Спининг риболов - какво , с какво , как и кой ?

Модератори: Павел Иванов, sestrata

Публикувай отговор
luka
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Re: Спининг риболов - какво , с какво , как и кой ?

Мнение от luka »

Абсолютно за Заубера

Абу гарсия няма нищо общо с едно време

Даива ,Ъпсурт

Слемъра става за дъно :mrgreen:

така ,че :drinkers: от този избор по лесен няма :D
Аватар
КалинПетров
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от КалинПетров »

Team Zauber :D
или Tica Splendor

Това са макарите който са по моят джоб и мисля че са най надежни за този ценови клас....Soron SX също не отпада но е малко по скъпа!Penn е много брутална но по скоро за от лодка да е!Дайва не коментирам няма смисал от нея за тея пари нестава!
Изображение
Reel Tuning
ionko topalov
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от ionko topalov »

Гена, така няма да стане. :wink: За да си наясно с качествата на всяка
една от макарите който си посочил, трябва да ги врътнеш. :) Лично аз
за тежък спининг,използвам Soron-STX-20. Не можеш да си представиш
каква мощ притежава. С удоволствие бих ти го дал за проба. Но не
знам с каква тояга ще го товариш. :roll:
Аватар
JettroniX
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от JettroniX »

Благодаря за потребителските мнения ! Винаги проучвам мнението на хора, които са имали дадения продукт и тогава преминавам към фаза 2 - преглеждане в магазина и евентуално фаза 3 :) За част от макарите не намерих много инфо тук, та затова реших да се допитам до вас, па и да драснем малко редове за тях, та да има написано. :)
Прегледах и доста ревюта в мрежата и видеа и определено клоня към Заубера,, но....в магазина ше стане ясно :D
Бате Йонко, няма да се върже баланса на въдицата със Soron-STX-20. Въдицата, която ще ползвам е подарък от бате Вид. Травел версия е и е на 4 разделена. Не успях да намеря реално колко тежи, но е около 200-250 грама.Мен не ме притеснява това. Вече я пробвах с напъни и 40 грамови джъркове, снадките добре влизат една в друга и почти не може да усетиш, че е на 4 разделена, държи и изхвърля без проблем 40-те грама, но линията ми от 15 либри дойде доста несигурна при кастинга, то и нямаше чалъм от де да навия по-дебело от 15 либри :D :oops: , но все пак Климакса се справи с воденето и донякъде с кастинга (все пак тия примамки не са за това влакно ;) )
Пробвах я с моя Аплауз :D на 3000 и за малко не се връзва баланса на 2,70м (усещам ,че трябват още няколко грамчета 10-15 някъде), но на 2,40 си се върза.
Нясно съм, че хеви спининга не е като по-леките варианти и не може да мяташ по цял ден без почивка в продължение на 6-7 часа както правя с L и М клас въдица.
Определено след като обиграя и хеви спининга, резонно при наличност на средства ще заприходя някоя пръчка от изпитаните марки. :)
Та така, вървя към непрестанно развитие във всички посоки на спининга само дето финансите ми не са постоянни и резонно ме спират до някакъв клас примамки,такъми и влакна, то не само мен де :D
Изображение
stako
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от stako »

Заубера ще ти върши работа ако го ползваш със влакно 0.28мм. и нагоре.
С тънки млакна прави бради заради бавното движение на шпулата :idea:
karaburov
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от karaburov »

stako написа:Заубера ще ти върши работа ако го ползваш със влакно 0.28мм. и нагоре.
С тънки млакна прави бради заради бавното движение на шпулата :idea:
Tук не съм съгласен с теб колега,с 15 либри Дайва Самурай http://www.ebay.com/itm/DAIWA-SAMURAI-B ... 2c69786b56" onclick="window.open(this.href);return false; за около 20-тина излета и почти пълна шпула нямам грам брада.....като риболова е с примамки от 2-9 грама по река Янтра!В момента по Дунава мятам с 15 либри Даива Шиноби видимо плоско но по тънко от 8 либри П.П. и също полу пълна шпула и пак без никави проблеми.Да не говоря и за водене на повърхтностни примамки и пак без грам проблем!
Изображение
Изображение В ляво заубера е с 5 либри П.П пак никави проблеми.......
stako
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от stako »

Tук не съм съгласен с теб колега,с 15 либри Дайва Самурай http://www.ebay.com/itm/DAIWA-SAMURAI-B" onclick="window.open(this.href);return false; ... 2c69786b56 за около 20-тина излета и почти пълна шпула нямам грам брада.....като риболова е с примамки от 2-9 грама по река Янтра!В момента по Дунава мятам с 15 либри Даива Шиноби видимо плоско но по тънко от 8 либри П.П. и също полу пълна шпула и пак без никави проблеми.Да не говоря и за водене на повърхтностни примамки и пак без грам проблем!

Ето тук е решението на проблема :wink:
Аватар
Д.Граховски
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Д.Граховски »

Аз мисля че брадите са по скоро по вина на риболовеца,а не толкова поради влакно или макара.
Tell people there’s an invisible man in the sky who
created the universe, and the vast majority believe you.
Tell them the paint is wet, and they have to touch it to be sure.

Изображение

[url]http://maximo.bg/url]
karaburov
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от karaburov »

Д.Граховски написа:Аз мисля че брадите са по скоро по вина на риболовеца,а не толкова поради влакно или макара.
Точно!
Всеки си мисли,че колкото повече напълни толкова повече ще хвърля...с нужната за целта пръчка,влакно и макара всичко си е както трябва :wink:
Аватар
f1team
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от f1team »

Д.Граховски написа:Аз мисля че брадите са по скоро по вина на риболовеца,а не толкова поради влакно или макара.
Абе не е баш така. Докато бях с Мичъл ми беше писнало от бради и изхвърлен брейд. Минах на Тика Дайнаспин и изведнъж брадите секнаха. Не вярвам толкова рЕзко да съм задобрял ;)
няма бивш пе**раст, бивша к**ва, бивш предател, бившо ченге и бивш негър (единственото изключение беше МАЙКЪЛ ДЖЕКСЪН)!
Аватар
КалинПетров
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от КалинПетров »

Тиката много правелно нарежда влакното!И аз нямам никакви проблеми!
Изображение
Reel Tuning
ba4_iulian
новобранец
новобранец

Мнение от ba4_iulian »

Ако под ''брада'' имате предвид изхвърлянето на топка влакно от макарата значи главно е от осилацията на самата макара , а ако се има предвид усукването на влакното подобно на мартеница това е само от водещата ролка на бигела .
Последно промяна от ba4_iulian на Пет Май 17, 2013 10:43 pm, променено общо 1 път.
Аватар
Vid
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Vid »

f1team написа:
Абе не е баш така. Докато бях с Мичъл ми беше писнало от бради и изхвърлен брейд. Минах на Тика Дайнаспин и изведнъж брадите секнаха. Не вярвам толкова рЕзко да съм задобрял ;)
Почти винаги или при 95% от случаите проблема е в макарата. То при положение, че не сме препълнили шпулата и че макарата става за брейд. Другото много важно е как реди макарата- правилно, обратен ил прав конус, което лесно се регулира...
ba4_iulian написа:Брадите идват само от водещата ролка на бигела .
Не мисля, че това може да е причина.
‎Късметът е пресечната точка на предварителната подготовка и шанса.
Сенека
Аватар
te4osoma
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от te4osoma »

JettroniX написа:Определено след като обиграя и хеви спининга, резонно при наличност на средства ще заприходя някоя пръчка от изпитаните марки. :)
Готов си :lol: :lol: тънката плетена нишка е готова да се скъса и си дошъл в тъмната страна ,работата е ДО РИБА и тогава ще забравиш UL , L, M, XL, или XXL и няма да искаш да видиш повече писалки ,кленчета и ала бала тем подобни видове стръв ... :mrgreen: :lol: :lol: :lol:

Успех :wink:
Всеки има план,..докато не му разбият устата..

М.Тайсън
Аватар
Д.Граховски
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Д.Граховски »

И аз се насочвам кън Хеви спининг,па ще видим.
Tell people there’s an invisible man in the sky who
created the universe, and the vast majority believe you.
Tell them the paint is wet, and they have to touch it to be sure.

Изображение

[url]http://maximo.bg/url]
Публикувай отговор

Обратно към “Спинингов риболов”