Инфо за р. Струма!

Този подфорум е създаден с цел да научаваме всичко за дадени водоеми, както каква риба има, така също и удобни места за риболов.

Модератор: sapuna

Публикувай отговор
Аватар
калин кацаров
сериозен играч
сериозен играч

Re: Инфо за р. Струма!

Мнение от калин кацаров »

Струма е типично скобарска и мренска река, затова на малко места има шаран, каракуда, лин, сом и т.н
Аватар
ristaka93
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от ristaka93 »

сега със тия пълноводия реката изправи и развали и тези добри места където ги имаше по тихите :)
Над силата е единствено способността да я контролираме.

Catch the moment, Release the fish.
Аватар
prodigy666
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от prodigy666 »

даите предложения за дестинации след откриването от годините ходехме към Микрево но от 3-4 години по струма ходя след края на юни и се чудя къде да ги търся ... мисля си за риболов на кленове на царевица
DJONI RINGO
фен клуб-скобар

Мнение от DJONI RINGO »

Калине 3 бараж беше класика-отиваш и смазваш мрените и морунажите-пълни баки на бял! Скобари фул, шарани редовни от хубавите! На островчето съм правил такива риболови,че ми треперха ръцете от адреналин след края на риболова! Биде тая за съжаление! Правеха се и състезания имаше пези и закачки беше хубаво.... Сега там риболова е много труден въпреки,че има хубави риби..... но уклея е миларди и не го обичам атакува и трохата като обезумял! Много пъти правех откриванията точно на 3 бараж ! За откриването мисля , че е най добре да се импровизира по системата обиколка на реката 3-4 дни преди това за оглед само и атака водена от нюх ;) нож с две остриета, но нищо не пречи ако не кълве да се махне човек и да се бутне в навалицата;)
Монтанеца и Вальо Колев -НАЙ ГОЛЕМИТЕ!!!!!

Личен лекар на скобарите :)
metoo
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от metoo »

Живи и здрави на 1 дано реката само да не мътна, щото искам да пробвам на троха и спининг и в двата случая съм прецакан. :D
DJONI RINGO
фен клуб-скобар

Мнение от DJONI RINGO »

ristaka93 написа:сега със тия пълноводия реката изправи и развали и тези добри места където ги имаше по тихите :)
Тука съм склонен да кажа, че пролетното пълноводие е хубаво нещо за добър летен риболов в последствие и също така голямата вода не само разваля а и прави много хубави места особенно в дефилето има места чак не му се тръгва на човек вечер !Голямата вода е точно като максимата К.. прави,К.. разваля! А са ме разбрахте :)))))
Монтанеца и Вальо Колев -НАЙ ГОЛЕМИТЕ!!!!!

Личен лекар на скобарите :)
Аватар
калин кацаров
сериозен играч
сериозен играч

metoo написа:Живи и здрави на 1 дано реката само да не мътна, щото искам да пробвам на троха и спининг и в двата случая съм прецакан. :D

:lol: на теб все реката ти е мътна , споко тва да е проблема, да ти кажа в мътна вода рибата на откриването се побърква и кълве като обезумяла, но излизат доста дребни мрени и трябва се пускат, аз пускам и другите де .
Аватар
калин кацаров
сериозен играч
сериозен играч

prodigy666 написа:даите предложения за дестинации след откриването от годините ходехме към Микрево но от 3-4 години по струма ходя след края на юни и се чудя къде да ги търся ... мисля си за риболов на кленове на царевица

и аз съм решил да гоня кефала на откриването, но ако реката е голяма и мътна ще се лови основно мрена, ти колега на плувка ли ловиш на царевица
Аватар
FlyFishing
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от FlyFishing »

Преди години на трети бараж е имало и много големи бели риби. Аз като бех малак едно лято с дедо от лодката тои фана 80 сантиметрова бяла риба вечерта на червеноперка на дъно.А тои ми разказва че под втори бараж 94 година е имало некаква огромна машина с кофа къде копала баластра и под втория бараж било огромно като море и от лодката ги касали шараните и кефалите. Там е хващал 14 кила шаран и кефали по 3 кила не са били митове ама имало е едно време риба - СААА НЕМААА :D :D :D
Аватар
bokser
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от bokser »

Твоя дядо сигурно е единственият хванал бяла риба на баражите! 94 наистина го копаха втория бараж и се ловяха много кленове на рибе, трудно се намираше място, а лодка освен мойта съм виждал там само на един старец от Грамада. Ся ако му уцелиш името или прякора ще ти повярвам до някъде за 14 кг. шаран.9 кила бял амур съм виждал изваден горе-долу през 95-96 г. не помня точно, но на драскане (от един друг виден грамадски драскач), само, че от Бистрака. :)
Аватар
Д.Граховски
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Д.Граховски »

Да не е същият който и сега драска?
Tell people there’s an invisible man in the sky who
created the universe, and the vast majority believe you.
Tell them the paint is wet, and they have to touch it to be sure.

Изображение

[url]http://maximo.bg/url]
Аватар
bokser
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от bokser »

Да. За един и същи говорим... :)
Аватар
FlyFishing
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от FlyFishing »

Не е от грамада.И на мен ми казваха , че когато са го копали баража е било много модерно да драскаш.А колко време е стоял тоя гиол на баража щото май като са спрели да копат са ограбили копащата машина.Верно ли е че бистрака ще го зарият заради магистралата.
Аватар
prodigy666
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от prodigy666 »

калин кацаров написа:
prodigy666 написа:даите предложения за дестинации след откриването от годините ходехме към Микрево но от 3-4 години по струма ходя след края на юни и се чудя къде да ги търся ... мисля си за риболов на кленове на царевица

и аз съм решил да гоня кефала на откриването, но ако реката е голяма и мътна ще се лови основно мрена, ти колега на плувка ли ловиш на царевица
да на плувка миналото и по миналото лято имах доволно кленове на монца и железница но реката беше малка .... но на монца може и да стана номера .... последно като бех на бистрака огледах 2ри бараж сега с тва пълноводие има доста мренски и скобарски места от към магистралата ма дали има риба .... :D :D :D
metoo
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от metoo »

bokser написа:Твоя дядо сигурно е единственият хванал бяла риба на баражите! 94 наистина го копаха втория бараж и се ловяха много кленове на рибе, трудно се намираше място, а лодка освен мойта съм виждал там само на един старец от Грамада. Ся ако му уцелиш името или прякора ще ти повярвам до някъде за 14 кг. шаран.9 кила бял амур съм виждал изваден горе-долу през 95-96 г. не помня точно, но на драскане (от един друг виден грамадски драскач), само, че от Бистрака. :)

Не е единственият, аз познавам един стар рибар който ми каза че през 90 години е имало много бяла риба по цялата река, също и в бистрака. Било е пълно с сом шарани и змиорки, но като са почнали бомбащите и тия с багерите всичката риба изчезнала. А и да кажа, обръщам внимание че е били пълно с сом и шаран. :(
Публикувай отговор

Обратно към “Водоеми и реки”