Кой каква мачова макара използва.

Модератор: Paublo_Eskobar

Публикувай отговор
Аватар
Redimido
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Re: Кой каква мачова макара използва.

Мнение от Redimido »

Не казвам че не е възможно, но казвам, че много бързо ще и се разкаже играта! :)
Exage-a не е мощна макара, и се усеща, когато се хващат по-големи риби, че не е създадена за тях. :) Все пак я ползвам вече на доста риболови и условия...и съм си изградил някакво мнение. А и други са го споделяли...
Аватар
М. Сталев
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от М. Сталев »

Ми тогава погледни някое Ryobi Zauber 3000 ,но по принцип средните класове на Шимано са като при колите взимаш ползваш 3-4 години докато излезе новия модел и така. 2014 трябва да излезе новия Exege + някоя нова екстра, или него аналог в ценовия клас ако не го спрат случайно от производство.Така ,че няма за къде да го щадиш ;) Поне аз така съм намислил да действам с моя Exege.
Аватар
Redimido
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от Redimido »

PikeM написа: ... по принцип средните класове на Шимано са като при колите взимаш ползваш 3-4 години докато излезе новия модел и така. .
И ти си прав! :) :lol:
:drinkers:

Ама мойта макара е на 3 месеца... :) Все ми се ще още да поизкара. Поне 1-2 сезона.
Аватар
naskobo
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от naskobo »

Redimido написа:, и със сегашната ми Shimano Exage 3000 MRC няма как да ги напъна.
Съвсем умишлено, ползвам по-малки от общоприетите макари. На мача 3.9м , Шимано спийд мастер съм с Shimano GTM 2500.Най-голямата риба ми 6 кг.шаран, аванса се държи великолепно, не изпитвам нужда за нещо по голямо и тежко.
Нещата трябва да са възможно най-прости, но не и повече от това! - А. Айнщайн
bushido1964
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от bushido1964 »

За по-силов риболов на мач ти трябва макара с червячна предавка,така че ако си фен на Шимано,можеш да се насочиш към някой Страдик.Точно това е и причината да са по-скъпи от Ексейдж,които не са с червяк.Рйоби също не е лоша идея,но само за близка дистанция...
Успех в избора...! :)
miro253
фен клуб-скобар

Мнение от miro253 »

naskobo написа:
Redimido написа:, и със сегашната ми Shimano Exage 3000 MRC няма как да ги напъна.
Съвсем умишлено, ползвам по-малки от общоприетите макари. На мача 3.9м , Шимано спийд мастер съм с Shimano GTM 2500.Най-голямата риба ми 6 кг.шаран, аванса се държи великолепно, не изпитвам нужда за нещо по голямо и тежко.
Някой по-напред в темата спомена, че GTM е Страдик, но с един лагер по-малко /на бигела май беше/. На цена около 190 лв. мисля че си струва да се провери. Иначе Страдик. По-нагоре не ги знам и не искам да ги знам :lol: .
Аватар
Redimido
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от Redimido »

miro253 написа: На цена около 190 лв. мисля че си струва да се провери. Иначе Страдик. По-нагоре не ги знам и не искам да ги знам :lol: .
:lol: :lol: :lol: :partyman:
Аватар
SammY
фен клуб-скобар

Мнение от SammY »

Redimido написа:Някой може ли да ми предложи добра макара в средния ценови клас. За мек мач...но за шарани над 3 кг. Демек нещо по-мощно ще трябва да е, защото рибите и натиска ще са големи, и със сегашната ми Shimano Exage 3000 MRC няма как да ги напъна. В същото време трябва да е лека, защото мача е Tica Crystal (доста фин / 5-15). Иска ми се да изгъна мача на Богров, ама нещо с тази макарка усещам че няма да стане. Та някакви идеи ако имате?
Колега нищо няма да му стане на Екс-а за 1 риболов :D Пробвай го веднъж за да си сигурен какво ти трябва . Не знам колко искаш да ги напъваш , но както се ползват тънки влакна и лебедка да сложиш няма да има ефект от нея :D Моето мнение е Страдик 3000 , но като пробваш после ще си сигурен (най вече за рамера)
Аз имам Страдик 1000 който ползвам на болонезите си , но ще го тествам и на Богров някой ден ... Доста по мощен е от Екс-а , но дистанцията ще куца с него :)
Екс-а съм го прежалил от както съм го купил , ловя основно шарани с него и не е мръднал
Поздрави
Изображение
bushido1964
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от bushido1964 »

За тази цел съм се оборудвал с няколко макари в зависимост от големината на рибите: за по-лек риболов на близки дистанции с тънки основни влакна(0.14-0.16)и с параболичен мач 3.90-4.20м.ползвам Страдик 1500(310гр.),а за по-тежък мач риболов на по-големи дистанции с мачове 4.50-4.80м.(с основно 0.18-0.20 мм.)използвам Страдик 3000(345гр.) или 4000(390гр.).
Аватар
Redimido
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от Redimido »

Да, май на Страдик ще отидат нещата. Може би 3000 ще е ...
bushido1964
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от bushido1964 »

И няма да съжаляваш... :wink:
KOSIO669
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от KOSIO669 »

bushido1964 написа:И няма да съжаляваш... :wink:
И старите Мичели не са лоши нали лолега въпреки,че още не съм пробвал твоя
bushido1964
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от bushido1964 »

Да! И Митчелите не са лоши(особено по-старите модели),но напоследък минах на Шимано... :)
KOSIO669
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от KOSIO669 »

и аз :D
bushido1964
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от bushido1964 »

Да!Забелязах... :wink: От покупките ти във форума... :)
Публикувай отговор

Обратно към “Риболов на мач”