Риболов в Софийска област-язовири,кариери,реки....

Този подфорум е създаден с цел да научаваме всичко за дадени водоеми, както каква риба има, така също и удобни места за риболов.

Модератор: sapuna

Заключено
lazo65
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Re: Риболов в Софийска област-язовири,кариери,реки....

Мнение от lazo65 »

На Хераково /боклука/ ново двайсе.
Регламент:
-от 07:00ч до 19:00ч - 10лв. на пръчка;
-от 19:00ч до 07:00ч - 10лв. на пръчка;
-от 07:00ч до 07:00ч /тоест 24ч риболов/ - 15лв.
P.S. - абе откакто миналата година батисаха Пожаревския яз. /там беше 8лв. на пръчка за 24ч, а на Хераково беше 10лв. за 24ч/ сега сайбията на Хераковския сменя регламента по често от новините в ежедневниците. Няма да се учудя ако след време има и такса за парко място, за опъване на чадър и за други неща за които се сети "великия комбинатор".Миналата година пробва с някакви ограничения за уловената риба, нещо за плащане на рибата - па като видя ,че маса народ го отсвири и спря да ходи там миряса. До края на забраната не остана много време та ще видим докога ще устиска. :drinkers:
miro253
фен клуб-скобар

Мнение от miro253 »

G.Petkov написа:
chirusa_bg написа:...Не само е жив и здрав, ами почна до познава цислата от тотото. :lol: :drinkers:
Владо,
Разсмя ме жестоко с този пост :lol: :lol: :lol: ,
Ама не ги "святкай" толкова,
Че после няма и място да намерим :wink: !
Абе, че ме светна, светна ме, но споко аз ще се пробвам в Държавната лотария :lol:.
Аватар
StaAnt
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от StaAnt »

lazo65 написа:На Хераково /боклука/ ново двайсе.
Регламент:
P.S. - абе откакто миналата година батисаха Пожаревския яз. /там беше 8лв. на пръчка за 24ч, а на Хераково беше 10лв. за 24ч/ сега сайбията на Хераковския сменя регламента по често от новините в ежедневниците. Няма да се учудя ако след време има и такса за парко място, за опъване на чадър и за други неща за които се сети "великия комбинатор".Миналата година пробва с някакви ограничения за уловената риба, нещо за плащане на рибата - па като видя ,че маса народ го отсвири и спря да ходи там миряса. До края на забраната не остана много време та ще видим докога ще устиска. :drinkers:
А и само 3 шарана можеш да взимаш.То шарани силно казано масовите са под килограм. :butthead: :butthead: :butthead: Това за големия шеф.
Аватар
geibriel
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от geibriel »

Неска към 8 часа акустирах на пънчарево до плажа да пробвам за каракуди народ народ след 3 обиколки на малкия гьол и щото на пънча също немаше места седнах до желязното мостче гледах да не вдигам мн шум че колегите гледаха лошо и не бяха мн разговорливи разпънах директния и тъкмо да фърла се сещам че билета остана у нас не исках да си създавам ядове та събрах и обратно :D
Не сме народ
Не сме народ, не сме народ, а мърша,
хора, дето нищо не щат да вършат.
Всичко тежко, всичко мъчно е за нас!
"Аз не зная! Аз не мога!" - общ е глас.
Не сме народ! Не сме народ, а мърша,
пак ще кажа и с това ще да свърша.
1875
Аватар
empar
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от empar »

:lol: Колега, ти направо изби рибата с тоя пост. Билетчето и да си го забравил могат да ти направят справка и няма ядове. На Пънча влиза много студена вода отгоре и затова няма риболов...Поне още 4-5 дни ще е така.
'начиии толко' много кълвеше....хвърляш-вадиш, хвърляш-вадиш и по едно време толко' се разкълва, че немаш време да хвърлиш.....САМО ВАДИШ!!!
Аватар
MiTaKa™
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от MiTaKa™ »

lazo65 написа:На Хераково /боклука/ ново двайсе.
Регламент:
Колега ,като каза Пожарево , с него какво се случва,чух за търг и нещо за кмета на Божурище .Но почти година ,нищо не се знае , а риба в него със сигурност е останала
Изображение
glmv
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от glmv »

empar написа::lol: Колега, ти направо изби рибата с тоя пост. Билетчето и да си го забравил могат да ти направят справка и няма ядове. На Пънча влиза много студена вода отгоре и затова няма риболов...Поне още 4-5 дни ще е така.
Колега по спомени мисля, че не си прав. Билета следва да е в теб винаги при проверка. Ако го нямаш се равнява на без билет. Ако греша се извинявам предварително, но пиша този пост с цел запазване на доброто настроение от риболова.
lazo65
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от lazo65 »

Колега ,като каза Пожарево , с него какво се случва,чух за търг и нещо за кмета на Божурище .Но почти година ,нищо не се знае , а риба в него със сигурност е останала[/quote]

За риба в Пожарево надали е останала. Ходих до там след като го източиха. Беше останала една кална локва около шахтата и малкото вода която се влива в ръкава откъм пътя беше изкопала еднометров канал в тинята.А за това, че не подновиха договора на бившия вече арендатор, който го стопанисваше от десетина години и аз чух, че има сблъсък на интереси. Жалко защото на Пожарево рибата беше започнала да се възпроизвежда сама. Улавяхме шаранчета по десетина сантиметра и толостолопчета по петнайсетина см. а собственика / вече бивш/ никога не е пускал такива. Типично българска черта. Видиш ли, че някои тръгне нагоре дръпни го обратно в казана. Жалко за язовирчето и за нас привържениците на това хоби, спорт или както искате го наречете. Както казва дядо поп "Пийте една студена вода и Бог да го прости! Амин!". :drinkers:
lazo65
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от lazo65 »

Заляха ме спомени породени от въпроса на колегата за Пожарево и забравих за какво бях седнал да пиша. Та вчера от 06:00ч до 17:00ч на Чепинци 20 хубави уклея 5 бабушки и десетина костурчета на бял. Преди обяд излезе вятър и водата се напълни с тия мъхчета от тополите. След всяко хвърляне трябва да чистиш влакното защото стават на топчета и не минават през водачите на мача. С директен тези проблеми отпадат. :drinkers:
Аватар
MiTaKa™
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от MiTaKa™ »

И аз имам много хубави спомени от там , 6-7 години си го посещавах често .
Имам няколко хубави амура и единични бройки шарани над 4 кг , а такива до 2кг мнооого , както и канални сомчета , последните две години и много толстолоб се ловеше добре на тапа , и хората най-често го търсеха повече от шарана .Щом и ти си ходил често няма как да не сме се засичали , аз ходех най-често в ръкавчето с/у скалата .
И да не съм офф, да споделя малко инфо за Мало Бучино , лови се дребен шаран до 1 , 1.200 кг .И прилични каракуди на дъно , на плувка дребни , но са си занимавка , скоро ще започнат обаче и раците
Изображение
glmv
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от glmv »

MiTaKa™ написа: И да не съм офф, да споделя малко инфо за Мало Бучино , лови се дребен шаран до 1 , 1.200 кг .И прилични каракуди на дъно , на плувка дребни , но са си занимавка , скоро ще започнат обаче и раците
Здравей колега. Какви са условията там - цена на пръчка, рибата плаща ли се, от колко е отворено. Рибите на какво ги хвана - пружина със захранка или на монтаж "на косъм". От предни теми, които съм чел съм останал с впечатлението, че има и по едри риби там. Мерси предварително.
kelemoke
новобранец
новобранец

Мнение от kelemoke »

колеги как е на негован ? говоря за не платеното езеро до селото .....кълве ли нещо иска ми се да ловя на дъно....има ли какво да клъвне ?
Аватар
chirusa_bg
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от chirusa_bg »

Тегава история на Враждебна. Няколко зелени и малко бабушки.
Image0262.jpg
Image0262.jpg (2.29 MiB) Преглеждано 1157 пъти
- Но кое е това, което е тайна за улова на бабушка ? Тайна, която са знаели британците.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
Аватар
Redimido
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от Redimido »

Абе адаш, на Враждебна за големия гьол...как се отива от другата му страна?! Ако идваш от Ботевградско и влизаш през селото тази страна дето е от дясно?
Аватар
chirusa_bg
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от chirusa_bg »

Говориш за западния бряг,(успоредно на реката)?
Ако е така има два варианта, все пеша.
Или прегазваш канала, които изтича от гьола или влизаш от към летището.
- Но кое е това, което е тайна за улова на бабушка ? Тайна, която са знаели британците.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
Заключено

Обратно към “Водоеми и реки”