Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Спинингов риболов
naRiba.com

Форум

Препоръка за спинингарка?
Модератори: Павел Иванов, sestrata
Ивчо, дойде ми Черито. Първи издънки - получих такава с акция 9-28 необяснимо как. Убеден съм, че цъкнах на скъпия вариант. Както и да е, тая акция ми се вижда мноооого занижена, сопата е бая тежка, масивна и твърда. Водачите жълти отвън, вътре бели, върховия ми е много съмнителен. Първи опити за баланс:
С Шимано Ексейдж 2500 - 250 гр

С Ава-шима Крийк 630 - 300 гр

Подобрението е само 1 см към дръжката и като я държа виси като сопол. Явно ще трябва доста по-тежка макара за да достигнем мечтания "център на тежестта в китката" - нещо като размер 4000.
Резултатите от кастинга - в понеделник. Сега отивам на свинска смърт.
С Шимано Ексейдж 2500 - 250 гр

С Ава-шима Крийк 630 - 300 гр

Подобрението е само 1 см към дръжката и като я държа виси като сопол. Явно ще трябва доста по-тежка макара за да достигнем мечтания "център на тежестта в китката" - нещо като размер 4000.
Резултатите от кастинга - в понеделник. Сега отивам на свинска смърт.
Днес поработих малко върху Черито. След дълго умуване го ожених с Шимано Ексейдж 4000 RA. Задният аванс и файтинг драгът помогнаха да се изнесе още малко центъра на тежестта към дръжката. Получи се прилична джиго-спинингарка "хард'н'хеви"- 280+370=650 гр
. Навих 100 м Пауър Про 0,18 брейд в зелено и почнах тестовете. Първо блесните от малките към големите. Мята ги добре, но изобщо не усеща клон или желязо влачи. Мепс Лусокс с утежнението тъй и не разбрах дали се върти докато не дойде в краката ми. С Воблерите малко по-добре работата, особено с по-тежките и игристите. С кастмастерите, тежките клатушки, джигинг-спинърите и туистерите обаче е муцка
Направо красота! Колкото и тежко да слагаш - мята без да мръдне. Накрая за майтап сложих 100 гр олово на вирбел и го изплющя до края на шпулата
сякаш е съчма 15 гр. Имаше и тест здравина - вадене на джиг с чукан до изправяне на куката и сваляне на врабчета с ружно паче. Пръчката оцеля, даже и примамките.
Нямаше само туземци наоколо да проверя дали става и за ръкопашен спининг. В заключение мога да кажа, че съм доволен. Яка, стабилна сопа. Водачите - без забележки, след програмата ги огледах внимателно и не открих никакви наранявания. Става за Дунава. Според мен обаче точния тест не е 9-28 ами направо 20-120
Както и да е, сега остава и риба да хване...

sestrata.
Ти си голям beta-tester...хай хай.Имам нещо за тестване (примамка ), ама като се видим някога ще ти я дам - баш сега не и е сезона.
Иначе за въдицата...моята е 150 максимално..ама може и да не е, а да е 100 - на.Остави какво пише.И аз направих подобни тестове - останах много доволен ..та си взех още една.
Може да се пробваме да се дуелираме някога - когато не кълве и сме изнервени....хай хай.
Току що се върнах от Дунава ...хвърлих 08:30....времето ме излъга, а беше разкошно сутринта, та докато се наканя..към 10:00 излезе силен вятър..в 11:00 почна да пръска и си дигнах чуковете.КАПО.
Ти си голям beta-tester...хай хай.Имам нещо за тестване (примамка ), ама като се видим някога ще ти я дам - баш сега не и е сезона.
Иначе за въдицата...моята е 150 максимално..ама може и да не е, а да е 100 - на.Остави какво пише.И аз направих подобни тестове - останах много доволен ..та си взех още една.
Може да се пробваме да се дуелираме някога - когато не кълве и сме изнервени....хай хай.
Току що се върнах от Дунава ...хвърлих 08:30....времето ме излъга, а беше разкошно сутринта, та докато се наканя..към 10:00 излезе силен вятър..в 11:00 почна да пръска и си дигнах чуковете.КАПО.
- Павел Иванов
- и господ не е толокова добър
А да ти е честита !
Магарко , Магарко ! При тоя строй медиум / хард , тест 15-40 , ако акцията е фаст то ще си е баш тва което Ивака е търсил
Стискам палци да изкара много рибета и повече от един сезон !
Магарко , Магарко ! При тоя строй медиум / хард , тест 15-40 , ако акцията е фаст то ще си е баш тва което Ивака е търсил

Стискам палци да изкара много рибета и повече от един сезон !
Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !
Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Уфффф, че съм залюбил това 3-метрово пръчле http://www.ockert.net/main/index.php?id=845,0,0,1,0,0 От месец се колебая коя да бъде сомската ми въдица и разлиствам рибарските сайтове. Каквото и да гледам, все очите ми в неяIvak написа:Трябваше ми слонска акция, но тази е много твърда пръчка и се гъне само в горната си част и ме устройва засега.
По нататък и едно Ъгли Стик ще взема, че имам среща с едно сомове напролет

- Павел Иванов
- и господ не е толокова добър
Сигурно са хубави пръчки, адаш ама нямат 10 фута в листата. Особено Уайлд Ривъра ако беше 3м щях да си взема. За GL2 прочетох обаче някои разочароващи мнения из форумите http://www.sportsfish.com.au/forum/topi ... C_ID=19100