Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Тактика
Стръв и захранка
naRiba.com

Форум

Кучешка гранула като повдигач.
Модератор: Paublo_Eskobar
- SBANKOV
- ще става разбирач
Кучешка гранула като повдигач.
Привет, от известно време ме гложди една идея при риболова на шаран.
като закачам царевицата на косъм да ползвам гранулирана кучешка храна за повдигач, гранулата е с добра плаваемост дори и и да набъбне а като се разкисне тотално просто плавно се спуска на дъното но не се разпада.
Има гранули с дупка по средата така че няма да има проблем при монтажа.
Някой пробвал ли е подобна схема? И отзиви на за нея.
Гранелата е съставена основно от пресовани зърнени компоненти.
като закачам царевицата на косъм да ползвам гранулирана кучешка храна за повдигач, гранулата е с добра плаваемост дори и и да набъбне а като се разкисне тотално просто плавно се спуска на дъното но не се разпада.
Има гранули с дупка по средата така че няма да има проблем при монтажа.
Някой пробвал ли е подобна схема? И отзиви на за нея.
Гранелата е съставена основно от пресовани зърнени компоненти.
Детето в мен продълажва да си играе с кибрит, но – странно – вече иска и пура, и Chivas...
- icho_87
- вече хвърля и на тежко
Re: Кучешка гранула като повдигач.
Привет.
Точно това не ми е хрумвало, но съм използвал котешки гранули след основното захранване и да ти кажа два пъти пробвах и двата пъти имах два хубави шарана почти по 3 кила
Котешката е с 6-10% повече протеин, но пък е по-малка и не знам дали ще плава. Още повече има над 100 вида различни видове 
Успех! И ако работи да се похвалиш
Точно това не ми е хрумвало, но съм използвал котешки гранули след основното захранване и да ти кажа два пъти пробвах и двата пъти имах два хубави шарана почти по 3 кила

Успех! И ако работи да се похвалиш

- SBANKOV
- ще става разбирач
и котешките гранили са с добра плаваемост, но не съм сигурен дали ще издържат две царевици и куката.
Точно протеиново съдаржание ме кара да си мисля че ще е добра стръв.
Иаче като захранка ги ползвам отдавна и са доказали ефективността си, но си искат по специална обработка.
Точно протеиново съдаржание ме кара да си мисля че ще е добра стръв.
Иаче като захранка ги ползвам отдавна и са доказали ефективността си, но си искат по специална обработка.
Детето в мен продълажва да си играе с кибрит, но – странно – вече иска и пура, и Chivas...
А каква е тази "специална обработка"?
- SBANKOV
- ще става разбирач
Предварително ги накисвам с гореща вода но не много, след накисването и размекването, гранулите се раздуват и почти удвояват размера си, след изцеждане на водата
/не я изхвърлям ще ни трябва/ сипвам галета и царевичен грис и меся като на един кг сухи гранули се налива около 1л. вряла вода и поема около 1кг царевичен грис и поне 1.5 кг галета. Оставям сместа за няколко часа за да може гриса и галетата да се овляжнят и набъбнат от влагата. След това полученото тесто го разделям на наколко топки и го разтилам в тава и пека, целта е допълнително дехидратиране на сместа, след изтиване на "сладкиша"
го претривам и става на троха, като го съхранявам в текстилна торба.
на място на водоема се овлажнява до необходимата ни влажност и плаваемост.Аз ползвам отцедената преди това вода в която са киснали гранулите.
Като атрактор може да се ползва и сухи гранули минати през блендера и поставени в трохите преди овлажняване, така хем могат да ни регулират влажноста хем при овлажняване и попадане във водата започват да се издигат и изплуват нагоре. Перфектни са като атрактор при по плътни теста който не се разтварят при допира с водата.
/не я изхвърлям ще ни трябва/ сипвам галета и царевичен грис и меся като на един кг сухи гранули се налива около 1л. вряла вода и поема около 1кг царевичен грис и поне 1.5 кг галета. Оставям сместа за няколко часа за да може гриса и галетата да се овляжнят и набъбнат от влагата. След това полученото тесто го разделям на наколко топки и го разтилам в тава и пека, целта е допълнително дехидратиране на сместа, след изтиване на "сладкиша"

на място на водоема се овлажнява до необходимата ни влажност и плаваемост.Аз ползвам отцедената преди това вода в която са киснали гранулите.
Като атрактор може да се ползва и сухи гранули минати през блендера и поставени в трохите преди овлажняване, така хем могат да ни регулират влажноста хем при овлажняване и попадане във водата започват да се издигат и изплуват нагоре. Перфектни са като атрактор при по плътни теста който не се разтварят при допира с водата.