Тамасос Кипър

Модератори: bobopeli, sapuna

Аватар
pano64
разбира нещата
разбира нещата

Re: Тамасос Кипър

Мнение от pano64 »

:smt023
Изображение
karpfishing
новобранец
новобранец

Мнение от karpfishing »

Супер си си изкарал ще се радвам ако споделяш и пускаш още излети.Пробвай следващият път с грозд червеи с плувка само че стръвта да е на дъното (плувката "легнала").
mitko_nenkov
новобранец
новобранец

Мнение от mitko_nenkov »

Тази седмица живи и здрави малко инфо ще дам от язовира :)
Never give up :)
mitko_nenkov
новобранец
новобранец

Мнение от mitko_nenkov »

Добър ден на всички колеги. Мисля да обновя малко темата понеже вчера 18.05. бях на опоменатият язовия , а именно Тамасос. Този път бях решил да заложа отново на щека но на по голяма дълбочина да видя дали мога да излъжа някоя по едра перка или каракуда :) Та така язовира ме посрещна ето така :
Изображение
Започна се амалогията с пренасяне на багажа платформи, калъфи, кофи,сита абе всичко както трябва да си е.
Изображение
И се започна настаняване , терена не бе много удобен но се настаних ( добре че платформата има телескопични крачета и подвиждни лапи,че иначе щеше да е мъка ) Настаних платформата и преди да разпъна щеката забърках захранката за да може да дръпне и да си я доувлажня преди да започна да ги търся рибите :)
Ето и някоя снимка да видите язовира :
Изображение
Изображение
Изображение
Бях заложил на 11 метра щека Browning Pro Force Canal 11m ( в интерес на истината тук в Кипър не е нужна 13метрова) , за всеки случай бях взел и мача но не се наложи да го използвам. За линията няма нищо по различно от едно стандартно утежнение тип верижка , повод 30 см два дропера , кука номер 18 , основно 0.10, повода 0.08мм, плувка 0.75 грама . Взех топсета с ластик 0.8мм розов на Тубертини на трето коляно .
Изображение
Захранка 3 кг халибут на Browning , бях взела 0.500грама бял, жито и царевица :)
Къпирах 10 топки захранка , като преди това бях измерил дълбочината и бе 3 метра и половина, топсет на 4то коляно . Няколко прашки жито последваха след топките ( понеже белия щеше да подлуди и задържи слънчака дълго време пред мен,не стрелях бял )Забодох 3 белички на куката и хоп вкарах във водата щеката поставих я на гредата и зачаках
Изображение
Изображение
Не продължи дълго време чакането и леко почукване много плахо и хоп завлече плувката настрани. Викам си край слънчак ще е но уви не беше , а беше ето този малък лакомец Лаврак
Изображение
Отново презареждане и последваха няколко слънчака, но аз не спирах да подавам регулярно на 10тина минути по една стиска колкото орехче захранка , и по начесто прашка жито и прашка царевица. И резултата не се забави последваха червеноперки по около 200-300 грама и буквално на около 2 минути имах перка :)
Изображение
И така с регулярно подаване на храна и жито с царевица рибите успях да ги задържа и да ги хващам също толкова регулярно. И така около 3 часа риболов изведнъж спряха кълванетата . Какво ли не правих сменях дълбочини , линии. Пробвах само на едно беличко но нищо. Опитах в страни на петното да видя да не са се дръпнали , макър че нямаше логика и пак нищо. И така след всичките терзания и опити опитах отново на житце . Закачих едно малко зрънце и заметнах и не след дълго имах повдигане и леко натискане след това и моментална засечка от моя страна . И какво да видя ластика излезна около 3-4 метра и не след дълга борба последва една каракуда с доста приличен размер около 600-700 грама ( по моя скромна преценка )
Изображение
Изображение
След нея последваха още няколко такива красавици
Изображение
Изображение
Много голям кеф правеха,много борбени и с малкия размер ластик беше несравним кеф :) Също така ме изненада една много красива каракуда,ето я и нея
Изображение
И така за около 4 часов риболов рибата беше добро количество, кантара отсече 7кг и 200грама :)
Ето я и в кофата преди да бъде пусната обратно във водоема там където и е мястото :)
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Ето и няколко снимки с мен
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Това беше един много приятен излет за мен и същевременно поучителен . Забравх да спомена че риболова започна в 17.00 и прключи в 19.30 часа :)
Never give up :)
Аватар
nikolaiiliew
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от nikolaiiliew »

:supz:
Късаш, вържеш и продължаваш. Упоритост и търпение му е майката!
karpfishing
новобранец
новобранец

Мнение от karpfishing »

Супер е бил излета...аз като бях в Кипър гледах с жални очи тези големи язовори защото не си бях взел въдицата...
Публикувай отговор

Обратно към “Моят риболовен излет”