Питане за язовир Горна Диканя-статут след януари 2011 г.?

Този подфорум е създаден с цел да научаваме всичко за дадени водоеми, както каква риба има, така също и удобни места за риболов.

Модератор: sapuna

Публикувай отговор
Аватар
jagger1
разбира нещата
разбира нещата

Re: Питане за язовир Горна Диканя-статут след януари 2011 г.

Мнение от jagger1 »

Привет Андо.

Ще направя проучване, но сигурно ще е другата седмица. Непременно ще пусна инфо.
Хайде, пък дай боже да направим заедно с теб и с Боян едно подобаващо откриване.

Поздрави.
Риболовът е като песен, която можеш да слушаш цял живот. И колкото повече я слушаш, толкова повече ти се пее. Няма насита, няма спиране. А ако тази песен се запее и с приятели, тогава концерта е доживотен.
Аватар
Батко Емо
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Батко Емо »

Айде да гледаме напред :D Всеки явно си защитава рибите,които обича да лови,при теб това явно са хищните,какво инфо искаш от мен като ти си постоянно на Диканя?Нямам път сега ,но може да се оди до там да огледам ,какви се вършат в реката :wink: Сравнението със Стефаново е меко казано неуместно,да си видел некой там да фане малко шаранче?Дано има контрол и рибетата да пораснат,тогава ако сме живи и здрави мое да се видиме,па и :drinkers:
pandela
новобранец
новобранец

Мнение от pandela »

колеги, някой знае ли какво става с язовира, разрешиха ли риболова
Аватар
atanasko
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от atanasko »

Забранен е засега а докога , един арендатор знае. Ще се опитам да намина този уикенд , ще поразпитам и ще драсна някой ред след това.
Опазвайте Рибата , за да има какво да се лови !!!
Аватар
atanasko
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от atanasko »

Днес се разходих до стената на язовира , поразпитах хората от заведението за някаква информация относно разрешаването на риболова след 15.06. но това което ми казаха направо ме изуми.Първо похвалиха "шефа" как бил зарибил с няколко тона дребни шаранчета и затова ако "шефа" реши можело да го пусне само за риболов на хищници - щука и костур /не спомена кефала , сигурно го мислят за шаранова риба/ .На въпроса дали ще събират някаква такса човекът от заведението ми отговори категорично не но иначе - той "шефа " решавал ама сега го няма пък кога ще дойде не се знае.И като за капак ми изтърси че цялата информация била недостоверна. Шах и Мат - кой е шефа не казва но бил строг и справедлив , защото преди няколко дена видял пазача с лодката да лови риба и веднага го глобил с 20 лв като го предупредил , че следващото наказание - 250 лв.В този момент "пазачите" излезнаха с лодката на брега и аз директно при тях с директния въпрос - Кога? Отговорът естествено бе - той "шефа решава " дали или "евентуално" но щял да реши в последният момент и по колко щял да събира. Аз веднага се направих на изненадан за таксата и те с насмешка ми отвърнаха колко било естествено събирането на пари.С други думи най- вероятно няма да се лови свободно .Ако се лови то това ще само след одобрението на шефа /а такива вече ловят и даже рибата още стояла в хладилника на ресторанта/. А язовира иначе си е се така красив и пълен до козирката и аз си тръгнах намръщен и в тъжен размисъл. На къде отива тази държава и как някой хора си присвояват държавна собственост и си правят с нея каквото си пожелаят .
Аватар
atanasko
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от atanasko »

Колеги ако някой открие в неделя на "любимият язовир" нека драсне някой и друг ред във форума. Аз ще се пробвам през следващата седмица и ще видя дали ще яде Асан баница /дано не е бой /. Наслука на откриването на всички Колеги.
pandela
новобранец
новобранец

Мнение от pandela »

тазигодина няма да има диканя, сега се прибирам оттам и информациятае, чедокрая на годината язовирът езапранен, на татък ще видим...
korni90
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от korni90 »

За жялост този хубав язовир ще се иде само на плаж....жалко
Аватар
atanasko
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от atanasko »

pandela написа:тазигодина няма да има диканя, сега се прибирам оттам и информациятае, чедокрая на годината язовирът езапранен, на татък ще видим...
Онзи ден бях на язовира и мога да потвърдя мнението на Колегата . Докато не пораснат рибетата с които е зарибено - абсолютна забрана. На по-късен етап не се знае знаели се.
Това е от мен .
пп
Миро къде изчезна бе човек , офертата за бирата си важи нищо че риболова е абсолютно забранен?
Аватар
jagger1
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от jagger1 »

Привет на всички.
Малко инфо за язовирчето:

Пуснат е малко зарибителен материал от шаранчета. Има и още един вид, но за него - малко по-нататък. Шаранчетата са малки и не представляват в момента интерес за любителите, докато не пораснат! Интересни може да са за браковците, ама не ги съветвам да се пробват. Язовирът се проверява непрекъснато и се наблюдава!

Статут: Арендован, за аквакултури. Освен малкото зарибителен материал от шаранчета, в момента има много добра популация на клен, щука, перка, каракудки. Възстановява се бавно и популацията на костур. Има няколко добри пасажа на толстолоб (около 5-6 кг./екземпляр), които са се оформили в няколко отделни пасажа. Толстолобите са от 4-5 години естествена популация, оцелели от варварщината на предишните арендатори.

Диканските омари са в разцвет! Много едри екземпляри.

Уклейките нещо са малко хилави, но ги има доволно.

Много бавно се възстановява и популацията на морунаш. Пазете го поне една-две годинки, ако искате да му се радвате. Дребен е. От миналата година е популацията!!!

Язовирът е забранен за риболов през 2013 г.!!! Целта е да се развие популацията на видовете и да поотраснат малко шаранчетата. Като казах шаранчетата, наблюдавах през размножителния период много добри екземпляри, но са малко като численост. Те са от оцелелите през годините!!! Много добри - някои от тях са трофейни!!! Пазете ги. Нека да радват (дай боже) повече от вашите излети. Но ги пазете.

Язовирът е пълен до макс. Това не се е случвало повече от 20 години. По това време на сезона, до сега, винаги е бил с половин обем!!! Сега е пълен до горе!!!

Инфра структурата на стената:

Долното заведение (на стената) е преработено и работи. За съжаление, само като заведение - без право на риболов. Има и няколко нови фургончета. Има и една малка детска площадка. Поддържа се добре. В момента може да се практикува само сърф, джет, лодки - за развлечение (без риболов).

Язовирът се поддържа чист до момента.

При първа възможност ще пусна и малко актуални снимки за визия.

Та с едно изречение:
Язовирът е збранен до 2014 г.!
Както се казва в турските сериали - дано е за добро. За сега е за добро.

Една препоръка от мен: Ако се зариби и с малко амур, който да поопасе дънните водорасли - ще бъде много добре. А ако се зариби и с малко пъстърва, мряна и сом - ще е перфектно. Без сома, горните видове бяха неразделна част от този водоем и имаха много добра популация преди години, но предните арендатори им определиха съдбата. Мамка им, поне 10 риби от вид да бяха оставили, ама не би.

За сега ще кажа само едно: До този момент, поддръжката на язовирчето се води много цивилизовано и дава най-после някаква надежда да се възстанови като един от най-добрите водоеми в този регион. Дано оптимизмът ми се оправдае, защото много си го обичам язовирчето. Дано най-после е попаднало в добри ръце. А ако е така, и арендаторът ще има подкрепата на риболовците. Добрина - срещу добрина. С каквото можем, ще помогнем.

Успех.

п.п.:
Насе, то за бирата е ясно. Има-няма забрана, биричката ще си я пийнем. Аз съм на Диканите, но закъсах с колата - останах без кола :( . Повреди се кормилната уредба. Колата ми е на 22 години, а ми искат като за 6-7 годишна за ремонт!!!??? Пълен абсурд. Ще се оправя, ама за сега съм "инвалидизиран" от към транспорт. На всичкото отгоре и НЕТ-а ми е ограничен тук, та "инвалид" на квадрат :lol: :lol: :lol: . Ама ще се оправим :D . По тази причина влизам рядко във форума. Поне за сега. Поздрави. Биричката си е наша и ще си я пийнем. Ако разбера нещо по-приемливо, ще ти драсна веднага на ЛС. Поздрави. (Има надежда за язовира!)
Риболовът е като песен, която можеш да слушаш цял живот. И колкото повече я слушаш, толкова повече ти се пее. Няма насита, няма спиране. А ако тази песен се запее и с приятели, тогава концерта е доживотен.
Аватар
Батко Емо
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Батко Емо »

Здраво!Начи па,че си ловиме,е не морунаж де :lol: :drinkers:
Аватар
kefala87
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от kefala87 »

Разрешиха ли риболова вече?Лятото имаше табели "Риболовът забранен" и арендатори го бяха взели и се говореше , че 2014 щял да е разрешен вече..Та ..?
Ако има риба и на бастун че се фане.
Аватар
atanasko
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от atanasko »

kefala87 написа:Разрешиха ли риболова вече?Лятото имаше табели "Риболовът забранен" и арендатори го бяха взели и се говореше , че 2014 щял да е разрешен вече..Та ..?
Та .... ако и тази година не бъде разрешен за риболов то тогава всички колеги които милеят за този язовир да си направиме едно "протестно" състезание на скалите . Мълчаливо ще захраним и ще издигнем плакати "оставка".Ще полеем с биричка начинанието , даже може да се обжарят някое и друго кюфте или кебапче . Тогава и преговори могат да започнат , и забрана да отпадне.
Чудеса и на "Диканите" се случват , защо да не си ги пожелаем? :D
Trout
фен клуб-скобар

Мнение от Trout »

Добра идея :)
Изображение
фен клуб-скобар
ivo_stoev
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко
Обратна връзка:

Мнение от ivo_stoev »

:)
Публикувай отговор

Обратно към “Водоеми и реки”