Отново мъртва риба на Душанци

Този подфорум е създаден с цел да научаваме всичко за дадени водоеми, както каква риба има, така също и удобни места за риболов.

Модератор: sapuna

Аватар
seeker2
ще става разбирач
ще става разбирач

Отново мъртва риба на Душанци

Мнение от seeker2 »

След всичко изписано и изприказвано през миналата година за въпросният язовир http://www.nariba.com/forum/viewtopic.php?f=140&t=66726 ...................................., http://www.nariba.com/forum/viewtopic.php?f=69&t=67144 нова леш от мъртва риба плува във водите с единственната разлика ,че това се случва един месец по-рано от лани: ...снимките са от стената,а масовия мор на риба е на вливката на язовира
Изображение

Изображение

Изображение

...ха сега господа експерти и лаборанти от басейнова... пак ли е причина топлата вода?
Кеф ,цена няма
Аватар
stefan4etoo
сериозен играч
сериозен играч

Re: Отново мъртва риба на Душанци

Мнение от stefan4etoo »

...ха сега господа експерти и лаборанти от басейнова... пак ли е причина топлата вода?

То за тях причината почти винаги е тази.........Нямам думи просто,аман от мизерщина и лайнарщина.На много места положението е ако не такова то отива към такова :axe:
P.Pavlov
новобранец
новобранец

Мнение от P.Pavlov »

А това е състоянието в района на устието на Тополница (20.05.2013).......
P5205534.JPG
P5205534.JPG (147.9 KiB) Преглеждано 2134 пъти
P5205538.JPG
P5205538.JPG (226.14 KiB) Преглеждано 2134 пъти
P5205531.JPG
P5205531.JPG (199.88 KiB) Преглеждано 2134 пъти
В самата река няма нито една рибка - проверено е до моста при гарата....
P.Pavlov
новобранец
новобранец

Мнение от P.Pavlov »

P.Pavlov написа:А това е състоянието в района на устието на Тополница (20.05.2013).......

ПО-ДЕТАЙЛНО :
P5205532.JPG
P5205532.JPG (195.8 KiB) Преглеждано 2128 пъти
P5205533.JPG
P5205533.JPG (191.04 KiB) Преглеждано 2128 пъти
P5205536.JPG
P5205536.JPG (218.57 KiB) Преглеждано 2128 пъти
По всичко си личи какво тече в реката.....

Определено е нужно много сериозно да се изследва качеството на водата - кислородно съдържание , микробиологичен и химичен състав .... Но...и миризмата е доста красноречива...
Аватар
dako71
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от dako71 »

Павка лоша работа. :evil:
Хайде да организираме едно гражданско неподчинение с блокада на подстъпите към Копривщица.
Няма да се размърдат дебелите задници докато не се случи нешо.
Ако определим дата за протест мисля че много колеги ще ни подкрепят.
Аватар
seeker2
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от seeker2 »

dako71 написа:Павка лоша работа. :evil:
Хайде да организираме едно гражданско неподчинение с блокада на подстъпите към Копривщица.
Даниеле ,точно това ми мина през мисълта ,но ме изпревари.Ако се започне с ланшното ходене по мъките пак ще мине лятото.Да определим една дата веднага след откриването.
Кеф ,цена няма
Аватар
istinata72
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от istinata72 »

:evil:
P.Pavlov написа:
P.Pavlov написа:А това е състоянието в района на устието на Тополница (20.05.2013).......

По всичко си личи какво тече в реката.....

Определено е нужно много сериозно да се изследва качеството на водата - кислородно съдържание , микробиологичен и химичен състав .... Но...и миризмата е доста красноречива...
Изображение

Няма какво да се изследва....то е ясно... лайна,Ариел.лайна,Персил......................открий къде е рибата!
1+ за блокада
Последно промяна от istinata72 на Вто Май 21, 2013 11:53 pm, променено общо 3 пъти.
Аватар
dako71
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от dako71 »

Няма защо да чакаме откриването. За 24 май много хора почиват и са решили да ходят на Копривщица. Така че може и да не стигнат ако блокираме шосето. Като усоетим един два уйкенда ще се замислят хрантутниците.
P.Pavlov
новобранец
новобранец

Мнение от P.Pavlov »

seeker2 написа:
dako71 написа:Павка лоша работа. :evil:
Даниеле ,точно това ми мина през мисълта ,но ме изпревари.Ако се започне с ланшното ходене по мъките пак ще мине лятото.Да определим една дата веднага след откриването.
И това е вариант , но ще трябва добре да го обсъдим , щото трябва да стане ТОЧНО и КАЧЕСТВЕНО.
Аватар
istinata72
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от istinata72 »

Много е скоро 24май ,няма да се съберат достатъчно хора
Аватар
seeker2
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от seeker2 »

Трябва да се действа,проблемът не търпи отлагане.
Кеф ,цена няма
Аватар
vasko8008
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от vasko8008 »

Те новините само сензации им дай. Преди няколко месеца мина смерч през Копривщица. Събори няколко борчета и няколко довара и това беше сериозен проблем. Обаче не е проблем че от години замърсяват реката и язовира. А това не се оправя за ден два като един довар. Дали някой ще отрази сега този сериозен проблем? И дали най после ще се размърда някой в тая администрация??????
Бачо Илия
учете се от него
учете се от него

Мнение от Бачо Илия »

Мамичката му! :evil: :axe: Там май се водеше някакво следствие кой е откраднал парите за ново стъпало на пречиствателната станция(около милион лева)... :axe: :axe: :axe:
Изображение
Аватар
ourglory
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от ourglory »

По- снимки трудно мога да преценя, но като гледам "прозрачната люспа бактерии" мога да ви кажа, че причината е в следствие на много гниещи органични отпадъци във водата-> високи нива на азот и всякакви други вредни неща.- Предполагам АЗОТНО ОТРАВЯНЕ.
Ако липсва течение по повърхността на водата,кислорода свършва за отрицателно време и много организми започват да умират от задушаване... увеличава се гниенето и става още по зле..
Това е много лошо за такъв водоем..ако е езеро се вадят обитателитеи сменят 80% от количеството вода.. за 1-2 седмици се оправя.. ам тука не знам.

За протеста изобщо не се чудете... глупости като "качествено и не знам си какво",не вършат работа в тази ситуация. Трябва да реагирате незабавано, иначе рискувате да загубите цялата популация.

Често се наблюдава същото нещо в езера, обитавани от много безгръбначни, които не понасят мед и др. метали във водата. При отравяне с мед, безгръбначните умират за отрицателно време и ако не бъдат изкарани на време започват да гния и се получава същото, ако не се реагира бързо.. иначе гниене-> високи нива азот-> задушаване и смърт.

Дано да съм ви бил полезен...

Ситуацията не търпи отлагане.
Бат Стан
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Бат Стан »

Павка, трябва спешно да се организира някакъв протест. Пуснал съм в сайта текст по темата:

http://bigfish.bg/news/novini/Dosie-Big ... antzi.html" onclick="window.open(this.href);return false;

Може да разчитате на пълна подкрепа от нас!
Публикувай отговор

Обратно към “Водоеми и реки”