Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Водоеми и реки
naRiba.com

Форум

Отново мъртва риба на Душанци
Модератор: sapuna
Отново мъртва риба на Душанци
След всичко изписано и изприказвано през миналата година за въпросният язовир http://www.nariba.com/forum/viewtopic.php?f=140&t=66726 ...................................., http://www.nariba.com/forum/viewtopic.php?f=69&t=67144 нова леш от мъртва риба плува във водите с единственната разлика ,че това се случва един месец по-рано от лани: ...снимките са от стената,а масовия мор на риба е на вливката на язовира

...ха сега господа експерти и лаборанти от басейнова... пак ли е причина топлата вода?

...ха сега господа експерти и лаборанти от басейнова... пак ли е причина топлата вода?
Кеф ,цена няма
- stefan4etoo
- сериозен играч
Re: Отново мъртва риба на Душанци
То за тях причината почти винаги е тази.........Нямам думи просто,аман от мизерщина и лайнарщина.На много места положението е ако не такова то отива към такова
То за тях причината почти винаги е тази.........Нямам думи просто,аман от мизерщина и лайнарщина.На много места положението е ако не такова то отива към такова

А това е състоянието в района на устието на Тополница (20.05.2013).......
В самата река няма нито една рибка - проверено е до моста при гарата....
В самата река няма нито една рибка - проверено е до моста при гарата....
P.Pavlov написа:А това е състоянието в района на устието на Тополница (20.05.2013).......
ПО-ДЕТАЙЛНО :
По всичко си личи какво тече в реката.....
Определено е нужно много сериозно да се изследва качеството на водата - кислородно съдържание , микробиологичен и химичен състав .... Но...и миризмата е доста красноречива...
- dako71
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Павка лоша работа.
Хайде да организираме едно гражданско неподчинение с блокада на подстъпите към Копривщица.
Няма да се размърдат дебелите задници докато не се случи нешо.
Ако определим дата за протест мисля че много колеги ще ни подкрепят.

Хайде да организираме едно гражданско неподчинение с блокада на подстъпите към Копривщица.
Даниеле ,точно това ми мина през мисълта ,но ме изпревари.Ако се започне с ланшното ходене по мъките пак ще мине лятото.Да определим една дата веднага след откриването.dako71 написа:Павка лоша работа.![]()
Кеф ,цена няма
- istinata72
- ще става разбирач

P.Pavlov написа:P.Pavlov написа:А това е състоянието в района на устието на Тополница (20.05.2013).......
По всичко си личи какво тече в реката.....
Определено е нужно много сериозно да се изследва качеството на водата - кислородно съдържание , микробиологичен и химичен състав .... Но...и миризмата е доста красноречива...
Няма какво да се изследва....то е ясно... лайна,Ариел.лайна,Персил......................открий къде е рибата!
1+ за блокада
Последно промяна от istinata72 на Вто Май 21, 2013 11:53 pm, променено общо 3 пъти.
- dako71
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Няма защо да чакаме откриването. За 24 май много хора почиват и са решили да ходят на Копривщица. Така че може и да не стигнат ако блокираме шосето. Като усоетим един два уйкенда ще се замислят хрантутниците.
И това е вариант , но ще трябва добре да го обсъдим , щото трябва да стане ТОЧНО и КАЧЕСТВЕНО.seeker2 написа:Даниеле ,точно това ми мина през мисълта ,но ме изпревари.Ако се започне с ланшното ходене по мъките пак ще мине лятото.Да определим една дата веднага след откриването.dako71 написа:Павка лоша работа.![]()
- istinata72
- ще става разбирач
Много е скоро 24май ,няма да се съберат достатъчно хора
- vasko8008
- научил се да хвърля
Те новините само сензации им дай. Преди няколко месеца мина смерч през Копривщица. Събори няколко борчета и няколко довара и това беше сериозен проблем. Обаче не е проблем че от години замърсяват реката и язовира. А това не се оправя за ден два като един довар. Дали някой ще отрази сега този сериозен проблем? И дали най после ще се размърда някой в тая администрация??????
-
- учете се от него
Мамичката му!
Там май се водеше някакво следствие кой е откраднал парите за ново стъпало на пречиствателната станция(около милион лева)...

По- снимки трудно мога да преценя, но като гледам "прозрачната люспа бактерии" мога да ви кажа, че причината е в следствие на много гниещи органични отпадъци във водата-> високи нива на азот и всякакви други вредни неща.- Предполагам АЗОТНО ОТРАВЯНЕ.
Ако липсва течение по повърхността на водата,кислорода свършва за отрицателно време и много организми започват да умират от задушаване... увеличава се гниенето и става още по зле..
Това е много лошо за такъв водоем..ако е езеро се вадят обитателитеи сменят 80% от количеството вода.. за 1-2 седмици се оправя.. ам тука не знам.
За протеста изобщо не се чудете... глупости като "качествено и не знам си какво",не вършат работа в тази ситуация. Трябва да реагирате незабавано, иначе рискувате да загубите цялата популация.
Често се наблюдава същото нещо в езера, обитавани от много безгръбначни, които не понасят мед и др. метали във водата. При отравяне с мед, безгръбначните умират за отрицателно време и ако не бъдат изкарани на време започват да гния и се получава същото, ако не се реагира бързо.. иначе гниене-> високи нива азот-> задушаване и смърт.
Дано да съм ви бил полезен...
Ситуацията не търпи отлагане.
Ако липсва течение по повърхността на водата,кислорода свършва за отрицателно време и много организми започват да умират от задушаване... увеличава се гниенето и става още по зле..
Това е много лошо за такъв водоем..ако е езеро се вадят обитателитеи сменят 80% от количеството вода.. за 1-2 седмици се оправя.. ам тука не знам.
За протеста изобщо не се чудете... глупости като "качествено и не знам си какво",не вършат работа в тази ситуация. Трябва да реагирате незабавано, иначе рискувате да загубите цялата популация.
Често се наблюдава същото нещо в езера, обитавани от много безгръбначни, които не понасят мед и др. метали във водата. При отравяне с мед, безгръбначните умират за отрицателно време и ако не бъдат изкарани на време започват да гния и се получава същото, ако не се реагира бързо.. иначе гниене-> високи нива азот-> задушаване и смърт.
Дано да съм ви бил полезен...
Ситуацията не търпи отлагане.
Павка, трябва спешно да се организира някакъв протест. Пуснал съм в сайта текст по темата:
http://bigfish.bg/news/novini/Dosie-Big ... antzi.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Може да разчитате на пълна подкрепа от нас!
http://bigfish.bg/news/novini/Dosie-Big ... antzi.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Може да разчитате на пълна подкрепа от нас!