ЛИН-Какво е това животно и има ли почва у нас

Модератор: sapuna

Публикувай отговор
ilia0706
новобранец
новобранец
Обратна връзка:

Re: ЛИН-Какво е това животно и има ли почва у нас

Мнение от ilia0706 »

До колегата Ванадиум, привет колега, приемам мнението ти и нацина по които е написано (макар и да не го споделям напално), но най -малко ме накара да се позамисля и да седна да се обяснявам (няма да го правя).Пак сте го тарся да го хвана и сигурно да го хапна, но най-малкото мога да изцакам да хварли хайвера.Манията ми за улов на лин е удовлетворена.
Живей живота си както намериш за добре, а не както другите ти казват.

http://picbg.net/view_folder.php?f_id=5494
vanadium
научил се да хвърля
научил се да хвърля
Обратна връзка:

Мнение от vanadium »

ilia0706 написа:До колегата Ванадиум, привет колега, приемам мнението ти и нацина по които е написано (макар и да не го споделям напално), но най -малко ме накара да се позамисля и да седна да се обяснявам (няма да го правя).Пак сте го тарся да го хвана и сигурно да го хапна, но най-малкото мога да изцакам да хварли хайвера.Манията ми за улов на лин е удовлетворена.
Колега не е нужно да се обясняваш, просто зададе кофти въпрос :) Рибата не е забранена за консумация,следователно можеш да си я прибереш. Идеята на написаното от мен е да я пуснеш следващия път,но това си зависи от теб самия. Каракуди и шарани ,червеноперки и кефали, всеки е пускал,номера е да пуснеш Лина ,защото е не само много красива риба а и много рядко хващана. Ако знаеш колко колеги не са имали удоволствието да водят борба с по голям Лин може би ще се замислиш малко. Все пак ти пожелавам успех и на слука.
NurhanKemal
новобранец
новобранец

Мнение от NurhanKemal »

raste dosta bavno dostıga kılogram edvam 14-15 godısna vızrast savetvam na vsekı koyto ıma sansa da lovı takav krasaves da mu darı jıvota

----------------
Няма да трия мнението ,защото има истини в него!
Предупреждавам обаче - следващо ,написано не на кирилица заминава директно в коша!
sapuna
Pavkata_svt
новобранец
новобранец

Мнение от Pavkata_svt »

Първият ми коментар във форума ще е за лина.Намерил съм си място където хващам по 1-2 лина с дължина 20-25 см.При това абсолютно случайно,не целенасочено.Снощи хванах поредния.Пускам почти винаги всичката риба която хващам,защото не виждам смисъл да занеса и изям в къщи 5 риби.Така ги разбирам нещата за себеси.Но линовете ги пускам всичките още като ги извадя от водата.
Хубава и сила риба доставя удоволствие от улова.
Искам да кажа и че съм пишман рибар.Спомням си детските години и се доучавам от тук/за което благодаря на всички/ и едни предавания по телевизията/да не правя реклама/.
Като послепис ще напиша че на всеки излет занасям в къщи по един 50 литров пластмасов чувал,но не с риба,а с боклуци,и то не само моите,които са една кутия от червеи и една кутия цигари.
Не знам каква е тази любов да ловиш риба сред боклуци и после да ги оставиш на брега.Някои рибари даже срамувайки се явно от себе си ги крият в храстите.
Айде със здраве.
Аватар
tench198525
новобранец
новобранец

Мнение от tench198525 »

Колеги аз също съм на мнение,че лина трябва да се пуска.Толкова красива и трудна риба не съм виждал.Вярно е,че расте много бавно и е на изчезване.Какво ще се наядете от 20тина см. линче???А пък като излезе по-голям само се замислете че тази риба е оцеляла 10-15 години някъде в тревите.Не ви ли става приятно да и подарите живот?После ще пускаме теми-"няма лин,не кълве лин и т.н."Еми НЕМА да има докато сме такива простаци.
zozo
новобранец
новобранец

Мнение от zozo »

ilia0706 написа:До колегата Ванадиум, привет колега, приемам мнението ти и нацина по които е написано (макар и да не го споделям напално), но най -малко ме накара да се позамисля и да седна да се обяснявам (няма да го правя).Пак сте го тарся да го хвана и сигурно да го хапна, но най-малкото мога да изцакам да хварли хайвера.Манията ми за улов на лин е удовлетворена.
Абе, ти си некво страсно мекере...! Явно както и да ти го обяснят хората, нама да го "разбесес" а? ..... What ever the fuck ever...!
КОЛЕГИ, МОЛЯ ВИ СЪБИРАЙТЕ ВСИЧКИ ОПАКОВКИ, ПЛИКЧЕТА И ВСЯКАКВИ БОКЛУЦИ СЛЕД РИБОЛОВА СИ!!! НЕКА НЕ СИ КЕНДЗАМЕ ТАМ КЪДЕТО ПОСЛЕ ИСКАМЕ ДА ИЗКАРАМЕ ДОБРЕ!!!
ilia0706
новобранец
новобранец
Обратна връзка:

Мнение от ilia0706 »

Зозо, а по полека да не се сецнес и не знам няма ли модератори. Това което сам писал тук кадето ловя е савсем легално и в рамките на закона. За правописа-който може нека опита на френска клавиатура да писе на фонетик (просто не откривам някои букви изреждайки всицки клависи).

А за лина - найстина е много трудна риба.Ловя на езеро което е резерват и е разресен риболова на по малко от 10% от водоема, от които над 50-60% са покрити с растителност (водни лилии).при целенасоцен риболов за лин капото е редовно.От над 10 риболова имам един 700гр., а няколко поредни риболова тарсейки го попадах на много диви каракуди от 1,5 -2 кг. много трудни за вадене - от 10 калванета - 6 касания и 3- 4 извадени през листата на лилиите с линия 0,18, 0,20, 0,25 и накрая плетено 0,18.Миналата седмица една вецер ги гледах как си плуват на 0,5 -1м. от брега из лилиите - две вецери захранвах свободно от растителност петно на 3 м. от патя им - на третия ден сутринта от 5,30 с големи надежди едно голямо капо до обяда.Опитвал сам да изцистя петно - не става, няма никой след това поне една седмица.Та до тази година не бях ловил целенасоцено лин и извода ми е за много трудна риба.Няма сравнение с платиките които лових петак вецер от 18 до 22 - над 12 кг. от които 4-5 по 1кг, две над 1,5 кг и доста по дребни до 500гр., дори с големите и диви каракуди - на тях трябва да ги знаес каде са и с добро захранване да ги саберес и ако си захранил две петна които да редувас - става много добар риболов.За това -респект от мен на лина, но не изпадайте в крайности - това це сте вземес някой пат един лин, няма да ги сварси, не са толкова лесни за ловене.

Извинявам се пак за правописа, но с тази клавиатура толкова мога.

Поздрави, наслука и приятни моменти край водата и вав форума.
Живей живота си както намериш за добре, а не както другите ти казват.

http://picbg.net/view_folder.php?f_id=5494
vanadium
научил се да хвърля
научил се да хвърля
Обратна връзка:

Мнение от vanadium »

Колега,казах ти че зададе кофти въпрос !!!
Един Лин не е кой знае какъв проблем,въпроса ти беше слабо казано не на място. За това е такава и реакцията на колегите.
На язовир Лобош става истинска касапница на Линове,за мое съжаление :( Взимат се всякакви размери и всичко дето се хване , а той кълве завалията. По коментари от други форуми и теми и това дето съм видял лично са заминали вече повече от 1000 броя всякакви размери . Тъжно е да гледам и чета такива хвалби,да ги гледам как ги тъпчат в торбите и кофите. На откриването на един колега му предложих сделка да пусне двата лина дето бе хванал в замяна на около 5-7 кг каракуда и червеноперка дето бях хванал ,а отговора беше : "ти луд ли си тези линове са толкова сладки че и за шарани не ги заменям."
Направо ми идваше да му срежа живарника , какво да се прави месарщината и неразбирането водят до безобразия за съжаление.
Аватар
С.Върбанов
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от С.Върбанов »

За жалост неграмотните и гладните са повече и надделяват.......
Горчивината от лошото качество остава дълго след , като е преминало краткото удоволствие от ниската цена!

https://www.facebook.com/groups/227639040739150/" onclick="window.open(this.href);return false;
kevlar
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от kevlar »

наѝ големия лин които съм хващал е 1.5кг но колегата хвана 2.5 и после 2.2кг
щом усети по тънката вода,буквално забива главата си към дъното
борбена риба
''Времето е в нас и ние сме във времето,то нас обръща и ние него обръщаме'' - Васил Левски
Аватар
dobromir_bo
новобранец
новобранец

Мнение от dobromir_bo »

На каква възраст ЛИНА достига полова зрялост ?
BiG-Yav
новобранец
новобранец

Мнение от BiG-Yav »

Здравеите колеги! след доста дълга пауза поднових отново рибарлъка!
Та аз съм като цяло дунавско чедо стана ми интересно именно за този вид риба
Хващал съм Лин на дунава! или по точно когато водата се покачи достатачно самата река има система от ями изкуствено направени те се пълнят и след спада на нивото на водата те остават излорани .... с дълбочина около 1,5 до 2м доста трофеини екземляри ходят именно там да си хвърлят хаивера! някои успяват да се върнат други не! след това вместо да ходим на самата река взимаме 2-3 телескопа и ходим на ямите предимно за щука сом и шаран! Лин съм хващал именно там около 500гр седях чудех се що за рибе е пък това.... думите на баща ми бяха тези риби са редки точно толкова колкото е и чигата по дунава ... така че я пусни на момента ... и ако хващаш такива ги пускаи! Много са вкусни но не си заслужава!хващал съм и други след това ... пусках ги ! направи ми впечатление колко са лигави :))) това са спомени от преди 15 години ... сега живея в Гърция ... (тук кажи речи сладководната риба не я тачат ) язовирите им са почти девствени и кефа е голям!
Аватар
super_snake
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от super_snake »

Здравейте колеги , от доста време се каня да пусна линове в едно гиолче , което е в двора ми .Знам , че тази риба е много рядка и се среща на мн. малко места и ще съм благодарен ако някой сподели къде мога да хвана лин.От Сандански съм и по удобно ми е да отида в Гърция.Целта ми е да хвана 10-15 бройки и да ги пусна за да се развъдят.Също така , ако някой продава може да ми пише на лично :)
Всеки ден без риболов , е като ден в пустинята без капка вода !!!
Димитър Чаушев
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Димитър Чаушев »

На Логодаж има със сигурност , само трябва да измислиш как да ги пренесеш !
Аватар
super_snake
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от super_snake »

Всичко съм измислил и подготвил , остава само да намеря къде има и да хвана разбира се :)
Всеки ден без риболов , е като ден в пустинята без капка вода !!!
Публикувай отговор

Обратно към “Риболов на мирни риби”