ремонт руски мотор

Счупили сте любимия си такъм? Попитайте останалите как да се справите с проблема

Модератор: emo vasilev

Публикувай отговор
dido_krasi
новобранец
новобранец

ремонт руски мотор

Мнение от dido_krasi »

Здравете колеги имам Вихър ако не се лъжа (22коня).Проблема е че електрониката е изкъртена (няма я).Има ли вариант да се направи и най важното колко ще струва :?: .От Варна съм мога да пусна и снимки ако е необходимо.Искам да го оправя и да го бартеросам за някой 2-5 коня.
bulgarian
новобранец
новобранец

Re: ремонт руски мотор

Мнение от bulgarian »

Здрасти Колега имам същия мотор, работещ с всичко налично в т.ч. и дистанционно управление. Като цяло се чудя какво да го правя. Ако решиш нещо пиши може да нещо се разберем.
dido_krasi
новобранец
новобранец

Мнение от dido_krasi »

здравей колега по скоро ми се иска да го ремонтирам за малко пари и да го сменя за по малък че този тежи поне 25 кила и нагоре :) .
bulgarian
новобранец
новобранец

Мнение от bulgarian »

Тези мотори са производство 75-6 г. не се намират никакви части за тях. На самите майстори пък изобщо не им се занимава да ремонтират такива антики. Щом ти липсва електронния блок за управление единствения ти вариант е да си намериш такъв втора употреба. Ако не намериш трябва да се откажеш от идеята.
Аватар
ogj
новобранец
новобранец

Мнение от ogj »

Здравей,другия начин е да изпползваш механикота на ботуша и да му насадиш някой "китаец" с въздушно охлаждане и вертикален вал.Намират се за около 200лв. но аз съм срещал само до 5к.с.
прави каквото, трябва пък да става каквото ще.
dido_krasi
новобранец
новобранец

Мнение от dido_krasi »

колеги благодаря за инфото.мисля да потърся майстор а ако не става нищо от него ще се опитам да го направя както казва колегата ogj.само ме притеснява че ще е доста тежичък и няма да е удобен за носене,но както се казва ''каквото дошло''.иначе в магазина има ама и пари искат..... :D .
Аватар
fossa
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от fossa »

dido_krasi написа:Здравете колеги имам Вихър ако не се лъжа (22коня).Проблема е че електрониката е изкъртена (няма я).Има ли вариант да се направи и най важното колко ще струва :?: .От Варна съм мога да пусна и снимки ако е необходимо.Искам да го оправя и да го бартеросам за някой 2-5 коня.
Здравей колега.Вихър 25 и 30кс. «Вихрь-М», «Вихрь-30Р) и «Вихрь-30» -запалване с чукчета. «Вихрь-25Р электрон», «Вихрь-30Р электрон» и «Вихрь-30 электрон»-с електронно..Тегло 45кг и 49кг :mrgreen: .Има вероятност да оправиш мотора,но зависи какво е останало от запалването-бобини и чарковете под маховика.Запалването е няколко вида, МБ-1 , МБ-2 има и МБ-22.Човек със сносни познания по електроника би се оправил.Диодите и тиристорите струват левчета(стотинки).Не е лошо да пуснеш някоя снимка.

Според мен е хубаво да оправиш мАтора,пък после каквото решиш.Друго си е да имаш работеща машина.

Идеята на ogj е добра-НО :ТЕГЛОТО!Ако му присадиш 20кс въздушник 4т.-отиде,та се не виде-и откъм тегло и от към цена. :shock:
dido_krasi
новобранец
новобранец

Мнение от dido_krasi »

Здравей колега не съм видял че някой ми е писал.До преди малко бях под моста да зяпам :shock: ама нямаше нищо........тук таме по някоя друга граца :) .пускам малко снимки дано да се вижда на тях проблема ......какъвто и да е той :mrgreen:
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
dido_krasi
новобранец
новобранец

Мнение от dido_krasi »

още снимки
dido_krasi
новобранец
новобранец

Мнение от dido_krasi »

:mrgreen: последно
Аватар
fossa
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от fossa »

За съжаление,мотора е доста разкулачен и отдавна не е пален.Да не говорим за консервиране.Човек който разбира,би могъл да направи дефектовка и да каже струва ли си ремонта.Ако е бръмчал в солена вода-забрави.
Публикувай отговор

Обратно към “Как да си поправя или направя...?”