Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Водоеми и реки
naRiba.com

Форум

МАРИЦА-всичко за и по реката
Модератор: sapuna
-
- научил се да хвърля
Re: МАРИЦА-всичко за и по реката
Коце , не му се дразни.
- gembala
- научил се да хвърля
- Обратна връзка:
По вашия край не знам, ама тук в пловдивско има много рецепти за распер с грах или зелен фасул. Най-вкусен става на тенджера на бавен огън. Малко е едра рибата на колегата ама пак става. Аз лично ги предпочитам по-дребнички, максимум по педя.luka написа:Добра риба колега ,...гледам на снимката кукан без да се заяждам да питам ядете ли ги расперите там по вашия край ,по вкусни ли са ....то всеки си е в правото да вземе риба в законните норми ,..ама ми е интересно...
Ако наминаваш някога заповядай, ще заложим мрежите и ще ти приготвим да опиташ.
Ако дивият свят около нас изчезне, човек ще остане лице в лице сам със себе си!!!
-
- научил се да хвърля
Съжалявам че питах ,не се определям като индивид ама здраве да еGODFATHER написа: После заради такива индивиди като теб сигурно 1-2 години даже не влизах да чета!
всичко съм прочел от този форум ,тва ми е работата, ти нали си пускаше сомоветеGODFATHER написа:Преди много години пишех много из форума, основно за река Марица и гоненето на СОМ,

това не го забравяй ,не знаеш кой е срещу теб все пак...GODFATHER написа: всеки има право на мнение, у
- GODFATHER
- разбира нещата
- Обратна връзка:
1. По спомени имам да кажем около 40 сомета за тия години и може би 7-8 пуснати в малко олиоluka написа:Съжалявам че питах ,не се определям като индивид ама здраве да еGODFATHER написа: После заради такива индивиди като теб сигурно 1-2 години даже не влизах да чета!всичко съм прочел от този форум ,тва ми е работата, ти нали си пускаше сомоветеGODFATHER написа:Преди много години пишех много из форума, основно за река Марица и гоненето на СОМ,![]()
това не го забравяй ,не знаеш кой е срещу теб все пак...GODFATHER написа: всеки има право на мнение, у

2.Срещу мен виждам един ник, нищо друго-пусни ми поне една снимка

I'll make him an offer he cant refuse!!!!!!!!!!!!
http://vbox7.com/play:00f5ca22&al=1&vid=
http://vbox7.com/play:00f5ca22&al=1&vid=
-
- научил се да хвърля
Хайде аз да отстъпя ,съжалявам че нещо те изнервих, нито снимки ще ти пусна нито писма
няма защо ,...ти си прав

И аз така ги ям ,особенно на консервиgembala написа:а тенджера на бавен огън. Малко е едра рибата на колегата ама пак става. Аз лично ги предпочитам по-дребнички, максимум по педя.

- gembala
- научил се да хвърля
- Обратна връзка:
Е как кой???
Лука Брази като гледам.
Лука Брази като гледам.

Ако дивият свят около нас изчезне, човек ще остане лице в лице сам със себе си!!!
- Vid
- кандидат преподавател
Това е нещото от най тъпите неща които съм чел във форума....gembala написа:По вашия край не знам, ама тук в пловдивско има много рецепти за распер с грах или зелен фасул. Най-вкусен става на тенджера на бавен огън. Малко е едра рибата на колегата ама пак става. Аз лично ги предпочитам по-дребнички, максимум по педя.
Ако наминаваш някога заповядай, ще заложим мрежите и ще ти приготвим да опиташ.
Късметът е пресечната точка на предварителната подготовка и шанса.
Сенека
Сенека
-
- научил се да хвърля
ТАКА Е ,ама колегите се подкрепят някой непознат регистриран вчера почва да говори на въпреки на корифеите във форума и веднага има подкрепа ...БравоVid написа:Това е нещото от най тъпите неща които съм чел във форума....

- gembala
- научил се да хвърля
- Обратна връзка:
luka, може би прекалих с иронията но съгласи се все пак, че не може с първите си постове във форума да критикуваш някой който е прибрал риба без да нарушава закона по никакъв начин. Едва ли с тази прибрана риба е нарушен баланса в реката по някакъв начин.
Има далеч по-сериозни проблеми на реката като бракониери например на който трябва да се обърне сериозно внимание. Тока, мрежите, даулите и други знайни и незнайни методи за унищожаване на всичко що мърда във водата са много по-голям бич за реката от една или две риби прибрани от риболовец за един сезон. Всеки сам си преценява дали да задържи уловената от него риба щом не е в разрез със закона и никой няма правото да го критикува за решението му!
п.п. Надявам се колегата Vid не е взел на сериозно написаните по-горе гурме рецепти за приготвяне на распер със разни зеленени
Има далеч по-сериозни проблеми на реката като бракониери например на който трябва да се обърне сериозно внимание. Тока, мрежите, даулите и други знайни и незнайни методи за унищожаване на всичко що мърда във водата са много по-голям бич за реката от една или две риби прибрани от риболовец за един сезон. Всеки сам си преценява дали да задържи уловената от него риба щом не е в разрез със закона и никой няма правото да го критикува за решението му!
п.п. Надявам се колегата Vid не е взел на сериозно написаните по-горе гурме рецепти за приготвяне на распер със разни зеленени

- Vid
- кандидат преподавател
Прав си, хората които се познаваме визуално, а не виртуално се подкрепяме, това е нормално, но това съвсем не значи да толерираме способи на риболов или задържане на риби, които не са приемливи въпреки познанството ни...luka написа:ТАКА Е ,ама колегите се подкрепят някой непознат регистриран вчера почва да говори на въпреки на корифеите във форума и веднага има подкрепа ...БравоVid написа:Това е нещото от най тъпите неща които съм чел във форума....
И тук няма корифеи в истинския смисъл на думата, защото спининга е вид риболов къде всеки продължава да се учи... доде не умре

п.п. Сега виждам новото мнение на gembala. То беше абсурдно щото Я съм виден фен и консуматор на гурме рецептите свързани с риби, октоподи, калмари, миди и пр..., ама на морските..., но явно беше доста емоционално..
От сладководните де се срещат при нас стават само сом и бяла риба, може и шаран над 3 кг... Относно распера, риби под 3-те кг. са просто безвкусни костеляци и така...
Да не обръщам темата на кулинарна....
Късметът е пресечната точка на предварителната подготовка и шанса.
Сенека
Сенека
- КалинПетров
- разбира нещата
Еее тея распери почнахме да ги пазим като пъстърви...в случея GODFATHER е прав и с правото си може да пребере рибата няма какво да се коментира не говорим за 3кг соме!Колега luka ако ти се следи кой каква риба пребира и как я готви по хубаво се орентирай към колегите който ловят на фидер,мач и други спортове там пребирането на риба е по масово.....спинингистите 50% от тях не пребират риба!

Reel Tuning
- Вуйчо-Ваньо
- сериозен играч
Много плеяди се изписаха та чак темата се разводни.
Колегата GODFATHER уловил класна риба и решил да сподели успеха си с нас,а ние го направихме едва ли не бракониер.Чудесна слука,колега.Пожелавам ти още много такива,че и по - големи.
Поздрави!
Колегата GODFATHER уловил класна риба и решил да сподели успеха си с нас,а ние го направихме едва ли не бракониер.Чудесна слука,колега.Пожелавам ти още много такива,че и по - големи.
Поздрави!

Да те е страх да постнеш снимка с риба без видео с пускането и
браво колега и на мене ми е мерак да хвана такова рибе....
Аз да попитам маисторите при това ниво и цвят на реката става ли за риболов или да се изчака 1-2дена да се пооправи ?

Аз да попитам маисторите при това ниво и цвят на реката става ли за риболов или да се изчака 1-2дена да се пооправи ?
- guspata
- научил се да хвърля
става що да не става по ярки цветове и късмет разбира се (аз не съм майстор но практиката от снощния риболов това показва)
а и без да пробваш със сигурност няма да хванеш
И задължиелно много упорство и вяра
а и без да пробваш със сигурност няма да хванеш

И задължиелно много упорство и вяра

- danev69
- сериозен играч
GODFATHER написа:Днес след работа отскочих малко до реката, да релаксирам
Мерките и теглилките показаха: 71см. 3 390кг.

човек е толкова голям,колкото са големи мечтите му