Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Водоеми и реки
naRiba.com

Форум

Риболова около Русе
Модератор: sapuna
Re: Риболова около Русе
kutinchev написа:Имам инфо, че русенци са посетили Звънарци през уикенда. Никой ли няма да сподели?![]()
![]()
![]()

- raev
- вече хвърля и на тежко
- Обратна връзка:
Неделя на Цар Калоян 8кг. таранка, две шаранчета по 2кг и няколко под кило, на фидер с бял.
На лов с куче, на риболов с кучка........ 0.50то му е майката
Здравей колега.nvelikov написа:Здравейте колеги,
относно таксата , прочетете внимателно че включва до 2кг. риба . Нарочно я направих по висока за да не идват цигани за по пет лева и да се превърна в падар. Искам да привлека колего шаранджий, хора който са съвестни и опазват маломерните риби , хора който пазят природата и са дошли да си направят кефа на голям шаран. А не дати направят куп проблеми . Не ми се иска да пускам нощно време . Но ако знам хората и съм предварително предопреден може и да помисля по въпроса .
Още относно таксата , искам водоема да го дигна на крака да има риба и то в добро количество и размер, за това са необходими инвестиций.За зарибител за храна за заплатина персонал и много други. За това и таксата е такава. Има и питейна вода на самия язовир . Предстой поставяне на тенти за тибарите , маси с пейки и други хубавинки който съм замислил. Но си трябват инвестиций.
Относно наддаването на шарана , не искам да споря с колегата MNJ, но консултант по дейността ми е професор Н.Зайков. Това с наддаване за 1г. 1.5кг го нема
Не бих отговорил, ако не беше написал, че се интересуваш от мнения. Казваш, че искаш да привлечеш колеги шаранджии, но ми се струва, че подходът ти е неправилен с пускането на толкова маломерен шаран. Много ме съмнява, че ще успееш с тази идея в близките 5-6 години, ако не пуснеш по-големи риби. Ще имаш клиенти от Русенско само през забраната.
Поздрави и успех в начинанието.

Колега, ще споделиш ли какво направи на текето?kasabinho написа:kutinchev написа:Имам инфо, че русенци са посетили Звънарци през уикенда. Никой ли няма да сподели?![]()
![]()
![]()
и аз имам такова инфо. Струва ми се, че си губите времето като обикаляте арендованите язовири около Русе - на мен ми се струва, че няма такъв, който си заслужава. Но все пак различни хора, различни критерии. Аз заложих на сигурно - събота и неделя на Текето.
риболов - нещо истинско сред всичкия фалш
На текето не е ли забранено 

- bachoivo
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Що ли и аз имам такова усещанеflex написа:На текето не е ли забранено

- Как говориш, след като нямаш мозък? - попита Дороти.
- Не знам - каза Плашилото - но тези, които нямат мозък, много обичат да говорят."
- Не знам - каза Плашилото - но тези, които нямат мозък, много обичат да говорят."
С моя колега в неделя ходихме на Звънарци към 13 часа акостирахме до към 16ч двамата около 2-2.5кг таранка предимно дребна. Отначало единия с мач другия с фидера да видим кое ще е по резултатно и се оказа че трябва да вадим и другия мач. Захранихме две петна едното с пелети и сладка царевица а другото бъркано, стръв предимно бял червеи на торен по слабо на сл.царевица хич, жито нямах да пробвам. Шаран не се обади даже и тия малките 80 хил не пожелаха. На 20 метра от мене имаше колега който каза че има изваден един шаран на плувката на торен преди обед и това било. Инъче има достатъчно сянка на водоема. За 3 часа риболов това от мене.
- bachoivo
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Айде да са ни честити 2-та км официално разрешени за нощен риболов. Въпреки че и до сега се ловеше масово нощем, ама това е друга тема....
Заповед Нощен Риболов
Заповед Нощен Риболов
- Как говориш, след като нямаш мозък? - попита Дороти.
- nvelikov
- новобранец
- Обратна връзка:
Здравей колега и благодаря за мнението , Това което казваш е така , и още този месец имам намерение да пусна по големи шарани . Около 1-1.5 кг. поне.kasabinho написа:Здравей колега.nvelikov написа:Здравейте колеги,
относно таксата , прочетете внимателно че включва до 2кг. риба . Нарочно я направих по висока за да не идват цигани за по пет лева и да се превърна в падар. Искам да привлека колего шаранджий, хора който са съвестни и опазват маломерните риби , хора който пазят природата и са дошли да си направят кефа на голям шаран. А не дати направят куп проблеми . Не ми се иска да пускам нощно време . Но ако знам хората и съм предварително предопреден може и да помисля по въпроса .
Още относно таксата , искам водоема да го дигна на крака да има риба и то в добро количество и размер, за това са необходими инвестиций.За зарибител за храна за заплатина персонал и много други. За това и таксата е такава. Има и питейна вода на самия язовир . Предстой поставяне на тенти за тибарите , маси с пейки и други хубавинки който съм замислил. Но си трябват инвестиций.
Относно наддаването на шарана , не искам да споря с колегата MNJ, но консултант по дейността ми е професор Н.Зайков. Това с наддаване за 1г. 1.5кг го нема
Не бих отговорил, ако не беше написал, че се интересуваш от мнения. Казваш, че искаш да привлечеш колеги шаранджии, но ми се струва, че подходът ти е неправилен с пускането на толкова маломерен шаран. Много ме съмнява, че ще успееш с тази идея в близките 5-6 години, ако не пуснеш по-големи риби. Ще имаш клиенти от Русенско само през забраната.
Поздрави и успех в начинанието.
" Не всичко, което има две бузи е лице..."
Файда Евала 2км ще ловим през нощта според промяната в закона. Айде да споделя, че има колеги, които не ме познават и ще мислят, че съм бракониер. На Текето риболовът е забранен, но за скарата забрана нямаdelig написа:Колега, ще споделиш ли какво направи на текето?kasabinho написа:kutinchev написа:Имам инфо, че русенци са посетили Звънарци през уикенда. Никой ли няма да сподели?![]()
![]()
![]()
и аз имам такова инфо. Струва ми се, че си губите времето като обикаляте арендованите язовири около Русе - на мен ми се струва, че няма такъв, който си заслужава. Но все пак различни хора, различни критерии. Аз заложих на сигурно - събота и неделя на Текето.

Разочарование
поне до 497р.км. да беше и за Мартен се очакваше да е разрешено, дано да видят че няма нищо страшно и да се разшири района.
В Румъния нощния риболов е разрешен само трябва да имаш някакво осветление, че да те намерят по-лесно къде да те проверят(челник както си има всеки няма грижи) , защо не приложат и нашите този опит, не знам.
Все пак е крачка напред ,така че честито да ни е

В Румъния нощния риболов е разрешен само трябва да имаш някакво осветление, че да те намерят по-лесно къде да те проверят(челник както си има всеки няма грижи) , защо не приложат и нашите този опит, не знам.

Колега,гледам,че си разочарован нещо,да те попитам-защо не доиде на обсъждането на този казус и да дадеш своите препоръки?berbat82 написа:Разочарованиепоне до 497р.км. да беше и за Мартен се очакваше да е разрешено, дано да видят че няма нищо страшно и да се разшири района.
Успех с нощния риболов по р. Дунав. То сега няма места през нощта там камоли като го разрешат. Ще има такива хора с абонамент за местата и така и така .... аз нямам намерения да играя на настъпванка... А за Мартен ако го разрешат ще е голяма грешка, ако ти се къса в рибарски мрежи евала. Аз отивам да почивам, не да се карам с хората...
Абсолютно потдържам горния коментар,толкова голяма река,а не можеш да си намериш място за риболов от пенсии и цигани месари ,и аз отивам да почивам!
- raev
- вече хвърля и на тежко
- Обратна връзка:
Момци, юруш на Цар Калоян!!!
Днес направихме страхотен излет, 19.80кг шаран м/у 0,5 и 1,5кг и един 3кг....и 5кила таранка за цвят
фидер с бял и царевица!

До нас беше колега от форума Димитър(ника го забравих), много готин пич
той лови на мач и записа 8кг.
Днес направихме страхотен излет, 19.80кг шаран м/у 0,5 и 1,5кг и един 3кг....и 5кила таранка за цвят

фидер с бял и царевица!

До нас беше колега от форума Димитър(ника го забравих), много готин пич

На лов с куче, на риболов с кучка........ 0.50то му е майката