Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Къде и какво кълве в момента.
naRiba.com

Форум

Какво кълве на яз.Сопот?
Модератор: Paublo_Eskobar
Re: Какво кълве на яз.Сопот?
Каквиса условията там за риболов
такса имали
-
- ще става разбирач
няма такси.тои е свободен за риболов през забраната.с исключение на забранените зони до стената и края на язовира които са обозначени с шамандури...bojko3960 написа:такса имали
- G.Petkov
- и господ не е толокова добър
Тази година се изложих на яз.Сопот,
Моите риби ги нямаше и направих едно пълно капо,
Ще пробвам пак
!
Нивото е по ниско от миналата година, на същата дата, поне с 3-4 метра !
Ще пробвам пак

- Menkata
- фен клуб-скобар
Ще споделиш ли каква риба си търсел и аз да изкажа мнение за това капо ,което си направилG.Petkov написа:Тази година се изложих на яз.Сопот,
Ще пробвам пак!

По-добре с жена на риба, отколкото сам на работа.
- bobo_33333
- кандидат преподавател
- Menkata
- фен клуб-скобар
Бяла риба се лови предимно не предимно ми в момента само на жива стръв.Тролене почти нулев резултат.Лови се привечер на стръв уклей ако успееш да си хванеш.Особен успех има в района ,в който се бие уклея.Бялата е концентрирана тамbobo_33333 написа:БялаЩе споделиш ли каква риба си търсел...

Менка взе да даваш ,акъл ,де е уклея в момента,щото аз незнам
пич на почистването 4 въдици с хубави уклей капо,да открием ,бялата ще е там,канала
аз ще съм с лодката,защото по брега няма място,плувки,джиг,силикони.Утре са ми гости , пак приятелите от почистването,ще си поработим с лодките.За уклея ще ти кажа но на ухо. 

Риба къща няма.
- MITKO70
- кандидат преподавател
Лодката определено си е предимство,особено ако иска да хване човек нещо по така на плувка .Другия път съм си с нея
За съжаление обаче ,бялата няма да направи голяма популация,да се лови и на тролинг,с това излавяне още в детска възраст около килограм.
А за едрия уклей ,кажете и на нас къде е,пък ще почерпим другия път
За съжаление се появиха и драскачи/косачи/след почистването.Личат си от далече,ходят с една въдица в ръка по брега,като часови на обход и са много нагли 

А за едрия уклей ,кажете и на нас къде е,пък ще почерпим другия път

Всичко може,но не всеки го можe.

- Menkata
- фен клуб-скобар
Мите след като си заминахте в понеделник аз Ви видях или поне част от групата Ви.Даже кучето чух.Аз си плувах с лодката с бащата ама си се бях излегнал хубаво.Та след като си тръгнахте вие дойде един пич и го гледах с една пръчка патрулира брега да коси.Абсолютно нагло.А до поста на Данчо аз не съм привърженик много на този тип риболов,предпочитам мирния риболов.Но имах доста наблюдение с лодката като обикалях заливите и видях едни пичове как дърпат бяла едната вечер на уклей от лодката и хвърляха на към брегаMITKO70 написа:Лодката определено си е предимство,особено ако иска да хване човек нещо по така на плувка .Другия път съм си с неяЗа съжаление обаче ,бялата няма да направи голяма популация,да се лови и на тролинг,с това излавяне още в детска възраст около килограм.
А за едрия уклей ,кажете и на нас къде е,пък ще почерпим другия път![]()
За съжаление се появиха и драскачи/косачи/след почистването.Личат си от далече,ходят с една въдица в ръка по брега,като часови на обход и са много нагли

П.С приятелката ме заряза заради рибата прекалено много съм си губел времето.За 3-ти път вече ми се случва

- MITKO70
- кандидат преподавател
Менка,ние тръгнахме по-късно към 13,30ч.,първо тръгна голямата каравана на Иван,що не ми звънна.
Тоя наглец дето си видял да обикаля е същия за когото писах по горе.Първо слезе по пътя на Данчо и при камъните ,за съжаление хвана един амур-6-7кг. на око.После се премести към паметника,кара зелено Пежо 106, ОВ регистрация.
А за приятелката ,не си попаднал на точната която ще харесва този вид хоби,почивка

Тоя наглец дето си видял да обикаля е същия за когото писах по горе.Първо слезе по пътя на Данчо и при камъните ,за съжаление хвана един амур-6-7кг. на око.После се премести към паметника,кара зелено Пежо 106, ОВ регистрация.
А за приятелката ,не си попаднал на точната която ще харесва този вид хоби,почивка

Всичко може,но не всеки го можe.

- G.Petkov
Да,bobo_33333 написа:БялаЩе споделиш ли каква риба си търсел...
Бобо е прав,
На Сопот търся само бялата и костура,
То вече почти навсякъде си търся само тях

Да,
Ловя само на жива рибка, купих си и си хванах на язовира,
Но никога през пролетта не съм ловил при толкова ниско ниво !!!
Може би това е причината след толкова години, да остана капо на любимото си място !
Разговорих се с много колеги, които срещнах по брега,
Една колежка, дано не бъркам името, Лора, се похвали че е хванала амур 10.5 кг на царевица.
Но това което ме впечатли, че почти всички разказваха за "косенето", "дрането", като за ежедневие, като за нещо нормално,
Явно е широко разпространено на този язовир.
По брега имаше и много парчета от мрежи!
MITKO70 написа:... За съжаление обаче ,бялата няма да направи голяма популация,да се лови и на тролинг,с това излавяне още в детска възраст около килограм...
Мите,
Бяла около килограм, съвсем не е "детска" възраст.
Може би с лодките и сонарите да успявате да ловите и големи бели,
Ама от брега е трудна работа !!!!!!!!
- G.Petkov
За една приятелка ли става дума или за три ?Menkata написа:...П.С приятелката ме заряза заради рибата прекалено много съм си губел времето.За 3-ти път вече ми се случва![]()
![]()
Щото ако е една, накрая ще свикне

Я си гледай Менка рибата,те гаджета бол, млад си ощесега излизам от язовира,Станимир е тук,утре следобед,ще повъртим с гемията.G.Petkov написа:За една приятелка ли става дума или за три ?Menkata написа:...П.С приятелката ме заряза заради рибата прекалено много съм си губел времето.За 3-ти път вече ми се случва![]()
![]()
Щото ако е една, накрая ще свикне!
Риба къща няма.