Къде се намирам:
Относно Сайта
Разни
naRiba.com

Форум

За "хвалба" за "информация" или и за двете
Модератор: dantho.mihov
-
- ще става разбирач
За "хвалба" за "информация" или и за двете
Здравейте колеги, напоследък си задавам тоя въпрос ... За "хвалба" за "информация" или и за двете е този форум. Питам се защото масово се пускат теми, в които има снимки на добър улов, трофейни риби и големи емоции ,в които не се споделя име на водоема , стръв , тактика , монтажи , време и т н т. може още да се изброява. На мен някой теми почват да ми приличат от типа "Вижте каква риба хванах" и от там почва спама... къде е хвана, на какво,какъв монтаж, с кво захранва , пък сигурен ли си че там си бил, пък сигурен лиси че е толкова колограма и много подобни въпроси.
Мое мнение, че тук темите трябва да са с общообразователен информационен характер и всеки да сподели наученото и преживяното. Умишлено се спестяват имената на водоеми , крият се местата, стръвта пък е пълна тайна за някой теми което ме накара да питам за вашето мнение и вашите наблюдения
Мое мнение, че тук темите трябва да са с общообразователен информационен характер и всеки да сподели наученото и преживяното. Умишлено се спестяват имената на водоеми , крият се местата, стръвта пък е пълна тайна за някой теми което ме накара да питам за вашето мнение и вашите наблюдения

ЖИВОТА Е КРАТЪК, ИГРАЙ ТВЪРДО!!!
Ако не знаеш - ще те научим, ако не можеш – ще ти покажем, ако не искаш - ще те принудим!
Не живей за мечтите си, Живей заради делата си!!!
Помнете, че понякога когато не получавате това, което искате, това е голям късмет. - Далай Лама
Ако не знаеш - ще те научим, ако не можеш – ще ти покажем, ако не искаш - ще те принудим!
Помнете, че понякога когато не получавате това, което искате, това е голям късмет. - Далай Лама
- Христо Рангелов
- разбира нещата
Re: За "хвалба" за "информация" или и за двете
За стръв, захранки и монтажи не съм съгласен, ама за водоема определено съм съгласен..
Просто ако е някой закътан дето никой не ходи на него - ако го кажеш тук прави сметка, че на другия ден ще е г*з до г*з..
И риба в тоя водоем няма да остане..
Лично мнение.
Просто ако е някой закътан дето никой не ходи на него - ако го кажеш тук прави сметка, че на другия ден ще е г*з до г*з..
И риба в тоя водоем няма да остане..
Лично мнение.

"The more you know, the less you carry"
- С.Върбанов
- учете се от него
- Обратна връзка:
Всеки трябва да стигне сам до своите истини в риболова - основата я има във форума само да има кой да чете , останалото е личен опит и ПРАКТИКА

Горчивината от лошото качество остава дълго след , като е преминало краткото удоволствие от ниската цена!
https://www.facebook.com/groups/227639040739150/" onclick="window.open(this.href);return false;
https://www.facebook.com/groups/227639040739150/" onclick="window.open(this.href);return false;
-
- ще става разбирач
Ей тук ще кажа , че единствения начин да има такъв водоем, който не е опоскан от мрежарите е постоянното присъствие на риболовци на него, а тва как ще стане като не се сподели и знае къде е . Едва ли всеки ден си на водоема , че да го пазиш, а повярвай ми местните с мрежите при 99% са преди всички от нас минали на проверка.Христо Рангелов написа: Просто ако е някой закътан дето никой не ходи на него ...
Лично мнение.
- dimmitov
- ще става разбирач
А не ти ли прави впечетление ,че пишат само около 20 души от целия форум? Не ти ли прави впечетление,че в моя риболовен излет поздравяват между 12-17 едни и същи колеги?Не ти прави впечетление,чя всяка тема в Моя риболовен изглед се преглежда от около 2000 човека?А че във продавалника на форума продават само едни и същи 10 колеги? Как не им свършиха нещата за разпродаване?
Не ти ли прави впечетлени че ако зададеш въпрос винаги ще ти отговорят двама или трима едни и същи колеги.
На мен започнаха много работи да ми правят впечетление и да да ме дразнят.Не толкова хвалбите колкото лицемерието ме дразни,фалшивите природолюбители, които в стремежа си да се изкарат по католици и от папата понякога пишат глупости, като онзи дето закачал безболезнено караудката на тройката преди да я хвърли за стръв на щуките.И всички дето мразеха платените водоеми и бяха готови да и 50 лв за бензин по време на забраната само за отидат да погледат някоя река или язовир и да се потопят в атмосферата им се ревнаха че на откриването са се прибрали капо от свобдните, обезрибени язовири,които аз също много харесвам.
Дразни ме и това че ако някой отиде за риба просто за да си налови за да си изпърже и след това се похвали във форума го изяждат с парцалите и той повече спира да пише.Форума се превръща в бащиния на 20-тина души които не търпят мнение различно от тяхното.Всичко това дразни и то не само мен,има много алтернативни форуми в,които голяма част от активно ходещите и споделящи излетите си колеги се пренесоха и разказват изториите си там, с подоробности , които тук липсват.
Няма значение дали ще приемете мненито ми, за мен е все едно, но сами виждате на какво заприличва форума,виждате какво се пише в него и виждате каква и колко полза има от него.Ако не го виждате най-вероятно сте един от онези 20-тина души, които се имат за баш бабаитите на форума и бавно и мъчително го убиват.
Не ти ли прави впечетлени че ако зададеш въпрос винаги ще ти отговорят двама или трима едни и същи колеги.
На мен започнаха много работи да ми правят впечетление и да да ме дразнят.Не толкова хвалбите колкото лицемерието ме дразни,фалшивите природолюбители, които в стремежа си да се изкарат по католици и от папата понякога пишат глупости, като онзи дето закачал безболезнено караудката на тройката преди да я хвърли за стръв на щуките.И всички дето мразеха платените водоеми и бяха готови да и 50 лв за бензин по време на забраната само за отидат да погледат някоя река или язовир и да се потопят в атмосферата им се ревнаха че на откриването са се прибрали капо от свобдните, обезрибени язовири,които аз също много харесвам.
Дразни ме и това че ако някой отиде за риба просто за да си налови за да си изпърже и след това се похвали във форума го изяждат с парцалите и той повече спира да пише.Форума се превръща в бащиния на 20-тина души които не търпят мнение различно от тяхното.Всичко това дразни и то не само мен,има много алтернативни форуми в,които голяма част от активно ходещите и споделящи излетите си колеги се пренесоха и разказват изториите си там, с подоробности , които тук липсват.
Няма значение дали ще приемете мненито ми, за мен е все едно, но сами виждате на какво заприличва форума,виждате какво се пише в него и виждате каква и колко полза има от него.Ако не го виждате най-вероятно сте един от онези 20-тина души, които се имат за баш бабаитите на форума и бавно и мъчително го убиват.
НИКОЙ НЕ МОЖЕ ДА ИЗЛОВИ ВСИЧКАТА РИБА С ВЪДИЦА

+1dimmitov написа:А не ти ли прави впечетление ,......
Заформи се интересен диспут

Що се отнася до споделянето на местата за риболов- не само в БГ се пазят в тайна хубавите места- просто тази планета става прекалено пренаселена; а за платените водоеми - в повечето случаи нашите арендатори не заслужават реклама

И понеже аз съм от тези които пускат от време на време по някой репоратаж- правя го най-вече заради себе си. Така преживявам емоцията от излета още веднъж, а и си архивирам темите- да си ги чета на старини

Най-ценното на форума е, че се организират излети и се заформят приятелства.Нека не се самобичуваме- ФОРУМА Е ОК!
Нещата трябва да са възможно най-прости, но не и повече от това! - А. Айнщайн
+1naskobo написа:.....Най-ценното на форума е, че се организират излети и се заформят приятелства.Нека не се самобичуваме- ФОРУМА Е ОК!

Не можеш да отложиш неизбежното. Защото рано, или късно стигаш до мястото, където неизбежното просто седи и чака.!!!
- kuins
- новобранец
- Местоположение: Бургас, на 2 км. от морето и 1 км. от "Мандра" и "Вая".
Съгласен съм напълно с колегата Димитров.
Аз съм отскоро във форума и влязох в него с надеждата да се опитам да сподела своя опит в риболова, който е от 1957 год., капитанско за 10 бр. рег. тона имам от 1982 год., 3 години от 2007-2010 год. живях на брега на Егейско море и някак си исках да предам на по-младите колеги своите спомени, забавни случки, трудни моменти в морето при мелтем и т.н.
Роден съм на брега на езерото Вая, кв.Акациите, бургазлиите го знаят , но за съжаление тук, в този форум като че ли съм попаднал в някакъв елитарен клуб, където половината говорят на хашлашки, неразбираем жаргон, една четвърт са отчайващо неграмотни ,а останалата четвърт като че ли са членове на Менса???? Помествам някоя и друга снимчица и веднага става прицел на, меко казано , закачки.Почти всеки ден съм за риба и мога да давам информация за тази част от Ч.Море, но започнах да се замислям дали да го правя.
И така, хайде до утре, че отивам рано на "Ил.Бояджиев" да вадя платерини на"полупотъваща"???бомбарда.
Бъдете здрави и простете на един човек не 66 год , който хваща риба от 7-8 годишен!Не ме приемайте много насериозно, но бъдете толерантни един към друг и си спомнете мисълта на гениалния руски писател Гогол "Беден, но честен като рибар!"
Аз съм отскоро във форума и влязох в него с надеждата да се опитам да сподела своя опит в риболова, който е от 1957 год., капитанско за 10 бр. рег. тона имам от 1982 год., 3 години от 2007-2010 год. живях на брега на Егейско море и някак си исках да предам на по-младите колеги своите спомени, забавни случки, трудни моменти в морето при мелтем и т.н.
Роден съм на брега на езерото Вая, кв.Акациите, бургазлиите го знаят , но за съжаление тук, в този форум като че ли съм попаднал в някакъв елитарен клуб, където половината говорят на хашлашки, неразбираем жаргон, една четвърт са отчайващо неграмотни ,а останалата четвърт като че ли са членове на Менса???? Помествам някоя и друга снимчица и веднага става прицел на, меко казано , закачки.Почти всеки ден съм за риба и мога да давам информация за тази част от Ч.Море, но започнах да се замислям дали да го правя.
И така, хайде до утре, че отивам рано на "Ил.Бояджиев" да вадя платерини на"полупотъваща"???бомбарда.

Бъдете здрави и простете на един човек не 66 год , който хваща риба от 7-8 годишен!Не ме приемайте много насериозно, но бъдете толерантни един към друг и си спомнете мисълта на гениалния руски писател Гогол "Беден, но честен като рибар!"
Ако работата ти пречи на риболова - остави работата!
-
- ще става разбирач
Да разбира се форума си е повече от ОК, просто аз искам безобидно да си споделим мнения и моето е, че някак си не чувствам нужда да пусна тема със снимки на уловени риби и колко много съм хванал без да споделя къде как защо и тнт. Такъв вид теми са ми безсислени и според мен трябва да си има раздел "Хвалби" в който всеки който не е съгласен да споделя "тайната" си информация да си постне снимките и да чака после 20 души да му кажат браво щото се е снимал с някви риби , а това не им носи никва информация.
И пак казвам искам всичко да е безобидно ,който се чувства засегнат да подмине темата тук спор не искам, все пак целта е на добрия тон и приятните изживявания.
И пак казвам искам всичко да е безобидно ,който се чувства засегнат да подмине темата тук спор не искам, все пак целта е на добрия тон и приятните изживявания.

- dimmitov
- ще става разбирач
Прекалено голям е форума за подаване на инфо в големи детайли,което си е истина си е истина.
Детайли и подробности се дават в доста по-малки и затворени групи ,където знаеш в общи линии на кого предоставяш тази информация и кой стои зад никнеймовете на колегите съфорумци.
Тук инфото ти може да помогне на един и да навреди на сто.Незнаеш кой, кой е и за какво му е инфото.И логично повечето инфо минава през ЛС.
Интересното в На риба е ,че за такъв голям форум има прекалено малко групи.
Детайли и подробности се дават в доста по-малки и затворени групи ,където знаеш в общи линии на кого предоставяш тази информация и кой стои зад никнеймовете на колегите съфорумци.
Тук инфото ти може да помогне на един и да навреди на сто.Незнаеш кой, кой е и за какво му е инфото.И логично повечето инфо минава през ЛС.
Интересното в На риба е ,че за такъв голям форум има прекалено малко групи.

- Д.Граховски
- кандидат преподавател
Пичове,аз съм на мнение че всеки от нас си има добри места и е хубаво да не се издават.Аз освен на доверени хора на никого няма да кажа къде ловя лин,примерно,но с удоволствие ще споделя целия си опит в намирането и хващането на тази риба,с надеждата че ще се отнесете с този красавец достойно,както и зслужава.Няма нищо лошо да си вземеш прясна рибка,стига да не се прекалява.Пускането на абсолютно целия улов е въпрос на избор на дадения индивид.
Аз сега пред вас обещавам че след като ми откраднаха живарника с улова,такъв няма да си взема и всяка риба хваната от мен ще живее,с малки изключения на здраво нагълталите и безнадеждни случай и слънчака.
Аз сега пред вас обещавам че след като ми откраднаха живарника с улова,такъв няма да си взема и всяка риба хваната от мен ще живее,с малки изключения на здраво нагълталите и безнадеждни случай и слънчака.
Tell people there’s an invisible man in the sky who
created the universe, and the vast majority believe you.
Tell them the paint is wet, and they have to touch it to be sure.

[url]http://maximo.bg/url]
created the universe, and the vast majority believe you.
Tell them the paint is wet, and they have to touch it to be sure.

[url]http://maximo.bg/url]
- G.Petkov
- и господ не е толокова добър
konty написа:... Питам се защото масово се пускат теми ... ,в които не се споделя име на водоема , стръв , тактика , монтажи , време и т н т. ...
Според мен темите на автори като Бачо Илия, Бат Стан, Кърцата и много други, съдържат информацията, за която споменаваш.
С подробности и детайли !
Трябва само да се чете,
А нямам спомен да съм прочел нещо от теб ???
Подсети ме, ако съм забравил !
За имената на водоемите, особено, ако са малки -
Предпочитам да не ги споделям - особено за района на гр.София !
И сложи една запетайка в заглавието, че в началото не разбрах, за какво става дума.
- chirusa_bg
- учете се от него
- Обратна връзка:
Всеки знае, защо е във форума. Едни за хвалба, други от скука, трети, за да избиват комплекси и да дават акъли.
Теми пишех много, за да се похваля, за да споделя емоциите от излета с приятели или просто, за да го преживея отново. С времето голяма часто от приятелите ми се пръснаха и ги няма във форума. Вижданията ми за риболова започнаха да се разминават с тези на мнозинството и спрях да пиша за излети.
Едно нещо обаче не го приемам по никакъв начин и това е някой да ми дава оценки и да се упражнява върху темите ми. Дали за информация или за хвалба или просто от скука всеки има право да се забавлява във форума и не дължи нищо на никого.
Теми пишех много, за да се похваля, за да споделя емоциите от излета с приятели или просто, за да го преживея отново. С времето голяма часто от приятелите ми се пръснаха и ги няма във форума. Вижданията ми за риболова започнаха да се разминават с тези на мнозинството и спрях да пиша за излети.
Едно нещо обаче не го приемам по никакъв начин и това е някой да ми дава оценки и да се упражнява върху темите ми. Дали за информация или за хвалба или просто от скука всеки има право да се забавлява във форума и не дължи нищо на никого.
- Но кое е това, което е тайна за улова на бабушка ? Тайна, която са знаели британците.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
- кирил великий
- разбира нещата
Малко извън темата, но се чудя след като слънчака всички го мяткаме през рамо, тъпчем и мразим, защо аджеба толкоз експанзивно му нарства популацията? Значи не е във взимането-пускането работата.Д.Граховски написа: и всяка риба хваната от мен ще живее,с малки изключения на здраво нагълталите и безнадеждни случай и слънчака.
Ако Чируза и още десетина наистина разбиращи личности, от които има какво да се научи, спират да пишат за излети, това се превръща просто в архив, в който да търсиш минали теми с ценни идеи. Моят приятел Доцента вече не пише. Най-четена рубрика ми е гъбарската - там разбиращите хора като Диканаров и други все по-малко пишат. Наистина ценното остават личните и създаването на контакти. И то не е малко.chirusa_bg написа: Вижданията ми за риболова започнаха да се разминават с тези на мнозинството и спрях да пиша за излети.
- dimmitov
- ще става разбирач
Темата Моя риболовен излет е точно колкото за инфо ,толкова и за хвалби.И според мен не е необходимо човек да е голям риболовен специалист за да пише в нея.Има едва прохождащи риболовци, които просто искат да се похвалят че са хванали първата си риба.Има специализирани подфоруми в ,които по-разбиращите колеги могат да дадат ценни мнения и съвети.
Кой определя кой колега е занаещ и можещ и кой не е? Всеки може да се самоопредели за специалист и да започне да рздава мнения, да критикува и да прекалява със самоизтъкването си на това колко е велик, това естествено кара колегите с по-малко опит да се отдръпнат и да не смеят да се обадят.И не само неопитните колеги са така.Мислите ли че двамата братя, които уловиха 50 килограмовия черен амур на Топлото ще пуснат скоро нова тема в Моя риболовен излет, след всичко което се изля срещу тях?Половината дето ги плюха сигурно ще се посерат от страх ако хванат такава риба.
Кой определя кой колега е занаещ и можещ и кой не е? Всеки може да се самоопредели за специалист и да започне да рздава мнения, да критикува и да прекалява със самоизтъкването си на това колко е велик, това естествено кара колегите с по-малко опит да се отдръпнат и да не смеят да се обадят.И не само неопитните колеги са така.Мислите ли че двамата братя, които уловиха 50 килограмовия черен амур на Топлото ще пуснат скоро нова тема в Моя риболовен излет, след всичко което се изля срещу тях?Половината дето ги плюха сигурно ще се посерат от страх ако хванат такава риба.