Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Моят риболовен излет
naRiba.com

Форум

Откриване и бабушки
Откриване и бабушки
Здравейте колеги!!!Най-после настъпи и дългоочакваната отпуска от мен.И какво по хубаво от това да се отдам на любимото си хоби.Време е за откриване на риболовният сезон.След дълго чудене отпраших към баластриерата в близост до Благоевград.Отначало си мислих за Струма,но високото ниво на водата ме отказа.Има време и за там.
И така пристигане доста късно,в 8:30.Имаше колеги които ловяха вече маломерни щучки.Но това е тема на друг разговор и не искам да ви занимавам с това.Малко след присигането ми,атмосферното влияние започна да се лабилизира.За капак на всичко задуха и силен вятър.Последва бързо разтоваране на багажа и настаняване ето тук:

Риболовът беше на къса щека 8.50 ластик 0.8,основно влакно 0.12 и повод 0.10.
За захранка използвах само жито с аромат на ванилия и сладка царевица от консерва.Бях взел торен и земен червей в очакване на Линовете,но на по късен етап се разбра че днес не им е ден.Скоро след захранването се отзоваха и първите риби преобладаващи масовоуа именно бабушките.Излизаха предимно от този размер:

Най-интензивен се оказа риболова на житото и царевицата.Периодично подменях стръвта,но на червеите нямах никакво пипане.Правих и доста корекции по такъма,легнах и с повода на дъното и пак нищо.Може би променливото време оказа своето влияние.Ето и още някоя снимка:

А това е и крайният резултат от риболова.Мисля че се получи един приличен риболов при такава честа промяна на времето. Снимки:

Накрая помолих един колега в близост до мен да ме увековечи
с улова,а той взел че ми отрязял глават малко

Ами това беше от мен! Надявам се следващата тема да бъде за Линовете,но дали това ще се случи времето ще покаже!
Бъдете здрави и много успехи през риболовният сезон!!!
И така пристигане доста късно,в 8:30.Имаше колеги които ловяха вече маломерни щучки.Но това е тема на друг разговор и не искам да ви занимавам с това.Малко след присигането ми,атмосферното влияние започна да се лабилизира.За капак на всичко задуха и силен вятър.Последва бързо разтоваране на багажа и настаняване ето тук:
Риболовът беше на къса щека 8.50 ластик 0.8,основно влакно 0.12 и повод 0.10.
За захранка използвах само жито с аромат на ванилия и сладка царевица от консерва.Бях взел торен и земен червей в очакване на Линовете,но на по късен етап се разбра че днес не им е ден.Скоро след захранването се отзоваха и първите риби преобладаващи масовоуа именно бабушките.Излизаха предимно от този размер:
Най-интензивен се оказа риболова на житото и царевицата.Периодично подменях стръвта,но на червеите нямах никакво пипане.Правих и доста корекции по такъма,легнах и с повода на дъното и пак нищо.Може би променливото време оказа своето влияние.Ето и още някоя снимка:
А това е и крайният резултат от риболова.Мисля че се получи един приличен риболов при такава честа промяна на времето. Снимки:
Накрая помолих един колега в близост до мен да ме увековечи

Ами това беше от мен! Надявам се следващата тема да бъде за Линовете,но дали това ще се случи времето ще покаже!
Бъдете здрави и много успехи през риболовният сезон!!!
- pacho109
- сериозен играч
Re: Откриване и бабушки
Остави главата ,важното е рибата 

Чърчил: "Нима искате избори, които се решават от най-ненужните гласове, дадени за най-ненужните кандидати?"
Чърчил:" На Балканите има повече история,отколкото те могат да понесат!"
http://vremeto.v.bg/
-
- ще става разбирач
Много едри дедушки,браво колега.
- cvetan_zashev
- ще става разбирач
- Обратна връзка:

Рибата и циците се разбират колко са големи едва след като се хванат!
Красиво място и подобаващо по-красиви риби!
Виждам, че и вашите бабушки си падат по царевицата.
Виждам, че и вашите бабушки си падат по царевицата.

Аматьорски Спининг Клуб "С Брат ми"
Тамън щеше да те питам не се ли обади някой лин щото там ги има но и бабушките ги бива.

- nikolaiiliew
- сериозен играч

Късаш, вържеш и продължаваш. Упоритост и търпение му е майката!
- diavolo666
- вече хвърля и на тежко
Страхотен излет
Едри бабушки на сладка царевица-класика 

ЕДИН СВЯТ,ЕДИН ГРАД-СТАРА ЗАГОРА,ЕДИН ОТБОР -"БЕРОЕ" ЗА ЦЯЛ ЖИВОТ!!!
- Martin Angelkov
- научил се да хвърля
супер си разпуснал 

Само две неща на този свят са безкрайни - Вселената и човешката глупост, като за първото не съм сигурен.
Алберт Айнщайн
Алберт Айнщайн
- chirusa_bg
- учете се от него
- Обратна връзка:
Баби на късо, класика!
- Но кое е това, което е тайна за улова на бабушка ? Тайна, която са знаели британците.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
Добре,че не е "отрязал" цялата,че после иди доказвай,че ти си хванал въпросната риба!Любо2 написа:......Накрая помолих един колега в близост до мен да ме увековечис улова,а той взел че ми отрязял глават малко
.......

Поздравления!
Добър улов и чудесен репортаж!

Не можеш да отложиш неизбежното. Защото рано, или късно стигаш до мястото, където неизбежното просто седи и чака.!!!
Красиви снимки на красиво място, браво!Смятам скоро да потърся нещо зелено там 

Нещата трябва да са възможно най-прости, но не и повече от това! - А. Айнщайн
- Vesko1
- сериозен играч
Такива красиви снимки скоро не съм гледал...мехлем за окото.Па и риби снимани има.Браво колега.

http://daewoo-chevrolet.com
Пичка всеки може да си хване...но 22 килограмов амур хващат само ..майсторите.
- izzyone
- фен клуб-скобар
Хубав улов колега. Само искам да вметна че от един познат горски дочух че тези гьолове влизат в целогодишната забрана за риболов, та ентусиастите които се гласят да ги посещават нека за всеки случай проверят за да не бъдат неприятно изненадани. Като се чуя с него пак ще го питам за потвърждение. За сега само ви споменавам за да няма неприятни емоции.
Ето и линк към заповедта http://iara.government.bg/wp-content/up ... 2.2013.pdf
Ако съм го разбрал правилно ставаше дума за водоем Проевски
Ето и линк към заповедта http://iara.government.bg/wp-content/up ... 2.2013.pdf
Ако съм го разбрал правилно ставаше дума за водоем Проевски
“There is nothing noble in being superior to your fellow man. True nobility is being superior to your former self.”
Ernest Hemingway
Ernest Hemingway