Търся помощ от колегите компютърджии!

Всичко за което не намирате подходящ форум

Модератор: dantho.mihov

Аватар
nicko67
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Търся помощ от колегите компютърджии!

Мнение от nicko67 »

Здравейте Колеги!!!Първо пожелавам на всички Вас достойно откриване на риболовният сезон след забраната и много положителни емоции пред водоемите ни.
Сега към проблема.Имам компютър който дълги години ползвам без проблем основно за ровене в интернет, скайп връзки и други ненатоварени програмки и приложения.Та компа в Габрово си работи както трябва с модем на Виваком.Решихме да го командироваме на селото на жена ми да го ползват за връзка родителите и и там се яви проблема за който се допитвам до Вас.
Взехме флашка за мобилен интернет на 10 лева месечна такса която поставена на лаптопа отваря страниците, скайпира , фейсбукира и изобщо няма никакви проблеми.Поставена обаче на стария компютър работата коренно се променя.Началният прозорец на флашката показва 90%покритие на мрежата същото както и на лаптопа, но страниците не се отварят.По съвет на приятел спрях уиндоус файъруола и работата се подобри като след доста чакане започна да зарежда страниците.Със Скайпа обаче работата е плачевна .Само може да се чати.Пак казвам с лаптопа няма проблем говорих със сестра ми която е в Катар и все едно беше до мен.
Грешката ми е че не сложих флашката още в Габрово за да пробвам как ще се държи настолния комп с нея.
Ако някой има идея от какво може да се получава тази ниска скорост на старата машина моля да ми помогне ще Ви бъда благодарен!
Аватар
krokibg
учете се от него
учете се от него

Re: Търся помощ от колегите компютърджии!

Мнение от krokibg »

Щом няма да се ровичкат старите напред-назад а само ще говорят по Скайп,най-добре е първата стъпка да ти бъде .......преинсталиране на компютъра.Няма логика с лаптопа да работи и да говориш перфкетно а с настолния да не може.И за да не търсиш къде е проблема,преинсталация на Уиндоуса и това трябва да оправи нещата защото компютъра може да е задръстен и да има програми които да блокират работата на флашката като пращат или приемат,като по този начин генерират трафик.Не се залъгвай че можеш да го почистиш,аз освен на преинсталация,на друго не залагам,отнема 1 час максимум с инсталирането на драйверите ако си в час !!!
Глупаците и завистниците нямат изтребване,като хлебарките са !!!

Аз нямам проблем с хората,те имат проблем с мене !!!!!
Аватар
nicko67
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от nicko67 »

Имам снимка на уиндоуса и го преинсталирам за 15 минути не е в това проблема занесох го чисто ново преинсталнат и в началото изобщо не отваряше страниците след махането на огнената стена работата се подобри но пак не е както трябва.Явно има нещо друго ама като не съм чак толкова напред не знам какво да правя.
Аватар
Redimido
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от Redimido »

Най-вероятно 3G покритието на мрежата, което има в селото е много слабо и недостатъчно. Телефонията е покрита доста добре на повечето места, но не мога да кажа същото за 3G, чрез което се пренасят данните.
Аватар
sapuna
Модератор
Модератор
Обратна връзка:

Мнение от sapuna »

Ей това е проблема!Пробвай на село с лаптопа и ще се увериш! ;)
Изображение
.............."Не кордата се къса, а нервите на рибаря".............
deso_bg
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от deso_bg »

Става и така :
Изображение

:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Изображение

Изображение
Аватар
Redimido
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от Redimido »

Йееее....машина си, признах те!!! :)
Аватар
nicko67
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от nicko67 »

sapuna написа:Ей това е проблема!Пробвай на село с лаптопа и ще се увериш! ;)
Лаптопа дере земята, покритието стига до 97%, показва го и на него и на стария компютър.Не е от покритието.Дадоха ми предположение че може USB портовете да са 1.0 а не двойка и за това скоростта на трансфер била драстично по слаба според вас може ли да има логика в това.Сега трябва да проверя какъв е порта дали единица или двойка щото друга причина не мога да се сетя.
Аватар
Redimido
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от Redimido »

Възможно е и това...основната разлика на портовете е в скоростта. Колко е стар тоя компютър?
Аватар
nicko67
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от nicko67 »

Нещо ми се върти че го взехме или 2003та или 2005та работил.60гб хард 512 рам 1.8гхц процесор, нещо такова беше, но докато взехме лаптопа по-миналата година работеше безотказно по предназначението си което писах по-горе.
Аватар
Redimido
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от Redimido »

Хмм...да добре ще е да провериш USB - тата. И все пак...аз не им вярвам много на тия флашки и на мобилните оператори, при доставка на интернет.
niki23
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от niki23 »

я спри и антивирусната, че може да е настроена постоянно да проверява какво се отваря и може да бави понякога и тя
Аватар
Redimido
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от Redimido »

Оооо доста е опасно да се спре антивирусната, на възрастни хора, които биха отворили всичко. Аз като знам наште с пусната антивирусна как се справят, представям си без нея.
Аватар
rap66
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от rap66 »

С каккъв Windows са компютрите.

Често предните USB-тa не работят нормално (ако ползваш тях). Ако порта е 1.0, още с пъхането на флашката ще ти каже че ще работи бавно.

т.т. Как ги инсталирате тия Windows-си за 15 мин. (пък и на стари машини). Аз само операционната система не мога да сложа за 20-30 мин, пък какво остава за драйвери, упдейти и т,н.

На възрастни хора въобще не им трябва антивирусна. Няма какво да пази, само пречи и бави. Ако вирусясат или се се скапе, формат :D
Аватар
Redimido
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от Redimido »

rap66 написа:С каккъв Windows са компютрите.

Често предните USB-тa не работят нормално (ако ползваш тях). Ако порта е 1.0, още с пъхането на флашката ще ти каже че ще работи бавно.

т.т. Как ги инсталирате тия Windows-си за 15 мин. (пък и на стари машини). Аз само операционната система не мога да сложа за 20-30 мин, пък какво остава за драйвери, упдейти и т,н.

На възрастни хора въобще не им трябва антивирусна. Няма какво да пази, само пречи и бави. Ако вирусясат или се се скапе, формат :D
Това е твое мнение...и не е общовалидно. :) В нашия случай и дума не може да става за формат. С информацията, и програмите които ползват наште. После 2 дена игра да се възстановява всичко. Но да не спамя темата...
Публикувай отговор

Обратно към “Разни”