Плетено влакно - Брейд

Модератори: Павел Иванов, sestrata

Публикувай отговор
luka
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Re: Плетено влакно - Брейд

Мнение от luka »

Fishh написа:
luka написа:фалшиво виждал ли си :?:щом казваш че е оригинал.
Не че не съм вийдал а и съм имал :lol: ,колегата (adamsss) продава оригинал e влакното,не мога да намеря темата,но пък половината форум си е купил от него.
значи всичко е наред тогава ,какъв е проблема :roll:
Аватар
asenfisherman
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от asenfisherman »

stancom написа: Хм интересно, аз съм имал обратния проблем, бърза пръчка и брейд и имах доста изпуснати закачени риби. С по-бавна пръчка нямах тези проблеми . А и при риболов на распер много рядко съм засичал, удара му е достатъчен, ако си с подходящи куки.
Колега,с тая пръчка и монофила по Искъра нямам откачена или изпусната риба /друга тема е че там распер над 2 кг. нямам/
sestrata

Не мисля, че пръчката или влакното са проблем в случая. По-скоро шаранджийския маниер да се вади рибата внимателно и накрая чак кеп да се подлага е неподходящ за повечето хищници. Расперите се откачат, когато почнеш да ги лигавиш. Распер се вади енергично, напъва се яко и го мяташ на брега преди да се е освестил. Същото важи и за бялата риба, и за щуката. Единствено сом и хищници над 5-6 кг трябва първо да измориш.
Че съм болен по тая ос спор няма,но различавам спининговия от шаранджииския риболов :D Урока с кепа го научих още като ученик,въпреки че специално за Дунав го замених с грипер-единствено заради неподходящата мрежа на моя в тоя случай.Откачам риби които с 0.195 не мога да контролирам първите 10 сек. след удара,а такива под 5 кг .си ги вадя без проблем :wink:
Благодарение на вас вече имам визия по въпроса,а дали е правилна ще коментираме след края на сезона.
Поздрави!
Аватар
orion30
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от orion30 »

Хайде, да ни е честит новия вносител на Варивас. Бог благослови Варна с факта че магазина му се намира при нас. Аз съм от първите който направих сефтето.

Изображение

Брейда изглежда супер. На добра цена е и е с подарък шок лидер в кутийката.
Мисля че ще е идеален за сафрид и за бомбарда.
eladjia
новобранец
новобранец

Мнение от eladjia »

А Честито! :supz:
Аватар
danev69
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от danev69 »

Някой ползвал ли е ето това влакно. http://www.altmex.com/product.php?ProductID=43
Интересува ме ,кой от обявените показатели ,диаметър или тест в кг. се доближава до реалния.
човек е толкова голям,колкото са големи мечтите му
Аватар
Павел Иванов
и господ не е толокова добър
и господ не е толокова добър

Мнение от Павел Иванов »

Нито един от двата параметри не се доближава до реалният , но за парите си бил добър .
Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !

Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Митко Кирилов
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Митко Кирилов »

Колега,

Вместо това плетено си вземи YGK Soul SS112.Директен внос от Япония.Има го във Варна!
Ролка с дължина 150м.
#0,8(0,148мм)-8лб
#1(0,165мм)-10лб
#1,2(0.185мм)-14лб
#1,5(0,205мм)-16лб
#2(0,235)-20лб

Митко Кирилов
Нещата не са такива , каквито изглеждат!
Аватар
danev69
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от danev69 »

Аз търсех заместител на Power Pro 50 лб. и се чудех за Климакса във вариант 0,40-39кг.. По мойте наблюдения върху показателите ,щом пише 39кг.,най-вероятно е 39 лб. това имах на предвид за това кой от показателите се доближава до реалния.
Влакното YGK Soul SS112 сигурно е много добро ,но за варианта щуки и джиг риболов ,но за сомски спининг по р. Марица ми трябва доста по-здраво влакно. По Японската номерация 3 или 4.
Благодаря за отговорите.
Митко Кирилов
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Митко Кирилов »

Колега,
В твоя случай за р.Марица и за риболов на сом по-добре си вземи пак Power Pro. Дори ментето ще ти свърши работа, стига да намериш подходящия диаметър. Аз, освен посоченото от мен влакно на YGK Soul SS112 с диаметър 0.148 имам и едно менте Power Pro купено на символична цена, което при обявено 0.12 мм има реален диаметър ~0.28 мм като при това, макар че стана плоско, е изключително здраво.Това влакно и другото ползвам само за морски риболов и търся чувствителност на линията и най-вече дистанция.
Това е от мен, но има и много по-опитни от мен колеги и те биха могли да дадат мнение и съвет.
С пожелание за успешен избор!
Митко Кирилов
Нещата не са такива , каквито изглеждат!
Аватар
Д.Граховски
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Д.Граховски »

игк-то е уникално,средата на юни ще има до 50лб,от колегата от другия форум.Аз си взех 20лб и е уникално.
Tell people there’s an invisible man in the sky who
created the universe, and the vast majority believe you.
Tell them the paint is wet, and they have to touch it to be sure.

Изображение

[url]http://maximo.bg/url]
Аватар
Vid
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Vid »

danev69 написа:Аз търсех заместител на Power Pro 50 лб. и се чудех за Климакса във вариант 0,40-39кг.. По мойте наблюдения върху показателите ,щом пише 39кг.,най-вероятно е 39 лб. това имах на предвид за това кой от показателите се доближава до реалния.
Влакното YGK Soul SS112 сигурно е много добро ,но за варианта щуки и джиг риболов ,но за сомски спининг по р. Марица ми трябва доста по-здраво влакно. По Японската номерация 3 или 4.
Благодаря за отговорите.
Коце, ползвал съм много от видовете с различни диаметри Климакси. Е, не съм стигал до 0,40, и мога да кажа че влакното е читаво и много добро за риболов по Марица. Но, диаметрите му са доста над това указано на кутишката..., без да ги меря с некви уреди.
0,40 ако е от по старите сигурно ще е некъФ сезал, ама все пак това, за което питаш е от новата серия..., де да знам.. Мисля си, че ПП си е за сега най добро, конкретно за риболов за сом по реката...
ХВърли и едно око и на Пенн, също много читаво и яко..., ама да не са купени от нашия пазар...
‎Късметът е пресечната точка на предварителната подготовка и шанса.
Сенека
toshiro
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от toshiro »

danev69 написа:...Power Pro 50 лб...
На каква макара (с колко "драг" разполага) се навива това влакно?
luka
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от luka »

toshiro написа:
danev69 написа:...Power Pro 50 лб...
На каква макара (с колко "драг" разполага) се навива това влакно?
Pen...
Twin power
Twin power PG..
Stella..
Stella PG..
Ryobi zauber....и др. сигурно които пропускам разполагат с достатъчно power смятам аз

п.п през твоя град минава една река на която като чета има доста хора ловящи с подобни работи :D те по добре биха ти обяснили мисля :wink:
toshiro
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от toshiro »

Ръоби Заубер 3/4000 разполага с 11лб спираща мощ, така че не може да говорим за някаква смислена употреба на тая макара с влакно повече от 20лб. Дори да хвана шпулата с ръка на закачка пак ми е трудно да го скъсам.
П.П. Като отговаряш, гледай да е конкретно!
Аватар
danev69
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от danev69 »

:arrow: Да не разводняваме повече хубавата тема.
Поръчах 50лб . ПП. внос от Щатите. :!:
Макарата е Пен Батъл 4000.
Вече две години въртя с ПП. и съм наясно с възможностите му. Исках да повъртя с някакво друго ,ама търсенето вече приключи.
Митко Кирилов написа: посоченото от мен влакно на YGK Soul SS112 ползвам само за морски риболов и търся чувствителност на линията и най-вече дистанция.
С пожелание за успешен избор!

Благодаря за разяснението,колега.
Аз не търся по-евтино и не гоня дистанция,ами търся,ако може по-тънко от ПП. 0,36 /обявена дебелина :roll: /,само че със същата издръжливост в кг.
Сомския спининг си е чиста проба хамалогия,ама който гони сом на спининг е наясно за какво говоря.
Видьо,ползвал съм влакната на Пен /0,17/за щука и е доста пъти по-добро от ПП.,ама най-дебелото,което се продава тук е 0,20. За сом ще трябва поне 0,30.
Публикувай отговор

Обратно към “Спинингов риболов”