Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Спинингов риболов
naRiba.com

Форум

Воблери за кефал
Модератори: Павел Иванов, sestrata
- Д.Граховски
- кандидат преподавател
Re: Воблери за кефал
аз на голдитата съм имал безброй подгонвания без резултат.Предпочитам клатушките във всеки размер,за мен това е примамка номер 1 и винаги има евтинджоси при това работещи,там трудно да убъркат нещо,то си е изкривено железо.
Tell people there’s an invisible man in the sky who
created the universe, and the vast majority believe you.
Tell them the paint is wet, and they have to touch it to be sure.

[url]http://maximo.bg/url]

- Павел Иванов
- и господ не е толокова добър
Аз също имам фаворити за кефал , споделял съм ги не веднъж . Джакал Чъби , то и името му говори много ясно за него , Джакал Айриа Мен , Зипбйатс Риджи , Лъки Крафт Беви кранк , за спокойна вода Путоон 21 Хипноуз е незаменим и пр. Естествено когато съм на непознато място , със съмнения за , или видни закачки , първо пробвам с доказалите се Голди , Салмо , Йо-Зури , Екогиър и тогава минавам на по-скъпите примамки . Интересно , но ми прави впечатление че Джакал се представя по-добре от Илекс ако по принцип да са едно и също . Нещо като произведените в Япония и Франция Тойоти , едно и също , ама не баш
Наличието на много и различни примамки ни дава предимството на избор и не ни се налага да фаворитизираме само едни такива , без да сме опитали и с други .

Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !
Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
аз тия клатушки така и не им разбрах цаката.
За клена как се водят? С постоянна проводка (без прекъсвания) или с туйчинг или как?
За клена как се водят? С постоянна проводка (без прекъсвания) или с туйчинг или как?
- asenfisherman
- ще става разбирач
Ето колега-JettroniX написа:..Дайте да видим на ..........другите фурий като Рапала, трофейни риби -кефали от БГ....

Модела е Х-рап, цвят RT като е натръшкал и доста хишници не по темата.В същия излет доказани биячи не дадоха резултат.В кутията си имам и грифони и чъбита,но и самоделки с нулева стойност.Убедил съм се че за всяка примамка има точен момент и предпочитам когато настъпи той да я имам с мен.В случая цените нямат значение-рибите не гледат етикети,но при положение че даден воблер се е доказал като уловист предпочитам да го имам наличен,а че загубата е болезнена е ясно , пък и кефа цена няма.
Поздрави!
- Д.Граховски
- кандидат преподавател
Пробвай с туйч,вземе си едно клео и един циклоп 00.Клеото може и с постоянна проводка.Аз имам и скобарче на циклопа.ourglory написа:аз тия клатушки така и не им разбрах цаката.

Благодаря за полезния пост asenfisherman
От скоро имам разцветка S, но за сега няма слука с него
По-нататък ще видим 

В по-предните страници бях публикувал снимки с една рапала на която няма празно по Тунджа,но интересното е,че все нагоре от Ямбол работи а надолЕ нямам удар...
http://www.nariba.com/forum/viewtopic.p ... &start=870" onclick="window.open(this.href);return false;

http://www.nariba.com/forum/viewtopic.p ... &start=870" onclick="window.open(this.href);return false;

В тоз гьол,риба няма!
- vlado_takuma97
- новобранец
Продават ли се воблери Goldy някъде във Враца? Аз вече се сдобих с един Vibromax, обаче ако ги има във Враца поръчката е безмислена..
- asenfisherman
- ще става разбирач
Tо и аз на S за сега нямам риба,но на RT и TR ми вървят кефали,распери,щукиJettroniX написа: От скоро имам разцветка S, но за сега няма слука с него)

В тоя ред на мисли някой пробвал ли е да свали перушината от X-раповете и съответно да е забелязал промяна в отношението на рибите към тях?
Сирака, твоя случай е някъв много странен.
Следя го в темата и аз се учудвам как така не работи в долния участък на Тунджа...Тя и разцветката, която имаш е една доста специфична и дефицитна в БГ.
asenfisherman, тая перушина я слагат, до колкото знам, освен като допълнителен дразнител, а и за да може да се пръскат и мажат разни атрактори по нея - тия конци/перушина задържат максимално дълго химията, което удължава периода м/у 2 пръскания/мазания..., но за кефали да се слагат такива неща ми се струва безполезно.
На мен също ми е любопитно дали ако се свали от воблера перушината/конците, то той ще стане по-малко атрактивен за кефалите
или пък ще е някой от другите 2 варианта. 

asenfisherman, тая перушина я слагат, до колкото знам, освен като допълнителен дразнител, а и за да може да се пръскат и мажат разни атрактори по нея - тия конци/перушина задържат максимално дълго химията, което удължава периода м/у 2 пръскания/мазания..., но за кефали да се слагат такива неща ми се струва безполезно.
На мен също ми е любопитно дали ако се свали от воблера перушината/конците, то той ще стане по-малко атрактивен за кефалите

Последно промяна от JettroniX на Пет Апр 19, 2013 9:59 pm, променено общо 1 път.

Странен е,а и ми свършиха от тая разцветка-V,(имах три,купени преди 10-тина години).
Сега не мога да намеря и няма да мога да настоявам по реката,че да видя къде бъркам...

Сега не мога да намеря и няма да мога да настоявам по реката,че да видя къде бъркам...

В тоз гьол,риба няма!
Жълтият какъв модел е !!!vladoto написа:Ето и моето предложение:
Воблерчетата са Strike pro.Първия е плуващ .С много стабилна игра.По-малкия е потъващ.Потъва бавно и е подходящ за по -спокойна вода.Големите кленчоци обикновено го гълтат целия .
![]()
Наслука!
Strike Pro Baby 2.5см.
Воблерчето е изключително уловисто при риболов в бързей, като техниката е задържане, отпускане, задържане, придърпване, отпускане, обиране
Воблерчето е изключително уловисто при риболов в бързей, като техниката е задържане, отпускане, задържане, придърпване, отпускане, обиране
- daniel defoe
- разбира нещата
На база скромните ми тестовe и наблюдения през годините, стигнах за себе си до заключението, че воблерите тип кранк (произходът, разцветката и размерът имат огромно значение
), са най-успешния вид/тип примамка за речен кефал 

Последно промяна от daniel defoe на Нед Май 19, 2013 11:10 am, променено общо 1 път.

- Д.Граховски
- кандидат преподавател
Аз сега се зареждам с едни сръби,продават ги у един леген,насипно,казаха че един сърбин им ги носи.Преди години имах и бяха много добри на Струма.И един ривър2сий си взех ама не ме кефи играта му.