Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Моят риболовен излет
naRiba.com

Форум

Първи стъпки в мач риболова
Първи стъпки в мач риболова
Ей, може ли от 20 години да съм риболовец, и да не съм ловял на мач... време бе да поправя тая грешка
Бях на Казичене на затвора, без никакви очаквания. Идеята беше да тествам дали ще ми хареса тоя мач или не. Пръчката я взех от колега от форума, мисля че е добре за 1-ва- Trabucco privilege xtm match 3.90, акция 5-10 гр. Като цяло предпочитам по фини такъми и монтажи, а и ловя предимно дребосък.
Та... статичен ваглер 6 гр, утежнението го бях групирал непосредствено под ваглера, повод 0.10, кука 17-ка. Като смъкнах 2 съчми до вирбела като че ли взе повече да кълве. От към риба нищо особено, бабушки и една каракуда. Само на царевица, и уклея налиташе даже.
Имаше яко вятър, но се справих с линията. Като цяло съм доволен, мача ще го взимам навсякъде вече:)
И практически съвети в полеви условия, не отказвам:)
Малко снимки, природа няма много там, ама поне релиис-а

Бях на Казичене на затвора, без никакви очаквания. Идеята беше да тествам дали ще ми хареса тоя мач или не. Пръчката я взех от колега от форума, мисля че е добре за 1-ва- Trabucco privilege xtm match 3.90, акция 5-10 гр. Като цяло предпочитам по фини такъми и монтажи, а и ловя предимно дребосък.
Та... статичен ваглер 6 гр, утежнението го бях групирал непосредствено под ваглера, повод 0.10, кука 17-ка. Като смъкнах 2 съчми до вирбела като че ли взе повече да кълве. От към риба нищо особено, бабушки и една каракуда. Само на царевица, и уклея налиташе даже.
Имаше яко вятър, но се справих с линията. Като цяло съм доволен, мача ще го взимам навсякъде вече:)
И практически съвети в полеви условия, не отказвам:)
Малко снимки, природа няма много там, ама поне релиис-а

- Protos_Immortal
- ще става разбирач
Re: Първи стъпки в мач риболова
Поздравления за улова
и за сефтосването на мача

- nikolaiiliew
- сериозен играч

Късаш, вържеш и продължаваш. Упоритост и търпение му е майката!
- cvetan_zashev
- ще става разбирач
- Обратна връзка:

Много риби от тук нататък колега

Рибата и циците се разбират колко са големи едва след като се хванат!
- Martin Angelkov
- научил се да хвърля
браво колега
и от мен много успехи с мача за напред 

Само две неща на този свят са безкрайни - Вселената и човешката глупост, като за първото не съм сигурен.
Алберт Айнщайн
Алберт Айнщайн
-
- научил се да хвърля
Продължавай все така 

- Port_Royal
- разбира нещата
Браво колега,само така,напред с мач риболова.Тази година и аз за пръв път усетих от тази тръпка,уникално изживяване е ловенето на мач.Успех и много рибоци.

Бъди себе си, доверявай се на вълшебството, следвай сърцето си, мечтай по много и се забавлявай!
- Redimido
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Принципно Казичене - Затвора е доста тегав гьол за мач. Дребната риба почти отсъства, тъй като от години се прибира без такса, а и символичната такса на гьола, докарва всякакви риболовци, които си я прибират. Иначе мача е супер оръжие, както и фидера. Успех в новия занаят. 

- pacho109
- сериозен играч

Чърчил: "Нима искате избори, които се решават от най-ненужните гласове, дадени за най-ненужните кандидати?"
Чърчил:" На Балканите има повече история,отколкото те могат да понесат!"
http://vremeto.v.bg/
Преди година научих за мачовия риболов и много ми допадна, защото с финна линия се достигат големи разстояния. Ловя с мачове shakespeare 3.90, акция 10 гр. и един корейски 4.20 5-15 гр. обикновенно ходя в клубното езеро, където рибите са около 1 кг.
Днес бях на едно друго езеро, което се слави с по-големи риби и затова взех корейския с по-голямата акция. Не ползвам никога поводи по-дебели от 0.10, защото с по-дебелите съм винаги валат, а днес бях основно 0.16, повод 0.08, подвижен ваглер 1 гр. и с 7 мм палета на гумен ринг. Извадих шаран 52 см (нямам кантарче, но може би около 3 кг.) но доста се изпотих при ваденето... Повечето колеги работят с дебели шаранджиски прътове и протеинови топчета на косъм или с директни. Чудя до каква големина на рибите мога да ползвам моите мачове?

Днес бях на едно друго езеро, което се слави с по-големи риби и затова взех корейския с по-голямата акция. Не ползвам никога поводи по-дебели от 0.10, защото с по-дебелите съм винаги валат, а днес бях основно 0.16, повод 0.08, подвижен ваглер 1 гр. и с 7 мм палета на гумен ринг. Извадих шаран 52 см (нямам кантарче, но може би около 3 кг.) но доста се изпотих при ваденето... Повечето колеги работят с дебели шаранджиски прътове и протеинови топчета на косъм или с директни. Чудя до каква големина на рибите мога да ползвам моите мачове?

Mоля, пускайте трофейните и маломерните рибки - те го заслужават !