Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Моят риболовен излет
naRiba.com

Форум

ШАРАНИ
ШАРАНИ
Забраната е време разделно, време за платени водоеми. Нямам обяснение защо ги отбягвам- излизат ми по-евтино от свободните, интрига има, защото арендаторите гледат да не ги пренаселват с риба, която и без това рядко прибирам.

В случая, навестявам един известен водоем в 40 км радиус около София.Не го споменавам, веднъж за да избегна рекламата, втори път поради тиражирани съмнения за произхода на рибата в него. Съмнения, които нито мога да потвърдя, нито да опровергая.Предлагат се два водоема, на първия може да се взема риба и естествено там е навалицата за каракуда и някое-друго шаранче. Вторият водоем е "хвани-пусни" срещу 8 лв . на пръчка и естествено там съм аз.Има не повече от 3-5 колеги, обикновенно щекари и др. ценители.

Залагам на мач 3.9 м на Шимано спийд мастер.Класически мачов монтаж с ваглер, кука десетка и повод 0.14мм, С по дебел повод се губи интригата, а по-тънкия често окичва устата на рибите с куки. Стръв- сладка царевица, захранка -стрелба на палети и царевица. Рибите, които хванах са между 1.5 и 5 кг, но има и тупалки.Снимах донякъде, после свърши батерията. От 3 след обяд до 8 вечерта заковах около 20-тина шарана. Щекарите имаха подобна успеваемост, може би мааалко по-слабо

В случая, навестявам един известен водоем в 40 км радиус около София.Не го споменавам, веднъж за да избегна рекламата, втори път поради тиражирани съмнения за произхода на рибата в него. Съмнения, които нито мога да потвърдя, нито да опровергая.Предлагат се два водоема, на първия може да се взема риба и естествено там е навалицата за каракуда и някое-друго шаранче. Вторият водоем е "хвани-пусни" срещу 8 лв . на пръчка и естествено там съм аз.Има не повече от 3-5 колеги, обикновенно щекари и др. ценители.

Залагам на мач 3.9 м на Шимано спийд мастер.Класически мачов монтаж с ваглер, кука десетка и повод 0.14мм, С по дебел повод се губи интригата, а по-тънкия често окичва устата на рибите с куки. Стръв- сладка царевица, захранка -стрелба на палети и царевица. Рибите, които хванах са между 1.5 и 5 кг, но има и тупалки.Снимах донякъде, после свърши батерията. От 3 след обяд до 8 вечерта заковах около 20-тина шарана. Щекарите имаха подобна успеваемост, може би мааалко по-слабо

Нещата трябва да са възможно най-прости, но не и повече от това! - А. Айнщайн
- Redimido
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Re: ШАРАНИ
За тази макара ставаше въпрос нали? 

-
- разбира нещата
Добър риболов! Колега,какво е основното ти влакно,марка,сечение?
Сега се връщам от риболов и пак ми се ходи!!!
- М. Сталев
- разбира нещата
Браво ,страхотно си си изкарал 

0.18 - Кралусоmario67 написа:Добър риболов! Колега,какво е основното ти влакно,марка,сечение?
- М. Сталев
- разбира нещата
Ползвах същото в същото сечение ,потъва добре,но след един сезон прекалено лесно взе да се къса ,явно много бързо старее,сега съм с Трабуко ,с класи е над Кларусото 

- Redimido
- разбира нещата
- Обратна връзка:
А мнението ви за Salmo Match?
Ползвам всяко основно влакно не повече от 2 години с обръщане на ролките на година , след което се превръща в подложкаPikeM написа:Ползвах същото в същото сечение ,потъва добре,но след един сезон прекалено лесно взе да се къса ,явно много бързо старее,сега съм с Трабуко ,с класи е над Кларусото

...........
Забравих да напиша в темата за смешката на излета.Един от щекарите закачи някаква по-едра риба и се развика превъзбудено : У-ЖАСНА Е

Това ми става вече лафа за всяка голяма риба

-
- сериозен играч
Много шарани,много нещо!!!
То затова тие свършила батерията. 

naskobo написа:Ползвам всяко основно влакно не повече от 2 години с обръщане на ролките на година , след което се превръща в подложкаPikeM написа:Ползвах същото в същото сечение ,потъва добре,но след един сезон прекалено лесно взе да се къса ,явно много бързо старее,сега съм с Трабуко ,с класи е над Кларусото![]()
...........
Забравих да напиша в темата за смешката на излета.Един от щекарите закачи някаква по-едра риба и се развика превъзбудено : У-ЖАСНА Е![]()
![]()
![]()
Това ми става вече лафа за всяка голяма риба

Колега, направо отнасяш първата награда с риболовните си излети. Лошото е, че никой още не я е обявил, но ти давай все така.
- nikolaiiliew
- сериозен играч

naskobo написа:Забравих да напиша в темата за смешката на излета.Един от щекарите закачи някаква по-едра риба и се развика превъзбудено : У-ЖАСНА Е![]()
![]()
:

Късаш, вържеш и продължаваш. Упоритост и търпение му е майката!
- pacho109
- сериозен играч
БРАВО

Чърчил: "Нима искате избори, които се решават от най-ненужните гласове, дадени за най-ненужните кандидати?"
Чърчил:" На Балканите има повече история,отколкото те могат да понесат!"
http://vremeto.v.bg/
- cvetan_zashev
- ще става разбирач
- Обратна връзка:

Рибата и циците се разбират колко са големи едва след като се хванат!