СУБСИДИИ- някой хора чак сега разбраха.

Всичко за което не намирате подходящ форум

Модератор: dantho.mihov

Публикувай отговор
ВАЛЬО
ще става разбирач
ще става разбирач

СУБСИДИИ- някой хора чак сега разбраха.

Мнение от ВАЛЬО »

От два дни се говори навсякъде за субсидиите за партии включително и от добри журналисти ,примерно Томето Русев и колегите му,отделно Гологлавия по БТВ се правеше че не знае.Явно и доста хора не са знаели по колко пари им даваме да ни управляват или да ни прилъжат да гласуваме за тях поне част от нас.
Субсидиите ги има отдавна още от началото но бяха по малки.На сегашните цени са гласувани по времето на СерГей.
Вестник Капитал
С поправки в закона за политическите партии при управлението на тройната коалиция беше определено политическите формации, взели над 1% подкрепа на парламентарните избори, да получават годишно за един глас 5% от минималната работна заплата, или 12 лв. при 240 лв. заплата в края на мандата на кабинета "Станишев", които са замразени и до днес.
Това не е всичко обаче отделно получават сгради и клубове на държавни цени1.50 до5лв на квадрат които повечето от тях преотдават на пазарни 10-80евро на кв.
И това не е всичко обаче всички парламентарно представени партии получават по 17000лв на месец за всеки депутат,отделно за депутатите са заплати,командировъчни,представителни,50%върху заплатата при участие в комисия и много други които ги плаща парламентарния бюджет демек пак ние.
Вестник 24часа :
За 2011 г. средната субсидия за три месеца на един депутат е 49 228 лева. Размерът на допълнителната бюджетна субсидия се разпределя между политическите сили според броя на депутатите им.
За миналите избори на партии над 1%са дадени над 200 000 000лв,на парламентарно представените отделно 195 840 000лв или общо за 4 години всички ние сме дали над 400 000 000лв защото сми си ги избрали.Представете си какво можеше да се направи с тия пари поне за майки и пенсии.
Колко ще даваме от сега нататък не ми се смята а и зависи докога ще изкарат преди нови избори.Колегата marinko7 беше смятал незная доколко вярно но е пропуснал субсидиите за депутат.
Формацията на музиканта ще получава почти половин милион на година благодарение на своите 1,39% от гласовете. НФСБ пък ще взима по 1,3 млн. лв. годишно, а партията на Кунева - по 1,12 млн. лв., допълва „24 часа". 660 хил. лв. ще е годишната субсидия за ВМРО, а малко под 600 хил. - тази на Янев.
ГЕРБ трябва да вземат по 10,5 млн. лв., БСП - 9,3 млн., ДПС - 3,6 млн., а "Атака" - 2,5 млн.

Никъде поне аз не чух от протестиращи,обещание от партия или нещо по въпроса за премахване на субсидиите.Като са партии и имат последователи да се издържат от членски внос.Защо трябва да им плащам аз като съм безпартиен?

И ТЕ ТАКА да сме живи и здрави,да бачкаме за да има да им плащаме.
Няма за какво толкоз да му се косим на живота,и без това няма да се измъкнем живи от него.
starcho
сериозен играч
сериозен играч

Re: СУБСИДИИ- някой хора чак сега разбраха.

Мнение от starcho »

Бкп вземаше всичко,сега има регламент донякъде преписан от другаде,но пак от нас нищо не зависи.Държавната хранилка е най-малкото до което се добират партиите,другото е логично продължение на Ганьовата философия,а народа се топи...
Аватар
Teo 62
сериозен играч
сериозен играч

Re: СУБСИДИИ- някой хора чак сега разбраха.

Мнение от Teo 62 »

То аз писах в темата Наказателен вот че ша ни :ANAL: , ма някои мисли че са майтапя :D
Публикувай отговор

Обратно към “Разни”