Как се монтира двоен ластик на щека
Модератори: Paublo_Eskobar, emo vasilev
Как се монтира двоен ластик на щека
Здравейте колеги искам да попитам някой ако знае как се монтира двоен ластик на щека.Ластикът който ще монтирам е Fluoro Slip Elastic No6 (1.15mm) Yellow и съответно на кое коляно се монтира когато е сдвоен.
Предварително ви благодаря.
Предварително ви благодаря.
Re: Как се монтира двоен ластик на щека
И на мен ще ми бъде интересно,някой ако може да сложи някоя рисунка или клипче да видим нагледно как става!
- chirusa_bg
- учете се от него
- Обратна връзка:
Монтира се по същия начин като обикновения, като най-популярните начини са няколко.
В единия случай го пресукваш и фиксираш дължините на двете паречта с общ възел и в двата края на ластика.
При другите варианти възел има само в единия край, а дължината на парчетата се саморегулира. (Уж)
Примерно нанизваш конектора на ластика и го оставяш без възел, а долу на бънга парчетата са вързани едно за друго и после за бънга.
Ето едно виедео.
http://www.gofishing.co.uk/Angling-Time ... e-top-kit/" onclick="window.open(this.href);return false;
В единия случай го пресукваш и фиксираш дължините на двете паречта с общ възел и в двата края на ластика.
При другите варианти възел има само в единия край, а дължината на парчетата се саморегулира. (Уж)
Примерно нанизваш конектора на ластика и го оставяш без възел, а долу на бънга парчетата са вързани едно за друго и после за бънга.
Ето едно виедео.
http://www.gofishing.co.uk/Angling-Time ... e-top-kit/" onclick="window.open(this.href);return false;
- Но кое е това, което е тайна за улова на бабушка ? Тайна, която са знаели британците.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
- chirusa_bg
- учете се от него
- Обратна връзка:
Намерих и една тема с хубави снимки
http://www.maggotdrowning.com/forum/top ... C_ID=82155" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.maggotdrowning.com/forum/top ... C_ID=82155" onclick="window.open(this.href);return false;
- Но кое е това, което е тайна за улова на бабушка ? Тайна, която са знаели британците.
Много голямо благодаря колега 

Колега само да те попитам на трето коляно се монтира нали ?
Предварително благодаря !
Предварително благодаря !
- chirusa_bg
- учете се от него
- Обратна връзка:
Чудя се, какво правим, ако се износи ластика при конектора
Май автоматично се минава на вариант с възел и при него, за да не хвърляме целия ластик.
Честно казано пробвал съм 2 пъти да ловя с двоен ластик и хич не ми хареса.
Първия път бях с усукан ластик и възел при конектора.
Не видях предимства, а след първата закачка едното парче стана по-дълго от другото и цялата схема застана на една страна с едно ухо ластик пред върха.
Втория път без възел горе, за да може да си местя конектора, ама пак не видях да стават чудеса.
ПП. Зависи от дебелината пак, ако е за едри риби на 3-то май е по-добре.

Май автоматично се минава на вариант с възел и при него, за да не хвърляме целия ластик.
Честно казано пробвал съм 2 пъти да ловя с двоен ластик и хич не ми хареса.
Първия път бях с усукан ластик и възел при конектора.
Не видях предимства, а след първата закачка едното парче стана по-дълго от другото и цялата схема застана на една страна с едно ухо ластик пред върха.
Втория път без възел горе, за да може да си местя конектора, ама пак не видях да стават чудеса.
ПП. Зависи от дебелината пак, ако е за едри риби на 3-то май е по-добре.
Да и на мен ми се струва по разумен варянт с възел при конектора ще пробвам с него пък ще видим и пиша.Само трябва да видя някоя таблица като на Боб Нуд или на някой друг за поводите и основното влакно при двоен ластик
Благодаря колега!
- Paublo_Eskobar
- Модератор
И аз се разрових малко за двойните ластици и открих,че някой производители вече ги продават готови!

Този който никога не е грешил, никога не е опитвал нещо ново!
Алберт Айнщайн
Алберт Айнщайн
- nikolaiiliew
- сериозен играч
А каква е цената долу-горе?Paublo_Eskobar написа:И аз се разрових малко за двойните ластици и открих,че някой производители вече ги продават готови!....
Късаш, вържеш и продължаваш. Упоритост и търпение му е майката!
- Paublo_Eskobar
- Модератор
Не съм виждал такъв тук,поне по магазините в които ходя да пазарувам!nikolaiiliew написа: А каква е цената долу-горе?

Според мен не струва повече от 3 лири....
Този който никога не е грешил, никога не е опитвал нещо ново!
Алберт Айнщайн
Алберт Айнщайн
Те са направо пресукани от което излиза още един въпрос.
Защо?
Благодаря колеги за снимките и за инфото става все по интересно
Защо?
Благодаря колеги за снимките и за инфото става все по интересно

- chirusa_bg
- учете се от него
- Обратна връзка:
На въпроса веднага отговарят непресуканите двойни ластици на Престън, (ако не се лъжа)
Или пък едни други изчадия, не помня марката, които са паралелни и лепнати през 5.6см.
Уж като е пресукан лепне по-малко по стените. Ако държиш да си собственик на такова пресукано чудо в Сенсас до Билла България ги има.
ПП. Гледай им номерата, а не диаметъра,защото от училище помня, че 2х 0.6 не е равно на 1х 1.2мм

Уж като е пресукан лепне по-малко по стените. Ако държиш да си собственик на такова пресукано чудо в Сенсас до Билла България ги има.
ПП. Гледай им номерата, а не диаметъра,защото от училище помня, че 2х 0.6 не е равно на 1х 1.2мм

Това с пресуканите ластици ме изненада но по скоро ако слагам двоен ластик няма да е такъв и то на Сенсас,честно да си кажа не съм им много фен на ластиците