ЛИН-Какво е това животно и има ли почва у нас

Модератор: sapuna

Публикувай отговор
metoo
разбира нещата
разбира нещата

Re: ЛИН-Какво е това животно и има ли почва у нас

Мнение от metoo »

[quote="Paublo_Eskobar"]Тея дъртаци много ги ловат в Англията,ама и много ги пускат! :lol:

Ама и много имат. :lol:
albundi29
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от albundi29 »

DSC07568 - copia.JPG
DSC07568 - copia.JPG (140.84 KiB) Преглеждано 1530 пъти
И аз да се похваля със моят лин :oops: малко е стар от 2011г.ама чак сега видях темата
Жаден съм а вода не ми се пие
Аватар
Dass
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от Dass »

Страхотен е! Това е вече нещо истинско!
И водоемчето изглежда супер. Това къде е?
Всяко място и време "си сака фидеро", дет' са вика. :wink:
Изображение
Димитър Чаушев
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Димитър Чаушев »

metoo написа:
Paublo_Eskobar написа:Тея дъртаци много ги ловат в Англията,ама и много ги пускат! :lol:

Ама и много имат. :lol:
ами имат защото ги пускат :wink: на логодаж имате лин !
metoo
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от metoo »

Ама и много имат. :lol:[/quote][/quote]

ами имат защото ги пускат :wink: на логодаж имате лин ![/quote]

На Логодаж има линове над две три кила :D
Димитър Чаушев
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Димитър Чаушев »

metoo написа:Ама и много имат. :lol:
[/quote]

ами имат защото ги пускат :wink: на логодаж имате лин ![/quote]

На Логодаж има линове над две три кила :D[/quote]

Може и да има аз по-голям от 100 грама не съм
видял !
besnio besnik
новобранец
новобранец

Мнение от besnio besnik »

uvajaemi kolegi ima mnogo lin na qzovir stefanovo

------------------

2.1 - Писането на български в сайта става само и единствено на кирилица! Забранено е изписането на български думи с латински букви, както и заместването на буквите "Ч", "Ш", "Щ" и други с цифрени означения като "4" и "6" или комбинации от други знаци.Такива теми и постове ще бъдат изтривани без предупреждение.При повторни нарушения, ще следва предупреждение, а при системни бан.
vanadium
научил се да хвърля
научил се да хвърля
Обратна връзка:

Мнение от vanadium »

На 28.04.2013 направих закриването на сезона и останах изненадан от тази риба :) Мога само да кажа че до момента съм ловил само маломерни,веднага върнати че са страшно красиви. Но в неделя тези двата /от албума ми/ си ги запазих,трофеи са ми :) Макар точно трофея да си замина по живо по здраво :) Успех на всички колеги и дано всеки му такива красавци да му клъвнат и ги извади. Битката е уникална ,особено когато е в река както бе при мен :)
ilia0706
новобранец
новобранец
Обратна връзка:

Мнение от ilia0706 »

Здравейте, как е хайвера на лина, става ли за ядене, като този на таранката?
Живей живота си както намериш за добре, а не както другите ти казват.

http://picbg.net/view_folder.php?f_id=5494
Аватар
Д.Граховски
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Д.Граховски »

ilia0706 написа:Здравейте, как е хайвера на лина, става ли за ядене, като този на таранката?
Боли глава от него и то много.
Tell people there’s an invisible man in the sky who
created the universe, and the vast majority believe you.
Tell them the paint is wet, and they have to touch it to be sure.

Изображение

[url]http://maximo.bg/url]
Аватар
майсторчето страхил
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от майсторчето страхил »

По нашите разрешени блата през тази забрана :D

Изображение
НЕ БОЙТЕ СЕ,ТОВА СЪМ АЗИзображение
Аватар
naskobo
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от naskobo »

ilia0706 написа:Здравейте, как е хайвера на лина, става ли за ядене, като този на таранката?
Батка, лина е толкова рядка риба, че е грехота да го унищожаваш, особенно когато е хайверен :!:
Нещата трябва да са възможно най-прости, но не и повече от това! - А. Айнщайн
Аватар
С.Върбанов
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от С.Върбанов »

Насе мисля ,че няма смисъл да се хабиш защото човечеца е решил да го опита и ще го направи повярвай ми :wink:
Горчивината от лошото качество остава дълго след , като е преминало краткото удоволствие от ниската цена!

https://www.facebook.com/groups/227639040739150/" onclick="window.open(this.href);return false;
ilia0706
новобранец
новобранец
Обратна връзка:

Мнение от ilia0706 »

Здравейте, лина го пробвах и много ми хареса (питах за хайвера).Уловен е изван Бг,(северна Фанция), кадето няма забрана за мирните риби (стуката и бялата са забранени от 31. 01. до 1.5.).Бе идея фикс - 5 ходения - на две от които по няколко таранки и бабуски по 500-800 гр, 3 капота на едно и састо място в петно свободно от водни лилии на 4-5 м от брега(бях забелязал це ровят по даното) .В деня когато го хванах с отиването удари саран 2,5кг (от няколко години ловя на това езеро и само бях цувал за сарани)След 2-3 цаса без пипване удари лина на матс с 0,20 (другата ми вадица бе директен7 м с 0,16) -като веднага се омота из лилиите , трябваха ми 10-15 мин дарпайки го и оставяики го той да дарпа докато излезе на повархността - бесе 46см (над 1 кг според мен (не сам го мерил на кантар)Седмица преди това бях видял да хвастат 2,100кг., но аз и на моя бях много доволен.Тук тази година времето е много сбаркано - студ и дажд та и рибите се сбаркаха с хварлянето на хаивера и го продалжават безкрайно.На колегата които ме утси на морал - сигурно сам варнал доста поветсе риби дори и от теб , но това което ми е разресено по закон и искам да го опитам или ми харесва никой моралист не може да ми го забрани, дори сам си позволявал да подарявам няколко стуки, които не сам искал да ги задаржам за себе си (не ми харесват много за ядене) на двама познати пенсионери които идват само да гледат , но не могат да риболовстват.Сажалявам , но нямам снимки с рибата на езерото.

Поздрави, весело и оспесно откриване .
Живей живота си както намериш за добре, а не както другите ти казват.

http://picbg.net/view_folder.php?f_id=5494
vanadium
научил се да хвърля
научил се да хвърля
Обратна връзка:

Мнение от vanadium »

Колега аз няма да те уча на морал ,но Наско е прав че рибата е толкова рядка че е грехота особено хайверна да я вземеш. Само ще ти кажа че за една година лина става 6см.Достига полова зрялост много по късно от всички останали мирни риби и макар да хвъря много хайвер /достига до 300 000 хайверни зърна-само да не бъркам/ не се размножава лесно. Едно че хайвера му го яде всяко ракообразно ,друго че рибата го хвъря по късно и малките не оцеляват заради малкото време за адаптация преди зимата.Моя личен рекорд е от тази година 36 см Лин 2 броя,като тръпката бе невероятна. Вечерта като се прибрах и прочетох за тази риба/знам че е рядка и съм ловил само малки до този момент/ Като разрових форумите направо ми дожаля че съм я взел макар и да са трофейни риби. Калоян от Хоби тв чак до Англия ходи да снима филм за тези риби и си спомням че хвана чак накрая на филма и се радваше като малко дете. Наскоро гледах пак негов филм сниман на Челопечане,та този дето бе с него каза че имало двама трима дето ходили за линове там ,но не си казвали местата и как ги ловят. Аз също си пускам рибите,вземам само трофейни по една две,но като казах точно за тези две се почувствах все едно съм направил престъпление. Дори и в Англия дето ловиш /пускаш и има доста от тази риба трудно се хваща. Където и да си рибата е трудна за риболов особено в размери над 30см и си е доста добър успех,но колкото и да е трудна за ловене толко е и трудно се размножава. Линовете над килограм са на повече от 10 години живот -това е достатъчно .
И една шега : трудно е да се каже кой е пуснал повече риба защото е трудно и да се каже кой колко е хванал :)
Публикувай отговор

Обратно към “Риболов на мирни риби”