Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Моят риболовен излет
naRiba.com

Форум

копринка - дъжд, перки и един сом
копринка - дъжд, перки и един сом
Привет колеги, дълго време не бях писал, ама няма как да пропусна тази възможност, хеле при такива емоции, с които се сблъсках на Копринка. Датата е 27.05.2013 - пътувам за поредната си рехабилитация на Павел Баня. Преди да тръгна проверих оборудването дали е в багажника,, и след като установих, че всичко е наред минах покрай един рибарски шоп, накупих разни дреболии и отпраших към Палавата баня с ясната идея още на 01.06.13 да метна въдиците в язовира. Суетата в очакване на откриванет е нормална за всеки от нас, който обича риболова. Още след настаняването се почна проверка на корди, макари, монтажи, особено наблегнах на фидер манията, че туй чудо на природата винаги ме е вадило от капото. И тъй всичко отчтакъмажа, което имаше нужда от настройки и леки подобрения, беше направено. На 31.05.13 се метнах на колата и отпраших към Копринка (от към Сахрането) да огледам нивото, имали вече хора, няма ли? Гледката - разкощна, язовира си е на мястото, нивото не бе много високо и тук там се мяркаше я накой чадър, я тента или Джипка с палатка
. Всичко подскажваше, че на 01.06.13 откриването ще е подобаващо. Прибрах се в П.Баня с леко чувство на задоволство - един поът и аз да открия на време. И нали тръпката от предстоящия риболов е голяма, почнах да меся манджи, да бъркам захранки, да търся червалъци (наблегнах на земен червей). На другия ден отивам на гьола и кво да вида - грам място няма. както и да е намерих едно местенце опънах въдицата, след малко хране почна да се случва онуй за което всички се надяваме по време на излет. Ами почна да кълве - таранки колкото педя.
.
Поседях около 2-3 часа и доволен отчизлета се прибрах в комплекса. И както подобава споделих приятния и релаксиращ излет с познати. Бреее то рибарските лакъртии, освен че са интересни за слушане се оказа че са и много ЗРИБЯВАЩИ. Единият от тайфата(Маринчо от СФ) така се запали, че за раз бройки да отскочи до Казанлък, да купи разни въдици, куки - абе квот си требе, и решаваме да ходим заедно за риба на другия ден. Речено сторено, само дето ходенетео за риба, не е като да ходиш за гъби. Вре,ето едно такова никакво, сутрин пече, след обед гърми и надвечер вали, като из ведро. Та с Маринчо се разминаваме, той забил нейде по някякъв ръкмав, а аз сменям позицията от към с.Виден, в района на пресевната.Ама държим мобилната връзка. При мен едри червеноперки, тук там някоя каракудка, като тази
- но наш важното е че риболова динамичен и на плувка и на фидера. Разбира се не се размина без дъжд и калотии, та се ограничих с 3-4 часов риболов. Малко след 22.20 ми звъни Маринката и ми казва - брат аз хванах сом около 3 кила... В първия момент не повярвах, но послке го видях с очите си - около 3 кила сом на бл червей с кука 16 и повод 0.20 Е тва ако не е късмет здраве му кажи. Та такива работи на Копринка в района на Павел Баня. От мен толкова, успех на всички и много риба да хванете 

Поседях около 2-3 часа и доволен отчизлета се прибрах в комплекса. И както подобава споделих приятния и релаксиращ излет с познати. Бреее то рибарските лакъртии, освен че са интересни за слушане се оказа че са и много ЗРИБЯВАЩИ. Единият от тайфата(Маринчо от СФ) така се запали, че за раз бройки да отскочи до Казанлък, да купи разни въдици, куки - абе квот си требе, и решаваме да ходим заедно за риба на другия ден. Речено сторено, само дето ходенетео за риба, не е като да ходиш за гъби. Вре,ето едно такова никакво, сутрин пече, след обед гърми и надвечер вали, като из ведро. Та с Маринчо се разминаваме, той забил нейде по някякъв ръкмав, а аз сменям позицията от към с.Виден, в района на пресевната.Ама държим мобилната връзка. При мен едри червеноперки, тук там някоя каракудка, като тази

По-голям шаран от рибаря няма...
- pacho109
- сериозен играч
Re: копринка - дъжд, перки и един сом
Не се учудвам за сома
Късмета на начинаещия 

Чърчил: "Нима искате избори, които се решават от най-ненужните гласове, дадени за най-ненужните кандидати?"
Чърчил:" На Балканите има повече история,отколкото те могат да понесат!"
http://vremeto.v.bg/
-
- новобранец
И ние на 1 юни бяхме на Копринка но поради липса на места стигнахме от устието при Павел баня чак до долния край на Дунавския ръкав и реализирахме едно голямо пълно КАПО.Ловихме на мач,фидер и дъно без резултат това не ми се е случвало на Копринка от преди повече от 15 години.
Браво Паче направилисте си приятно риболовче 

- cvetan_zashev
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
Копринка винаги изненадва с нещо 

Рибата и циците се разбират колко са големи едва след като се хванат!
- diavolo666
- вече хвърля и на тежко
Браво за излета! 

ЕДИН СВЯТ,ЕДИН ГРАД-СТАРА ЗАГОРА,ЕДИН ОТБОР -"БЕРОЕ" ЗА ЦЯЛ ЖИВОТ!!!
- nikolaiiliew
- сериозен играч
Страхотно откриване!
Късаш, вържеш и продължаваш. Упоритост и търпение му е майката!
Благодарско за отзивите, каракуди излизаха и по-големи, но много ме изненад размера на червеноперката - средно по около 300-350 гр. ето го и сома с една уговорка, че не е мой улов и затова снимката е на такова място 

Абсолютно съгласен, аз всяка година като идвам на Павел Баня посещавам язовира, но тази година съм предоволен. Толкоз риба не бях скубал по тия места, а може би и времето си казва думата - до обяд пече и след 13-14 почват едни дъждове. Но нещото което много ме накефи е динамиката на риболова. А фидера за пореден път се доказа, като средство за масово поразяване.cvetan_zashev написа:Копринка винаги изненадва с нещо

- Martin Angelkov
- научил се да хвърля
силно откриване - браво 

Само две неща на този свят са безкрайни - Вселената и човешката глупост, като за първото не съм сигурен.
Алберт Айнщайн
Алберт Айнщайн
Чудно откриване бат Пламене
, за завиждане си при положение че аз още не съм открил 

Oтживя се

Нещата трябва да са възможно най-прости, но не и повече от това! - А. Айнщайн
- Vesko1
- сериозен играч
Сомето си го бива.....а перката и таранката,....дай Боже всекиму.БРАВО ПАЧО!

http://daewoo-chevrolet.com
Пичка всеки може да си хване...но 22 килограмов амур хващат само ..майсторите.