Слузесто откриване и игра на криеница

Модератори: bobopeli, sapuna

Аватар
Д.Граховски
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Слузесто откриване и игра на криеница

Мнение от Д.Граховски »

Здрасвуйте другари,другарки,друзя,мераклии и други такива видни личности.Открихме и ние,но за ваше,а и мое огромно съжаление снимков материал....нъцки,неееемаааа.

Все пак беше вълнуващо ама завърши с нерви,закани и за малко и пеня от устата кат на побеснел санбернар от роман на Стивън Кинг :lol: .

От големия град за малкото село с калните блата тръгнахме към 14:00 след като чаках един колега час и половина на паркинга на Фантастико в Дървеница.Почнах да се изнервям,та по едно време за малко да мине в дълбока депресия ама 14:05 таксито му беше пред магазина и товарехме багажа,докато жена му се втурна към магазина та да допълни и последното останало свободно ъгълче в малката ми количка.Почакахме я и нея,така доста време,та чак капачките на колената ми почнаха да треперят от нерви.По едно време я гледам хоооооооооооди спокойно и ич зор си не дава,викам си:днеска някой ще го отнесе.Ама не.
От Фантастикото с мръсна газ на магистралата и в Дупница и моя багаж да натовариме.Бързо нафиргах въдиците и Дим да ни няма,та да не ни вземат местото.Да ама забравихме бирата,ЯЗЪК,и са що че пиеме у водата плуват жаби,не става.Айде до магазинчето,накупувахме биричка и след още четирисетина минути вече точно в 16:30 на гьола на мойто си местенце.Вкам че падне риболов и по едно време нещо от отсрещния бряг:
-Ууууууууууууууууууууу,ааааааааааааа,еееееееееееееее,фиииииииууууууууу

Викам си"БРЕ,КАКВО Е ТВА ЖИВОТНО БЕ,ОТ ДЕТЕ СЪМ ТУКА ТАКОВ ВОЙ НЕ СЪМ ЧУВАЛ"
утихна.След малко пак ама едно такова зверско,чак костите да ти избегат АААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯ

Поглеждам,а там пет-шест селски орела гълтат ракиджоса и кат зверове от времето на Лили Иванова бълват некви техни си звуци.Викам Ай нема да ги тепам може да са у разможителен период.

Звуците продължиха до към 11 вечерта и после,доволно почерпени с любовен 50-60 градусов елексир,заспаха.А ние почнахме да подготвяме линска почва,жито,хляб,бял,царевица в промишлени количества.

Стана късничко и аз доволно почерпен завъртях гръб на огъня и се потопих в сладки сънища за гоуеми риби.

На другия ден Жорката и Вальо дойдоха да помятат на спининг и аз тъкмо си вадех директния от средата на гьола :lol: :lol: :lol: :lol: ,когато на Жоро нещо му гътна попера,кат мечка боровинка.Брех що е тва чудо бе питам се и се чешам по главата,а и на едно друго място ама нема са да ви казвам къде.След малко шляпане из гьола на новите ми Рапалки,се появи нещо каде ми мязаше на анаконда,а оно па било сом.Поразходи се чичо сомчо и се прибра.Жоро помета още малко ама нещо не им аресаха,ония разгонените дека викаха и си тръгнаха.Па после разбраме че единио вечерта така прекалил с на дедо му домашарката,че докато си спали другарите му он ги боядисвал с една специална боя,плод на микса от салата,кюфтета,пържоли,малко леб и яка ракия :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: .

Ние зависнахме да чакаме линовете и резултата не закъсня,по едно време кат ги зачешахме на серии по 2 по 3 ,па из между них и по некоя яка каракуда и куп жълтопери костури :D :D :D .Към обед и Стефчо дойде та пообиколихме уж да пометаме на спининг ама то па такава навалица,нема къде да пръдне спокойно човек,камо ли да фирлиш блесна.Видехме и Струма и се върнахме.

След като си тръгна Стефчо по служебни въпроси реших да поогледам багажа,дали не липсва нещо.И а изненада,докато колегата си ловял лин,някой ми свил пръчката и мултито,побеснех.Толко побеснех че чак глава ме заболя и легнах да спя,акто за възглавница си сложих кутията с примамките и си гушнах спининга да не ми изчезне.
Събудих се с нови сили и нови псувни,отправени към различни роднини на крадеца,ама какво да правя,ще го преживея.Звънна ми още един съфорумник Калин,та и той дойде да чешаме линовете.Бехме набрали преднина пред него та требеше да навакса.Ама гладен стои ли се.Викам айде да намериме дърва та да пекнеме пръжолки.Почнах да се навирам из едни расталаци и ...Опаааа некой ми хвърлил там откраднатата пръчка,та после да си я вземе,щото може да изяде големия ако го мерне некой.Кеф,кеф,кеф та чак още повече сила ми дойде и едно дъво,старичко такова,целото го смъкнах и айде за подпалки.Апнааааме пинааааме и айде линовете.Понапълнихме живарниците и по едно време,брех от къде дойде тоя дъжд,чак ни изненада.Като се изсипа,едва смогнахме да изпечеме последното месе за вечеря и после още малко пошляпахме,няколко стрнни късания и пак дъжд и така до 1 часа и ми писна та се опнах на предната седалка.

Към 5:30 се будя,а навънка старшо,братлета,дъжд да си такова таковата.Пак заспах и към 6:30-7 вече беше спрял.Директно се изстрелях при лиснкия гьол,а колегите забили вече по някоя бройка,та требеше да наваксвам.Ама нема ядове,аз от предишния ден още си държех преднина та зор не си давах и турих на рамо спининга,като преди това прибрах другите въдици и айде да шляпам на блеснични.Вървим си и си викам,еййй въдичката си намерих,линчета си хванах като приключиме и снимки ше им направя па и един два ще си взема да хапна,а другите в другия гьол зад нас,дето лина е рядкост.Повъртех,повъртех,хванах едно щуче,колкото на котка пишка или както повечето индивиди,ловящи там се изразяват-"Ноооооо е Голеемаааааа!!!",пуснах я да тъси баба си и обратно да прибираме такъмите.Повисехме още десетина цигари и три бири време,и си заприбирахме катуна.Повдигнах живарника-около 25-30 лина и 3-4 йедри каракуде шаваха вътре,викам леле майко такова откриване не съм имал.
Почнахме първо от въдиците и одеяла,столове и т.н. като оставихме живарника последен да не умре някой зелен красавец,та после да ги пуснеме по живо по здраво,а живарника на 50-60 метра от колата у едни храсти абе насело на акива места им викат"На майка си в п****та".По едно време,вече към края отивам да взема и живарника,та да пуснеме рибоците и да се поизцеди па и да ги наснимам.Викам са като ни видят тука съседите,косите им че щтръкнат,кат на тийнейджър патката.Отивам поглеждам у храстите или "на майка си в п***ата",както ви харесва и останах потресен:

"АЙДУКО" втори дубъл.Е те тогава кат се разпсувах,сигурен съм че и майка му го е усетила да и влиза телепатично.Докато ние си събирахме багажа някой изпечен крадец нио е свил живарника,побеснях,не за живарника,а за линовете.Потърсихме пак из храстите,като се надявахме пак да е направил същата грешка,ама НЕ.Тоя път си беше тръгнал с улова.Отщя ми се да правя и снимки и всичко.Та за това моята тема е без снимков материал,драги съфорумници.

Успокоява ме това,че живарник е ъпгрейдван лично от мен и ще си го позная веднага щом го видя.И като го видя,човечето дето го е взело си няма и най-бегла представа какво ще му се случи.Първо ще му тегля един здрав селски Кьотек,после ще го вържа и айде на Пънча в баните да му се радват педеругите.Та тогава вече всеки път като посегне към нещо чуждо ще го заболява трътката.

Айде лека ви от мен че се опих от мъка.
Tell people there’s an invisible man in the sky who
created the universe, and the vast majority believe you.
Tell them the paint is wet, and they have to touch it to be sure.

Изображение

[url]http://maximo.bg/url]
Аватар
Вуйчо-Ваньо
сериозен играч
сериозен играч

Re: Слузесто откриване и игра на криеница

Мнение от Вуйчо-Ваньо »

Нямам думи!!!!!
Чудесен разказ! :smt038 :smt038 :smt038
Изображение
Изображение
Аватар
naskobo
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от naskobo »

Мите, браво-за пръв път чета с интерес неилюстрирана тема :!:
Иначе, мат'ряла е оскотял окончателно, затова и избягвам да откривам.Участвам в следващата експедиция :idea:
Нещата трябва да са възможно най-прости, но не и повече от това! - А. Айнщайн
Аватар
batceco
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от batceco »

Евала колега - майстор си на разказа - изкефи ме :supz: . На този който краде рибарски такъми да знаеш, че ще му изсъхнат ташаците в най-скоро време :x
Аватар
kocitoto
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от kocitoto »

Браво за преарването, колега!
Искрено ти съчувствам за такъмчето и рибката, която не си успял да рилийзнеш.

п.п. Тоя - попиващия, заслужава да го скопиш жив...
Ловят си двама риба. Единият разправя: -Знаеш ли какво сънувах...Седя си на брега с Анджелина Джоли, а наоколо никой! -И? -И хващам един 5 килограмов шаран....-А тя? -А на нея не й кълвеше, копеле!
Аватар
guspata
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от guspata »

Какви са тия крадци по вашия край то там човек неможе да се отпусне за секунда
Иначе имаше дар слово :)
Аватар
bambo80
новобранец
новобранец

Мнение от bambo80 »

Бате ако го докопаш счупи му и двете ръце и го сложи да гледа как ти си мяткаш въдицата. :axe: :axe:
baikras111
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от baikras111 »

Страхотен разказ :D
Много айдуци има мамаим мръсна :oops: :oops: :oops:
Май бой и ебан само,вече не стигат трябва и ...
Аватар
Д.Граховски
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Д.Граховски »

... Един камък на шията и у софииското море.И след хиляда години археолозите ще викат това е било общ гроб на рибари наказвани ритуално за кражба и бракониерство :D

Изображение

Аватар
Redimido
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от Redimido »

A с мултито какво стана? Намери ли се?
Аватар
koda33
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от koda33 »

Да , коварната щука ми изяде попера , ама обещавам ше и го върна.Митак, нема да се косиш че го гепиш айдуко , важното е че си намерил гегата с мултито)))
Георги Стефанов
спининг клуб "Стари Видри"
"Джуджетата тичаха и се смееха, защото тревата ги гъделичкаше по ташаците"
Аватар
Д.Граховски
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Д.Граховски »

Redimido написа:A с мултито какво стана? Намери ли се?
То беше на пръта.И най-интересното беше,че бяха две пръчки една до друга,ама гепиха по-хубавата.Ама я намерих де :)

Изображение

Аватар
Redimido
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от Redimido »

Д.Граховски написа:
Redimido написа:A с мултито какво стана? Намери ли се?
То беше на пръта.И най-интересното беше,че бяха две пръчки една до друга,ама гепиха по-хубавата.Ама я намерих де :)
Голям късмет...ама апашки район си е явно! :)
Аватар
hristo2201
новобранец
новобранец

Мнение от hristo2201 »

Колега, всички сме рибари, но малцина притежават дар слово като твоето :)
Развесели ме с този трагикомичен разказ :) Напомни ми за патиланско царство само, че в по хард вариант :) Дано си намериш живарника!
Рибо-love!
Нито е рак, нито риба, но кълве - що е то?
Отг. охлюв :D
Изображение
Аватар
pano64
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от pano64 »

До там ли я докарахме да си крадем рибата. :partyman:
Изображение
Публикувай отговор

Обратно към “Моят риболовен излет”