МАГИЧЕСКИ РЕПОРТАЖИ

Форум на Клуб Балканка. Всичко свързано с клуба, беседи, организации и мероприятия.

Модератор: Кърцата

Публикувай отговор
vikuser
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Re: МАГИЧЕСКИ РЕПОРТАЖИ

Мнение от vikuser »

Браво Павка, както винаги супер репортаж, мерси!
pitcha
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от pitcha »

Ето два репортажа от изминалите дни в едно.
Първо миналата седмица. След Сопот скокнахме до една река. Страшно красива:

Изображение

Изображение

За около един час. Фанах и една рибка, но ми са откачи в краката, понеже на блесната съм с единична кука без контра. Специален коментар по въпроса – в темата http://www.nariba.com/forum/viewtopic.php?f=175&t=69373" onclick="window.open(this.href);return false;

Тая седмица се счупвам от бачкане, но си откраднах един ден и скокнах до една рекичка. Основна цел – да потренирам малко Bush Cast, че нали съм обещал да го демонстрирам – да не се изложа нещо. Една рибка хваната, една изтървана и пет шест удара на невидим дребосък. Но красота и спокойствие – колкото щеш.

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

[youtube1]<object width="640" height="480"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/nt9pz8lmYl8?ve ... ram><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/nt9pz8lmYl8?version=3&hl=en_US" type="application/x-shockwave-flash" width="640" height="480" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true"></embed></object>[/youtube1]

Те ви и малко Bush Cast.

Изображение

Надобрял съм. Уцелвам всяко дърво без проблем.
За единичните куки – четете в другата тема.
Поздрави
starlight
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от starlight »

Бат Димо, задобравяш :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Като те гледам, скоро и сам ще може да ходиш за риба :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Аватар
Paviljon
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко
Обратна връзка:

Мнение от Paviljon »

Здравейте,

Вчера командировката из страната ме отведе до красиви кътчета, които те карат да дишаш с широки разтворени гърди. Пътувайки пресякох една река, която отдавна си бях набелязал. Тъй като време за риболов докато пътувам няма много, но все пак успях да откача три часа в приятни занимания с въдица в ръка и апарат на рамо. Реката ме посрещна с една идея замътена вода, но по моя преценка идеална за риболов. Само и рибите да са там :)

Изображение

Започнах на блесна и така си останах и до края на няколкочасовия излет. Още на първото място с първото замятане въдицата се разтрепери от закачилата се пъстърва в нормата. Откачих я безпроблемно с предварително охладена ръка от безконтрената блесна и я върнах обратно в реката. Заметнах отново и случката се повтори. Още една точкувана балканиада се беше закачила. Заметнах още няколко пъти, но само по някое почукване, но явно се бяха поизплашили. Преместих се на друго място, а едни кози, с които се разминахме ме "упътиха" да се придвижа още по-нататък и там да пробвам.

Изображение

Послушах ги за начало, но тъй като не ми провървя на няколко поредни места, се отдалечих още, а местата следваха едно след друго. Реката с красиви завои и дълбочини образувани покрай някой голям камък от силата на водата, която оформя всичко бавно и съдържателно. Риба не знаех дали щях да хвана още, но определено се зареждах от красивата планинска гледка. Тук там забелязвах да прибягва по някоя и друга петниста рибка, а някои от тях се закачаха на поднесената им блесна или я следваха чудейки се какво е това парче метал.

Изображение

Захласнат от красивите гледки и места, които се откриваха пред мен се бях поотдалечил от колата. По едно време гръмна нещо в небето, а облаците се бяха скупчили на гъсто над мен. Нямаше да се размина без наквасване от дъждовните капки, но какво и да е. Тръгнал съм за риба за малко и трябва да опитам повече местенца. Стигнах до едно такова, което беше обградено навсякъде от скали и дъно не се виждаше. Викам си тук ще има някоя по-охранена и снажна балканка. Заметнах срещу течението и още на първите обороти почуквания, а виждайки блесната как се придвижва гледам, че от всички страни се стрелкат риби в нормата да преследват и да атакуват, докато една по-едруша ги изпревари и направи атака, но не уцели. Забавих оборотите, за да може да атакува метър преди да извадя примамката и тя точно това чакаше. Стрелна се и се закачи и се разподскача, та изплаши всичко живо във вира. Беше красива балканка 30+ и хубаво охранена. Снимката обаче не стана никаква докато се нагласям, така че ще я пропусна. Пожелахме си да се срещнем и друг път и я върнах във водата, а тя веднага се изстреля в укритията си. Сега ако искаше да вали. Хванах хубава риба и бях доволен. Само, че наистина започна да вали, а имах още час на разположение да половя , но си казах, че продължавам. Не беше силен дъжд, но мокрещ. Щом като се върнах после в колата и долните ми гащи бяха мокри. Нямах трета ръка да си държа чадъра :mrgreen: В този един час обаче къде не метнах и всеки риба се закачаше или атакуваше. Забелязах и подгонване на още една охранена балканка, но като се изправи очи в очи с въртящия се метал и не повтори.

Изображение

За миг спря дъждът и успях да заснема още една от красавиците в реката :) преди отново да ме почне

Изображение

Постепенно се доближавах до колата, и хем не ми се тръгваше, хем времето напредваше. Как минава пусто това време. Сгънах въдицата и взаимно се изпратихме с реката с усмивка :D , дрехите ми бяха понатежали и подгизнали.
За няколко часа имах около 15 уловени риби, които виечкте са си по местата, откъдето са се и появили. Болшинството мерни плюс една по-мерна. Имаше си атакуване от пъстръвките. Само да не бяха тези кози в началото, които ме подведоха и загубих половин час да преслушвам местата, на които ме пратиха.

Още един кадър за изпроводяк.
Изображение

Поздрави и наслука :D
Клуб по спортен риболов "Балканка"
http://www.balkanka.bg" onclick="window.open(this.href);return false;
Попивай красотата с очите и душата !!!
http://www.concept.bg" onclick="window.open(this.href);return false;
Аватар
koda33
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от koda33 »

Здравейте, скъпи приятели.Това е първият ми репортаж в темата (надявам се да не е и последния :wink: ) .В събота след почистването на Панега бат Димо ме заведе на една тайна река(не ме питайте няма да кажа коя е) за да ме въведе в тайните на пъстървовия риболов.Още при пристигането ни до реката останах без думи от природата на около
Изображение
и от самата река.На по-красиво място не съм попадал отдвана)))
Застанахме на първия вир и бат Димо ми обясни от къде се започва и каква е горе долу последователноста за претърсването на всяко удобно място( новак съм в риболова на пастърва) , и така се започна в първия вир нямах удар ,може би съм я подплашил) във втория също , но в третия вече имах рибка малка петниста красавица.Бат Димо я кепчоса , защото аз бях на седмото небе ))))) с кепчосването рибката сама се освободи от куките( предимството на куките с премачкани контри) последва урок номер 2 как се пипат рибите и как най-добре се пускат обратно да живеят.Последваха още от тея красоти
http://prikachi.com/images/68/6230068M.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;
и още петнисти мъници ,някои се откачиха сами ,други релйзнах сам и всеки път когато рибата изчезваше с 200 км/ч усмивката ми растеше , значи всичко е направено както трябва)))И така не усетно стигнахме до едно приказно място с един по-дебел вир , който предполагаше и малко по-големи рибки)))Така се и оказа успях да прилъжа една рибка около 30 см и адреналина ми отиде в небето))Ето я и нея:
Изображение
След нейния релийз решихме да си ходим че времето доста напредна)))
Няколко клипчета с пуснатите рибки:

[youtube1]<object width="640" height="480"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/vE9nxOGb-rA?ve ... ram><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/vE9nxOGb-rA?version=3&hl=en_US" type="application/x-shockwave-flash" width="640" height="480" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true"></embed></object>[/youtube1]

[youtube1]<object width="640" height="480"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/OzPAx_WgemQ?ve ... ram><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/OzPAx_WgemQ?version=3&hl=en_US" type="application/x-shockwave-flash" width="640" height="480" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true"></embed></object>[/youtube1]

[youtube1]<object width="640" height="480"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/8EWCo5q-XIU?hl ... ram><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/8EWCo5q-XIU?hl=en_US&version=3" type="application/x-shockwave-flash" width="640" height="480" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true"></embed></object>[/youtube1]

[youtube1]<object width="640" height="480"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/PnjuVnVZnPg?hl ... ram><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/PnjuVnVZnPg?hl=en_US&version=3" type="application/x-shockwave-flash" width="640" height="480" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true"></embed></object>[/youtube1]
Това е от мен за сега )))
п.с.Снимкте и клипчетата са направени от бат Димо , за което му благодаря , също така съм му благодарен че ми показа част от магията на този риболов))
Георги Стефанов
спининг клуб "Стари Видри"
"Джуджетата тичаха и се смееха, защото тревата ги гъделичкаше по ташаците"
Аватар
Красимир Атанасов
учете се от него
учете се от него

Мнение от Красимир Атанасов »

Уникално!!!
То във вашите репортажи човек да се чуди на кое по-напред да се наслади.
На рибите ли,на пейзажите ли,на природа,качествени снимки и още и още.....
Страхотна тема.
Когато хващаш рибата, губиш стръвта. Това е необходима загуба.
Аватар
Paviljon
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко
Обратна връзка:

Мнение от Paviljon »

Жорка (Koda33) страхотен репортаж си спретнал с присъствието на бат Димо :)

Завел те е на уникално красиво място, където всичко спира и остава само притаения дъх :)

Поздрави и наслука и с пожелание за още подобни репортажи
Клуб по спортен риболов "Балканка"
http://www.balkanka.bg" onclick="window.open(this.href);return false;
Попивай красотата с очите и душата !!!
http://www.concept.bg" onclick="window.open(this.href);return false;
pitcha
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от pitcha »

Е, той Жорката тая година участва в две акции на клуба /повече от някои от членовете??/ и си викам – я дай поне да разбере за какво става дума и за какво се борим.
Реката, на която го заведох, е демонстрация, че ако пускаш рибите както трябва – и някой друг ще може да се наслади на Магията. Едно време имаше риби по над 40 санта, и сега ги има. Обаче са нахитряли и не се ловят лесно. И условията не бяха съвсем идеални, че водата беше по-големшка.

Обаче се чудя – хората, които съм водил тук – там, на някоя от свръхтайните речки, дали не им се нанася непоправима щета? При мен обземането дойде плавно, защото дълги години съм се учил къде ги има и как да ги ловкам.

А тия ги хвърляш директно в най-яката красота и после не знам какво става в душите им. Според мен рискът от пристрастяване и загубване на ума се увеличава значително.

А още не съм им показвал какво става на суха муха – на чип-чип май му викат. Най-яката тръпка. Сега, като смених тройните куки на блесните с единични – кефът се доближава заради тръпката дали ще се откачи. Но ударът при суха муха направо води до директен припадък.

Абе както и да е. Само внимавайте – ако водя някой на някоя тайна река – и той забележи сатанинския блясък в очите – да знае, че работата е дебела и връщане нема. А ако туря суха муха – да не гледа!

Майтап бе. Пожелавам на Жорката – много и по-големи риби. Той вече е обладан.
Аватар
koda33
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от koda33 »

Вярно е бат Димо ))) , Павка мерси за добрите думи))
Георги Стефанов
mita4eto
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от mita4eto »

Добре дошъл, Жоро :)
И аз съм в редиците (отскоро) на малцината, имали удоволствието да бидят подпалени от бат' Димо, който явно усети, че самият риболов като такъв сигурно няма да ме грабне от раз, но виж природата и красотите ... там краката ми станаха кашкавалени изведнъж ... гледаш и не вярваш на ушите си :) Пожелавам ти само да имаш възможност за редовни визитации по девствените планински дебри - то другото май си идва само :)
Истинският рибар е най-вече истински природозащитник, нека мислим за природата!
Риболовен клуб Балканка http://www.balkanka.bg" onclick="window.open(this.href);return false;
Аватар
koda33
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от koda33 »

Мерси Митак)))
Георги Стефанов
starlight
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от starlight »

Колега koda33,
Като те гледам вече изгоря :mrgreen:
Не си първият, надявам се да не си и последният, който Бат Димо е омаял по пъстървовия риболов.
Аз също съм един от тези хора, за което съм му безкрайно благодарен.
Като ти чета репортажа, ще ти държи влага още доста време :)

Важното е да слушаш всичко, което Димо говори и да попиваш, няма да збъркаш.
Аватар
koda33
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от koda33 »

Влага ще ми държи със сигурност, но вече кроя планове как да стигна до едно място където с баща ми ходехме за гъби като бях дете))) поздрави на всички)))
Георги Стефанов
Аватар
Borislav Haralampiev
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от Borislav Haralampiev »

koda33 написа:Влага ще ми държи със сигурност, но вече кроя планове как да стигна до едно място където с баща ми ходехме за гъби като бях дете))) поздрави на всички)))
То ако е било отдавна да не се окаже, че верно ще ходиш за гъби? :lol: :lol: :lol:

На нашата група съботния ден ни донесе много разочарование и маааалко радост към края не деня.С малко закъснение но по-добре късно отколкото никога. Бойна група в състав: Аз, Бат Стан и Пацо Pronenkoff.
Сутринта беше много трудна, реките високи и мътни от изсипалите се дъждове миналата седмица. Все пак нищо не плаши душите наши. Фъргаме, возиме, цопкаме абе имитираме, че ловим некви риби. :D :D :D Към обяд дежурното шкембе ( то с Бат Стан мое ли да идеш на риба и да не ти даде зор да идем шкембе :lol: ) След папуто, ако кажа, че реката беше спаднала ще излъжа, но беше поизбистрила. И кът се почна едни пъстърви по кило :lol: лъжа естествено. Абе хванахме по-някоя друга рибка. В мойта "кошница" преброих 5 . За нетолкова настоятелните резултата беше по-лош. Специални поздрави на Пацо за уловения мъжкар-наистина красива риба. Те и малко снимки да ви ядосам за тез дет не ходят на риба :D :D :D ИзображениеИзображениеИзображениеИзображение
Аватар
koda33
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от koda33 »

Верно беше отдавна :lol: може и гъби да се понаберат))
Георги Стефанов
Публикувай отговор

Обратно към “Клуб Балканка”