Дунав-всичко за и по реката

Този подфорум е създаден с цел да научаваме всичко за дадени водоеми, както каква риба има, така също и удобни места за риболов.

Модератор: sapuna

Публикувай отговор
kirovd
новобранец
новобранец
Обратна връзка:

Re: Дунав-всичко за и по реката

Мнение от kirovd »

Браво за расперите колега.
От осем скумрий хванати в събота следобяд -6 бяха с хайвер , който още не е узрял.Вероятно затова и не се лови както преди , обикновено след като си хвърли хайвера , търси храна ,или пък високото ниво тази година по българския участък на реката не е предпоставка тук да търси място за да го хвърли .
Аватар
SBANKOV
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от SBANKOV »

Младежи, лъснахте ли въдиците вече за новия сезон?
Интересува ме за Пожарево/Тутраканско/, как е положението, драгата и попмпената работят ли още?
Интересува ме и от Тутракан до Нова Черна срещу островите дали територята влиза в резервата и разрешен ли е риболова по тези места, че нещо не мога да изтълкувам заповедтта на министъра, пък не се водя от най - простите.

Интересува ме и някакво инфо за риболова от пристанището на Тутракан?
Моля за инфо?
Детето в мен продълажва да си играе с кибрит, но – странно – вече иска и пура, и Chivas...
Аватар
trepachoo
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от trepachoo »

Колеги ,какво е положението със скумриите? Аз 2 пъти ходя на Никопол - 6 броя първия път,и 15 бр втория.Сега съм на Силистра,но тука няма грам.Някой от Силистра би ли казал къде да ги търся?
Аватар
begleca_sv
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от begleca_sv »

по Свищов също се ловят мн на рядко тази година е много зле ........
Обичам природата, но не само на картинка !!!
щуков дунавски
новобранец
новобранец

Мнение от щуков дунавски »

Днес разглеждах подробна прогноза за уикенда на откриването от 1-ви до 3-ти и положението не е розово дъжд,вятър-не много силен,грамотевици за целия период това е от Ново Село до Оряхово.Чудим се в групата дали въопще да си даваме зор,дали при такива атмосверни условия ще има активност на рибата или всичко ще е скрито в дън земя?
zanev
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от zanev »

И аз съм в такива размисли...Не ме тормози толкова прогнозата за времето а нивото на водата.Силно се надявам до окриването да падне до около 3м на Оряхово. До миналата седмица рибата масово беше в залетите гори и в реката беше пустиня...След като реката се прибере в коритото се надявам риболова да започне.
Аватар
murphymet74
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от murphymet74 »

trepachoo написа:Колеги ,какво е положението със скумриите? Аз 2 пъти ходя на Никопол - 6 броя първия път,и 15 бр втория.Сега съм на Силистра,но тука няма грам.Някой от Силистра би ли казал къде да ги търся?
На хеликоптерната площадка(буната) до хотел Дръстар
Прескачаш оградата и мяташ в течението.
Успех!
Аватар
trepachoo
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от trepachoo »

murphymet74 написа:
trepachoo написа:Колеги ,какво е положението със скумриите? Аз 2 пъти ходя на Никопол - 6 броя първия път,и 15 бр втория.Сега съм на Силистра,но тука няма грам.Някой от Силистра би ли казал къде да ги търся?
На хеликоптерната площадка(буната) до хотел Дръстар
Прескачаш оградата и мяташ в течението.
Успех!
Благодаря!Сетих се къде е!Даже видях човек там вчера.Но не е ли мелко опасно и забранено да се прескача там?
Аватар
murphymet74
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от murphymet74 »

Редовно си риболовам там,проблеми няма. Само внимавай да не се лъзнеш по каманака че Дунава там е дълбок . Най добри резултати дава рано сутрин. Чепарета задължително с не повече от 2 куки че ИАРА
напоследък често проверяват.
Аватар
murphymet74
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от murphymet74 »

Малко риПки и от мен ;)

Изображение
Аватар
begleca_sv
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от begleca_sv »

на откриването само ти ли си се записал ужас......
Обичам природата, но не само на картинка !!!
vladumur1
новобранец
новобранец

Мнение от vladumur1 »

Здравейте риболовци,
Отдавна имам регистрация в сайта ,но не съм активен.
Цъкнах в търсачката Дунав и това е темата,която ми излезе.
Не искам нищо друго освен да споделя своя излет на 01.06 на устието на река Лом ,там където се влива в Дунав и помпената станция на с.Орсоя.
Като всеки запален риболовец и аз чаках с нетърпения откриването на риболовният сезон.Събота бях 6:30 на Лом и разбира се без да съм учуден заварих около 17 -18 човека на различни места по реката.Намерих едно местенце между двама колеги,поздравих ги с "Наслука" и започнах да стягам такъма.Бях си взел тапата да заметна за щука и отделно мач 4,20 за всякакъв вид мирни риби.Първо хвърлих тапата на каракудка и взех да си забърквам захранка Ван де Ренде река.Проверих дъно и на около 10-12 метра направих хубаво петно с въпросната захранка,пелети,жито и бял червей.Не споря да съм велик рибар и да разбирам кой знае какво,но за мирни риби използвам въпросната комбинация и съм доволен от резултатите ,които дава.Стоях до около 12 и се нервирах много и си тръгнах.Каракудката на тапата дори не беше гонена от писалки и изглеждаше така както я бях взел от магазина.На мача на бял имах 2 попчета и една платичка с големина около 1 пръст :oops: ,опитах с фидер,фидер хранилка и 2 куки с бял и с торен и пак нищо.Викам си квото и да става уклей ще има.Разпъвам директна 7ца ,хубаво петно,опитване на всяккава дълбочина плитко,дълбоко смяна на стръв кус кус,жито,бял и нито един уклей :cry: .До мен колегите за около 4 часа бяха с няколко малокалибрени каракудки и върнати по 5-6 от платичките по 1 пръст.Мина колега със спининг и вика "Как се е съмнало и съм тук,овършах цялата река и нищо".Помен от дебелите бабушки от 2009та изобщо нямаше,но да няма уклей много ме учуди.Както казах събрах такъма и викам ще ходя на Орсоя на помпената.Пристигам обедно и гледам по канала нито един човек.Вода доста но черна като катран и някак мъртва,нищо не шава от никъде.Пресичм дигата и отивам на ръкава на помпената.2 старци седят и хвърлили 3 плувки.Викам "Наслука ,има ли?" ,те викат "има ама са много дребни".Поседях да ги погледам 10тина минутки преди да разпъвам.Кълвяха въпросните платички по 1 пръст.Викам айде как ще да е и тук ще поклеча малко.Пак тапата.Захранка и директния.Хванах няколко платички и едно шаранче,което беше по-малко и от платичките.Отидох до устието ,че видях 3ма човека там да видя те к'во ловят.Един дядо беше седнал и ловеше попчета и ми каза ,че по-рано имало 2 момчета,които ловили скумрия и били хванали доволно.След 2 часа си тръгнах ядосан и от там.Викам си ще си хвана на канала уклей за едно пържене дет се вика ,но вкъщи в банята можеше да имам по-голяма успеваемост с кълване.Така приключи моят риболовен ден към 15:30.
На Лом-а съм имал едни от най-хубавите излети.Ври от бабушки ,едри каракуди и всякаква мирна риба и задължително на тапата има поне 2 удара.На помпената в Орсоя трофейни каракуди ,доставящи небивал кеф на мен и директния телескоп и хубави щуки.
Какво става колеги?Бракониери ли?Мрежари ли не знам ,но тези места май ще ми останат само хубавите спомени:( Орсоя онзи боклук с кравите в горното село я е отровил с химикали.На платено някак не ми е кеф,но май само това ни остава:( Дано сега след всички тези наводнения в Европа да отворят Железни врата и с водата да дойде и малко рибка.
Аватар
StanG
новобранец
новобранец

Мнение от StanG »

Колега, адмирации за грамотното писане - все по-рядко се среща по форумите, еле па тук.
И на мен ми мирише на мрежи с тоя дребосък.Язък за хубавите канали на Орсоя, едно време какви щуки ловяхме като на шега там, сега ходим до Гърция...
Д-р Дулитъл
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Д-р Дулитъл »

Kaто гледам какво става нагоре по поречието на Дунав шанса за успешен риболов намалява в близките дни.Реката сигурно ще си вдигне нивото в критичните граници.Да му мислят румънците на първо време.Ние само кярим от цялата работа,защото рибата от блатата и каналите в Румъния се връща в Дунав при заливането им и след това навлиза в устията на нашите реки.
vladumur1
новобранец
новобранец

Мнение от vladumur1 »

[quote="StanG"]Колега, адмирации за грамотното писане - все по-рядко се среща по форумите, еле па тук.
И на мен ми мирише на мрежи с тоя дребосък.Язък за хубавите канали на Орсоя, едно време какви щуки ловяхме като на шега там, сега ходим до Гърция...[/quote

Ако не се лъжа горното село посока Видин се казва Сливата.Там има едни краварници и от тях се изливат всевъзможно нечистотии и химикали в Орсойските канали и преди няколко години не знам какво беше пуснато,но във водата всякаш нямаше кислород и рибите плуваха зашеметени в горните части на водата.Мангалите (и българин и циганин ,който прави това за мене е мангал) тогава доста умело "косяха" и пълнеха чувалите с каракуди и щуки.Макар и преди години явно този удар по въпросната акватория е нанесъл непоправими щети.За този с краварниците :ANAL: ,а за мангалите :axe: :axe:
Относно Гърция поправи ме,ако бъркам,но именно за там чувам,че точно заради пословичната ни "прецизност" и ганьовщина ВЕЧЕ ни е забранено да посещаваме Ангиста.
Публикувай отговор

Обратно към “Водоеми и реки”