Питане за спининг пръчка

Модератори: Павел Иванов, sestrata

svetlio80tm
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Питане за спининг пръчка

Мнение от svetlio80tm »

Останах без пръчка поради авария с предишната, и разглеждайки богатата гама от спининги в интернет ми се наби в очите това във варианта от 2, 85м:

http://www.bent-fishing.com/URBIS-VM-product-1696" onclick="window.open(this.href);return false;

Виждам, че никой не е писал по темите за нея, та питането ми е някой дали случайно не притежава такава, или да я е пробвал, и да си каже мнението. Леко ме притеснява факта, че е с 3 колена, или не би трябвало да ме притеснява толкова това? И още нещо- няма да мога да я подържа на живо, щото май само в София ги продават, във Варна ги няма доколкото знам, и евентуалната бъдеща покупка ще бъде по интернет.
Malemi
ще става разбирач
ще става разбирач

Re: Питане за спининг пръчка

Мнение от Malemi »

Такава съм нямал , но в4ера си взех една хубава , след малко ще напи6а тема да ме посъветвате
тбК
Аватар
eroucma
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от eroucma »

svetlio80tm написа: Леко ме притеснява факта, че е с 3 колена, или не би трябвало да ме притеснява толкова това? И още нещо- няма да мога да я подържа на живо, щото май само в София ги продават, във Варна ги няма доколкото знам, и евентуалната бъдеща покупка ще бъде по интернет.
По принцип най - добрите спининг пръчки са тези едноделните- демек които са една цяла бланка, всяка следваща снадка прави пръчката малко по дървена и се губи от чувствителност- затова и малко хора ползват телеспин.
Поне аз не бих заложил на пръчка която е на повече от 2 части. Ако имам възможност бих ползвал цяла обаче трябва да си купя рейс :lol:
Изображение Изображение
Първата щука и първата кака винаги се помнят, независимо колко са големи и какви зъби имат
dimi6o
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от dimi6o »

Колега,за каква риба ти трябва въдицата?
Трябва да си отговориш на няколко въпроса преди да си купиш каквато и да е спининг въдица.
Каква акция да бъде?(трябва да си знаеш добре вкуса -дали мяташ леки и тарикатски примамки или хвърляш гюлета във водата)
Каква дължина да бъде(трябва да си знаеш дали от лодка,дали от бряг,дали на река ловиш най-много)
Каква тежест да бъде(спинингът е много динамичен риболов и тежестта на въдицата е от значение,освен ако не си едър мъж)
Какъв ценови клас да бъде(трябва да си знаеш чергата,но не винаги скъпо=качествено )
П.П. Подкрепям колегата който писа ,че колкото повече снадки има спининг въдицата толкова е по дървена
Боклука кефи ли те?Щото мене НЕ.....
svetlio80tm
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от svetlio80tm »

Благодаря ви за отговорите, аз днес си реших проблема, взех си една Шимано Катана на 2, 70 м, 15- 40 акция, тъй като ще се лови предимно на морето. Админа може да трие темата.
Публикувай отговор

Обратно към “Спинингов риболов”