Насоки за фидер

Модератор: Paublo_Eskobar

nursi
новобранец
новобранец

Re: Насоки за фидер

Мнение от nursi »

to10or написа:Здравей,колега-първо адмирации за решението ти да започнеш да практикуваш риболов на фидер.Аз съм доста запален фидерист и ти предлагам да погледнеш този модел http://ribibg.com/shop/index.php?p=s_ge ... _brand=196" onclick="window.open(this.href);return false;.Ловя с него няколко месеца и не ме е подвел нито веднъж-уникално корава пръчка,много добра и като кастинг и при вадене и морене на самата риба.Недостатък е,че е малко над бюджета,който си посочил.Все пак си помисли и много риби с новия ти фидер,който и да е той.
Какви им са акцийте на връхчетата
Аватар
Калин–Стоянов
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Калин–Стоянов »

nursi написа: Какви им са акцийте на връхчетата
Не са обозначени в оз...
Има надпис...
Твърд / хард/ и мек /лайт/
Това в никакъв случай не е въдица подходяща за затворен водоем , освен ако няма да се лови с големи методи и хранилки....
Аватар
С.Върбанов
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от С.Върбанов »

Всичко зависи от това за какви рибки ще се ползва :wink: Ако ще ловиш плевели си взимай мега ултра хипер лайт , но , ако ще ловиш по едри рибки меки връхчета не ти трябват защото ще ловиш на дистанция , а не до брега :wink:
Горчивината от лошото качество остава дълго след , като е преминало краткото удоволствие от ниската цена!

https://www.facebook.com/groups/227639040739150/" onclick="window.open(this.href);return false;
Аватар
kocitoto
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от kocitoto »

Определено съм се насочил към някой с акция до 120 грама. Но все още съм в прецес на четене и всеки ден си променям мнението, за това какво ми трябва :D
Ловят си двама риба. Единият разправя: -Знаеш ли какво сънувах...Седя си на брега с Анджелина Джоли, а наоколо никой! -И? -И хващам един 5 килограмов шаран....-А тя? -А на нея не й кълвеше, копеле!
Аватар
М. Сталев
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от М. Сталев »

Трябва ти Shimano ;)
kRaikkonen
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от kRaikkonen »

PikeM написа:Трябва ти Shimano ;)
На всеки му трябва :lol:
Изображение
Аватар
kocitoto
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от kocitoto »

PikeM написа:Трябва ти Shimano ;)
Както и пари :D:D

п.п. Не си мислете, че на мен не ми се лови с Шимано :D
Ловят си двама риба. Единият разправя: -Знаеш ли какво сънувах...Седя си на брега с Анджелина Джоли, а наоколо никой! -И? -И хващам един 5 килограмов шаран....-А тя? -А на нея не й кълвеше, копеле!
Аватар
Калин–Стоянов
разбира нещата
разбира нещата

kocitoto написа:Определено съм се насочил към някой с акция до 120 грама. Но все още съм в прецес на четене и всеки ден си променям мнението, за това какво ми трябва :D
Като смениш няколко ще разбереш какво ти трябва :idea:
Аватар
boreto1
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от boreto1 »

Аз започнах с Дуке-то и да ти кажа излезе много хубава пръчка за парите си и с нея можеш да пробваш всички монтажи и вариянти на фидера с две думи грабвай го и започвай да практикуваш,четеш и питаш обезателно колегите с фидер на локвата което не ти се е изяснило по-време на риболова,ако там няма кой тук ще ти напълнят главата с какво ли не (одбирай това което ще ти е полезно и ще можеш при първа възможност да го пробваш)-Успех колега :wink:
Аватар
kocitoto
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от kocitoto »

Както каза колегата Калин-Стоянов, май с времето и смяната на различни пръчлете ще усетя какво точно ми трябва.

Днес имах възможността да подържа Duke и в интерес на истината много ми хареса и направо ми се лепна за ръката.
Вече няколко колеги ми казват, че Дукчето е един добър старт във фидер риболова.
Аватар
Калин–Стоянов
разбира нещата
разбира нещата

С.Върбанов написа:Всичко зависи от това за какви рибки ще се ползва :wink: Ако ще ловиш плевели си взимай мега ултра хипер лайт , но , ако ще ловиш по едри рибки меки връхчета не ти трябват защото ще ловиш на дистанция , а не до брега :wink:

Ето ги сопите и макарите за дистанции....

http://www.youtube.com/watch?feature=pl ... 8Xsyimu1js#" onclick="window.open(this.href);return false;!
Аватар
agape
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от agape »

Аз не мога да разбера защо повечето начинаещи се насочват към фидери с твърда акция? Шанса да хванете риба с акция до 60 гр. е по-голям от колкото със 120 гр. Все пак едно от предимствата на фидер риболова е да се засече рибата преди сама да се е хванала. Ако рибата е по-маломерна няма да разберете дали кълве и ще изпуснете много риби. Това, че акцията е малка не означава, че пръчката е слаба. Аз, както и други хора в този форум са вадили амури и шарани 10-20 кг. с фидери 10-40 гр. акция. Според мен, ако ще се лови на язовир фидера трябва да е поне 3.90 дълъг. За река се използват така наречените пикери около 2.70 дължина. Все пак в България повечето уловени рибки са под 10 кг. За платени язовири не говоря и не ходя на такива. Един от най-удобните ми фидери е някакъв зелен Корморан 3.90, който вече не се продава. Водачите му са по-големи и позволяват по-далечно замятане.
Аватар
С.Върбанов
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от С.Върбанов »

За река точно се ползва по дълъг фидер , а не пикер :wink: Размени им местата и ще си ок :wink: Спро имах преди 4-5г и имам само хубави спомени от него ! Огромни водачи позволяващи плетено влакно и дистанции :wink:
Горчивината от лошото качество остава дълго след , като е преминало краткото удоволствие от ниската цена!

https://www.facebook.com/groups/227639040739150/" onclick="window.open(this.href);return false;
Аватар
Калин–Стоянов
разбира нещата
разбира нещата

Реално фидер и пикер нямат разлика ...
Защо са ги разделили така не е много ясно...
Иначе самия пикер е за близък бой на дребни риби от дистанция щека до 20-25 метра. Позволява много точно замятане на тази дистанция заради малката си дължина 2,4 - 3 метра.

Има и пикери с по-голяма акция които са си точно за река и труди места , с клони над теб и т.н.

п.п. По-малката акция на фидерите позволява комфортното използване на по-тънки поводи!
Аватар
agape
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от agape »

С.Върбанов написа:За река точно се ползва по дълъг фидер , а не пикер :wink: Размени им местата и ще си ок :wink:
Имах в предвид, че по повечето реки е неудобно с дълъг прът, поради дърветата. Освен това с пикера много по-точно можеш да хвърлиш на желаното място. На язовира има много място и там по-дългия прът е предимство. Аз ползвам и двата заедно. :wink:
Публикувай отговор

Обратно към “Риболов на фидер”