка след страхотна природа!пожелавам на всички колеги наи-вече здраве и успехи през новия сезон!Наслука
- st_piskov
- ще става разбирач
значи,влизаш в Доспат(града имам в предвид)и горе-долу в центъра му има отбивка за язовирната стена!трябва да минеш по нея(стената)и продължаваш по пътя!на около 2-3 км.след стената има асфалтова отбивка в дясно-тръгваш по нея и след около 300-400 метра си на поляните!местата са добри и е много по-спокоино!за шарана не мога да ти кажа нищо-бехме опънали 2 въдици на около 150м,но без удар!сивенът взимаше само на бял и нищо друго!вземи си торен и рибета,за всеки случай,че предищните 2 дена е взимала само на това!и хвърляш възмойно най-навътре!това е,ако имаш оше въпроси -пиши!
здравейте
искам да попитам понеже никога не съм ходил на доспат - там в момента не е ли много студено имам в предвит за палатка за няколко дена дали е разумно и какво оборудване ми е необходимо ако реша да отида там. Също така бива ли го риболова там и какво се лови наи-вече? моля ви за отговори и коментари защото имам не много време а още не съм решил къде да отида 

кога нема риба и рака е риба
- Jorkata
- новобранец
- Обратна връзка:
спокойно, колега, издържа се. ето и линк да видиш какви са температурите и прогнозата за времето (почти познават... там в момента не е ли много студено имам в предвит за палатка за няколко дена ......

http://weather.digsys.bg/ch/index.pl%3F ... =_bul.html
ако не ми мине котка път и аз потеглям натам ....
Ай, наслука !
ре
а тои май не е от малките язовирчета, та в тая връзка някакъв маршрут, места и месности (секфи ориентири) за палатка да ми кажете?
благодарско за инфото колеги и наслука на всички
благодарско за инфото колеги и наслука на всички

кога нема риба и рака е риба
bravos kolegi -)
na kakwo q lowihte pastarvata .imam predvid na kakwa strav i na dano li ?
- Jorkata
- новобранец
- Обратна връзка:
мдааамммм - 18 км е дълго язовирчето ....
ние ходим откъм Доспат, прекосявайки (заобикаляйки) стената и там места за палатки много, най-важното е да си имаш чували за боклука, за да можеш после да си го хвърлиш като бял човек в някой контейнер/кофа...
пъстърви съм хващал на булдо с грозд бели червеи, но сега може и на рибка да се пробва ........
btw снимката на аватара ми е Доспатска ...
ние ходим откъм Доспат, прекосявайки (заобикаляйки) стената и там места за палатки много, най-важното е да си имаш чували за боклука, за да можеш после да си го хвърлиш като бял човек в някой контейнер/кофа...
пъстърви съм хващал на булдо с грозд бели червеи, но сега може и на рибка да се пробва ........
btw снимката на аватара ми е Доспатска ...

Ай, наслука !