Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Къде и какво кълве в момента.
naRiba.com

Форум

Язовир Доспат
Модератор: Paublo_Eskobar
- krasimir n.
- научил се да хвърля
Re: Язовир Доспат
[quote="Д-р Флекс"]Добре бе, колега, не е верно. Щом толкова настояваш. А сега ми посочи, къде е написано онова, което ти твърдиш - че пъстърва моге да се лови само събота-неделя, и празничните дни, и то на водоеми, като Доспат, за които има цялостна забрана до 15 юни? Цитирай ми текста от закон- наредба-министреска заповед, не ми цитирай постове на колеги от форума.[/quote]
Колега "Д-р Флекс",вица за чукчата-кой писател и кой читател-знаеш ли го?
Колко по ясно трябва да ти се напише,кога и къде се лови пъстърва?
Колега "Д-р Флекс",вица за чукчата-кой писател и кой читател-знаеш ли го?

Колко по ясно трябва да ти се напише,кога и къде се лови пъстърва?
Аха, сега видях цитата на колегата на текст от Закона за рибарството и аквакултурите...и той всъщност потвърждава писаното от мен, въпреки че пропуска съществената част преди цитирания текст:
От юли миналата година законът е променян на два пъти в тази си част, колега, и пъстърва може да се лови ежедневно в светлата част на деня, като през делнични дни уловените риби се връщат задължително във водата. Нормата за улов е променена, като е намалена на 6 бройки (в празнични и неработни дни само!) Има и други промени, но тях бъдете добри да си ги прочетете сами.
Колкото до общата забрана за риболова на Доспат през 2013 година, тя се определя със заповедта на министъра, и списъка на водоемите от ИАРА, в който Доспат фигурира до 15 юни вкл, и без всякакви изключения за пъстърва и пр. Четете, четете, четете!!! Иначе, дори и да ловите под благосклонния поглед на горските, които са чели по-малко и от вас, сте нарушители, и нищо повече.
ПП krasismir n., във връзка с последния ти пост: нито те знам от кой край си, нито те познавам, но имам усещането, че чукчата си ти. Чети актуалния закон, и не се излагай повече.
От юли миналата година законът е променян на два пъти в тази си част, колега, и пъстърва може да се лови ежедневно в светлата част на деня, като през делнични дни уловените риби се връщат задължително във водата. Нормата за улов е променена, като е намалена на 6 бройки (в празнични и неработни дни само!) Има и други промени, но тях бъдете добри да си ги прочетете сами.
Колкото до общата забрана за риболова на Доспат през 2013 година, тя се определя със заповедта на министъра, и списъка на водоемите от ИАРА, в който Доспат фигурира до 15 юни вкл, и без всякакви изключения за пъстърва и пр. Четете, четете, четете!!! Иначе, дори и да ловите под благосклонния поглед на горските, които са чели по-малко и от вас, сте нарушители, и нищо повече.
ПП krasismir n., във връзка с последния ти пост: нито те знам от кой край си, нито те познавам, но имам усещането, че чукчата си ти. Чети актуалния закон, и не се излагай повече.
- krasimir n.
- научил се да хвърля
[quote="Д-р Флекс"]Аха, сега видях цитата на колегата на текст от Закона за рибарството и аквакултурите...и той всъщност потвърждава писаното от мен, въпреки че пропуска съществената част преди цитирания текст:
Колкото до общата забрана за риболова на Доспат през 2013 година, тя се определя със заповедта на министъра, и списъка на водоемите от ИАРА, [color=#FF0000]в който Доспат фигурира до 15 юни вкл, и без всякакви изключения за пъстърва и пр[/color]. Четете, четете, четете!!! Иначе, дори и да ловите под благосклонния поглед на горските, които са чели по-малко и от вас, сте нарушители, и нищо повече.
ПП krasismir n., във връзка с последния ти пост: нито те знам от кой край си, нито те познавам, но имам усещането, че чукчата си ти. Чети актуалния закон, и не се излагай повече.[/quote]
Напротив,много ясно е написано,че забраната се отнася за [color=#FF0000](ЗА ПРОЛЕТНО–ЛЯТНО РАЗМНОЖАВАЩИ СЕ ШАРАНОВИ,
СОМОВИ И ДРУГИ ТОПЛОЛЮБИВИ РИБИ)[/color]
"Благосклонния поглед" е по-скоро на ИАРА,на "горските" общо взето не им пука за рибата(не е това ,което беше).
ИАРА-останал съм с впечатление ,че си знаят законите(актуалните)
друг е въпроса,че умишлено могат да пропуснат да кажат,че примерно, риболова на пъстърва е разрешен и през седмицата ,и то на "забранен" водоем ,като Доспат.
ПП Д-р Флекс,според теб, има ли значение, от кой край е даден индивид,за да бъде определен като "чукча-писател"?
Колкото до общата забрана за риболова на Доспат през 2013 година, тя се определя със заповедта на министъра, и списъка на водоемите от ИАРА, [color=#FF0000]в който Доспат фигурира до 15 юни вкл, и без всякакви изключения за пъстърва и пр[/color]. Четете, четете, четете!!! Иначе, дори и да ловите под благосклонния поглед на горските, които са чели по-малко и от вас, сте нарушители, и нищо повече.
ПП krasismir n., във връзка с последния ти пост: нито те знам от кой край си, нито те познавам, но имам усещането, че чукчата си ти. Чети актуалния закон, и не се излагай повече.[/quote]
Напротив,много ясно е написано,че забраната се отнася за [color=#FF0000](ЗА ПРОЛЕТНО–ЛЯТНО РАЗМНОЖАВАЩИ СЕ ШАРАНОВИ,
СОМОВИ И ДРУГИ ТОПЛОЛЮБИВИ РИБИ)[/color]
"Благосклонния поглед" е по-скоро на ИАРА,на "горските" общо взето не им пука за рибата(не е това ,което беше).
ИАРА-останал съм с впечатление ,че си знаят законите(актуалните)

друг е въпроса,че умишлено могат да пропуснат да кажат,че примерно, риболова на пъстърва е разрешен и през седмицата ,и то на "забранен" водоем ,като Доспат.

ПП Д-р Флекс,според теб, има ли значение, от кой край е даден индивид,за да бъде определен като "чукча-писател"?

Който отдавна е разбрал,че на Доспат по време на забраната/1 май-15юни/- през съботните,неделни и празнични дни може да лови пъстърва!?Д-р Флекс написа:...Четете, четете, четете!!!...............

Като същото важи и за язовирите,които се намират в така наречената пъстървова зона : Белмекен,Голям беглик и Широка поляна!!!
П.П Спорът,който продължава в темата е напълно излишен!
Колега todorr без притеснение можеш да си провеждаш риболовни излети на посочените по-горе язовири!
Наслука!
Не можеш да отложиш неизбежното. Защото рано, или късно стигаш до мястото, където неизбежното просто седи и чака.!!!
Не са необходими спорове, а който каквото знае да го каже, с цел да си помогнем. И аз прочетох още нещо от ЗРА от чл.24. Ще го сложа тук, може да послужи за изясняване на въпроса.
(3) (Доп. - ДВ, бр. 94 от 2005 г., в сила от 01.01.2006 г., предишна ал. 2, изм. - ДВ, бр. 59 от 2012 г.) След еднодневен риболовен излет, при осъществяване на риболов в събота, неделя и на празнични дни риболовците запазват за себе си до 2 кг пъстървови риби, но не повече от 6 бройки. В делнични дни риболовците са длъжни да пускат обратно всяка уловена пъстървова риба. За всички останали видове риба риболовците запазват до 3 кг, с изключение на единичен екземпляр с по-голямо тегло. В случаите на улов на жаби и раци задържат до 50 екземпляра. В случай на улов на количество, по-голямо от определеното, уловените екземпляри се връщат незабавно във водата независимо от състоянието им.
(4) (Доп. - ДВ, бр. 94 от 2005 г., в сила от 01.01.2006 г., предишна ал. 3, изм. - ДВ, бр. 59 от 2012 г.) Уловената риба и другите водни организми по ал. 3 не могат да бъдат предмет на покупко-продажба.
(5) (Изм. - ДВ, бр. 94 от 2005 г., в сила от 01.01.2006 г., предишна ал. 4, изм. - ДВ, бр. 59 от 2012 г.) Любителският риболов се разрешава само през светлата част на денонощието през всички дни на седмицата, извън периода на забраната по чл. 32, ал. 1.
Благодаря на всички отзовали се по темата и наслука на всички.
(3) (Доп. - ДВ, бр. 94 от 2005 г., в сила от 01.01.2006 г., предишна ал. 2, изм. - ДВ, бр. 59 от 2012 г.) След еднодневен риболовен излет, при осъществяване на риболов в събота, неделя и на празнични дни риболовците запазват за себе си до 2 кг пъстървови риби, но не повече от 6 бройки. В делнични дни риболовците са длъжни да пускат обратно всяка уловена пъстървова риба. За всички останали видове риба риболовците запазват до 3 кг, с изключение на единичен екземпляр с по-голямо тегло. В случаите на улов на жаби и раци задържат до 50 екземпляра. В случай на улов на количество, по-голямо от определеното, уловените екземпляри се връщат незабавно във водата независимо от състоянието им.
(4) (Доп. - ДВ, бр. 94 от 2005 г., в сила от 01.01.2006 г., предишна ал. 3, изм. - ДВ, бр. 59 от 2012 г.) Уловената риба и другите водни организми по ал. 3 не могат да бъдат предмет на покупко-продажба.
(5) (Изм. - ДВ, бр. 94 от 2005 г., в сила от 01.01.2006 г., предишна ал. 4, изм. - ДВ, бр. 59 от 2012 г.) Любителският риболов се разрешава само през светлата част на денонощието през всички дни на седмицата, извън периода на забраната по чл. 32, ал. 1.
todorr написа:Не са необходими спорове, а който каквото знае да го каже, с цел да си помогнем. И аз прочетох още нещо от ЗРА от чл.24. Ще го сложа тук, може да послужи за изясняване на въпроса.
Колега todorr, с известно забавяне, ето тук линка към списък на водоеми към заповедта на ИАРА, с който еднозначно се определя риболовния режим на водоемите в България през 2013 година:
http://iara.government.bg/wp-content/up ... %D0%B0.doc" onclick="window.open(this.href);return false;
Ако някой смята, че горният документ му дава право да извършва любителски риболов на каквото и да е по тези водоеми през време на забраната, то, наслука!!!
ПП за сведение, дъговата пъстърва, която се среща в някои от язовирите от списъка, е пролетно-лятно размножаващ се вид (нищо, че по преобладаващо мнение не се размножава у нас по естествен начин), за разлика от балканската.
- krasimir n.
- научил се да хвърля
Д-р Флекс,продължаваш да заблуждаваш колегите!
Определено можеш да четеш
и въпреки това-продължаваш.
Започвам да си мисля,че го правиш умишлено.....или не можеш да преглътнеш,че си не си прав?
ПП Да оставим американката(макар,че може много да се спори),ама в тия язовири има и балканка,и по-някой сивен,че и пелед.....
В заповедта много ясно е написано(ама в твоя линк разбира се това го няма),че се отнася за
(ЗА ПРОЛЕТНО–ЛЯТНО РАЗМНОЖАВАЩИ СЕ ШАРАНОВИ,
СОМОВИ И ДРУГИ ТОПЛОЛЮБИВИ РИБИ)
Определено можеш да четеш

Започвам да си мисля,че го правиш умишлено.....или не можеш да преглътнеш,че си не си прав?
ПП Да оставим американката(макар,че може много да се спори),ама в тия язовири има и балканка,и по-някой сивен,че и пелед.....
В заповедта много ясно е написано(ама в твоя линк разбира се това го няма),че се отнася за
(ЗА ПРОЛЕТНО–ЛЯТНО РАЗМНОЖАВАЩИ СЕ ШАРАНОВИ,
СОМОВИ И ДРУГИ ТОПЛОЛЮБИВИ РИБИ)
Последно промяна от krasimir n. на Сря Юни 05, 2013 10:36 pm, променено общо 1 път.
-
- научил се да хвърля
Добре де разбрахме ,че може да се лови събота и неделя САМО ПЪСТЪРВА . А някой няма ли да каже дали е ходил , какво е хванал и на каква стръв и т.н. ... или темата е само за безсмислени спорове . Лично съм говорил с служител на ИАРА и язовира е разрешен в почивните дни от с.Крушата до Доспат за риболов на пъстърва
Ако някой има инфо за риболова на язовира ще съм благодарен да я сподели понеже мисля тази седмица да направя един излет там 

Този спор започва да прилича на спора между слепците, опипващи слона... Аз не съм слепец. Пожелавам на всеки мераклия да лови на Доспат, Широка Поляна или Беглиците преди 15 юни да се срещне със служители на ИАРА Пазарджик, и да им обясни, че в събота и неделя (и в празници) "можело"...
-
- новобранец
Здравейте, скоро говорих с проверяващ от ИАРА, той ми обясни че Широка поляна,Беглик въпреки че са над 1500м. ги включват към забраната до 15 юни.На Доспат са ме гонели при риболов на блесна, казаха ми да ходя или по реката на Сърница или след Бърдуче към гр.Доспат, другото било шаранова зона.
Ако искате пъстървова зона идете на Белмекен над 1500м. е.
- krasimir n.
- научил се да хвърля
В тона на историйката за слона и изписаното от теб досега,е доста самонадеяно(меко казано) да твърдиш,че не е си от "слепците".Д-р Флекс написа:Този спор започва да прилича на спора между слепците, опипващи слона... Аз не съм слепец. Пожелавам на всеки мераклия да лови на Доспат, Широка Поляна или Беглиците преди 15 юни да се срещне със служители на ИАРА Пазарджик, и да им обясни, че в събота и неделя (и в празници) "можело"...
Последно промяна от krasimir n. на Сря Юни 05, 2013 10:31 pm, променено общо 1 път.
- krasimir n.
- научил се да хвърля
Явно си бил в зоната , около Сърница(там наистина е забранено и акт е можело да отнесеш).Нормално е да те изгонят от зоната където се групира рибата по време на размножителния период.Доспат не е само около СърницаLiubomir Genkov написа:Здравейте, скоро говорих с проверяващ от ИАРА, той ми обясни че Широка поляна,Беглик въпреки че са над 1500м. ги включват към забраната до 15 юни.На Доспат са ме гонели при риболов на блесна, казаха ми да ходя или по реката на Сърница или след Бърдуче към гр.Доспат, другото било шаранова зона.

Последно промяна от krasimir n. на Сря Юни 05, 2013 10:32 pm, променено общо 1 път.
@krasimir n.,
Ти си удивитeлно прост човек - 9 години и 102 мнения във форума, така и не си се научил да цитираш чуждите постинги като хората ...не е изненада, как свойски тълкуваш закона и разпоредбите на ИАРА. Моля те, не ме занимавай повече със себе си, с теб аз не мога да приказвам.
Ти си удивитeлно прост човек - 9 години и 102 мнения във форума, така и не си се научил да цитираш чуждите постинги като хората ...не е изненада, как свойски тълкуваш закона и разпоредбите на ИАРА. Моля те, не ме занимавай повече със себе си, с теб аз не мога да приказвам.
- krasimir n.
- научил се да хвърля
@krasimir n.,

Явно-добре разбра,какво искам да ти кажа!
Забележката с цитатите е уместна.Взех я предвид!

Последно промяна от krasimir n. на Сря Юни 05, 2013 10:42 pm, променено общо 2 пъти.
Аз пък не разбрах, дори и да е разрешено защо само събота и неделя?