Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Водоеми и реки
naRiba.com

Форум

Инфо за р. Струма!
Модератор: sapuna
- Д.Граховски
- кандидат преподавател
Re: Инфо за р. Струма!
prodigy666 написа:и аз минах от моста до края на горния вир под местото дето копаят агромах и видях само 3-4 риби от 50 човека минимум ....dandi1383 написа:Къде беше тая сеч? Събота цял ден бях на Бело поле под моста и беше пълна скръб. излязоха 6 мрени и едно скобарче. Минах покрай доста колеги и всички се оплакваха че няма нищо.metoo написа:В събота и неделя беше сеч на бело поле, за двата дена около 5 6кг черна мряна и по някой клен.С една дума перфектно откриване.
някои бил ли е по монца ? вчера монах и видях 2ма колеги срещу сервиза ... реката ми изглежда доста голяма там
Па вие направо на багера у кофата фърлете.При нас за кочеринските гьолове хората си ловеха доволно мряна.
Tell people there’s an invisible man in the sky who
created the universe, and the vast majority believe you.
Tell them the paint is wet, and they have to touch it to be sure.

[url]http://maximo.bg/url]
created the universe, and the vast majority believe you.
Tell them the paint is wet, and they have to touch it to be sure.

[url]http://maximo.bg/url]
Колега на кое точно казваш "возене"? С плувка ли е? Съчма ли е? Би ли обяснил. Благодаря предварително.metoo написа:Еми всичките риби бяха на возене хванати, стръв мамарец,и бял. Това е истината.
-
- разбира нещата
Използва се въдица от 5м до грубо казано 8м без водачи, на влакното се връзва конеца за да може да се види къде е после две три сачми зависимост от течението и кука.
- калин кацаров
- сериозен играч
metoo написа:Използва се въдица от 5м до грубо казано 8м без водачи, на влакното се връзва конеца за да може да се види къде е после две три сачми зависимост от течението и кука.
Аз рядко ловя по този начин,но използвам иначе болонезата за този метод.Така се лови основно мряна и то по най-плитките бързеи, ако търся и скобар и морунаж ловя на плувка и то на троха.
Изводите ми за откриването са: рибата иска стръвта да се влачи много бавно по дъното и яко задържане ако се лови на плувка, на фидер или другите разновидности на тежко дават по-добър резултат сега. Истина е че рибата е много мудна, за първи път на откриването ми се случва това, други години дори при мътна и много пълноводна река мрената макар и дребна кълвеше като побесняла.
-
- разбира нещата
Не знам за мене беше перфектно откриване.
- Батко Емо
- разбира нещата
Епа се така
Майсторе по ползен ще си ако си снимал реката 

-
- вече хвърля и на тежко
аз пък в неделя го ударих повече на разходка,намерил съм си уникални места от баражите та до към Моннца
инак от към рибета ,дребни мренки и морунажчета и два скобара киларки!
,въобще не очаквах да папкат от сега,някой обяснение

инак от към рибета ,дребни мренки и морунажчета и два скобара киларки!

Старите
рибари никога не умират.. те просто така... си миришат.
рибари никога не умират.. те просто така... си миришат.
- калин кацаров
- сериозен играч
humfy написа:аз пък в неделя го ударих повече на разходка,намерил съм си уникални места от баражите та до към Моннца![]()
инак от към рибета ,дребни мренки и морунажчета и два скобара киларки!![]()
![]()
напипаш ли ги, папкат здраво

Уважаеми колега, никак не е коректно да подвеждаш многобройните риболовци, които търсят достоверна информация за река Струма, за да упражнят любимото си хоби. Вземи малко да намалиш килограмите уловена черна мряна, защото за повечето съфорумци Бело поле е 100 километрова дестинация. Лично аз за първи път посетих въпросния вир вчера, т. е. неделя 02.06.2013 г. от 06.00 до 19.00 часа. За моя най-голяма изненада на този огромен вир общият брой на риболовците не надхвърляше 10-15 човека през целия ден. Не знам на кое място точно си уловил въпросните килограми черна мряна, защото аз си направих труда няколко пъти да обходя вира от моста до горния му край, както от страната на влаковата линия, така и от страната на градините. Това, което правеше най-силно впечатление беше бързото разочарование, което обземаше малкия брой риболовци и текучеството на хора, които пристигаха от други места на реката. Дългият престой на реката ми даде възможност да разговарям с доста от риболовците, но никой от тях не се похвали с такъв улов на мряна.metoo написа:В събота и неделя беше сеч на бело поле, за двата дена около 5 6кг черна мряна и по някой клен.С една дума перфектно откриване.
Накрая ще ви споделя моите впечатления с презумцията да ви бъдат от полза.
Цветът на реката беше бледо зелен и водата почти бистра. Относно нивото на реката не мога да дам точна информация, но по мнението на други запознати риболовци е високо.
Водата беше доста студена за началото на м. юни, а уловените риби с много ниска телесна температура. През целия ден вирът упорито демонстрираше отсъствие на едри риби.
Моето оборудване се състоеше от един фидер и две болонези от 5 и 6 м.
Най-горната част на вира, както и изтичалото в най-долната част, точно преди моста имат силно течение и единственият шанс да се риболовства на леко, налага употребата на 4-5 гр. плувки тип буре. В средата на белополския вир течението е доста по-слабо и спокойно може да се задържа линията и с по-леки плувки. Основното течение на реката е от страната на градините, където дълбочината на повечето места за риболов надхвърля 2.5 м.
Захранката, която използвах се състоеше от един пакет Mondial F 5 кг., Heavy special на Van de Ende 1 кг., 200 гр. изпънат червей, 300 гр. жив за прашката, известно количество трохи и глина от близката градина. За стръв използвах бял червей, шарен, босненска троха и тесто.
Уловът ми за целия риболовен ден се състоеше от две мерни мрени, едно кефалче от 300 гр. и тридесетина маломерни рибки между 8-10 см., като болшинството от тях бяха дребни кленчета, по-малко мренчета и няколко уклейчета. Всички те разбира се бяха върнати обратно. Друго, което правеше впечатление е, че рибата изобщо не реагираше на захранката /моята беше доста хранителна/, както и на стрелбата с бял червей.
Наличието на толкова дребна риба идва да покаже, че трофейните екземпляри се подвизават някъде другаде.
-
- фен клуб-скобар
Дали папкат ми 2011 на откриването на Бобошево с един пич хванахме над 30 броя и нямаше под половинка- иначе оня метод дето си говорят по горе ние кюстендилци му викаме лагание но вместо конец аз си намотвах фолио от цигари на влакното и маркирах дълбочина-убивах ги мрените на зеленки и мамарци бях още ученик и ги перех с петица гол пе ве це тежък като кол за доматиhumfy написа:аз пък в неделя го ударих повече на разходка,намерил съм си уникални места от баражите та до към Моннца![]()
инак от към рибета ,дребни мренки и морунажчета и два скобара киларки!![]()
![]()

Монтанеца и Вальо Колев -НАЙ ГОЛЕМИТЕ!!!!!
Личен лекар на скобарите
Личен лекар на скобарите

- FlyFishing
- вече хвърля и на тежко
Тука по Благоевградска Бистрица САМО така се лови (возене).Вчера ги лових на въпросната река ама само 30 мренки от Американските до Моста на влюбените (само дребни мренки).Искам сега и на Струма да пробвам така на возене ама нека падне малко водата.
Уважаеми колега, никак не е коректно да подвеждаш многобройните риболовци, които търсят достоверна информация за река Струма, за да упражнят любимото си хоби. Вземи малко да намалиш килограмите уловена черна мряна, защото за повечето съфорумци Бело поле е 100 километрова дестинация. Лично аз за първи път посетих въпросния вир вчера, т. е. неделя 02.06.2013 г. от 06.00 до 19.00 часа. За моя най-голяма изненада на този огромен вир общият брой на риболовците не надхвърляше 10-15 човека през целия ден. Не знам на кое място точно си уловил въпросните килограми черна мряна, защото аз си направих труда няколко пъти да обходя вира от моста до горния му край, както от страната на влаковата линия, така и от страната на градините. Това, което правеше най-силно впечатление беше бързото разочарование, което обземаше малкия брой риболовци и текучеството на хора, които пристигаха от други места на реката. Дългият престой на реката ми даде възможност да разговарям с доста от риболовците, но никой от тях не се похвали с такъв улов на мряна.Veleka написа:metoo написа:В събота и неделя беше сеч на бело поле, за двата дена около 5 6кг черна мряна и по някой клен.С една дума перфектно откриване.
Накрая ще ви споделя моите впечатления с презумцията да ви бъдат от полза.
Цветът на реката беше бледо зелен и водата почти бистра. Относно нивото на реката не мога да дам точна информация, но по мнението на други запознати риболовци е високо.
Водата беше доста студена за началото на м. юни, а уловените риби с много ниска телесна температура. През целия ден вирът упорито демонстрираше отсъствие на едри риби.
Моето оборудване се състоеше от един фидер и две болонези от 5 и 6 м.
Най-горната част на вира, както и изтичалото в най-долната част, точно преди моста имат силно течение и единственият шанс да се риболовства на леко, налага употребата на 4-5 гр. плувки тип буре. В средата на белополския вир течението е доста по-слабо и спокойно може да се задържа линията и с по-леки плувки. Основното течение на реката е от страната на градините, където дълбочината на повечето места за риболов надхвърля 2.5 м.
Захранката, която използвах се състоеше от един пакет Mondial F 5 кг., Heavy special на Van de Ende 1 кг., 200 гр. изпънат червей, 300 гр. жив за прашката, известно количество трохи и глина от близката градина. За стръв използвах бял червей, шарен, босненска троха и тесто.
Уловът ми за целия риболовен ден се състоеше от две мерни мрени, едно кефалче от 300 гр. и тридесетина маломерни рибки между 8-10 см., като болшинството от тях бяха дребни кленчета, по-малко мренчета и няколко уклейчета. Всички те разбира се бяха върнати обратно. Друго, което правеше впечатление е, че рибата изобщо не реагираше на захранката /моята беше доста хранителна/, както и на стрелбата с бял червей.
Наличието на толкова дребна риба идва да покаже, че трофейните екземпляри се подвизават някъде другаде.[/quote]
Колега,там са си килниците просто не искаха да ядат.От време на време се обръщаше по някой кат делфин само малко гърба му се види,аз видях няколко като единя отиваше към 2-те кила.Не шляпаха шумно но са там.А реката беше сълза ,а не зеленикава по тая причина лових на 0.10 повод и 16-ка кука,но това не ми помогна особено.В събота са демонстрилали присъствие,но успехите на колегите също слаби.
Дали папкат ми 2011 на откриването на Бобошево с един пич хванахме над 30 броя и нямаше под половинка- иначе оня метод дето си говорят по горе ние кюстендилци му викаме лагание но вместо конец аз си намотвах фолио от цигари на влакното и маркирах дълбочина-убивах ги мрените на зеленки и мамарци бях още ученик и ги перех с петица гол пе ве це тежък като кол за домати
)))) и после вече взех диплома при негова милост Скобата и от тогава та до сега той ми е любим:)))))[/quote]
Нея година на Бело поле от откриването та цело лето докато не ни разбраха местните лупахме скобари между кило и кило и половина, чат пат по некой 1.8, 1.9кг.Като се сета и настръхвам.После стана 100 души един върху друг,рибите се поизловиха останха дребни до половинка и сменихме дестинацията.

Нея година на Бело поле от откриването та цело лето докато не ни разбраха местните лупахме скобари между кило и кило и половина, чат пат по некой 1.8, 1.9кг.Като се сета и настръхвам.После стана 100 души един върху друг,рибите се поизловиха останха дребни до половинка и сменихме дестинацията.
- prodigy666
- разбира нещата
Дали папкат ми 2011 на откриването на Бобошево с един пич хванахме над 30 броя и нямаше под половинка- иначе оня метод дето си говорят по горе ние кюстендилци му викаме лагание но вместо конец аз си намотвах фолио от цигари на влакното и маркирах дълбочина-убивах ги мрените на зеленки и мамарци бях още ученик и ги перех с петица гол пе ве це тежък като кол за домати
)))) и после вече взех диплома при негова милост Скобата и от тогава та до сега той ми е любим:)))))[/quote]
метода на возене е мренотепач доказан ама много рядко да хванеш мрена тупалка да ти направи кеф как някои скобар килце + но 1 пат влезе ли ти скобарката кръв у вените краи няма друга риба по струма дето да се сравни с некои скобар като галон пиринско
ако ще да е клен 4 кила да се ловат 1 за 1
па за бело поле бех в събота и не видех никои ама никои да вади риба и всеки казваше че е много зле ... там освен скобари не си заслужава да се ходи за друго мрените са дребни като цаци ... е има и яко мрени ма им е рано на тех .... а и с тоя ветар ебато прахоляка е там ... по добре некъде капо отколкото цел ден на агромах у песоко
на всички скобарджиии ! 

метода на возене е мренотепач доказан ама много рядко да хванеш мрена тупалка да ти направи кеф как някои скобар килце + но 1 пат влезе ли ти скобарката кръв у вените краи няма друга риба по струма дето да се сравни с некои скобар като галон пиринско

па за бело поле бех в събота и не видех никои ама никои да вади риба и всеки казваше че е много зле ... там освен скобари не си заслужава да се ходи за друго мрените са дребни като цаци ... е има и яко мрени ма им е рано на тех .... а и с тоя ветар ебато прахоляка е там ... по добре некъде капо отколкото цел ден на агромах у песоко

pepisharana97 написа:Тука по Благоевградска Бистрица САМО така се лови (возене).Вчера ги лових на въпросната река ама само 30 мренки от Американските до Моста на влюбените (само дребни мренки).Искам сега и на Струма да пробвам така на возене ама нека падне малко водата.
колега тука нема ли нещо пъстървички .. ти май не ходиш за мрени така ми се струва :Д
Над силата е единствено способността да я контролираме.
Catch the moment, Release the fish.
Catch the moment, Release the fish.