Риболова около Русе

Този подфорум е създаден с цел да научаваме всичко за дадени водоеми, както каква риба има, така също и удобни места за риболов.

Модератор: sapuna

Публикувай отговор
Аватар
SBANKOV
ще става разбирач
ще става разбирач

Re: Риболова около Русе

Мнение от SBANKOV »

kutinchev написа:Много як цвят е Лома. :D
Аз днеска бях между Бръшлян и ********* незнам кое е другото село. По една дига с камъни до някакви "тръби". Беше пълна манифестация, колегите залостили местата още от вчера. Луд късмет и видяхме една пролука. Брега е каменен и дълбок.
1 сомче около 2кг извадих, и 1 изтървах. На колегата му скъса повода и после извади една вретенарка. Всичко на грозд торен. Държахме и за шаран и на рибка (попче,таранка), но без успех. На фидера само попчета.
Извади се един шаран 5,5кг. от едни колеги до нас. Това е от мен.
Бабово, Ряхово?
Да не сте били на буните на Ряхово? там достъпа разрешен ли е? Бях разбрал че са оградени не може да се стигне до брега.
Имаше една буна, -3та ли беше, 6-та ли, където имаше една паднала огромна върба, страхотно място за риболов, ех спомени.
Сега малко инфо от Антимово големия язовир. Група аверчета бяха застанали от към гората още в четвъртак и яко хранене и купон. Разбрах че са извадили две бели риби едната малка която си плува обратно и една около 2кг. доста костур и около 7-8 кг. таранка на фидер. Имало е зверски удар на царевица, но аванса е бил затегнат и резултата е ясен.
На плувка с 6 м. директни са извадили доста дребосък. В събота вечерта са решили че е крайно време да си ходят понеже вече дъжда не е се търпял.
Казаха че има доста водорасли във водата.
Детето в мен продълажва да си играе с кибрит, но – странно – вече иска и пура, и Chivas...
Аватар
kutinchev
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от kutinchev »

Между Бръшлян и Бабово бяхме. Чак не ми се вярва, че само 3-мата дето писахме сме открили. Инфото е полезно за всички, капо или не, споделяйте колеги.
kasabinho
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от kasabinho »

Аз открих през нощта в района на града, но доста зле някой и друг морунаж и платичка. Иначе докато пристигна моите авери малоумници оттървали един сом. Докарали го до брега и понеже не знаят как се кепчосва риба, не успели да вкарат сома в манчока. Според тях бил твърде голям и нямало начин да се събере в кепа и накрая той се откачил.
Изображение
Ca4KO
новобранец
новобранец

Мнение от Ca4KO »

Здравейте, с колега открихме край Мартен на поляната. Стана добър риболов, излизаше само на фидер. Изкарахме някоя друга добра платика около килограма, някоя друга таранка, морунажи и мноого попчета. Снимки няма. Като цяло около 6,5кг.
Аватар
dan10
фен клуб-скобар

Мнение от dan10 »

Колеги, споделяйте как сте открили.... Съмнява ме само 4-5 човека да са открили .. Очертава ми се ходене тези дни споделете как е ... Благодаря ! :) :drinkers:
^6tukar4eto^
новобранец
новобранец

Мнение от ^6tukar4eto^ »

Здравейте колеги.....аз открих в региона на Тутракан(кладенците).Резултата трима души всякаква стръв(попови прасета,червеи,качамак,царевица,рибки,дроб)нямахме удар,това не само при нас всичките колеги около нас,а те бяха доста никои нищо с изключение на един който хвана един шаран 4+ на сладка царевица.Днес обаче ме върза късмета с едно соме 2,800 на кльонк.Снимки на разбойника нямам защото ми падна батерията на тела в последния момент.Това е от мен наслука на всички.
Ivak
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от Ivak »

Някой за Янтра около Долна Студена и Ценово информация?

От тези дъждове да не е боза?
Аватар
nikolaiiliew
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от nikolaiiliew »

В събота Янтра не беше боза! Лових на плувка до папурите....разултата 10 килограма таранка :wink: Търсих я и по-навътре, ама нъцки.... :roll:
Късаш, вържеш и продължаваш. Упоритост и търпение му е майката!
kasabinho
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от kasabinho »

Ivak написа:Някой за Янтра около Долна Студена и Ценово информация?

От тези дъждове да не е боза?
В района на Бяла - нивото се покачи неделя и риболова замря.
Изображение
bat_deso
новобранец
новобранец

Мнение от bat_deso »

ra4ko_ruse написа:Здравейте.Искам да попитам дали са отворили рибарника в Писанец и също така дали работи язовира в Кара Върбовка? Благодаря предварително.

Колега за Писанец не знам, но Каран Върбовка работи. Условията са 5лв. за една въдица и всяка следваща по 3лв. Таранка има бол ама повечето дребна. Пазача каза, че има и шаран, амур и толостолоб. Аз шаран и амур не видях ама толостолоб със сигурност има понеже плуваше по повърхността на язовира и се виждаше. Инъче таранката е фрий а другите видове се плащат като на всякъде.
Аватар
kutinchev
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от kutinchev »

За Каран Върбовка има много писано като инфо, стига да не те мързи да кликаш малко по-назад в страниците от темата. Шаран и амур има, потвърждавам го. Лично аз миналата година извадих едно бебе сомче около 100гр. на плувка.
atom
новобранец
новобранец

Мнение от atom »

Как е с комарите по дунава - Сандрово, Ряхово
Аватар
djokoriboloveca
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от djokoriboloveca »

Как да е ,хапят.Три четири вдигат ризата и другите хапят,после се сменят.Това е в кръга на шегата.Комари много трябва качествен репеленд.За пръскане да не говорим,те в Русе и околностите не пръскаха,да не говорим на други места.
За всеки отделен ден за риболов,Господ дава два..
Аватар
raev
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко
Обратна връзка:

Мнение от raev »

Открихме на хижа Приста с фидерите, много попчета, дунавска разна и 3 хубави скобара. Приключихме към 14.00ч. с около 3кг и наблегнахме на вратле и ребра ;)
Вчера срещу Рубишип отново с фидерите към 1,5кг за няколко часа.

п.п.
На хижа Приста комарите бяха изключително любезни.......за цял ден не повече от 20 ухапвания !
На лов с куче, на риболов с кучка........ 0.50то му е майката
Аватар
nikolaiiliew
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от nikolaiiliew »

djokoriboloveca написа:....,те в Русе и околностите не пръскаха,да не говорим на други места.
:shock: Явно си пропуснал! В Русе си пръскаха! :wink:
Късаш, вържеш и продължаваш. Упоритост и търпение му е майката!
Публикувай отговор

Обратно към “Водоеми и реки”