Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Къде и какво кълве в момента.
naRiba.com

Форум

Къде да отидем до Пловдив?
Модератор: Paublo_Eskobar
-
- новобранец
- Обратна връзка:
Re: Къде да отидем до Пловдив?
Няма проблем да пускаш рибата при такса 10лв, но без да се държи в живарник и да пазиш рибата!Изрично е написано и кои риби се пускат веднага!dimmitov написа:Не е така. Рибата която не е включена в таксата от 10лв.(Такса 10 лв -включваща до 5 кг толстолоб,каракуда,червеноперка) може да закупи допълнително.
Таксата от 100лв е само за да можеш да връщаш рибата обратно във водата.Защото с онази такса от 10лв не може.
Не давам само да се лови сом целенасочено "хвани-пусни",когато се хване случайно няма проблем да се пуска.
Стелко напълниха няколко живарника за да прехвърлят риба в една от клетките, в която в неделя имаше съзтезание. Бях написал "Хвани -пусни -100 лева годишна такса ,защото не искам клиенти които идват и започват да се пазарят ,че не искали да взимат риба и излиза че ако махнат каракудата трябва да ловят на 5 лв. или ако извадят толстолоба трябва да ловят безплатно т.е да продават на мен моята риба преди да са я хванали!
Не осребрявам и разходи за въдици,стръв,захранка,бира,храна и бензин!
Рибата си я отглеждам,не зареждам с бракониерска риба ,касова бележка-ДДС-2лв,данъкпечалба-1лв,осигуровки,персонал,вода,серификати,изследвания,риба на сносни цени и никой не се е оплакал ,че няма риба ,ама пазарлъци и умряла риба не търпя. Ако ви е скъпо има достатъчно водоеми в сивата икономика с такса 2 лв колкото ми е ДДС-то само.....
п.п. Стелко , Конти и Бутников -благодаря ви за споделените впечетления,но моля ви спрете да пишете в тази тема за Бадема ,ще пусна отделна тема -който иска да влиза и да чете ,който го дразнят условията на
Бадема да подминава ! Мерси!
Последно промяна от badema на Вто Май 14, 2013 12:00 am, променено общо 1 път.
-
- новобранец
- Обратна връзка:
В свободните водоеми гъстотата е около 50-70 кг на декар водна площ,нормално е, да е 200-350 кг ,но има водоеми с 700-800 кг риба на декар и спира да расте, летни и зимни замори,инванзий.....Като имаш възможности прави деца и ги гледай ,ама само правене на деца без подходящи условия е кофти....butnik написа:joko75 написа:Абсолютни глупости!В частен имот да налагаш забрана за нещо сиаксел написа:между другото това се отнася до всички знайни и незнайни платени подобни рибарници,клетки,"зверилници",гордо наричани езера,но всеки сам си решава,примерно аз днес дадох 30лв за гориво за да гледам една пъстървова река и да се потопя в нейната атмосфера и се прибрах,предоволен........тези водоеми ги оставям на майсторите да правят репортажи по телевизията.....,както и на другите колеги/които съвсем не са малко/,които ги кефи този риболов......апропо,винаги съм се замислял,да не би в частните водоеми рибите да са стерилни!!!!!защо тях не ги забраняват,по закона за пролетната забрана???след като трябва да се грижим да опазваме рибата,даже да не я хващаме за очите,що пък трябва да я бодем с куки и да я мъчим,когато си хвърля хайвера.Смятам,че е редно забраната за спортен риболов да се отнася и до частните водоеми,предназначени за такъв,както и тези водоеми да не стават за промишлен такъв преди Никулден,да речем,тоест да си има разделение-или само спортен,или само за промишлен.По твоята логика когато са постите,трябва да се забранява консумацията на месо!!!Абсурдно е!
- dimmitov
- ще става разбирач
Коце благодаря ти, внесе много полезни разяснения и настина трябва да има отделна тема за Бадема.
Не става въпрос за пазарлъци или безотговорно отношение към рибата а просто за правилно тълкуване на условията и предварителна подготовка а не да отида на рибарника и да изглеждам като идиот.Всичко е ОК. Ще се видим в събота.
Не става въпрос за пазарлъци или безотговорно отношение към рибата а просто за правилно тълкуване на условията и предварителна подготовка а не да отида на рибарника и да изглеждам като идиот.Всичко е ОК. Ще се видим в събота.

НИКОЙ НЕ МОЖЕ ДА ИЗЛОВИ ВСИЧКАТА РИБА С ВЪДИЦА

-
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Както казах мисля,че Коцето е един от собствениците,които увжавам за честните условия.....просто водоема е плитък......та като стана дума,мисля да попитам съвсем резонно,след като частната собственост е неприкосновена,каква част от язовирите разрешени през забраната са частна собственост,мисля че е крайно време както собственика на Бадема си плаща данъците,касови бележки и др,нека и останалите излязат на светло,така ще има повече като него милеещи за риболовците.
валатът не най-лошото нещо на света
-
- новобранец
- Обратна връзка:
Аксел питането ти е капка в океана от абсурди в тази страна ,ако имаш време попрочети закона за рибарство http://lex.bg/laws/ldoc/2135184393" onclick="window.open(this.href);return false;
Големия проблем е кошмара от разрешителни за да могат да оцелеят само "наши" хора. 70-80% от водоемите не могат да изпълнят тези условия и шанса им е само сивата икономика .Институциите не прилагат закона ,защото е неприложим,прилагат го само ако решат да накажат някой.Даже и министъра на земеделието не го спазва в частта на неговите задължения. След последните промени от 01.01.13 -с изискванията всички водни обекти в който има риба да са ферми с технологична схема ,преброени и регистрирани риби с сертификати за произход рибата просто няма как да излезе на светло ,влиза само в покровителствани търговски обекти и селски водоеми където няма контрол -тази и следващата година ще има бум на обекти за спортен риболов при изгодни условия и евтина риба ,това ще продължи докато рибата свърши или докато започнат да прилагат закона.Бракониерите трябва да ловят повече,защото се продава евтино на тъмно, малко водоеми имат право на гледат и продават риба официално ,а и не го правят защото не могат да се конкурират с рибата от другия сектор .Колко от платените водоеми си отглеждат рибата ?В колко от платените водоеми се купува и продава рибата с фактури ,документи за произход и ветеринарен сертификат?От къде се появява тази риба?Благодарение на кои клиенти този бизнес процъфтява? При тази ситуация няма как да има водоеми с нормални условия и риби -всеки гледа да удари келепира ,рибите гастролират от водоем във водоем .При мен е луда работа беше ми писнало да гледам бракониерски и пиянски истории по водоемите ,опосканите платени водоеми с купени бракониерски риби не са ми тръпка и си реализирах мечтата -водоем с повече живот от Ивито,ама аз си знам каква е цената на този кеф.....И имате ли кукоизваждач не е въпрос за установяване на собственост ,а въпрос за отношение към рибите и към труда ми ,теленият живарник също -затова съм кофти пич....
Големия проблем е кошмара от разрешителни за да могат да оцелеят само "наши" хора. 70-80% от водоемите не могат да изпълнят тези условия и шанса им е само сивата икономика .Институциите не прилагат закона ,защото е неприложим,прилагат го само ако решат да накажат някой.Даже и министъра на земеделието не го спазва в частта на неговите задължения. След последните промени от 01.01.13 -с изискванията всички водни обекти в който има риба да са ферми с технологична схема ,преброени и регистрирани риби с сертификати за произход рибата просто няма как да излезе на светло ,влиза само в покровителствани търговски обекти и селски водоеми където няма контрол -тази и следващата година ще има бум на обекти за спортен риболов при изгодни условия и евтина риба ,това ще продължи докато рибата свърши или докато започнат да прилагат закона.Бракониерите трябва да ловят повече,защото се продава евтино на тъмно, малко водоеми имат право на гледат и продават риба официално ,а и не го правят защото не могат да се конкурират с рибата от другия сектор .Колко от платените водоеми си отглеждат рибата ?В колко от платените водоеми се купува и продава рибата с фактури ,документи за произход и ветеринарен сертификат?От къде се появява тази риба?Благодарение на кои клиенти този бизнес процъфтява? При тази ситуация няма как да има водоеми с нормални условия и риби -всеки гледа да удари келепира ,рибите гастролират от водоем във водоем .При мен е луда работа беше ми писнало да гледам бракониерски и пиянски истории по водоемите ,опосканите платени водоеми с купени бракониерски риби не са ми тръпка и си реализирах мечтата -водоем с повече живот от Ивито,ама аз си знам каква е цената на този кеф.....И имате ли кукоизваждач не е въпрос за установяване на собственост ,а въпрос за отношение към рибите и към труда ми ,теленият живарник също -затова съм кофти пич....
-
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Благодаря,Коце за изчерпателния отговор,нека всички колеги,го прочетат и да се замислят!!!!!!!
между другото,ей така по време на служебното правителство езерото на Оризаре взело,че станало частна собственост,частна собственост,станали повече от 30бр. сомчета/лично пуснати от мене/,голямо количество шаранчета зарибявани с кофи на ръка от колеги ентусиасти,от река Марица,както и голямо количество червеноперки от добри пловдивски риболовни състезатели,които си отделили от личните с-ва да харчат пари за бензин,превоз и др.,та сега ще трябва,да си отворим кесиите и да си платим/по пазарни и не дотам пазарни цени/ зарибената от всички нас риба.
между другото,ей така по време на служебното правителство езерото на Оризаре взело,че станало частна собственост,частна собственост,станали повече от 30бр. сомчета/лично пуснати от мене/,голямо количество шаранчета зарибявани с кофи на ръка от колеги ентусиасти,от река Марица,както и голямо количество червеноперки от добри пловдивски риболовни състезатели,които си отделили от личните с-ва да харчат пари за бензин,превоз и др.,та сега ще трябва,да си отворим кесиите и да си платим/по пазарни и не дотам пазарни цени/ зарибената от всички нас риба.
валатът не най-лошото нещо на света
-
- научил се да хвърля
Това сериозно ли е?Статута на земята ли е сменен или е арендован?аксел написа:между другото,ей така по време на служебното правителство езерото на Оризаре взело,че станало частна собственост,частна собственост
- dimmitov
- ще става разбирач
Ако е вярно трябва да очакваме в най-скоро време и Оризаре да стане 10лв.квот си хванеш.

- krokibg
- учете се от него
badema написа:Аксел питането ти е капка в океана от абсурди в тази страна ,ако имаш време попрочети закона за рибарство http://lex.bg/laws/ldoc/2135184393" onclick="window.open(this.href);return false;
Майна,до сега слушах и четях плювни по арендаторите от риболовците,сега го доживях и арендатор да плюе по колегите си

Глупаците и завистниците нямат изтребване,като хлебарките са !!!
Аз нямам проблем с хората,те имат проблем с мене !!!!!
-
- новобранец
- Обратна връзка:
Наясно съм с отношението ти към бракониерите и дейностите ви в борбата с тях,/онзи дето не го удавихте на Пясъка ми изпрати жалба от вас/,но ако мислиш,че всички арендатори са като теб -така да бъде ! Но ако искаш да ти кажа или покажа как някой зареждат риба мога и това да направя-чувал ли си за сомчета от Антона по 4лв/кг или за маломерни шаранчета от Пясъка по 2 лв/кг и 10+кг по 10 лв/кг -аз знам кои ги доставят и кои ги купуват.Миналата година пратих ИАРА в един магазин с маломерни шаранчета от Пясъка -бяха ги продали набързо по 3.40 ,но намериха маломерни щуки без документи и..... написаха препоръка на магазина.....Селските мрежари не са най-голямото зло ,има бригади с машинки за ток ,водолазно оборудване и автоматично оръжие ,арендатори,който по всяко време на денонощието пращат кола за мрежен трофей ....това не е филм и не са "плювни"-знам че и те четат тук!krokibg написа: Майна,до сега слушах и четях плювни по арендаторите от риболовците,сега го доживях и арендатор да плюе по колегите сиТи знаеш ли какво ще стане с бракониер донесъл ми риба да ми продаде за да си напълня язовира ???Може ли изобщо да си представиш срещата му с мене как ще завърши ??? А що се отнася че имаш повече риба от Ивайловград,за това можеш само да си мечтаеш,няма къде да събереш 4-500 000 бройки риби на година в ъв ваните ти
![]()
![]()
![]()
![]()
Колкото до моите "вани " -да такива са в сравнение с Ивито ,но при мен гъстотата на рибата е много по голяма и затова има повече живот,спасяваме ме голямата проточност на студената вода от Антона.
- dimmitov
- ще става разбирач
Любо обаче все на агресия го избива
Неможе всичко да се решава с бой, въпреки че има хора, които от друго не разбират.

- krokibg
- учете се от него
Каква агресия бе,къде я видя и къде видя заплаха към някои,освен към бракониерите !!!Ако искаш,да им направим по една свирка на тия миндили а ?!?!?!dimmitov написа:Любо обаче все на агресия го избиваНе може всичко да се решава с бой, въпреки че има хора, които от друго не разбират.
Коце,виж бе човек,това което казваш за другите арендатори,дай го черно на бяло,напиши ми тук няколко имена на хора които купуват такава риба,иначе стават нещата като БСП и прокуратурата

П.П И още нещо,което забравяш да кажеш.Колкото и вода да тече при тебе от Антона,когато рибата е над нормата,не е хубаво а за да порасне рибата както трябва,се иска повече храна заради студената вода.300 шарана са достатъчно да има в клетката и на всеки не разбиращ от тези неща ще му се види като да ври вътре.За това,когато ти извадят и вземат 50 риби,отивате и купувате нови 50 - 100 за да попълните бройката.Нали разбираш че има хора които си взимат рибата или от 10 хванати риби,взимат поне 1-2 риби

Глупаците и завистниците нямат изтребване,като хлебарките са !!!
Абе момци , разбрах кой колко ДДС и данъци плаща , кой на кого се ядосва , кой е бракониер и кой не е , какви са изискванията за водоемите по Закон , кой от каде взима бракониерска риба и с какви размери за да си завъди водоема , ама аджеба неразбрах каде да отида за риба до Пловдив !!!
Така че ще помоля да си намерите друга тема да си мерите пи.....шките !!!
Ако някой знае каде човек да отиде да си начеше крастата , с такса или без, моля за съдействие !!!
А , другите кадето си чешат езиците на клавиатурите , и се правят на страшни ON-line , моля пораснете !!!
Така че ще помоля да си намерите друга тема да си мерите пи.....шките !!!
Ако някой знае каде човек да отиде да си начеше крастата , с такса или без, моля за съдействие !!!
А , другите кадето си чешат езиците на клавиатурите , и се правят на страшни ON-line , моля пораснете !!!
-
- разбира нещата
Здравейте колеги,искам да попитам за яз.Мешица и яз.Кюрча около Брезово.Мои аверчета ще се напиват там,пък аз да съм подготвен какво кълве.Ще съм благодарен ако някой е ходил да даде някакво инфо.
- flyester
- разбира нещата
Колега на кюрча за толстолоб , или шаран и амур , ама те са трудни , защото вече са прекалено малко
, а мишеца доколкото знам излиза шаран