Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Водоеми и реки
naRiba.com

Форум

Инфо от Пазарджик и региона
Модератор: sapuna
Re: Инфо от Пазарджик и региона
вчера бях на Звъничево. хванах 5-6 костура, единия около 500г,. и 15 слънчака. колегата до мен изкара 3 костура и 1 червеноперка. по инфо от преминаващите покрай нас братя роми на малкия звъник излизал и шаран.............
малко инфо и от мене днес на званичево от ебед до7 часа вечерта хванах около 40 костура и на жива риба далбочина около 4 метра миастото е от кам канала накраиа на водоема
- iliq kostov
- научил се да хвърля
Някаква информация? Бошуля? Лозен?
По реката?
По реката?
-
- научил се да хвърля
Хубави мряни в района на Злокучене. Стръв ручейник. Иска криене, защото рибите се виждат, тъй като водата е прозрачна. Стрелях бял червей и имаше ефект. После цъфнаха едни умници и се изпериха над водата точно там, където изтичах. Мача приключи и си тръгнах. Имах качествени риби, но и доста дребосъци, които си тръгнаха по живо по здраво обратно да порастат. Друго място е Елидере. Там дето се влива в Марица. Не съм ходил, но от сериозни хора чух, че дърпат мряна. Има и дребнички на които мястото е във водата. Толкова за Пазарджик и региона от мен.
-
- научил се да хвърля
12300 посещения на темата и триста мнения. Евала бачета!
- iliq kostov
- научил се да хвърля
Не върви хубав риболов в нашия край, ще чакаме Батак да открият!
- kodek
- ще става разбирач
Много добре си върви ,но иска ходене!В понеделник на долене хванах 23 мрени много добри ,вчера над новия мостна марица над Пазарджик доволно мрени , днес до моста на луда яна преди мало конаре 2кг.за 2 часа.
П.С. На долене след бента една хубава красавица балканка около 1кг, се закачи, изскочи над водата, помаха красиво с опашка и отнесе повода с куката(0.10 и кука 14).Великолепна гледка, след това събрах и си тръгнах изпълнен с положителна емоция.
П.С. На долене след бента една хубава красавица балканка около 1кг, се закачи, изскочи над водата, помаха красиво с опашка и отнесе повода с куката(0.10 и кука 14).Великолепна гледка, след това събрах и си тръгнах изпълнен с положителна емоция.
-
- научил се да хвърля
Много добре си върви ,но иска ходене!
Ей това горното си е приказка на място! А за пъстървата то тя си е още в реката! Успех през сезона!
Ей това горното си е приказка на място! А за пъстървата то тя си е още в реката! Успех през сезона!
- kodek
- ще става разбирач
Здравейте колеги, поради многото запитвания на лични за мястото - уточнявам.
Това е Велинградската река около веца до гара долене.
добавям и 2 снимки за които предварително се извинявам, че не са по правилата.
http://media.snimka.bg/s1/2235/030713327-big.jpg?r=0
http://media.snimka.bg/s1/2235/030713326-big.jpg?r=0
В компания с краставичка, доматче и лимонче и още нещо....
Да допълня за такъма: Болонеза 6м. ВЕГА варио,макаря някякъв малък Мичел само с 3 лагера,основно 0.16, повод 0.8, кука 14 гамасан или камасан не го чета точно.стръв ручейник. На основното слагам една малка плука (тип влашка плувка), после монтирам една оливета 3гр,след нея малък вирбел и повода с куката.
След като се заметне се оставя течението леко да влачи линията ,плувката е високо над водата поне педя, може и повече тя просто служи за индикация, но не като традиционния метод на плувка, тук риболова е на леко дъно.При мен върха е доста чувствителен и може и без плувка, но пък с нея преценявам дълбочината.
П.С. днес пак бях там и една красива балканка с много хубави точици към 1,5кг пак ми отнесе повода, макар,че днес сложих0,10, но целта ми бяхя мряните и не съм я търсил целево, но кефа беше на макс.
Това е Велинградската река около веца до гара долене.
добавям и 2 снимки за които предварително се извинявам, че не са по правилата.
http://media.snimka.bg/s1/2235/030713327-big.jpg?r=0
http://media.snimka.bg/s1/2235/030713326-big.jpg?r=0
В компания с краставичка, доматче и лимонче и още нещо....
Да допълня за такъма: Болонеза 6м. ВЕГА варио,макаря някякъв малък Мичел само с 3 лагера,основно 0.16, повод 0.8, кука 14 гамасан или камасан не го чета точно.стръв ручейник. На основното слагам една малка плука (тип влашка плувка), после монтирам една оливета 3гр,след нея малък вирбел и повода с куката.
След като се заметне се оставя течението леко да влачи линията ,плувката е високо над водата поне педя, може и повече тя просто служи за индикация, но не като традиционния метод на плувка, тук риболова е на леко дъно.При мен върха е доста чувствителен и може и без плувка, но пък с нея преценявам дълбочината.
П.С. днес пак бях там и една красива балканка с много хубави точици към 1,5кг пак ми отнесе повода, макар,че днес сложих0,10, но целта ми бяхя мряните и не съм я търсил целево, но кефа беше на макс.
- msotiroff
- фен клуб-скобар
В петък и аз бях на гара Долене за 1-2 часа, природата е невероятна, но и рибата не е много гладна... под всеки камък има по 1-2 ручейника и поне 3 мъмареца, това ми говори че има доста естествена храна в реката и за това хванах едва 4-5 мрени за 2 часа риболов с доста криене, обикаляне и много фина линия... След това се преместих на Тополница и за няколко часа наскубах към 30-40 мрени даже с по добри размери /между 20 и 25см/, мряната кълве на дъно най - вече на ручейник, но не отказва и торен, както и две бели пинки... Видях и доста добри кефали на повърхността!
П.П.: Колега, защо снимките ти да не са по правилата??? Нима е лошо човек да задържи законно полагащия му се улов и вечерта да си пие бирицата със собственоръчно уловеното си мезенце???
П.П.: Колега, защо снимките ти да не са по правилата??? Нима е лошо човек да задържи законно полагащия му се улов и вечерта да си пие бирицата със собственоръчно уловеното си мезенце???
- kodek
- ще става разбирач
П.П.: Колега, защо снимките ти да не са по правилата??? Нима е лошо човек да задържи законно полагащия му се улов и вечерта да си пие бирицата със собственоръчно уловеното си мезенце???[/quote]
Ми ... нали правилото е да се снимат рибите в кондиция! Как да я снимам като мряната е глътнала куката в стомаха и се налага кукоизваждач и клещи?Рибата моментално умира след тази интервенция! Не мога да я пусна обратно.Пък и не съм изпълнил нормата от 3кг. и си я прибрах за консумация.Тя заслужава да бъде пусната, но е много крехка риба и при манипулацията просто умира.Затова снимките на убита(умряла) риба според мен не са по правилата.
Днес получих инфо от приятел за улов на мерни пъстърви на голям язовир, ако някой от Пазарджишкия форум има мерак да пише на лични. Инфото е само за нашия(Пазарджишкия) форум(който го чете).Рибите са между 0.5-0.9кг.Разрешено е само през почивните дни.Който отиде да(а си хване 4-5 риби за деня и е изпълнил дневната норма.За "месари" не давам инфо.
Ми ... нали правилото е да се снимат рибите в кондиция! Как да я снимам като мряната е глътнала куката в стомаха и се налага кукоизваждач и клещи?Рибата моментално умира след тази интервенция! Не мога да я пусна обратно.Пък и не съм изпълнил нормата от 3кг. и си я прибрах за консумация.Тя заслужава да бъде пусната, но е много крехка риба и при манипулацията просто умира.Затова снимките на убита(умряла) риба според мен не са по правилата.
Днес получих инфо от приятел за улов на мерни пъстърви на голям язовир, ако някой от Пазарджишкия форум има мерак да пише на лични. Инфото е само за нашия(Пазарджишкия) форум(който го чете).Рибите са между 0.5-0.9кг.Разрешено е само през почивните дни.Който отиде да(а си хване 4-5 риби за деня и е изпълнил дневната норма.За "месари" не давам инфо.
- kodek
- ще става разбирач
Е според горния пост да не съм критичен ,може и колеги от Пловдивския и Софийския форум да се включат, но отговарям на колеги с над 100 качествени поста във форума и модератори.
(как пък се натегнах)
и наслука.
П.С. Пия всичко, освен дизел(ако някой ме разпознае на водоема и реши да почерпи).Пък аз ще разкрия на каква стръв и такъм в момента е най добре.
(как пък се натегнах)

П.С. Пия всичко, освен дизел(ако някой ме разпознае на водоема и реши да почерпи).Пък аз ще разкрия на каква стръв и такъм в момента е най добре.
Хора днес забелязах един водоем по пътя за розовски вриз над с.Брацигово (филната зона) имаше табела .че риболова е забранен до 15-ти някой има ли някакво инфо за този водоем>??
-
- научил се да хвърля
Ако става въпрос за водоема над с. Розово в посока вилно селище Розовски вриз, знам туй онуй. На самия водоем има параклис на Св. Св. Козма и Дамян. Във водите на язовира все още плуват каракуда, костур, перка и вероятно некой и друг оцелял през годините шаран. Много, ама мнооого рядко пъстърва. Преди години беше хубав водоем, само дето в момента не знам какъв му е статута и дали не е даден под аренда. Имаше много кротушка, която с появата на костура изчезна. Познавам водоема от 1998г. От тогава до сега много време мина. Със сигурност язовира е мрежен не веднъж и два пъти. Последно бях на този язовир преди две години. Имах уловени дребни костурчета, перки и някоя и друга прилична каракуда. Шаран и пъстърва не съм хващал там от доста години, но не съм ги и търсил. Рибите ги търсех под пътя, в близост до устието на язовира.
-
- разбира нещата
На братчеда жена му е е от с.Розово и миналата година ходихме.
Красиво язовриче определено,но рибата е доста опоскана.
Преобладава предимно дребен костур и дребна перка,като хубавата каракуда е рядкост.
Статута на язовира - Свободен и обезрибен.
Красиво язовриче определено,но рибата е доста опоскана.
Преобладава предимно дребен костур и дребна перка,като хубавата каракуда е рядкост.
Статута на язовира - Свободен и обезрибен.