Мнооого слабо откриване

Модератори: bobopeli, sapuna

vladumur1
новобранец
новобранец

Мнооого слабо откриване

Мнение от vladumur1 »

Здравейте риболовци,
Отдавна имам регистрация в сайта ,но не съм активен.
Този коментар съм го пуснал и в "р.Дунав" ,но това все пак е риболовен излет и бих желал да го споделя с широката аудитория.Ако нещо спамя модераторите да ме скастрят и ще си посипа главата с пепел.
Не искам нищо друго освен да споделя своя излет на 01.06 на устието на река Лом ,там където се влива в Дунав и помпената станция на с.Орсоя.
Като всеки запален риболовец и аз чаках с нетърпения откриването на риболовният сезон.Събота бях 6:30 на Лом и разбира се без да съм учуден заварих около 17 -18 човека на различни места по реката.Намерих едно местенце между двама колеги,поздравих ги с "Наслука" и започнах да стягам такъма.Бях си взел тапата да заметна за щука и отделно мач 4,20 за всякакъв вид мирни риби.Първо хвърлих тапата на каракудка и взех да си забърквам захранка Ван де Ренде река.Проверих дъно и на около 10-12 метра направих хубаво петно с въпросната захранка,пелети,жито и бял червей.Не споря да съм велик рибар и да разбирам кой знае какво,но за мирни риби използвам въпросната комбинация и съм доволен от резултатите ,които дава.Стоях до около 12 и се нервирах много и си тръгнах.Каракудката на тапата дори не беше гонена от писалки и изглеждаше така както я бях взел от магазина.На мача на бял имах 2 попчета и една платичка с големина около 1 пръст ,опитах с фидер,фидер хранилка и 2 куки с бял и с торен и пак нищо.Викам си квото и да става уклей ще има.Разпъвам директна 7ца ,хубаво петно,опитване на всяккава дълбочина плитко,дълбоко смяна на стръв кус кус,жито,бял и нито един уклей .До мен колегите за около 4 часа бяха с няколко малокалибрени каракудки и върнати по 5-6 от платичките по 1 пръст.Мина колега със спининг и вика "Как се е съмнало и съм тук,овършах цялата река и нищо".Помен от дебелите бабушки от 2009та изобщо нямаше,но да няма уклей много ме учуди.Както казах събрах такъма и викам ще ходя на Орсоя на помпената.Пристигам обедно и гледам по канала нито един човек.Вода доста но черна като катран и някак мъртва,нищо не шава от никъде.Пресичм дигата и отивам на ръкава на помпената.2 старци седят и хвърлили 3 плувки.Викам "Наслука ,има ли?" ,те викат "има ама са много дребни".Поседях да ги погледам 10тина минутки преди да разпъвам.Кълвяха въпросните платички по 1 пръст.Викам айде как ще да е и тук ще поклеча малко.Пак тапата.Захранка и директния.Хванах няколко платички и едно шаранче,което беше по-малко и от платичките.Отидох до устието ,че видях 3ма човека там да видя те к'во ловят.Един дядо беше седнал и ловеше попчета и ми каза ,че по-рано имало 2 момчета,които ловили скумрия и били хванали доволно.След 2 часа си тръгнах ядосан и от там.Викам си ще си хвана на канала уклей за едно пържене дет се вика ,но вкъщи в банята можеше да имам по-голяма успеваемост с кълване.Така приключи моят риболовен ден към 15:30.
На Лом-а съм имал едни от най-хубавите излети.Ври от бабушки ,едри каракуди и всякаква мирна риба и задължително на тапата има поне 2 удара.На помпената в Орсоя трофейни каракуди ,доставящи небивал кеф на мен и директния телескоп и хубави щуки.
Какво става колеги?Бракониери ли?Мрежари ли не знам ,но тези места май ще ми останат само хубавите спомени:( Орсоя онзи боклук с кравите в горното село я е отровил с химикали.На платено някак не ми е кеф,но май само това ни остава:( Дано сега след всички тези наводнения в Европа да отворят Железни врата и с водата да дойде и малко рибка.
Аватар
dimmitov
ще става разбирач
ще става разбирач

Re: Мнооого слабо откриване

Мнение от dimmitov »

Много работи ми се иска да кажа ама ще стисна зъби и ше замълча.Това е положението.Много станаха подобните на това откривания.Дано поне сенона не продължи така както започва.Ще кажа само че във водоемите ,които малко от малко се пазят и се зарибяват положението е доста по-различно.
НИКОЙ НЕ МОЖЕ ДА ИЗЛОВИ ВСИЧКАТА РИБА С ВЪДИЦА
Изображение
Аватар
кирил великий
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от кирил великий »

Да, нещата отиват към превес на платените водоеми. Хубаво или лошо е това не зная, но тази година съм посещавал само платени водоеми и не съм пропуснал събота от 7 до 14 часа да не съм на риба.
Хубавото: винаги хващаш нещо, а най-често много добре; относително чистичко е откъм боклук.
Лошото: не е истинско, майка му стара!
ИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображение
vladumur1
новобранец
новобранец

Мнение от vladumur1 »

кирил великий написа:Да, нещата отиват към превес на платените водоеми. Хубаво или лошо е това не зная, но тази година съм посещавал само платени водоеми и не съм пропуснал събота от 7 до 14 часа да не съм на риба.
Хубавото: винаги хващаш нещо, а най-често много добре; относително чистичко е откъм боклук.
Лошото: не е истинско, майка му стара!
И аз това казвам майка му стара.Платеното някак ми се вижда като да е*еш надуваема кукла.Пак ще се из*разниш,но само ще разтовариш дисагите ,а кеф няма.
Аватар
Alucard
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Alucard »

Щом на Дунава таковаха мамата какво остава за всички малки и големи водоеми :) трагедия,няма контрол и това си е.
Миналата година от 5-6 нощувки на дунава само 2 мрени.Това,че ходим по 3-4 човека и както казва колегата няма я дребната риба.
Нещът ма все едри.
Неще,неще па спре.
N_Petkov
новобранец
новобранец

Мнение от N_Petkov »

Докато не се гласува закон за поне 1година затвор за бракониерство няма да се оправят нещата за което съжалявам но си е самата истина . Вече почти на всякъде рибата кълве само на МРЕЖА,БОМБИ и ТОК :axe: :twisted: :cry: :oops:
Liubomir Genkov
новобранец
новобранец

Мнение от Liubomir Genkov »

Колеги, не е само по голямата река така.В Пазарджишко е същото по цяла седмица се чудиш къде да отидеш за риба и все си объркал деня или мястото.Съсипаха язовири като Батак,Беглик,Доспат и Широка поляна.

п.п.За всички нарушители на закона за риболов, да знаете обикалям постоянно по язовирите и видя ли нарушители звъня на 112.
Аватар
Don4o_62
учете се от него
учете се от него

Мнение от Don4o_62 »

стига сте се жалвали....рибата никъде не ще с това лошо време и налягане,спокойно,ще тръгне :D
Главната причина за стреса.... Ежедневният контакт с Идиоти :mrgreen:
Аватар
plamii
фен клуб-скобар

Мнение от plamii »

Don4o_62 написа:стига сте се жалвали....рибата никъде не ще с това лошо време и налягане,спокойно,ще тръгне :D
тека е
Изображение

The Best
Аватар
bobo_33333
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от bobo_33333 »

Don4o_62 написа:стига сте се жалвали....рибата никъде не ще с това лошо време и налягане,спокойно,ще тръгне :D
Те тука е истината,просто променливо време ,че и студено.
По 1ви май -жега,до 30-32гр и си даваше риби доволно на неплатени водоеми
Аз там съм пораснал...
Аватар
pano64
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от pano64 »

На Орсоя каналите преди 2-3 години ги бяха източили а,пък сега ги отровили,какво да говорим вече незнам.
Изображение
Публикувай отговор

Обратно към “Моят риболовен излет”