Плетено влакно - Брейд

Модератори: Павел Иванов, sestrata

Публикувай отговор
GENIUS
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Re: Плетено влакно - Брейд

Мнение от GENIUS »

Павел Иванов написа:
GENIUS написа:...Но не съм толкова доволен от Сънлайна, който е 15лб в бяло...
Нормално , ползвал си неподходящ за твоят риболов брейд и си го съчетал с неподходящи такъми . Какво имам предвид ? Белият е плуващ вариант , съответно по-кастингов и предвиден да не се трие много , много по каменяци и пр. , а ти си го ползвал за джиг . Плуващият брейд е по-издръжлив на мъртва тежест при пряк удар отколкото потъващият , който пък е по-издръжлив на протриване . Не случайно постоянно повтарям да се има предвид за какво основно ще се ползва даден брейд , преди да се закупи . Вярно че сериите "Супер брейд" , на разните марки , се водят "универсални" , ама не е точно тъй . Тъй просто излиза лошо име на иначе много качествен продукт .
Сега да не стават обърквания. Ползвам два сънлаийна 15ЛБ в бяло и 20Лб в зелено. Като 15лб го ползвам само и единствено за спининг(воблери 15гр. до 28гр.). Като ловя на места, където никога не съм го закачил за скала или някъде да го протрия. Единствено има контакт с водата и за месец и половина започна да се разнищва. Като за този период го ползвах доста интензивно и доволно риба извадих. Разбира се и продължавам да ловя с него, но по-рядко, защото сега съм на вълна шор джигинг :smt023

Зеленият 20лб наистина не го ползвам по предназначение, но за това време нито си е изгубил цвета, нито е тръгнал да се разнищва дори минимално. Като с него ловя с джигове(пилкари) от 40гр. до 60гр.

JettroniX цената, на която го вземам, е страхотна. 15лб в бяло 31 евро 300м. и 20лб в зелено 35 евро 300м. 8)
Неспособността да се насладим пълноценно на очарованието на самотата, ни въвлича ежедневно в опустошителни взаимоотношения с всякакви дебили...
Аватар
JettroniX
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от JettroniX »

Благодаря! Ето, че цветовата гама си имала предназначение, а не е просто цвят за претенциозни хора :D Както спомена модератора ни и в тоя ред на мой замисъл за сомско плетиво ще е най-удачно зеленото или там сигнално зеленото :smt023
Изображение
luka
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от luka »

JettroniX написа:за сомско плетиво ще е най-удачно зеленото или там сигнално зеленото :smt023
Виж какъвто и цвят да вземеш е все тая ,гледай конеца да е потходящ за водоема/река/ на която го ползваш и вида риболов ,...по нагоре един колега със СОМ в ника му беше споменал за П.П.4нишково ,мисля че ще ти свърши работа.
Аватар
Vid
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Vid »

luka написа:
JettroniX написа:за сомско плетиво ще е най-удачно зеленото или там сигнално зеленото :smt023
Виж какъвто и цвят да вземеш е все тая ,гледай конеца да е потходящ за водоема/река/ на която го ползваш и вида риболов ,...по нагоре един колега със СОМ в ника му беше споменал за П.П.4нишково ,мисля че ще ти свърши работа.
Гендо, до сега мисля, че никой не е открил по читав брейд от добрия стар зелен ПП, конкретно за сом по реката. Така, че ич не се мисли...
‎Късметът е пресечната точка на предварителната подготовка и шанса.
Сенека
Аватар
daniel defoe
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от daniel defoe »

... никой не е открил по читав брейд от добрия стар зелен ПП, конкретно за сом по реката. Така, че ич не се мисли...
Брейдът е наистина най-доброто съчетание качество - цена на БГ пазара :drinkers:
ИзображениеИзображение ИзображениеИзображение
Изображение
Аватар
Д.Граховски
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Д.Граховски »

Имам един може би малоумен въпрос.Според вас цвета на влакното отразява ли се на броя удари?Става въпрос основно за риболова на щука и сом и ярко оцветените влакна съпоставени с камуфлажните и бели такива.Питам щото съм харесал един брейд ама се дърпам да взема щото е ярък цвят. Как мислите?
Tell people there’s an invisible man in the sky who
created the universe, and the vast majority believe you.
Tell them the paint is wet, and they have to touch it to be sure.

Изображение

[url]http://maximo.bg/url]
Аватар
JettroniX
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от JettroniX »

За съпоставка м/у ярко оцветените и камуфлажни или бели влакна нямам наблюдения, но съм ловил с жълто, с оранжево, а сега с mos green и не намирам особена разлика в слуката през топлите сезони :roll: Особено показателен е теста от 2-рия линк !! Два различни, поредни дни на един и същ водоем мятах. Разликата във влакната беше не само в цвета, но и в размерите. ;)
По принцип хищника раздразнен ли е от примамката не подбира...., но виж за Распера, който е изключително наблюдателен и предпазлив може и да има значение ;)...то затова и май нямам все още слука на Распер по Марица и Тунджа :lol: :oops: Тая година пак ще пробвам дали греша или не :rolleyes: :D
Изображение
luka
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от luka »

Д.Граховски написа:.Според вас цвета на влакното отразява ли се на броя удари?
Твърдо не.
Аватар
ourglory
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от ourglory »

Moжете ли да ми препоръчате брейд подходящ за въдица Baracuda Warlock 210см. акция 3-15 (реално 2-8) и макара Shimano Hyperloop 1000
Аватар
Д.Граховски
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Д.Граховски »

Следвайки примера и препоръките от колегите бих те насочил към YGK soul като влакно,но не знам за размера.

Изображение

Аватар
bboy
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от bboy »

Колега, точно ти пишех да проучиш в интернет дали е подходяща макарата за плетено влакно, реших да проверя и открих твоята тема, в която си споменал, че смяташ да използваш макарата за лайт спининг. Защо държиш да използваш плетено влакно? Не е ли по-добър вариант да използваш качествено монофилно? Така със сигурност няма да имаш проблеми с бради и прерязване на водещата ролка на макарата.
Аватар
Vid
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Vid »

Д.Граховски написа:Имам един може би малоумен въпрос.Според вас цвета на влакното отразява ли се на броя удари?Става въпрос основно за риболова на щука и сом и ярко оцветените влакна съпоставени с камуфлажните и бели такива.Питам щото съм харесал един брейд ама се дърпам да взема щото е ярък цвят. Как мислите?
Категорично НЕ.
Сома е полукьорав, а щуката е толкоз лакома, че ич не я бърка кФото и да било влакно :lol:
Цвета на влакното може да окаже влияние при много бистра вода в плитки рекички и при риби като кефал, распер или пъстърва..
Никога не ползвам поводи и като се замисля- колегите де ползват, едва ли ловят повече от мен. Дори и при джиг за бяла риба, която смятам вижда повече от все по горе изброени....
bboy написа: Защо държиш да използваш плетено влакно? Не е ли по-добър вариант да използваш качествено монофилно? Така със сигурност няма да имаш проблеми с бради и прерязване на водещата ролка на макарата.
Защото, ако искаш да се накефиш от риболова със спининга, задължително ползваш плетеняк. А, ако ходиш на риболов и постоянно я мислиш та ролка на бигела... то или ти не ставаш за то риболов или макарата ти не става.... и правиш промени, или психологични или ценови...
Последно промяна от Vid на Сря Май 15, 2013 10:44 pm, променено общо 1 път.
‎Късметът е пресечната точка на предварителната подготовка и шанса.
Сенека
Аватар
Д.Граховски
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Д.Граховски »

Е поръчах вече YGK соул 20лб жълто па ще видим :).Чак не мога да заспя :D

Изображение

Аватар
bboy
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от bboy »

Мнението ми беше насочено към колегата ourglory и се отнасяше конкретно за случая.
luka
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от luka »

Д.Граховски написа:Е поръчах вече YGK соул 20лб жълто па ще видим :).Чак не мога да заспя :D
Избора ти е добър смятам аз. :wink:
Публикувай отговор

Обратно към “Спинингов риболов”